Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sapkakarcsi

csendes tag

válasz steelsec #28373 üzenetére

Szia! köszi a választ!

Sajnos nekem sem világos, hogy hogy működik a gari. A jótállási jegyben a mediamarkt pecsétje van ott.
    Felmentem erre az asus RMA oldalra, és a szériaszám beírása után kérte a többi adatot, szóval valószínűleg ezt is tudnám igényelni.

Nem tudom, hogy ez min változtat, írok privátot :)

• sapkakarcsi

csendes tag

Sziasztok! Kicsit tanácstalan vagyok, ezért segítséget kérnék.

Adott egy n750jk. Mediamarktos, garis még. 2 éve van meg, és már akkor kiraktam a tálcára egy cpu hőfokmérőt. Régebben alapjáraton 45-50 fok körül volt és játék sem vitte 90 fölé.

Mostanában egy szimpla chrome ablak is 80 fölé viszi, maximum 10-15%os proci terheltséggel. Átlagos használatom (Netflix, photoshop, facebook, torrent) során pedig 95 fok sem ritka.

A probléma forrása megvan, ha jól tévedek, ki kellene fújni a ventiket és egy új hőpaszta sem ártana. De nem tudom, hogy hogyan tovább, itt kérnék segítséget. Lenne pár (sok :) ) kérdésem:

Vihetném a mediamarktba gariztatni, de a jótállási jegyen nincs semmi kitöltve, csak egy pecsét, ez elég lenne? Egyáltalán ez garis esetnek számít és ingyen csinálják? Mennyi az átfutási idő? Mediamarktot meg lehet kerülni és egyből vinni a szervizbe? Egyáltalán melyik szervizről beszélünk és megbízható-e? A javításon kívül van bármi értelme beadni szervizbe (pl. kitakarítják, vagy bevizsgálják, h élettartamuk mely részén vannak az alkatrészek, esetleg ezeket javítják, cserélik?)

Vagy esetleg vigyem valami ajánlott sufni szervizbe ahol viszonylag gyorsan és olcsón megcsinálják? Ezzel sem vagyok tisztában, hogy ez mennyi idő és pénz.

Ez az első laptopom, ami ilyen régóta megvan és ez az egyetlen hibája, úgyhogy ebben a kérdésben nem vagyok jártas, ha valahol hülyeséget feltételeztem, azért is bocsi :) és köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák