Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• promega

csendes tag

válasz nussa5 #15213 üzenetére

Köszönöm a választ!
    Időközben kiderült, hogy a flash bővítmény omlik össze ilyenkor...
    A "trim"-et nem tudom micsoda...

A videokártya memóriája sem cserélhető?

• promega

csendes tag

Sziasztok!

2 éve használok egy ASUSK52DE(ex007) gépet, most idejét láttam egy kis bővítésnek, így kapott az eredeti 4 helyett 8GB Kingston memóriát, illetve egy OCZ Agility3 120GB-os SSD-t.

A gépet 64 bites win7-tel használom, a virtuális memória tiltásra került.
    A problémám az lenne, hogy a bővítés és win telepítés óta (az ssd az eredeti hdd helyére került, a dvd maradt) teljesen véletlenszerűen fellép a kb 1 éve a K52JE szériánál tárgyalt "fagyás" (az ott termelődött hsz-ek első részét átolvastam, kb addig, amíg 1 héten belül javíthatóvá vált a probléma). Általában webböngészés közben jön elő a hiba (firefox, sok ablak van nyitva egyszerre), viszont ha van más program a tálcán, arra átváltva megjavul... ha nem nyúlok hozzá, vagy start gobot nyomok, maximum 1,5 percen belül továbbmegy, illetve a hiba minden indítás után csak egyszer jelentkezik.

Megoldható vajon ez a probléma? (bár ez így még élhető nagyságú az olvasottakhoz képest)

A másik kérdésem, hogy ezen a típuson cserélhető-e a videokártya? Kacérkodok még a videokártya és a processzor nagyobbra cserélésével. Érdemes ilyenben gondolkodni?
    (Mivel munkaeszközöm is a gép, a részenkénti fejlesztés kevésbé "megterhelő", mintha egyben kellene kifizetni egy új gép árát. Videovágásra használom a gépet, az ssd-nek köszönhetően a szerkesztés illetve a konvertálást nem igénylő műveletek sokkal gyorsabban, viszont amikor konvertálni kell, akkor 100%-os terhelésen megy a gép kb a kész anyag időtartamáig.

Előre is köszönöm a válaszokat, észrevételeket! (bocs a litániáért :B )

Üdv : Promega

Új hozzászólás Aktív témák