Hirdetés
- Yettel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
tsello
aktív tag
ŰNa megnéztem és az MPS értéke 1.1
-
tsello
aktív tag
Behappy meg lehet hogy megvált egy jó laptól :O
Neked megvan már? -
tsello
aktív tag
Lehet mert behappy is úgy használja és arra mondja azt h lassú.
-
tsello
aktív tag
Én kevesebb mint 16 IRQt használok és a Half-Life,Counter-Strike, Colin3, rendesen futott, szal szerintem nincs köze az IRQnak ehhez.
-
tsello
aktív tag
De ha nincs több IRQ akkor több procisnak ''látja'' az operenciás rendszer a gépet.
Nekem jelenleg kevesebb mint 16 IRQ van és az OP két procisnak látja, tehát nem tudom minek kell ezt annyira bonyolítani , vagy kellene?
...szal ha a OP felismeri két procisnak a gépet akkor nem mind1 hopgy mi van beállítva a biosban? Ha a HT-t kikapcsolom akkor egy procis a rendszer ha be van kapcsolva akkor két procis és ezt a rendszer újratelepítése nélkül is lehet állítgatni.
Nekem 2 procisnak látja és semmit sem állítottam.
APIC 2.0 ... NO
APIC izé support ... enabled
HT ... enabled
Ennyi. Nekem müxik rendesen. -
tsello
aktív tag
Eddig én egy Abit SA6R lapon dolgoztam. Erre hírtelen jött egy Asus P4C800 Deluxe.Legtöbbet a Promise Raid vezérlővel szívtam de késöbb arra is rájöttem.
Mindent defaulton hagytam és azonnal felment a 2000 és meglepődve észrevetem hogy két processzrosnak ismeri fel.
Szerintem neked is fog menni egyből, igaz én nem próbáltam még XPvel de lehet fel fogom rakni ha továbbra is gondotok lesz.
Behappy meg eltűnt, lehet feladta... -
tsello
aktív tag
Én majdnem mindent defaulton hagytam. Ezzel még nem találkoztam. Holnap délután otthon leszek és megnézem ha leírod hogy hol találom meg.
-
Jano
senior tag
Esetleg valaki nem tudná részletesen elmagyarázni ezt MPS-t meg hogy melyik állása mit jelent (1.1, 1.4 stb)?
-
Jano
senior tag
Megint UP hol van már valaki aki ért hozzá?
-
tsello
aktív tag
(#107) Már írtam hogy ki be lehet kapcsolgatni.
A gond az APIC 2.0val van vagyis a bekapcsolásával ami több IRQt ad, de a HT szerintem ettől független. -
Grafman
aktív tag
Van egy jó hírem!
Úgy néz ki, hogy NEM KELL ÚJRA INSTALLÁLNOD A WINDOWS-T, hogy bekapcsolhazsd a HT-t!
Csak simán állízsd be a BIOS-ban, a Windows-ban a Vezérlőpult/Új hardver hozzáadása/kerestezsd meg vele amit bekapcsoltál (magától is menni fog!)
/Ujraindítás/Kész a HT-s Op.-rendszered!
A hivatalos infó:
[L]http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb%3ben-us%3b810231[/L]
Sok szerencsét, és jó étvágyat hozzá!:C -
tsello
aktív tag
Gözöm sincs még ezzel nem találkoztam a biosban de holnap lehet rá tudok nézni. Mennyin legyen?
-
tsello
aktív tag
Nekem nincs több mint 16 IRQ és a ACPI 2.0 ki van kapcsolva
-
tsello
aktív tag
Mi?
-
Jano
senior tag
MPS az neked mire van állítva?
-
tsello
aktív tag
Tudomásaim szerint igen. Olvasd el 31-61ig.
-
tsello
aktív tag
Pont erre gondoltam. Tehát ha behappynek a windowsa a gépét két procisnak látja akkor a HT be van kapcsolva. Ennyi.
Nekem eddig minden program futott rendesen HTvel. -
Grafman
aktív tag
''...egy Unrealt2003-at futtatsz egy
1.7 + 1.7-es gépen akkor csak az egyik procit, avagy 1.7 effektív teljesítményt használhatod vele.
A félreértések elkerülése végett: A HT-tehát csak az OP rendeszer (Windows)számára tünteti fel kétprocisnak a géped, ezért pl egy 2.4GHZ-es HT-s prociból nem fog 2X1.2GHZ-eset csinálni, 2X2.4GHZ-t meg aztán végképp nem (remélem erre senki sem gondolt), hanem a számítási műveletek során, amelyek nem használnák egészében a proci összes tranziját, a még szabadon lévő kapacitásra
is munkát küld.
Olyan mintha egyszerre az összes izmodat tornáztatnád...
Windows esetén pl film-dekódolásnál, tömörítésnél igen jól működik az elmélet, és akkor is jól jöhet, ha egyszerre több alkalmazást futtatsz.
Ha megfelelően telepítettet a Windows-t, felraktad a pach-t, a beépített modulokkal
, alkalmazásokkal (made by microsoft) nem lehet probléma.
De sok egyébb program fagy, vagy el sem indul vele. -
tsello
aktív tag
Jelenleg a gép gyors, meg vagyok vele elégedve.
ACPI APIC support... [ Enabled ]
BIOS ---> AML ACPI table... [ Enabled ]
Most kikapcsoltam a HT és bejött a rendszer. Szerintem ennek a ACPI 2.0nak nem sok köze van az egészhez, mivel a HT az amikor a rendszer 2 procisnak ismeri fel a procit. Nekem két procisnak ismeri fel és nincs bekapcsolva a az ACPI 2.0
Ha a Promise Controllerhez rossz drivert raktam fel akkor a gép rohadt lassú volt, tehát a rendszert használó vinyót rakjátok RAIDre. -
Grafman
aktív tag
Ha használni akarod mindenképpen kapcsold be még telepítés előtt!
Amúgy ez az Intel féle Hyper-super-akármilyen Threading még eléggé gyerekcipőben jár.
Mondjuk azt róla, hogy egy olyan igéretes technológiai (vagy inkább kényszer) megoldás amelyet a mostani processzoraikon próbáltak ki, de igazán csak a jövőben lessz tökéletesítva.
Amúgy meg ha nem olyan alkalmazásokat futtatsz amelyek alapból támogatják a HT-t, akkor tök felesleges.
Ilyenek pl. a játék programok is (egyenlőre), mivel egyiket sem ehez a megoldáshoz optimalizálták.
A HT ugyebár csinál +1 virtuális procit, amit az oprendszer a második Dual prociként fogad el, tehát kapsz egy elméleti Dual procis gépet.
Csakhogy ha teszemazt -maradjunk a játékoknál- egy Unrealt2003-at futtatsz egy
1.7 + 1.7-es gépen akkor csak az egyik procit, avagy 1.7 effektív teljesítményt használhatod vele.
De pl. vannak olyan felhasználói progik pl. Regedit, ami el sem indul DP-s vagy HT-s gépen! -
tsello
aktív tag
ACPI 2.0-t telepítés után kapCSolom be nem indul el a rendszer.
-
Jano
senior tag
Elvileg igen, csak nem tudom hogy win újra telepítés nélkül lehet-e csak úgy kapcsolgatni.
-
tsello
aktív tag
ACPI 2.0 Support:...No
ACPI APIC Support:...Enabled
HT:... Enabled
Egyelőre ennyi van bekapcsolva é sminden OK.
Ha a HT be van kapcsolva akkor a 2procis a rendszer ha nincs bekapcsolva akkor 1. Ugye?
Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Anime filmek és sorozatok
- Battlefield 6
- Arc Raiders
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Yettel topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LEGO klub
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP - 99 hó garancia
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP - 120 hó garancia
- Crucial Pro 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4077
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- Apple iPhone 15 Pro Max - Blue Titanium - 256GB - Akku: 84% - Megkímélt állapot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest