Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoroaszter
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémánk, hogy egy ismerősöm 1005HA típusú netbookját szeretnénk újratelepíteni. XP-t akartam rá tenni, külső cd meghajtóról, de miután betöltötte a rendszerfájlokat, nem lát winchestert,ahova telepíteni tudnék. A jelenlegi windows bebootol rendesen róla, biosban is nézelődtem, de semmi letiltást nem találtam. Mi lehet a gond? Előre is köszi a segítséget.
-
Zoroaszter
csendes tag
Szia!
Köszi szépen!
Jól rávert a Core 2 Duo, bár a 4200 Mhz egy elég szép kis tuning.Ha esetleg van a gépeden AIDA 64, akkor kérlek írd le az összehasonlító teszteredményeket, nagyon kíváncsi lennék rá! Azt vettem észre, hogy a Photoworxx részlege nagyon szereti a sok magot, míg a Photoshopnak csak bizonyos szűrői használják ki. Jelenleg még gondolkodom a notebook pontos típusán, de i7-est szeretnék, főleg azért, mert ennél a PS eredménynél alig rosszabb a tuning nélküli C2D E8500-as gépem 4 giga memóriával, egy Ati radeon 3650-el. Kicsit bővült a keret is, ami még beleférne árban, az a Lenovo Y570A i7-es, 8 GB RAM-os változata. Ebben az árkategóriában a boltok honlapjai alapján nem nagyon találtam erősebb gépet, de ha valaki tud valamit, szívesen várom a választ, illetve még az is benne van a pakliban, hogy az Asus k53SV i7-es változatába beleteszek még 4 GB RAM-ot, mert viszonylag hamar megzabálja a photoshop sajnos, amint rétegeken kezdek el dolgozni 300 megás képekkel.
Ja látom ez az Asus topik, így a lenovo-s kérdés Off.
-
Zoroaszter
csendes tag
Nézegettem itt a processzorokat már, csak nincs photoshopos teszt. Egy másik honlapon találtam egy kiválót pár órája, és ott sok konfigot össze lehet hasonlítani. Van egy tesztképük és egy utasítássorozat, le lehet tölteni és lefuttatni a gépen. Szívesen lefuttatnám néhány laptopon és simán tudnék dönteni utána.
Igazából alap órajelen az én gépemnél lassabb i5-ös macbookokat látok a tesztben. Persze a sandy bridge megoldásokról még nincs fent teszt itt sajnos. Az asztali i5 2500K már durván lekörözi a gépemet a tesztben.
A VGA-t kihasználja a photoshop néhány szűrőben, meg a 3D-s részlegben, de ez utóbbit nem használom. A fotókhoz meg elég a gépemben levő 3650-es Radeon 512 megával, ami nem egy erőgép.
-
Zoroaszter
csendes tag
válasz
sketchifun #13147 üzenetére
És lesz olyan gyors, mint az asztalim? C2Duo E8500, 4 giga RAM. Az a gond,hogy nem ismerem a laptopos rendszereket. Lassabbak-e, mint az asztali gépek, stb. Mert ezt szokták mondani. Mégiscsak kevesebb a Mhz, kevesebb sok esetben a cache is. Nem találok olyan normális összehasonlító tesztet, ahol pl sandy bridge notebookokat vetnek össze asztali gépekkel, esetleg régebbi core 2 duo processzorokkal. Mert azt olvastam, hogy az asztali sandy bridge processzorok brutál erősek. 60, 150 és 3-400 megabájtos képekkel dolgozom photoshopban, több rétegen. Ez elsősorban a memóriát terheli meg, sokszor a 4 gigát is kevésnek érzem. Most úgy alakult, hogy szükségem van egy utazós gépre, de nem tudom, hogy mekkora sebességre képesek ezek ekkora képekkel.
-
Zoroaszter
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok pár szót mondani az Asus K53SV i7-es procival szerelt gépéről, vagy a k43-mas gépekről? Bármilyen tapasztalat és vélemény érdekel. Photoshop (elég nagy képekkel dolgozom), office, net, filmezés lennének a fő területek.
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged