- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
dobragab
addikt
válasz Simi37 #19235 üzenetére
Azt nézd, hogy a Memory Usage 100%-on megy-e terhelés alatt. Mindenképpen állítsd az energiagazdálkodást Teljesítménycentrikus-ra, különben lehet, hogy azért nem jár maxon. Ha a Memory Usage nem 100%, de a GPU igen, akkor valószínűleg a memóriát nem éri meg húzni, csak a GPU-t, de ezt te látod. Célszerű játék közben beállni egy számításigényes helyre tekintve (tűz, füst, stb, de ezt úgyis látod, ahol leesik az FPS.), ne mozdulj meg, figyeld az FPS-t. Válts át, húzz rajta 150-et, és nézd meg újra. Ha
Áramtalanítás végett a ki/bekapcsológombra hosszasan feküdj rá (bő 10 mp) amíg teljesen el nem halkul, sötétedik a cucc. Utána pár mp után újra bekapcsolhatod. (Én nem tojok be, ha kifagy, SSD-ről 15 mp alatt újrabootol )
Ja még azt is érdemes figyelni, hogy a CPU limitál-e, erre egy Feladatkezelő teljesen megfelel, bár 720M alatt nem valószínű.
Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.
-
dobragab
addikt
válasz Simi37 #19227 üzenetére
Ha nincs szükséged a plusz teljesítményre, ne használd. Sztem próbáld ki +220-on, ha stabilan bírja, használhatod +200-on is.
Bár 720M-nél nem tudom, hogy a memória limitálja-e, vagy a GPU. Töltsd le a Gainward ExperTool-t, indítsd el, kattins a Status-ra, és az alsó két grafikonra gyakran nézz rá játék közben. Ha a Memory Usage 100%-on jár terhelésen, akkor érdemes a memóriát húzni. Ha sose éri el, a Core órajelét kéne, azt meg nem ajánlom.
-
dobragab
addikt
válasz Simi37 #19223 üzenetére
Szerintem bátran tízesével vidd fel addig, amíg ki nem fagy, persze használat (játék) közben. Aztán ahol stabilnak tűnik, futtass egy 3dmark11-et, és ha nem fagy ki, akkor bírja. A maximumot használat közben 20 MHz-nál ne nagyon közelítsd meg.
-
dobragab
addikt
válasz Mobil87 #19205 üzenetére
Nekem nagyon hasonló van, szintén X550LB-XO114D. Színtiszta műanyag az egész, bár a minőségibb fajtából. Negatívum: a billentyűzet a kelleténél kicsit erősebb nyomás hatására hangosan dobog, gondolom, az alátámasztás hiánya miatt. Játékra a 740M már alapszinten alkalmas, pl. BF3 High-on is élvezhető vele. (35 fps körüli.) A 4010U-t kicsit kevésnek érzem, bár a 740M alá nem kell (szerintem) 4200U-nál erősebb CPU, úgyis videokártya-limit lesz.
(#19211) Simi37
Ebben a kategóriában minden 740M-es kártyán 64 bites a Bus Width, a drágábbak között már van 128 bites, de annyiért meg már normális videokártyát lehet venni. (850M, 750M, esetleg kifutó 8870M v 8850M.) Alternatíva lehet a 8750M, de az némileg drágább, és (ahogy utánaolvastam) gyengébb is.
Senkinek se szokták ajánlani, én mégis ezt teszem. Ha ilyen 740M-ed van, és játszani is szeretnél rajta, húzz rajta. NvidiaInspector-t javaslom, meg a hőmérsékletek szoros felügyeletét, bár az enyémnek egész jó a hűtése, sose érte el a 70°-ot. GPU órajelét ne piszkáld, nem segít semmit, és a chipnek se tesz jót. A videomemória órajelét viszont piszkálhatod. Én +200 MHz-en használom játékra, kb. 230-240-ig bírja. Kábé 20-25%-ot jelent játékoknál, az azért nem mindegy, hogy ~50 FPS, vagy fix 60. Sokat tud dobni az élményen.
(#19210) mediumgecso
Bad sectoros lett a vinyód? Érdekes... az én ugyanolyan gépem bő egy hetes, rendszermeghajtónak SSD-t használok, és a Windows talált rajta egy bad sector-t, amit nem sikerült javítania, mivel nem volt több szabad sector... Az újraindításonkénti vizsgálatot registry-ből lőttem ki, ami nem jó jel. Neked mik voltak a tünetek?
-
dobragab
addikt
Sziasztok!
Laptopszalonnál tegnap vettem Asus X550LB XO114D-t SSD-ODD BOX kombóval. (Az egyik utolsó darabot az országban... Néhány tapasztalatot szeretnék megosztani, és tanácsra is szükségem lenne.
Sose volt még SSD-s gépem, egyértelműen bejön USB-ről telepítettem, így arról kellett bootolnom. Na ez nem volt egyszerű. Nem tudom, hogy sikerült ennyire kaotikus BIOS-t összehozni ennyire kevés funkcióhoz. Sebaj, megoldottam, Win8.1 telepítése után frissítettem a BIOS-t is, semmivel se lett egyszerűbb a dolgom. Közben valamit elállítottam, ugyanis a jobb oldali USB csatlakozóba hiába dugtam valamit, nem érzékelte. Egy kicsit piszkáltam a BIOS-ban, és helyrejött.
A driverek telepítése sem egyszerű. Asus honlapon a gép nevére rákeresve kiadja a szükséges drivereket, oprendszer szerint. Azonban Win8.1-hez feltűnően kevés driver volt, míg win8-hoz sokkal több, így onnan is le kellett töltenem egy csomó mindent, az Asus Downloader azonban nem emlékezett arra, hogy mit töltöttem már le, és mit nem. Ez is elég kaotikus volt.
Minden driver telepítése (és a legújabb NVidia driver) után is maradt az eszközkezelőben az Egyéb eszközök fül alatt egy sárga felkiáltójeles SM buszvezérlő. Valaki tudja esetleg, mit kell ehhez letöltenem?
A felhasznált anyag csupa műanyag, de a minőségibb fajtából. A touchpad is egészen kellemesen használható. A gyenge pont szerintem a billentyűzet. Ha picit erősebben nyomom le a kelleténél, hangosan dobog az egész, gondolom, alátámasztás hiányában.
Játékteljesítmény:
Nem tudom, mi az oka a következő problémának. Medal of Honor Airborne alatt max. 42-43 FPS-t produkál, ennél többet kéne, mivel az egy 2007-es játék. Ja és játék közben a CPU load 50% körül van, a GPU load pedig 65-70%. Nem tudom, miért. Energiagazdálkodás, minden fullon megy, hálózatról. vsync off. Talán a 64 bites memória fogja ennyire vissza? Találkozott ilyennel már valaki?Előre is köszi a segítséget.
dobragab
-
dobragab
addikt
válasz Titmouse09 #19054 üzenetére
Jogosnak hangzik, de már olvastam olyanról, ahol összezavarodott a rendszer attól, hogy nem a gyári DVD volt benne...
-
dobragab
addikt
válasz muhaha01 #19051 üzenetére
Szia!
Mindenki azt javasolja, hogy a HDD helyére tedd az SSD-t, és a HDD kerüljön a DVD meghajtóba a caddy-be. (Típustól függetlenül.) Azért így szerencsés, mert nem biztos, hogy minden alaplap tud bootolni a DVD helyére tett keretről, és a DVD-meghajtók csatlakozói sokszor csak SATA2-esek, és nem 3-asok, így csökken a sebesség. Persze, ha szerencséd van, a DVD helyén is mehet jól az SSD. Ha jól emlékszem, kétféle keret van, 9,5 mm-es, és 12,7 mm-es, nem tudom, hogy az N550JK-ban épp melyik kell.
-
dobragab
addikt
válasz ZavaBalazs #19009 üzenetére
oké, köszi
-
dobragab
addikt
válasz ZavaBalazs #19007 üzenetére
köszi ez azt jelenti, hogy a csavarok épek maradtak?
-
dobragab
addikt
válasz ZavaBalazs #18971 üzenetére
Sziasztok!
Szintén N550JK... Laptopszalonban azt mondta az eladó, hogy a csavar tényleg szétcsesződik, ha bontják/szerelik. Valaki mutatna róla egy jó felbontású, közeli képet, mit is jelent ez?
Köszönöm
-
dobragab
addikt
Sziasztok!
Asus N550JK vásárlásán gondolkodom, de kicsit megijedtem a 4200H CPU fogyasztásától, és az üzemidőtől. Tudjátok a TDP-t, órajeleket valami külső programmal / BIOS-ból csökkenteni? Játékhoz nyilván jó a teljesítmény, de ha épp pl. akkuról olvasgatok PDF-et, ahhoz marhára nem kell 2,6 GHz. A Delles topicban olvastam, hogy fordított célra ThrottleStop-ot használnak, a TDP limit kitolásához. Esetleg a fogyasztás visszafogására alkalmas lehet?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- Bontatlan! Lenovo ThinkPad X1 Nano G2 Profi ultrabook -50% 13,3" i7-1260P 12Mag 16/512 2K /0,97 Kg/
- BOMBA ÁR! Hp Envy 3K OLED garanciával! /2in1/Ultra 7-155U/32GB/1TB SSD/2880x1800/120Hz/Touch/Gari
- FANTASZTIKUS áron Asus Zenbook S 13 Flip OLED /I7-1260P/16GB/512 GB SSD/2880x1800/Gari/2in1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest