- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Netfone
- iPhone topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Csapo83 #23224 üzenetére
Még megtanulhatom.
Ha kihagynám a fedélzeti computert az airbusokból, kisebb eséllyel zuhannának le.
De ne aggódj, sem bicajból, sem PC-ből, sem másból nem maradt ki soha semmi (csak ami rossz volt). Persze, amúgy sem aggódnál, hiszen nem tudhatod, ahogy senki más sem, melyik gépet szereltem.
Ahogy Bobby Bouchet-nek mondták (Vizes8as): amiről a mama nem tud, amiatt a mama nem aggódik. Manapság amúgy is mindenki inkább a "bekerült", alkatrészek miatt aggódik.
On-ba visszatérve: az áramtalan, 15mp-es "hideg indítás" megoldotta a problémát. Neten találtam erre tippet egy HP gépnél, de itt is bevált, elméletileg bármelyik laptopon működhet ilyen hiba esetén. Mindenesetre szóltam a srácnak, hogy +1x ne hagyja idiótának stress-tesztelni a gépet. -
katt777
félisten
válasz
Csapo83 #23222 üzenetére
Kicsit sokba kerülne odavinni.
Szerelés nem probléma, PC-ben otthon vagyok, és tudok figyelmesen szerelni/pucolni/pasztázni. De sok mást szerelni is szétszedéssel, odafigyeléssel, és óvatossággal tanultam meg. Még semmit nem rontottam el. Bankban a rossz ablakból mondjuk megmaradt 4 alkatrész, de hibátlanul működött. -
katt777
félisten
válasz
Csapo83 #23220 üzenetére
Kösz a felvilágosítást.
Gyorsabb és hasznosabb, mint az ASUS support.
Akkor szétszedem, aztán megnézem azt a kapcsolót. Sajnos szétszedve sosem volt a gép, szóval nem biztos, hogy egy durva teszt ne égethetett volna el benne valamit a porban, mielőtt lekapcsolt volna, főleg, ha nem pont a CPU-ról v. a GPU-ról van szó.
-
katt777
félisten
Sziasztok!
A problémám a következő: haver el akarta adni az évek óta rendben működő KA50-es laptopját. Ott hagyta a vevőnél, aki állítólag csak rá akart rakni egy tesztprogramot (szerintem futtatta is), de nála rögtön lefagyott a gép, kikapcsolni nem tuda (5mp gombbal sem), kivették az aksit. Azóta nem lehet bekapcsolni a gépet. Elméletileg áramtalanítás után indulnia kéne hibával, de semmi. A bekapcsoló gomb érintkezője amúgy nem volt már 100-as, de kis játékkal mindig munkára lehetett bírni.
Kérdés:
Lehet-e, hogy a hülyegyerek megküldte valami barom tesztprogrammal, és megölte az eddig hibátlanul működő gépet, olyan szinten, hogy még zaj v. post sincs?
Van-e az alaplapon vmi elérhető bekapcsoló/resetelő gomb, mint a rendes lapokon?
Van más mód, hogy újraindításra bírjuk a gépet? -
katt777
félisten
válasz
nagyjojo #10403 üzenetére
10.4 amúgy is jónak tűnik, az első meghajtó 9.9 óta, amely DX9-ben is gyorsulást tud.
ClioRS: Hát, nem tudom, régen használtam CCC-t. Képernyőbeállításoknál sincs meg? Esetleg a TV-t kellene újra felismertetni?
Amúgy láttam már olyat, hogy egy driver frissítéssel néhány felbontás eltűnt a listából, azóta mindig VGA-drivertől szűzen mentem a teljes OS-t, mert csak teljes reinstall segített rajta, semmi pucolás.Az, hogy az AMD szerint hivatalosan mi mire használható, az egy dolog, a valóság meg egy másik, de látatlanban nem nyilatkozom a dologról.
-
katt777
félisten
Nem buherált rendszer, viszont alapból visszapakolja a rendszercuccokat. De pü. megköszönnék megoldást v. segédprogramot, ha tudsz. (Reg-ből töröltem a My... könyvtárakat, 2 napig ment gond nélkül, aztán egyszer csak visszatette a Zené-t.
AHCI driverre egyéb ötlet? Bár haver most éppen jól elvan a w7-tel, letörölte az összes játékot.
-
katt777
félisten
Hát alapból ugye el sem jut a driver-etetőig, de elképzelhető, hogy megpróbálom, havernak úgyis ki van már a f.sza a W7-től, hogy hiába törli ki a képek, videók, zene mappát, mindig visszateszi az a balfasz rendszer. Ezt sem értem, mi a túrónak nem lehet kitörölni valamit, amire az embernek nincs szüksége. Azt is nézem az Inteles gépemen, hogy vagy 6GB-nyi AMD könyvtár van a winsxs mappában, hát mire föl foglalja a helyet?
És akkor még DVD-ről bootolva sem tudom kiirtani.
De attól még érdekes ez a "bármilyen SATA driver-t tegyél föl" megoldás.
-
katt777
félisten
Csűkony kamerát kézzel a W7 pofájába tömve végre normális lett a kép, kösz a tippet!
Persze auto felismerésre a könyvtár megadásával is csak azt írta ki, hogy már telepítve van.
XP asszem megy fel IDE módba, ha más megoldás nem lesz, mert az Inteles gépemen teljesen OK W7 elképesztő baromságokat produkál az AMD-s notin. Még egy ok, hogy többé ne is gondoljak AMD-s gép vásárlására, semmilyen szinten.
-
katt777
félisten
Én inkább arra beszélnék rá mindenkit, hogy verjék szét azoknak a köcsög marketingeseknek és cégvezetőknek a fejét, akik - különösen az AMD-nél - szándékosan elavultatják a jó és használható, amúgy teljesen működőképes programokat és hardvereket (különös tekintettel az AMD chipsetekre és az ATI VGA-kra).
Az Intelnél vajon miért nincs ilyen gond?
Nem fogok amúgy sem 6-9 éve használt és bevált perifériákat kidobni azért, mert valami szemétfilozófus (lásd még: fogyasztói társadalom, piacgazdaság) ezt akarja, sem drágán megvásárolt szoftvereket. / pill. pl. sehogy nem tudom működésre bírni a Republic Commando-t HD4870-en, amúgy meg a legjobb programok (pl. NFS High Stakes) meg sem nyekkennek 64-bites W7-en, miközben a hardver miatt azt célszerű használnom.
Havernak úgy telepítettem a SW Rebellion-t a notira (amelyre szerinted annyira nem kell az XP), hogy a saját gépemen, XP alatt feltelepítettem, kiszedtem a registry kulcsokat, átírtam őket 64-bitesre, aztán lementettem az egészet pendrive-ra, és átmásoltam a notira, reg-kulcsokat be, de még mindig nem ment ám, még egy pár fájlt össze kellett szedni az XP rendszeréből, azokat is átmásolni, de a játék könyvtárába, és "máris" működött a W7 alatt amúgy telepíthetetlen progi (persze ez nem minden programmal megoldható sajnos). Szóval a "fejlődés" kézzel fogható.
Bocsi, csak kicsit bepöccenek, amikor azt hallom, hogy hanyagoljam az XP-t, miközben az összes újabb rendszer lényegében egy kupac szemét, olyan "újításokkal", amelyekre nagyjából semmi szükség, ill. XP-ben is meg lehetett volna oldani, ha nem akarnának a gyártók szándékosan megkárosítani. -
katt777
félisten
Hát, megköszönöm azt is, haver úgyis elment BP-re, holnapután ér haza. Talán már jó hírekkel tudom várni.
Egy másik ismerősöm vett most asztali 780G-s lapot (szív is vele, mint a torkosborz + az 5750-es VGA-jával), tőle is elkunyizom majd a telepítőt, csak viszi vissza a gépét garba, hátha ott működőképessé tudják tenni. Mindenesetre csak erősödik a meggyőződésem a saját tapasztalataim óta, hogy maradjak meg az Intel mellett.
-
katt777
félisten
Én innen leszedtem mindent (de csak 2 kamera driver van), de nem telepít új drivert marad az USB2.0 kamera.
Amúgy mi a f.sznak szerelnek ennyiféle kamerát egy notiba? Amit éppen be lehet szerezni bagóért a piacról?
A válaszokat egyébként köszönöm.Az AHCI-re még jó lenne valami.
-
katt777
félisten
Sziasztok! Remélem, jó topicban vagyok a segítséghez.
Barátom vett egy ASUS KA50AB típusú laptopot, amelyre AHCI módban próbáltam XP-t telepíteni. A driver-etetésig nem jutott el, kék halál. Integráltam a telepítőbe az ASUS legfrisebb drivereit, illetve egy neten talált AHCI/RAID vezérlőt 780G chipsethez, mert ASUS oldalán nincs. Ezután az XP feltelepedett, viszont a restartnál, amikor először kellene bejönni a Wines képernyőnek, megint kék halál. AMD-nél nem találtam a notihoz SATA driver csomagot, és gugli is csak 200+ fórumot dobott ki a 780G chipset AHCI problémájával, megoldást egy szálat sem. Tudtok esetleg egy linket, ahonnan megfelelő AHCI/RAID SATA driver letölthető?
A másik probléma, hogy W7-ben (az megy gond nélkül, csak a haverom nem szereti), fejtetőn jön be a kamera képe (XP alatt ugye megnézni sem tudtam); a bolt szerint ez vmi gyári hiba, amit elméletileg majd javítanak. Erről tudtok valamit?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Én mondtam a havernak, hogy Intelt vegyen, de ez volt jó árban és tudásban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3141, 95% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3090, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest