- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonDragonka
őstag
válasz
MuMa012 #32989 üzenetére
Jó vétel volt főleg ha 300 körül jutottatok hozzá.
Egy dolgot tudj róla. Melegszik és ha melegszik drasztikusan visszavágja a teljesítményt. 92°sitty-sutty megvan neki főleg egy fincsi kis Blender-nél, ott meg úgy visszavágja a teljesítményt mint a pinty. Tudom mert nekem is pont ez a konfigom van, de már nem ez az elsődleges vasam. Nem tudom mennyi idős amit vettetek, és azt sem, hogy pesti vagy e, de ha tudod mindenképpen látogasd meg KillHates fórumtársat aki minőségi munkával szépen újrapasztázza neked, ha szeretnéd akár fémpasztával is, a CPU-t meg a GPU-t. Aztán el lehet felejteni a túlhevülésből származó teljesítmény csökkentést... Időpont egyeztetést követően meg is várhatod a műveletet.
Illetve, hidd el nekem, hogy az a 16GB elég kevéske lesz egy idő után, főleg ha rá is kaptok a lehetőségekre amiket ebből a vasból ki lehet hozni. Tegyetek bele SODIM Kingston DDR4 CL20-as 2x16GB Kit-et meghálálja, mint ahogy azt is ha normális NVMe SSD-t is vesztek bele. Ezekkel tényleg ki is maxolhatjátok minden porcikáját és jó sokáig élvezhetitek. Persze jó így is ahogy van, de a pasztázást ne hagyjátok ki mert az sokat számít. Nyilván ha lelkes vagy Te is megcsinálhatod (ha nem fém alapú a paszta, mert ott tényleg kell tudás meg rutin), de egy dologra feltétlenül figyelj. Csak a CPU-ról meg a GPU-ról takarítsd le a gyári pasztát, mindenhol máshol, VRAM-ok stb, hagyd meg a gyárit mert annál jobbat oda nem tudsz tenni mint amit a gyárban rákentek.Itt a képen azok a részek vannak pirossal jelölve amiket nem szabad takarítani és zölddel azok amiket igen. [kép]
Amire figyelj még hogy amikor szereled le a hőcsöves rendszert és amikor takarítod a réz dolgokat, csak finoman, mert piszok könnyen vetemedik és akkor nem fekszik fel rendesen amikor vissza rakod, akkor meg mindened lesz csak hűtésed nem. Én sok pasztát próbáltam és a legjobban a TG Kryonaut jött be. De ha igazán jót szeretnél akkor fémalapú paszta és KillHates a megoldás.
Ja még valami, ha nem is cseréled az NVMe SSD-t ami benne van, de feltétlenül rakd a 2-es slot-ba, abba ami távolabb van a hőcsövektől, mert a konstrukció képes eléggé megtolni az SSD hőmérsékletét ha az 1-es slot-ban hagyod. Egyszerűen túl közel van a hőcsőhöz az 1-es slot. Én még dobtam rá egy bordát is, de ez már tényleg csak hab a tortán.
[kép]Elég jól ismerem ennek a vasnak minden részét szóval ha kell valamiben segíteni keress meg akár privátban is, szívesen segítek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged