Aktív témák
-
Almos
aktív tag
Hmmm...
Mindenki másképp látja a dolgokat, de én meg azt nem értem, hogy ha valaki laptopot vesz, akkor miért vesz olyat, aminek nincs min 15'' kijelzője? Asztali géphez mindenkinek min 17'' monitora van, és akkor ezek után/mellett pedig egy laptop 12'' képernyője előtt gubbasszak? Ráadásul ezek a mini kijelzősek még sokkal drágábbak is
Azt szerintem meg inkább ne feszegessük, hogy milyen érzés is egy ilyen kis képernyőn filmet nézni... -
Almos
aktív tag
Nekem 2x256 MB ram van az 5028-asban, és annak ellenére, hogy nem egy erőgép (m-Celeron) nekem abszolút nincsenek ilyen office-os problémáim. Mostanában vettem észre, hogy ha lehúzom a proci teljesítményét, akkor kicsit lassabb, de még bőven használható kategória. Civilization4 intrója az már szaggat, de gondolom inkább a videókártya hiánya miatt. Akkor NFS MW-t már ki se próbáljam?
-
Almos
aktív tag
Szerintem lehet egy hibás széria, mivel ismerősnek vásárolt A6U-5040-nél volt hasonló problémám. Xp telepítés közben, dvd, irott, gyári cd összevissza, elég hangosan zörgött. Maga a meghajtó volt rosszul rögzítve (?), mert ha megnyomtam kicsit befelé/felfelé kézzel, akkor nem zörgött. Másnap reggel visszavittem, és ismerős lecserélte egy hp-ra
(úgy kell neki
)
-
Almos
aktív tag
válasz
jani0625 #946 üzenetére
A szoftveres és hardveres birizgálás között nagy különbség van. Egy processzornak (ha már ez a példa) van egy adott frekvenciája és szorzója, ezeken működik, ha te túlhajtod, nem a gyárilag előírt sebességen hajtod, akkor az tényleg a te felelősséged. Ellenben egy driverrel nem lehet tönkretenni semmilyen eszközt... (Legfeljebb nem működik megfelelően, nem indul a gép, stb, de ettől maga az eszköz még jó) Ez olyan mint azok a vírusok, melyek szétkarcolják a vinyódat, összekötögetik a procid lábait, stb...
-
Almos
aktív tag
Szerintem egyrészt más a számozásuk (ASUS Z70Va = M6Va Series), mert ha azt mondom Z33A, Z91N, Z71V, stb, akkor szerintem nem sok embernek ugrik be, hogy éppen milyen (kategóriájú) gépről is van szó, másrészt ha jól vettem ki, akkor arrafelé sokkal inkább divat egyénileg összeállíttatni a saját asus notidat: milyen proci, mennyi ram, milyen kártya, milyen egyéb feature-ok...
Asus gyári oldalán keresd meg az amcsi viszonteladókat, és ott nézegessél [link]. Kicsit nehezebb, mert nem csak 2-3 bolt van az országban (mint nálunk) ahol lehet/érdemes vásárolni -
Almos
aktív tag
Asus A6R B002: Azzal a különbséggel, hogy nincs neki saját videómemóriája (csak egy integrált Ati X200), így kilóg az általad vázolt kategóriából (cserébe olcsóbb, orbano-nál csak 208ezer), de nem tudom menniyre fontos pl. a videókártya, mire akarod használni... Illetve lehet oprendszer nélkül vagy azzal is rendelni, kinek melyik a fontosabb.
-
Almos
aktív tag
válasz
jani0625 #871 üzenetére
szerintem kéne neked egy reinstall, a következők szerint:
xpsp2 cd-t berakod, bebootolsz, törlöd a particiókat, újraformázod az új particiókat. Telepítés végefelé választási lehetőségnél beikszeled a win saját tűzfalát. Amint kész a telepítés, felrakod az AVG vírusellenőrzőt, és a Sygate tűzfalat, majd nekiállsz windowsupdate-t tolni.
További használat során pedig mellőzd a vírosos fájlokat... -
Almos
aktív tag
válasz
jakobkacsa #761 üzenetére
Már telefonálgattam is
Most éppen ott tartok, hogy a ramiris nagykernél elvileg van A6R sulinetre, viszont az én kapcsolatom onnan csak simán tud vásárolni, így most olyan boltot vadászok éppen, akik tudnak sulinetre vásárolni a ramiris nagykertől. Nem ismer valaki ilyet véletlenül? -
Almos
aktív tag
Eddig kb ezeket a helyeket néztem/nézegetem:
notebookworld.hu, notebook.hu, pcland.hu, notebookzone.groteszk.hu, depo.hu, gepbolt.hu
Amig szóba jöhetnek gépek, azok kb ezek: A3L 5017, A3L 5028, A6L B005, A6U 5040, A6R B002
Bár most nézem, hogy Ramirisnál elvileg van A6R, lehet tudok akkor onnan rendeltetni ismerőssel
[Szerkesztve] -
Almos
aktív tag
válasz
jakobkacsa #747 üzenetére
Az ok, hogy kifutó sorozat, de ha nekem a héten kell laptopot venni, és az új sorozat csak valamikor az elkövetkező hetekben lesz, akkor az nekem sajnos nem jó
-
Almos
aktív tag
NotebookZone.hu-t ismeri valaki? 1 hónappal ezelőtt még csak nem is láttam őket semmilyen listában, most meg tök jó áraik vannak...
-
Almos
aktív tag
Ismerősnek kellene laptop olyan 200-230ezres kategóriában, megint nekifeküdtem az árlistáknak, de ismét oda jutottam, hogy ASUS, mert 2 év garit ad, lehet oprendszer nélkül venni, van benne wifi, kártyaolvasó, stb.
Ellenben csodálkozva látom, hogy az A3L 5028 már alig van 1-2 helyen (én ilyet vettem 1 hónapja), ellenben hasonló tudású gép (celeron M 1.5, 512MB, 60GB, wifi, DL) meg nincs helyette
Adott még az 5040-es, de abban felennyi a ram (ez még megoldható), de kisebb a vinyó, ill mobil sempron proci van benne
Ajánljatok Ti is valamit, hátha csak elkerülte a figyelmemet valamelyik jó kis gép!
Az A6L B005 is eltűnt a kínálatokból... -
Almos
aktív tag
Nekem ugyanilyen gépem van, és nincs semmi baj a dvd-vel. Ok, néhány dvd lemezt már elszart írás közben, de azok olyan régi gagyi lemezek, amik már vagy fél évet csücsültek a polcon, és másik író is rontotta már ezt a lemezt.
Másik, szintén Asus gép vásárlásánál volt olyan probléma, hogy zörgött az odd meghajtó, mint állat. Másnap reggel visszavittük oda, ahol vettük, és szó nélkül, kipróbálás, teszt nélkül cserélték volna másik gépre! (Aztán inkább egy használt hp gép lett belőle...)
Na, a lényeg, hogy a gép mellé adtak egy garanciapapírt, azzal meg a számlával elblattyogsz egy Asus szervízbe (mondjuk NSE), elmondod, bemutatod a hibát, és gondolom egyből kicserélik Neked. -
Almos
aktív tag
Ok, hülyeséget írtam..
Tehát a BIOSban azt mutatta az eladó srác, hogy sikerült berakni a plusz memóriát... Ott lehet is látni, hogy a videó alapból lefoglal 8MB-t. A task ikon pedig a videókártya/chipset gyártójának a drivere lesz, az én estemeben ez az Intel Extrem Graphics 2 ikonja. Itt meg tudom nézni hogy 8 és 64 MB közötti értéket foglalhat le a rendszememórából a videó, és automatikusan foglal annyit, amennyi éppen kell, ugyanis alaphelyzetben 7 MB-t foglal, videózás közben most az előbb felment 11-re.
Valójában csak arra gyúrok, hogy egy oldalon csak az én hozzászólásaim szerepeljenek -
Almos
aktív tag
válasz
TheReMiXeR #634 üzenetére
Őszintén szólva passz, az én gépemnek az alján vannak ilyen kis kicsavarozható részek, ezek alatt van a memória, a hdd, a wlan, meg ilyenek gondolom. A hivatalos oldalon azt találtam, hogy gyárilag 256 MB-val adják ami 1GB-ig bővíthető, így ezek alapján valahova be lehet rakni a memóriát, ráadásul 2 mem slotja van... Viszont a gép aljáról nem találtam képet.
-
-
Almos
aktív tag
válasz
szijartg #612 üzenetére
van még egy üres partíció a vinyón, amit linux számára tartok fenn, csak még nem volt időm/kedvem/energiám felrakni. XPSP1 cd is akad, így kipróbálom. Mindenesetre az furcsának tűnik, hogy azért nem indulna el az xp telepítés, mert csak sp1 a telepítő, és nem sp2. Mindegy, holnapra már okosabb leszek
[Szerkesztve] -
Almos
aktív tag
Ha visszaolvasol, nekem voltak problémáim a táskából adódóan. Persze én is hülye voltam, hogy telepakoltam (táp, kábelek, egér, könyvek, füzetek), és ráadásul még egy másik táskát is rápakoltam a tetejére. És mivel az 5028-asnak nem túl kemény a fedele, jól rányomtam a billentyűzetre....
Szerencsére csak picit látszik. Azóta még nem volt időm/pénzem rendes táskát venni, de pl. egy samsonite nem szimplán nagyságrendekkel jobb, hanem szinte össze se lehet hasonlítani. Kemény oldal, tartó pöckök az alján, hogy ne dőljön el, vastagabb, jobban párnázott anyag, stb... Már tapintásra is sokkal masszívabb.
-
Almos
aktív tag
válasz
bLaCkDoGoNe #566 üzenetére
Azt láttam a kinézet alapján, de ettől függetlenül szaggatott. Biztos valami gagyi verzió volt...
-
Almos
aktív tag
válasz
bLaCkDoGoNe #563 üzenetére
Nekem is ez a véleményem, codec pack: sose! Volt már nekem olyan, hogy ilyen csoda-pakkok után fejjel lefelé játszotta le a filmet, és az egész zöldes szaggatott volt, stb....
DivX, XviD, AC3 audio, + vobsub, vagy feliratokat támogató lejátszó és ennyi, semmi több.
Egyébként nekem meg a gyári AsusDVD szoftver szaggatta a DVD-ket, de a mediaplayer pl. nem. Így powerdvd került az asusdvd helyére, és azóta mindenki happy ;) -
Almos
aktív tag
válasz
archer18 #516 üzenetére
Nem tudom hol nézted, de nekem kicsit drágának tűnik. Ha megnézed itt: [link] akkor láthatod, hogy náluk csak 219 ezer Ft, ami azért nagy különbség. Persze ebben még nincs benne a külső usb-s floppy, de nem hinném, hogy az bruttó 20 ezer lenne.
Másrészt én inkább mobil celeronos laptopot vennék, egy hónapja vettem egy A3L-5028-ast ([link]), bár oprendszer nélkül. WinXpHome-mal 234ezer, ami az előbb általad említett árfkvés, ellenben mobil celeron proci van benne, 40 helyett 60 GB vinyó, kétszer annyi RAM. Az egyetlen negatívum, hogy nincsen benne tv-out, nem tudom ez mennyire fontos számodra.
Nekem tökéletesen megfelel a gépem, arra amire én használom: office, wlan netezés, néha filmnézés, teljesen battery saving módban több mint 4 órát bír, azért ez nem rossz -
Almos
aktív tag
És hogy igazán megkavarjam a dolgokat, pl a notebook.hu szerint Intel 855GME GMCH and Intel ICH-4 chipset van a gépben, ami szintén támogatja a DDR333-at ([link])
-
Almos
aktív tag
A félreértések akár onnan is adódhatnak, hogy a laptop alaplapi chisete 852GM, de a videókártyáé már 855GME, ami már támogatja a DDR333-at is ([link]).
Akkor ez most hogy is vaaan?
-
Almos
aktív tag
milyen hülyeség az, hogy ''nincs szövege a hozzászólásnak''????
Begépeltem egy kiló szöveget, és nem tudom elküldeni
[Szerkesztve] -
Almos
aktív tag
Jó kérdést tettél fel
Megnéztem 1-2 helyen, és tényleg nem egyértelmű
Ramiris és SatelComp szerint 64 MB saját/max 256 MB (Bővebben: link, Bővebben: link)
máshol meg kapásból 256 MB-t írnak, mint pl az Asus oldalán is. (Bővebben: link, Bővebben: link, Bővebben: link)
Na akkor most mi is az ábra?
Aztán lehet hogy a ''TurboCache'' környékén lesz ám elásva a kutya, hogy van 64MB saját memóriája, és 256 MB-ig a maradékot valami saját módon cacheli, így talán gyorsabb, mint az eddigi, normál osztott memóriák? Passz, lehet, hogy ez a marketing verzió lesz az igazság: Bővebben: link
Szerintem legbiztosabb infót úgy szerezhetsz, ha megkérdezed egy olyan boltban, ahol árulnak ilyet, mondjuk notebook.hu -
Almos
aktív tag
Én is egyike voltam, aki ez a két gép között filózott.
A két gép gyakorlatilag tényleg ugyanazt tudja, az 5028-asban van egy mem mudullal több, mint a másikban, illetve nincs beépített webkamerája. A chipsetre nekem azt mondták, hogy ezt a különbséget gyakorlatilag nem fogod érezni. A szélesebb képőernyő nekem nem volt nagyon lényeges, nem a filmézés a gép elsődleges célja. TV-out egyikben sincs (sajnos), tehát nem fogod tudni tv-re rákötniHa ezelsődleges cél, akkor más típust kéne keresned.
Végül én azért döntöttem az 5028 mellett, mert mind a kettő gépet ugyanannyiért kaphattam volna meg, és akkor már inkább az 512 MB-os 5028-es ;)
Nekem az asztali gépem egy 1,7+ athlon 2000+ -ra húzva 256MB rammal, de a laptopom kenterbe veri minden szempontból... (Igaz nem is ugyanaz a kategória a két gép) -
Almos
aktív tag
Nem tudom hol találtad ezeket az infókat, én most csak a notebookworld.hu és a pcland.hu oldalán néztem utána, de mindkét helyen ezt látom:
LCD : TFT 15'' XGA
FELBONTÁS : 1024x768
CHIPSET : SIS M760GX+964L
VIDEO RAM : SIS M760GX megosztott
források:
notebookworld.hu: Bővebben: link
pcland.hu: Bővebben: link -
Almos
aktív tag
Szerencsére csak akkor látszik, ha ki van kapcsolva (vagy teljesen fekete a képernyő) és oldalról nézem, szinte nullszögből. Szemből, használat közben sose. Milyen samsonite táskát vettél, és hol, Eddig egy helyen néztem meg, ott az alap volt 11ezer, a dupla (plusz külső rekesz) meg 15 ezer. Eddig ez a két fajta lehet versenyben.
-
Almos
aktív tag
Valószínűleg az én hülyeségem is benne volt, hogy megkarcolódott a kijelző, mert szerintem úgy történhetett, hogy a belső zsebben, a noti kijelzője felett volt a tápkábel, majd a külső zsebben két füzet+ könyv, és szerintem erre még ráfektettem az ölemben egy táskát...
De ettől függetlenül szerintem kicsi a táska... Ti hogy rendezitek el? Mert nekem a gép mellé belülre csak az adapter és a gyári egér fér el, a tápkábel már a külső zsebbe került.
Valószínűleg ezért fogok majd új táskát venni, amint lesz megint egy kis pénzem -
Almos
aktív tag
A touchpad sebességét hogy lehet állítani? Azaz ne kelljen 2-3x áthúznom az ujjam, ahhoz hogy az egérnyíl átérjen a képernyő egyik feléből a másikba?
Az egérrel ugyanez a helyzet, de felraktam a gyári Asus egérhez a megfelelő Logitech drivert, és azzal pont jó lett a pozicionálás sebessége, viszont a touchpad maradt olyan, mint volt...
[Szerkesztve] -
Almos
aktív tag
Igen nekem is 5028 van. Most este lehúztam ftp-ről egy dupla cd-s filmet, de közben nem csinált semmit a gép, és most Super Performance módban 48-49°C mellett 2200-at pörög a venti.
''Sajnos'' eddig még elég friss a gép, így nem tudtam tesztelni, pl mennyi ideig bírja aksiról a filmnézést, mennyire melegszik, ha megküldöm másolással, ftp letöltéssel játék mellett, stb
[Szerkesztve] -
Almos
aktív tag
válasz
jakobkacsa #323 üzenetére
Sikerült beállítanom, megy királyul, az egyetlen dolog, ami picit nem tetszik, hogy néha kicsit mintha lassú lenne
Illetve felvilágosítottak közben hogy az XP Pro is tartalmaz smtp szervert, majd azt is megnézem, mit tud.
[Szerkesztve] -
Almos
aktív tag
válasz
jakobkacsa #323 üzenetére
köszi a tippet, megnézem a témát.
-
Almos
aktív tag
Nem egészen Asus specifikus a kérdésem, de hátha más is szembe találta már magát vele:
Ki milyen smtp szervert használ a gépen? Win alá szeretnék felrakni magamnak egy lehetőleg free smtp szervert, hogy ne kelljen állandóan manuális átírogatni a beállításokat. Az ingyenes hotspotoknál van egyébként smtp szolgáltatás? -
Almos
aktív tag
Az a baj, hogy maga a kijelző elég flexibilis, így becsukott állapotban, a táskában szerintem a tápkábel (vagy vmi más nagyobb tárgy) kerülhetett a gép fölé, majd az annyira rányomta a kijelzőt a billentyűzetre, hogy a space + az alsó sor billentyűi emléket hagytak a kijelzőn....
Most már értem mire jó, hogy pl. az IBM notikban van egy fém védőlap a kijelző mögött...
Amint lesz időm, úgyis veszek egy másik táskát, mert ebbe 'szar se fér bele (táp, kábel, hálókábel, cd, dvd, egér, ami alapból benne van + adott esetben füzet, könyv) -
Almos
aktív tag
válasz
bLaCkDoGoNe #313 üzenetére
bocs.
Megkérdezték hogyan lehet a mediacenterakármi gombjait a winamp elindítására, kezelésére használni, erre Te közölted, hogy az gond nélkül kezeli a Media Playert. A kérdezőnek szerintem pont az volt a baja, hogy megnyomkodta a gombokat, de nem a MediaPlayert szeretné elindítani vele, mert neki nem ez a program, hanem más, mondjuk winamp, mplayer, bármi más a szimpatikus. Ebben az esetben kicsit felesleges információközlésnek éreztem, hogy közölted velünk azt a tényt, hogy a MediaPlayert gond nélkül kezeli.
Ha nem MP-vel hallgatod az mp3-kat, akkor meg minek húzod fel magad? Arról pedig, hogy mennyi új információtartalma volt a hozzászólásodnak egy Asus tulaj számára, a fentiekben fejtettem ki a véleményemet...
Az inproduktiv beleugatásom pedig arról szólt, hogy elmagyarázzam Neked az eredeti kérdést, mert látszólag nem értetted meg, mert nem arra válaszoltál... -
Almos
aktív tag
válasz
bLaCkDoGoNe #308 üzenetére
Már bocs, de ki használ mp3 hallgatásra mediaplayert? Pont az lenne a lényeg, hogy a gombok segítségével bármi más, lehetőleg választható medialejátszót lehessen elindítani...
-
Almos
aktív tag
válasz
bLaCkDoGoNe #302 üzenetére
Nekem is ez volt az első gondolatom, szerencsére nem ''dobtam'' messzire, a gép dobozában van, fent a szekrény tetején
Akkor majd visszakerül bele...
-
Almos
aktív tag
Tegnap és ma cipeltem először a gépemet, a gyári asus táskában, és ma megdöbbenve vettem észre, hogy a billentyűzet összekarcolta a kijelzőt
Csak én vagyok olyen béna, vagy ez ''normális'' jelenség? Ha a táskában van a hiba, akkor ki milyet ajánl helyette? Vagy a táskába már egy füzetet-könyvet sem lenne szabad berakni a gép mellé? fuck... -
Almos
aktív tag
válasz
jakobkacsa #299 üzenetére
Ok, nem akarok én semmilyen amd-intel flamet...
De ha szerinted is jobbak a mobil celeronok, mint a sempronok minden téren, akkor mitől is? -
Almos
aktív tag
Kedvedért felraktam az NFSU-t, elindulni elindul, 640x480-as felbontásnál, minimális beállításokkal fut is, igaz 1-2 kanyarban picit belassul a kép.
Nem tudom milyen játékokra gondoltál, ha stratégiai, akkor azok szerintem mennek, a kicist erőforrásigényesebb 3D játékok viszont már szerintem nem feltétlenül.
Ha játszani is szeretnél, akkor lehet inkább olyan gépben kéne gondolkoznod, amiben van videókártya is, saját memóriával. -
Almos
aktív tag
válasz
jakobkacsa #290 üzenetére
Ok, így egy az egyben azt mondani, hogy azért mert az egyiknek ennyivel nagyobb a frekije, illetve annyival több a cache-e, ezért annyiszor gyorsabb, az tényleg nem igaz! De mivel mind a kettő proci esetében 32 bites az adatcsatorna (ellenben a régi p4-a64-el!!! ha erre gondoltál), és mind a kettő a cache-ben tárolja a gyakrabban használt infókat, illetve mind a két proci esetében a freki az egységnyi idő alatt elvégzett műveleteket fedi, továbbra is fenntartom, hogy szerintem jelentős különbség van a két fajta proci között.
Igaz, hogy az asztali kategória, de annó a régebbi celeronoknál pont az volt a butítás egyik eszköze, hogy jóval kissebb volt a cache (így olcsóbb a gyártás), és érezhető volt a különbség a cerkák és a rendes pentiumok között. -
Almos
aktív tag
Személyes tapasztalatom a Sempron procival csak annyi van, hogy 3 hete segítettem egy ismerős csajnak laptopot venni, akkor egy Asus A6U-5049 mellett döntöttünk, de állítólag 3 óra használat után olyan zajt csapott a ventije (akkor már nem voltam ott), hogy másnap visszavittük, és lecserélte a csaj egy másik, gyengébb HP-ra, annyira elment a kedve az Asustól (ráadásul a dvdrw ajtaja is szar volt).
Ezek után én már nem mertem mobil sempronos procival szerelt gépet venni magamnak...
Nekem az 5028-as ma gyakorlatilag 5-10 órát ment (igaz csak netezés, meg ilyenek), de szerintem ebben nincs is venti ;) mert még nem hallottam a hangját, és a proci fixen 46°C-on van.
A videó-chipsetek összehasonlításáról nem tudok mit mondani, a memóriája 64 MB-ig ''bővíthető'' a rendszer mem.-ből, amivel az 5040-es jobb, az az s-video.
A wlanja mindkettőnek beépített, viszont az 5028-asban 60GB-os vinyó van, kétszer annyi ram, ráadásul a Sempronnak csak 128KB az L2 cache-e, míg a Celeronnak 8x ennyi(!) azaz 1MB.
Ja egyébként pclandhoz most érkezett 5028-as, ma kaptam róla értesítést, csak azóta már megvettem a gépet máshol, olcsóbban
[Szerkesztve] -
Almos
aktív tag
Azt hiszem én leszek a Te embered
ugyanis ez a két noti között filóztam én is, és végül az 5028-at választottam.
Itt fórumon azt mondták nekem, hogy az 5028-as chipsete az újabb, jobb, bár az intel oldalán (Bővebben: link) én azt találtam, hogy a B005-ben van 855GM, ami a jobb chipset, de mindegy... Aztán rákérdeztem erre a Ráday utcai Notebookworld eladójánál, és ő azt mondta, hogy úgyse fogok semmit érezni a különbségből.
Nekem az 5028-asban Intel Pro/Wireless 2200BG wlan kártya van.
Ezekben a Mobil Celeronokban 1MBL2 cache van (Bővebben: link)
Végén leginkább azért döntöttem az 5028 mellett, mert abban több ram volt, illetve a csak a széles képernyő nem mozgatott annyira, ellenben mindkét gépre 160+áfa volt a legjobb ajánlat, amit kaptam.
A 2 év gari nálam is sokat nyomott a latba, a sok usb port is számított, az egyetlen, amit fájlalok, hogy nincs benne tv-out. Aztán adnak hozzá táskát is, bár nem tudom, hogy ennek mennyi a használati értéke, eddig még nem cipeltem, de nekem nagyon kicsinek tűnik a táska, majd meglátjuk... -
Almos
aktív tag
Blackmate: köszi az infót.
Más: a gyári cd-ről feltettem az AsusDVD progit, és meglepetésemre szaggat vele a gyári DVD film hangja!! Ha Mediaplayerrel játszom le akkor nem, utána feltettem a powerDVD 5-ös verzióját, azzal is gond nélkül, szépen megy a film... Csak ez utóbbi crackelt változat, gondoltam, ha már adnak valami legális szoftvert, akkor használom azt, de így??...
Ez csak nálam jött elő, vagy másnál is?
(Asus a3l 5028, Celeron M 1.5, 2x256 MB, integrált video, xpsp2, stb) -
Almos
aktív tag
Ok, csak az egyik üzletben azt mondta az eladó, hogy első alkalommal töltsem 15-17 órán keresztül.
Másik akksival kapcsolatos kérdésem: Hogyan érdemes használni? Mindig lemeríteni, majd feltölteni (a lehetőségekhez képest), vagy amikor csak tudom, használjam adapterről? Melyik esetben lesz hosszabb az aksi élettartama?
Aztán a gyári Asus telepítőcd-n volt 1-2 ismeretlen program:
Power4 Gear: ez mi?
GameFace: ez kell nekem, ha integrált videókártyám van?
RICOH Media Card Driver: szintén mi a szösz?
Tudom, ha feltelepítem akkor meglátom mi az, de nem bízok az XP-ben, az gond nélkül felrakja a nem létező eszközhöz is a drivert, aztán szenvedhetek vele, mire leimádkozom a gépről...
NIS2005 is van a cd-n, ez csak valami shareware vagy butított verzió? Bár úgyse szimpik a norton cuccai, szerintem nagyon erőforrásigényesek...
A gyári asus táskába ti megpróbáltátok beleerőszakolni a gépet tápostul, mindenestül, vagy inkább vettetek egy nagyobb, normálisabb táskát?
elsőre ennyi kérdésem merült fel
Ja, a legfontosabbat majdnem elfelejtettem: ti hogyan oldjátok meg a fájl/könyvtár/alkalmazás szinkronizácót az asztali gépetekkel? (Már ha van ilyen, és használjátok is)
[Szerkesztve] -
Almos
aktív tag
Tegnap este végre meghozták a kis laptopomat, végül tényleg egy 5028-ast választottam, a végső ára 160+áfa lett, és hajnalban már gyorsan dobtam is rá egy oprendszert
Lenne egy gyors kérdésem: Mennyi ideig is kell formázni első alkalommal az aksit? -
Almos
aktív tag
Megnéztem, és az asztali kártyához valóban van frissebb driver, mint a notihoz, bár az előbbit nem tudtam letölteni, mert nem volt érvényes a site certificate-je... Ebben az esetben valóban lehet az, hogy az Asus még nem készítette el az újabb driver ''honosítását'' a saját laptopjaira, mint ahogy írtad, hogy csak a saját verziójuk megy fel.
Két próbát tehetsz még:
-letöltöd az asztali drivernek csak a driver magját, minden catalyst és control panel hülyeség nélkül. Majd megpróbálod ráerőszakolni a gépre, talán elfogadja (gondolom xp van a gépen, mert oprendszer nélkül árulják)
-írsz az asusnak, hogy frissitsék az újabb drivert, igaz, hogy ez még csak 2 hete jelent meg, lehet amúgy is csinálják.
+1: lecseszed a programozóidat, hogy olyan driverspecifikációt használnak, ami még nem jelent meg minden platformra.
[Szerkesztve] -
Almos
aktív tag
Most jutott időm, hogy kicsit megnézzem ezt a chipset témát.
A3L-5028: Intel® 852GM
A6L-B005: Intel® 855GM
Nekem már ez alapján is, de az intel oldala után is úgy tűnik, mintha inkább a 855GM lenne az újabb, jobb chipset (Bővebben: link) Vagy csak én néztem valamit rosszul? -
Almos
aktív tag
Memória: alapvetően ez a legrugalmasabb téma, mert ebből később még bármikor bele lehet rakni még egy modult - ellenben az egyéb extrákkal (s-video, wlan, spdif, lpt, usb, stb...)
Beépített webkamera röhej, ki a halálnak kell...
Nagyobb képernyő: az a 0,4'' különbség nem olyan fontos.
chipsetnek akkor utánanézek az intel oldalán.
Ami fáj, az mindössze annyi, hogy nincs egyikben sem s-video, valójában az A6U széria pont jó lenne, ha lehetne intel procival kapni
Mindenesetre köszi a segítséget, alapvetően egyetértek -
Almos
aktív tag
Itt vannak linkek is az egyes tipusokról:
5028: Bővebben: link
5001: Bővebben: link
5040: Bővebben: link
5049: Bővebben: link
B005: Bővebben: link
Tényleg, és milyen az ASUS szervízháttere? Pont most szidta valaki egy listán, nektek mi a tapasztalatotok?
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest