- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
az impozánsnak tűnő teljesítmény (vga, proci, ram,. hdd...stb) mellett valóban csak a sis chipset lehet magyarázat az aránylag olcsó árra...
tény és való, hogy a sis chipset megbízhatóság és teljesítmény szempontjából hátrébb áll a sorban a nevesebb gyártók által készítettek után, de azért elmegy vele a noti, annyira nem vészes a dolog - és főként mostanság javulni is látszik a dolog! -
hát így már kicsit más a helyzet, én úgy értettem, hogy közvetlenül a terhelés után ugrik meg kicsit az akksi teljesítménye, a terhelést megelőző nyugalmi állapothoz képest.
az, hogy az akksi hátralévő üzemidejének mennyit ír ki a rendszer, nagyon sok dologtól függ - még egy háttérben futó alkalmazás különböző stádiumai is akár percről percre változtathatnak ezen - de az akksi elhasználódásának az aránya elvileg nem ugrálhatna így egyik napról a másikra, hacsak nem komplett cellás hiba... -
a dx9-et nem frissíti a dx10 mivel mondhatni párhuzamosan futnak egymás mellett, ahogy mondani szokták; nincs átjárás közöttük. adott játék/alkalmazás ameilyket igényli, azt fogja használni. hogy a noti (vga) esetében a dx bekavarna? hát sok dologba van beleszólása az biztos, de hogy ennyire...
-
-
hát pedig ha a noti bal oldalán lévő hardveres kapcsoló bekapcsolása után sem érzékeli az illesztő a bt-t, akkor nincs benne...
amúgy valóban szinte mindenütt azt írják, hogy van benne bt, én is csak két olyan notival találkoztam amiben nem volt, pedig telepítettem mostanság vagy 10 darabot. -
-
válasz
Kicsirics77 #5634 üzenetére
hát, ilyet még a mesében sem láttam...
-
-
válasz
stvnppp #5614 üzenetére
ha 2 * 1 gb modulból áll a 2 gb memória, akkor az alábbi programmal (is) tudod ellenőrizni, hogy dual channel módban mennek, vagy sem; CPU-Z (1.46)
letöltöd, kicsomagolod, futtatod (telepíteni nem kell) és a "Memory" fülön; Channels # Dual (vagy sem)
az "SPD" fülön a lehúzható "Slot" részben tudod ellenőrizni, hogy 1 vagy 2 modul van a notidban. -
válasz
Kicsirics77 #5612 üzenetére
abban is azonos a két memória, hogy mind a kettő egy- vagy kétoldalas? mert akkor szokott még így nyőglődni, ha ebben eltér a két modul.
-
válasz
Kicsirics77 #5609 üzenetére
nekem is különböző két 512 mb-os memória van az a6m-q051 notiban, és tökéletesen megy a dual channel (az én notimnál sincs külön jelezve a dc képesség, de ezeknek simán tudnia kell!)! az egyik a gyárilag benne lévő nanya, a másik pedig kingmax, de ezen kívül minden azonos (időzítés).
-
válasz
Kicsirics77 #5606 üzenetére
attól, hogy külön nem jelzik, még tudja
-
normális illesztők nélkül pocsékul megy a rendszer, legy az 64 bit vagy 32 bit op.
tolj fel egy 32 bit vista akármilyen változatot - ízlés szerint -, húzz fel hozzá normális illesztőket, és csodáld, hogy milyen remekül megy a masina
az 1 gb itm az kicsit más tészta, nem véletlenül adják így a rendszert. -
-
lehetni lehet, de 4 gb vagy attól több memória esetén van igazán értelme a 64 bit oprendszernek! a környezet szó itt értelmét veszti, az a mérvadó, hogy minden hardverhez legyen korrekt (aláírt) x64 illesztő!
az asus letöltési részlegében nézted, hogy milyen illesztők léteznek a notihoz? -
válasz
Robesz4 #5559 üzenetére
ha nincs benne bluetooth, akkor annak hiánya miatt is leállhat a telepítés hibaüzivel, mivel nem találja az illesztő telepítésekor a szükséges hardvert.
ha mégis lenne benne, akkor olyan is elképzelhető, hogy csak akkor telepíti az illesztőt, miután manuálisan bekapcsolásra került a bluetooth, ellenkező esetben szintén jöhet a hibaüzenet, hogy nem találja a hardvert, amihez a telepítés elindításra került, majd a telepítő leáll. -
nekem az A6M notim már 17 hónapos, de sehol egy kopás vagy karc - igaz a tatyójába is úgy teszem bele, hogy előtte ráhúzom azt a zacsit, amiben gyárilag csomagolva volt. ha hurcolászom, akkor a billentyűzet és a kijelző közé is mindig bekerül az a szövet lemezke, ami szintén a gyári csomagoláskor került bele. lehet, hogy fanatizmus, de meghálája a sértetlenségével...
-
válasz
Levi123 #5230 üzenetére
az asus_support a biztos (friss, részletes leírások külön minden illesztőhöz/kiegészítőhöz...stb)
szerintem minden konfignál (legyen az notebook, pc...stb) van egy ajánlott telepítési sorrendiség - aztán van ahol problémát okozhat annak a nem betartása, van ahol pedig nincs különösebb jelentősége... -
válasz
Levi123 #5228 üzenetére
a noti típusa szerinti letöltési szekcióban az others kategórián belül találod;
UAA_KB888111_XP
az audio illesztők telepítése előtt kell felhúzni - ezt írják is az illesztők leírásában -, de próbáld meg, hátha utólag is engedi (mert általában szokta engedni) -
igaz nem írtad, hogy milyen oprendszer, de;
xp; a hordozható/laptop és a minimális energiagazdálkodás energiagazdálkodási sémák esetében működik csak a proci órajelének szabályozása, ha például az otthoni/irodai asztali energiagazdálkodási sémát választod ki, abban az esetben mindig maximum órajelen fog menni a proci!
vista; alapesetben csak a teljesítménycentrikus séma kiválasztásakor fog mindig 100%-on pörögni a proci, mert abban a sémában az intervallum a minimális és a maximális értékre is 100% de ezt minden sémában külön beállíthatod magadnak, ha mégis eltérő sémát akarsz használni! -
válasz
Mike_26 #5083 üzenetére
hol (mivel) nézed a tényleges órajelet? mert például az oprendszer saját "mutatója" nálam sem mindig azonnal követi a proci órajelének a változását, de ha everest, cpu-z...stb progival nézem, akkor világosan látszik, hogy folyamatosan változik az órajel, az igénybevételnek megfelelően!
-
fn + f2 kombinációtól eltérő, (kimondottan hardveres) kapcsoló tudtommal nincs...
ha szoftveresen erőlteti a rendszer a wifi működését - bekapcsoláskor kiírja, hogy wireless lan on -, de hardveresen nem kapcsol be a wifi (mint írtad; a wifi led nem kapcsol be), akkor talán érdemes még megpróbálkozni a bios frissítésével - de ha sehogyan sem sikerült feléleszteni, akkor sajnos tényleges hardveres hibára is lehet gondolni! -
ha alapban lett telepítve, akkor;
- ikonból az asztalról
- start menü -> programok (minden program) asus utility -> wlan card -> asus wlan control center
- tálcáról -> asus wlan card settings -> wireless settings
- mappából; program files/asus/wlan card utilities/wireless.exeremélem valamelyik bejön
-
-
válasz
Gizmo94 #3995 üzenetére
gondolom ezekkel próbáltad; BisonCam, Primax, D-MAX
ha egyik sem megy fel - vagy ha konkrétan tudod, hogy a te notidban melyik van, és az nem -, akkor vélhetően hiányzik még neki valamilyen más (alapvetőbb) driver...
ellenőrizd a drivers és az utilities részben, hogy mi hiányozhat még! -
az asus a notihoz való realtek drvier esetében valóban nem teszi bele - de legalább írja, hogy mit kell előtte feltenni;
Audio Diver for WIN XP (Please first install the UAA driver before Audio installation.)
mondjuk ha a gyári cd-ről történik a telepítés, akkor kéri is (fel is kínálja) az uaa telepítését, amennyiben a hang illesztőjét telepítjük, de előtte nem került fel az uaa!a hang illesztőjébe integrált uaa driver onnan jött, hogy vannak már gyártók, akik beleteszik! (például az asztalimnak az alaplapjához már így néz ki a driver;
Realtek Function driver for Realtek Azalia audio chip (Including Microsoft UAA Driver in English edition) -
az UAA driver felkerült a Realtek driver telepítése előtt - vagy közben, mert már abba integráltan is létezik - ?
-
nem lehet érintkezési hiba? értem ezt; mondjuk ahol a notiba dugod a hálózati adapter csatlakozóját, ott idővel a sok ki- és becsatlakoztatástól elhajolhat a csatlakozó aljzatának az érintkezője, vagy akár a forrasztás is elengedhet a panelon...stb.
ha ott finoman mozgatod a csatlakozót, akkor nem produkálja a leírt tüneteket? -
válasz
legiaap #3230 üzenetére
sajátgépben jobb klikk az optikaira -> tulajdonságok -> hardver -> a listában ott lesz az optikai pontos típusa (a vinyó alatt)
vagy eszközkezelő -> dvd/cd-rom meghajtóknero7 -> eszöközök -> nero drivespeed / ez hivatott beállítani az optikai működését; csendes vagy gyors mód - például film nézésekor csendes módban nem pörög úgy a meghajtó. elérési vagy pihenési idő a meghajtó esetében...stb.
-
mint Tonyk is írta; az! de ettől még hiányoznak az emített notihoz a 64 bit képes illesztők, programok... (ha nézelődsz, illetve olvasgatsz egy kicsit a notebook -> 64 bit témával kapcsolatban, látni fogod, hogy nem nagyon propagálják, illesztőket és programokat sem nagyon csinálnak hozzá...) szóval attól, hogy van egy 64 bit képes proci egy notiban, attól még nem kell rá feltétlenül (sőt!!!!!) 64 bit oprendszer!
-
válasz
istvan81 #3060 üzenetére
lehet, hogy a catalyst azon részét blokkolja a defender, ami együtt kellene, hogy induljon a rendszerrel és a "blokád" miatt nem töltődik be, majd leáll...
vezérlőpult -> rendszer és karbantartás -> teljesítményadatok és -eszközök / itt bal felül klikk a rendszerindításkor induló programok kezelése hivatkozásra!
először a bal oldalon ellenőrizd a besorolásnál, aztán fent klikk az előzmények hivatkozásra, hátha szerepel a listában a bűnös... -
ha használsz nero progit, akkor az optikai pörgési sebességét a drivespeed segítségével tudod "csendesíteni"!
a rendszerrel induló programok; futtatás -> msconfig -> automatikus indítás fül -> pipa ki, amelyik progi nem kell...mondjuk én utóbbira az easycleaner - rendszerindítás felügyelőjét használom! a progi tisztogatásra alkalmas még többek között!
-
én már a noti vásárlásakor bővítettem a memóriát - igaz szerencsére csak egy modul volt a gépben -, abban az üzletben vettem még egy másik lapkát, ahol a notit is, és mivel egyszerre történt a vásárlás, így a noti számlájára került a másik (+) memória is. igaz itthon tettem csak bele a vasba, de a garancia miatt nem aggódok; ha mégis kötekednének (bár miért is romlana el a noti
) akkor maximum kiveszem az általam betett második modult és kész
-
szerintem a sata csatolású vinyó okozza a problémát, mivel azt nem látja a rendszer megfelelő illesztő nélkül! vagy külső (usb) floppy segítségével kell a driver cd-ről kimásolt sata illesztőket külön beadnod telepítéskor (kéri; F6), vagy integrálni kell az xp telepítőbe a sata illesztőt...
-
-
válasz
maunaloa #2428 üzenetére
hát jobban átnéztem a kínálatot, csak 268 e ft-ért találtam olyat, amire már jobb játékot mernék bízni;
[link]
szerintem ezen árnál kezdődik a jobb kategória;
- AMD Turion64 X2 TL56
- 160GB HDD SATA
- 1024 MB (2x 512 DDR2 667)
- Nvidia GO7600 512MB Turbo Cache (256 Vram)
ezen talán már megyeget néhány ''jobb'' játék is...
szerk;
hzcs; az én asus notim is 5400-es vinyóval van szerelve gyárilag, de bevallom - ütős progik esetében még ez is pörög rendesen...
tudom, lehetne bele tenni gyorsabbat is, de gondolom, az már eszi az akkut is rendesen...
[Szerkesztve] -
válasz
maunaloa #2426 üzenetére
csak a ddr(1) 333 mhz-es memória nem szimpi, ezért az árért vagy nagyon picivel többért ddr2 667-es illene - illetve láttam is, de sajna csak go6100 (128mb) integrált videókarival...
amúgy én egy ASUS A6M-Q051 notit gyűrök karácsony óta, és rosszat nem tudok mondani róla... ebben nvidia geforce go 6100 kari van - integrált -, annyit tettem érte, hogy a gyári 512mb ddr2 667mhz-es memót dupláztam 1 gb-ra, így azért már jó - bár abból még lejön a 128mb vga! mondjuk játék még nem volt a gépen, arról nyilatkozni nem tudok, integráltban nem nagyon bíznék játék terén... a videókarimat kivéve minden ok lenne akár játékra is; amd turion64 x2 tl52 proci is elég gyors...stb.
szóval szerintem neked is jobb lenne ddr2 memós noti - ha találsz elfogadható árban, megfelelő körítéssel (lényeg a videókari, ha főként játékra kell) - mert a ddr1 333 szerintem manapság arra már gyengus!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest