- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bubanc
aktív tag
Sziasztok,
Tudna valaki abban segíteni, hogy hogyan lehet Asus U30 JC laptopon HDMI-n pass through-módban kiküldni TV felé digitálisan a hangot? Dolbi Digital, DTS, stb.. nekem állandóan csak sztereóban akarja küldeni.
Köszi előre is -
Bubanc
aktív tag
Az elképzelhető, hogy már az új energiatakarékos i3. mikor megvettem a laptopot akkor nagyon pipa voltam, mivel ennek a laptopnak az i5-el és i7-el szerelt változatairól olvastam cikkeket, amikben rendre nagyon komoly aksis üzemidőket produkáltak, szemben az én max 2 és fél órámmal. ezután rákerestem több i3-as tesztre is és kiderült, hogy valóben kb kétszer annyit fogyaszt az i3-al szerelt változat... és a tesztekben hozzá is tették, hogy az i3-tól ne is várjunk többet...
milyen progival lehet megnézni a fogyasztást?
-
Bubanc
aktív tag
Kb felére képes visszavenni a fogysztást az i3-hoz képest, nem a turbo boost miatt kerül annyival többe az i5-os(pl órajel mellett feszültséget is leveszi minimálisra, míg az i3 mindig állandó feszültségen megy csak az órajelt tudja módosítani), hanem elsősorban a fejlettebb energiagazdálkodás miatt. Az i3-as gépeknél a maximum aksi üzem idő 4-5 óra körül van min 8 cellás aksival míg ugyan ez i5-nél 8-9 óra azonos kiépítettség mellet. (tehát azonos alaplap, videókártya, memória, kijelző és hdd)
-
Bubanc
aktív tag
Sziasztok,
Van valakinek ötlete, vagy tanácsa, hogy hogyan telepítsem újra, az ATK drivereket U30jc-s laptopomon? Azért kérdezem, mert valahogy az energiagazdálkodás nem akar úgy működni mint kellene. Eredetileg 13-350M-es proci volt benne, ezt cseréltem i5-re mert annak fejlettebb az energia gazdálkodása, és a neten található valamennyitesztben kb dupla annyi aku üzemidő elérésere képes az i3-hoz képest. Sajnos azonban semmi változást nem tapasztaltam, már biost is frissítettem, és az összes drivert újra raktam még szűz rendszerre is, de valahogy nem akart összeállni, ráadásul ATK driver nélkül is annyit bír mint ATK-val, ami szerintem nem normális.
Köszi előre is a segítséget!!! -
Bubanc
aktív tag
Köszi, akkor biztos, csak az aksi okozza a különbséget, mert azon kívül két különbség van csak, az egyik, hogy nem i7-es, hanem i3-as proci van, ami elvileg még kevesebbet is eszik, valamint, hogy nem 500 mb-os a hdd hanem 320-as, de nem gondoltam volna, hogy a nyolc és a 6 cellás aksi között van 3-5 óra különbség.... ez nem tűnik túl normális jelenségnek.
-
Bubanc
aktív tag
A teszt eredmények szerint még kicsit jobbak is fogyasztásban at U 30jc-s gépel mint az UL széria, és máshol is olvastam, hogy az energiagazdálkodása a core i-s prociknak jobb mint az alacsony fogyasztásra készített core2duo-s procik, a megoldás kulcsa esetleg az lehet, hogy az ul30-as notikba lehet, hogy csak 8 cellás aksit raknak...
Van ötletetek, hol lehet olcson venni ilyen 8 cellás aksit? Eredeti lenne a jó.
Köszi -
Bubanc
aktív tag
Sziasztok,
Remélem tudtok segíteni ez a topik kicsit aktívab mint az Asus UL-es.
A probléma a következő. Vettünk UL 30 JC-s gépet core i3-as procival és a kisebb 6 cellás 4400-as aksi van benne. Itt és máshol is azt mondják, hogy az UL ez szériát nem lehet megverni aksi üzemidőben.... nos egyenlőre az a tapasztalat, hogy minimális használat(netezés+office) alatt két és fél óránál többet nem bír, ez pedig enyhén szólva nem kiemelkedő, sőt gyengének mondanám... quiet office alap beállítással néztük. Van valami ötletetek mi okozhatja ezt? Van valami trükk? Esetleg proci teljesítményt vissza venni, Nvidia optimust se találtam, hogy hol lehet beállítani.
Nagyon köszönöm előre is a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged