- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Leporolnám a régi Asus K53TA notimat és vennék bele egy SSD-t. Ezt néztem ki: Samsung 860 EVO 2.5
Viszont a vélemények között megláttam egy ilyen kommentet:
Vigyázat, AMD sata2 vezérlővel nem kompatibilis!
Nem sata3-as AMD rendszereken folyamatosan fagy, tele a net a problémával!Ráguglizva találtam ezt: Link
Tehát gondolom ez felejtős. Tudtok olyan SSD-t amit ez a SATA2-es régi noti gond nélkül visz a HDD helyére bepattintva? Western Digital Blue 3D?
A másik meg, hogy érdemes ehhez még utángyártott aksit venni? E-bay-en ilyen 5-8 ezer forintosok vannak az nekem gyanúsan olcsó de nem tudom, hogy az itthon árult 15 ezer forintos jobb-e mert úgy tudom utángyártott és utángyártott között is van különbség?
Ilyen dolgozós/tartalék laptopnak kellene azért költenék még rá ennyit mert szerintem még most is jobb választás mint egy új 80 ezer forintos darab.
-
Sziasztok!
Faterom notebookjába szeretnék venni új akkut mert a gyári már régi és másfél órát se bír ki.
E kettő között vacillálok:
vagy
Jól sejtem, hogy a 7800mAh-s valamilyen utángyártott akku? Bár egyiknél se írják, hogy gyári... Érdemes a nagyobb teljesítményűt megvenni? Félek az ilyen nagy teljesítményű utángyártott akuktól, sok rosszat olvastam róluk... Ami most van az 4800-as, csak már öreg és elhasználódott rendesen.
-
válasz
Kicsirics77 #13781 üzenetére
Kösz!
-
válasz
Narxis #13707 üzenetére
Közben kaptam e-mailt erről. 15ezer a helyi, globális nekem nem kell. Így majdnem 160ezer Ft-nál vagyok. Annyiért megkapom azt az aldis medion "erőgépet" alapból 3 év garanciával, 750GB-os HDD-vel, 4GB RAM-mal és eredeti 64bites Win 7-tel.
Kérdés az, hogy melyiket kell kevesebbszer szervizbe küldeni...sajnos a jelenlegi laptopom pont gar. lejárta után 3 hónappal lett chipset hibás és Asus volt...Medion pedig egy zsákbamacska.
Nehéz ügy.
-
Üdv!
Azt vettem észre az Asus notimnál, hogy a bekapcsoló gomb környékén és az alatta lévő billentyűzet részén recseg-ropog az egész. Ezt okozhatta az ha 1 éve véletlen egy kis jeges tea folyt oda, nem sok, nagyon minimális? A másik meg, hogy ha vibrál a képernyő akkor az mire utalhat? Cserélni kell vagy valami más hiba is lehet?
-
válasz
Lonna18 #12841 üzenetére
Ez engem is érdekelne. Ugyanis én már nem sok játékkal játszom, amikkel játszom azok a jelenlegi öregecske F3Ka-n is remekül mennek viszont a Counter-Strike Source a megjelenítő motor frissítése óta(megkapta a hl2:ep2 motorját) mintha nem úgy menne már, főleg egy 20-22 fős szerveren a pingem mintha ugrálna 30-45 között és erre azt mondták, hogy "fps lagg". Tehát kevés már a hardver ide, levettem mindent low-ra(100-120fps-t ír ki átlagban így, néha leesik 60-80-ra) de néha így is produkálja. Majd kipróbálom úgy is, hogy nem wifin keresztül játszom, hanem közvetlenül modemre kapcsolva de nem hiszem, hogy ez a baj.
Szóval ha max. 150-160ezerért nem lehet kapni olyan laptopot ami a Counter-Strike Source-t ha nem is ultra-high de medium-high beállításokkal viszi akkor lehet gyűjtök egy új asztali PC-re, 180ezerből már egy nagyon jót tudnék összerakni csak nekem ez pénzkidobásnak tűnik annak fényében, hogy nem nagyon vagyok hc gamer és az új játékokkal se nagyon játszom.
-
Igen, ezt a dobálást is kérdezték. Mondtam, hogy kikapcsolt állapotban szoktam szállítani, annyit szoktam még, hogy ha arrébb teszem asztalon bekapcsolt állapotban akkor nagyon óvatosan szoktam mert tudom, hogy ilyenkor dolgozik a merevlemez "fej" és azt a rángatás dobálhatja ami hibákhoz vezethet.
Illetve mondtak még egy olyat, hogy nem rántottam-e meg véletlenül az adapter kábeljét, mert az felsértheti benne a nem tom milyen áramköröket/alkatrészt és, hogy ez Asus-oknál nem látszik csak annyi történik, hogy ezután ingadozik a feszültség. Mondtam, hogy nem emlékszem ilyenre...
Lehet, hogy ha nem drágán nézik meg akkor beadom nekik... Nagyon zavaró, hogy február óta nem tudom használni mert folyton vissza kell rakni a gyári HDD-t, jó lenne megbizonyosodni arról, hogy ez laptop hibátlan... persze az is lehet, hogy csak peches voltam... nem tudom.
-
Nem, bár használtam a Hard Disk Sentinel progit rögtön beszerelés után. Teszteket nem végeztem, de nem írt hibát és 45 foknál nem volt melegebb sose. Írtam itt a fórumon a Hard Disk Sentinel topikban is és ott azt mondta a program készítője, hogy mivel nem raktam tele a merevlemezt adattal ezért a hibás rész csak akkor kerülhetett elő amikor írt rá a rendszer. Csak az a gond, hogy a WD-nek elég jó híre van...
Viszont a csere merevlemezt nem kipárnázva küldték, csak a gyári bontatlan csomagolás volt rajta és úgy tették bele egy intel proci dobozba... gondolom ez se egészséges dolog, hogy így szállíttatják
Nem lehet valami progival ilyen teszteket végezni? Aida64 vagy más? Mert ha most megint küldenek egy újat akkor azon tuti elvégzem a teszteket amit lehet Hard Disk Sentinellel, de jó lenne kizárni a laptop hibáját...
(#12795) Sanya: átlagosan 40-41
-
Sziasztok!
Jó öreg Asus F3Ka laposomon lejárt már a garancia, és olyan érdekes dolgot produkált, hogy februárban egyik pillanatról a másikra tönkrement benne a 2 éves WD 7200rpm-es 320GB-os merevlemez(nem gyári, én vettem hozzá 2 éve), úgy tönkrement, hogy sehogy nem bírtam hozzáférni, visszaküldtem Pestre és kicserélték mivel ezekre a merevlemezekre 5 év gari van. Aztán a kicserélt új merevlemez már 1 hónap múlva meghibásodott, de ehhez még usb-n keresztül hozzá tudtam férni, viszont a Hard Disk Sentinel több mint 600 hibás szektort azonosított és még több gyenge szektort, a notebook nem akarta elfogadni, rögtön indításnál a S.M.A.R.T. adatokra hivatkozott, hogy cseréljem a HDD-t mert ez nem jó, ezt is visszaküldtem, de ezt még nem cserélték, szerintem nem nagyon akarják vagy nem tudom...
Lényeg, hogy ahol feladtam futárszolgálatnak a merevlemezt az egy számtech bolt volt és ott mondták, hogy az Asusok-nál gyakori, hogy feszültség baja van(vagy valami ilyesmi) ami tönkreteheti a merevlemezt és, hogy ha akarom adjam be nekik a laptopot és bemérik. Szerintetek érdemes ilyen vizsgálatot végeztetni vagy csak le akarnak "húzni"? Nem kérdeztem, hogy mennyibe kerül de nem nagyon szeretném ilyen sufni szervizekbe adni mert félek, hogy csak nagyobb kárt tesznek...
-
Sziasztok!
Én kb. másfél éve kicseréltem a gyári merevlemezt egy Western Digital Scorpio Black-re, 320GB-os ami pár napja tönkrement, de teljesen, egy darab vas lett belőle. Egy pesti számtech boltban vettem neten keresztül, 2014-ig garanciás. Kinek kell elküldeni? A boltnak? Nincs valami hivatalos szervize a WD-nek Magyarországon?
-
Szevasztok!
Pár hónapja küszködök olyan hibával, hogy néha bejön egy fekete képernyő netezés/filmnézés közben egy erős berregéssel egybe kötve, csak resettel tudom helyreállítani. Eleinte ritka volt de most már gyakoribb, én a GPU-ra gyanakszom ami egy ATI Mobility Radeon HD 2600 (Asus). Néha játszok valami régebbi játékkal és most már ott is megtörténik ez. Nincs valami tesztprogram amivel le lehetne ellenőrizni a GPU-t? Úgy mint memtesttel a memóriát?
A notebook egy Asus F3Ka ha számít valamit, bár a merevlemezt és a RAM-ot már kicseréltem benne nagyobbra, 4GB RAM van, ezért Windows 7 64bitet használom, legrissebb driverekkel.
Melegedésre nem gyanakszom mert megnéztem rögtön egy ilyen hiba után és az Aida64 azt írta, hogy GPU 35 fokos, a CPU pedig 65-70.
-
Hali!
Ha pl. a garanciás laptopomban dvd írót kell cserélni mert nem jól működik akkor az mennyi idő és hol csinálják meg? Pesten vagy külföldön?
-
-
válasz
#08054973 #11077 üzenetére
Hááát ez érdekes. Egyébként a lemezen nem mindig a legfrissebb driverek vannak.
Itt megkeresheted a notebook típusa szerint vagy kategória(VGA, hang, tapipad stb.) a legfrissebb drivereket: Klikk
Ha viszont a legfrissebb driver telepítése után is problémád van akkor inkább hagyd. Én azonban felraknám és megpróbálnék utánajárni, hogy mi okozza a hibát, BIOS frissítés se árt ha nem a legfrissebb verzióval rendelkezel.
-
Hali!
Részben levált a tapipad körüli borítás ami a gombokat is fedi, jó a levált az túlzás, de a bal oldalát könnyen fel tudom emelni. Ragasszam vissza vagy mit csináljak vele? Működik a touchpad, a 2 gomb is, csak idegesít...
-
kali!
sikerült 2 philips dupla rétegű DVD-t megírnom, azt kellett csinálnom, hogy az Ashampoo Burning Studio 9-ben kikapcsoltam ezt a beállítást: DVD írása Disc-At-Once módban(A sávok egyenkénti írása helyett a diszk írása egy menetben történik.)
Bár egyet így is elrontott, kiírta, hogy írás és ellenőrzés sikeres aztán meg tök üres volt a DVD.
Viszont vettem alkoholt megtisztítani az optikát, patikában vettem, ez van ráírva:
Külsőleg, 70%-os hígított alkohol
Ez biztos jó? Nem akarom elrontani. :S Fültisztítóm van.
-
Hát akkor dobhatom ki....
Egyébként azért emlékeztem rosszul mert sima dvd-ből tényleg verbatim van és azzal most gond nélkül csináltam egy írást. Marha jó, ez lesz a tanulópénzem...
Mostantól csak és kizárólag Verbatimet veszek. A philips-et meg elpasszolom vagy kidobom, még kísérletezgetek rajta...
Végülis így is megkönnyebbültem..már azt hittem szervizbe kell adnom.
-
Verbatim, de írtam ide már ebben az ügyben. Csak akkor az volt a megoldás, hogy Ashampoo Burning Studio 9-cel írtam a sima dvd-ket, a Vista beépített írójával pedig a dupla rétegűeket. Azóta Windows 7 van fent, most is majdnem sikerült a beépített dvd írójával írni, a lemez lezárásánál dobta ki, hogy hiba történt.
Ha szervizbe adom akkor ezt meg tudják csinálni itthon vagy mindenképp megy külföldre és 3 hónapig nem is látom? Persze előtte mindent kipróbálok amit csak lehet...
Októberig garanciás.
Szerk: Ricoh duplarétegű még soha nem volt nálam, veszek 1-et és majd azzal is kipróbálom.
ááááááá neeeeeeeeeeee, most nézem, hogy philipset rendeltem
basszus, most dobjam ki az egészet?15db van még....
előtte verbatim volt és azzal ment a dvd írás, igaz ott is csak a windows beépített írójával.
-
Sziasztok!
Egy ideje nem tudok dupla rétegű DVD-t írni és a sima DVD írása se sikerül mindig, próbáltam több író programot is, Windows-t is újratelepítettem, de hatástalan. Amit észrevettem, hogy mintha kicsit poros lenne az optika és a környező terület, meg lehet ezt valamivel tisztítani?
Notebook: Asus F3Ka
DVD író: MATSHITA DVD-RAM UJ-860S ATA Device
-
Na kitakarítottam a notiból a port és basszus jóval halkabb lett, persze ha felpörög a venti akkor azért már nem olyan halk de még így is halkabb mint volt. Nem hülyeség néha megnézni és kiszedni a port.
-
Hali!
Ti szoktátok takarítani a laptopot belülről? Felhalmozódhat annyi por benne mint egy asztali gépben vagy nem kell vele foglalkozni?
Kívülről rendszeresen takarítom a hozzá adott törlőkendővel(enyhén vizezem), de nem akarom, hogy egyszer csak belül szétégjen valami. Amúgy nagyon vigyázok rá, táskában viszem, földre, poros helyre sose teszem.
-
SSD beszerezhető már normális áron? Érdemes notebookba rakni vagy az még odébb van? Lehet-e egyáltalán?
-
válasz
Kicsirics77 #7616 üzenetére
Ez elég durva! Ha jól tudom a vásárlástól számított 1 évig van gari az aku-ra, ha van még garid akkor hívod az Asus szervízt, garanciapapíron rajta van a magyar szervíz elérhetősége és kiküldenek egy futárt, ha pesti vagy akkor be is viheted hozzájuk!
-
Én használtam de Atheros-ék Win 7-es drivere még messze van a tökéletestől és állandóan szakadt a net, más problémám nem volt, ja de... Az x1200-as integrált vgam-hoz csak a win update-ről volt hajlandó feltenni a drivert(valamilyen decemberi) a legfrissebb nem ment fel. Más gondom nem volt.
Hogy-hogy melyiket?32bit kell ha 4GB alatt van a memóriád, 64bit ha 4GB vagy több memóriád van.
-
válasz
Wandamme #7509 üzenetére
Én nem rég bővítettem 1x2GB és 1x1GB-ról 2x2GB-ra- Szerintem megérte 5ezer FT-ért. Bár 32biten se volt gond a 3GB memóriával, 64biten a 4GB szerintem még jobb, sose fogyok ki a RAM-ból és Vista betölti a gyakran használt alkalmazásokat így gyorsan indul minden. Én hosszabb távban is gondolkodtam, nem akarok notebookot cserélni egyhamar. Nagyon meg vagyok elégedve a jelenlegivel.
btw. Nem tudjátok miért hányja össze vissza a drivereket, programokat Asus a letöltési részlegben? Pl. régebbi verziószámúakat nem rég rakott ki, ATi driverből is van vagy 600 féle, én még a februárit használom mert az a legújabb verziószámú(570-es) de azóta raktak ki 540-est, 550-est, 550.0.2-est. Tökéletes káosz az egész honlap. :S
-
Úgy néz ki megoldódott a DVD írási gondom(lekopogom), rájöttem, hogy a dupla rétegű DVD-kre(tök mindegy milyen márkájú) se Neroval, se Ashampoo-val, semmilyen ingyenes 3rd party progival nem tudtam jól megírni az .iso fájlokat. Mindig valahogy elcseszte, aztán kipróbáltam utolsó mentsvárként a Vista beépített íróját, simán Windows Intézőben ráhúztam a fájlokat a DVD-re és megcsinálta! Örülök, hogy nem hardveres gond volt, hanem szoftveres. Érdekes, hogy 8GB avi fájlt viszont simán megírja bármelyik progi a notimon. Csak az .isokat nem szeretik. Nem baj, jó a Windows-é is. Ha valakinek írási problémái vannak egy MATSHITA 860 S dvd íróval, próbálja ki a Vistáét.
-
válasz
PredatorNo1 #7260 üzenetére
Futtatásba beírod, hogy msconfig és megnézed mi indul a Windows-zal, ami felesleges azt letiltod.
-
Jó a 32bit is erre a masinára. 64bit csak akkor kell ha van 4GB RAM-od, vagy valami egyéb elengedhetetlen ok, pl. mert neked az kell.
Ha 64bites driver kell akkor az Asus support oldalán rákeresel, hardverek szerint, VGA, Touchpad stb. De ehhez ismerni kell a konkrét hardvertípust. Ajánlani tudom még a Driver Genius programot, összeszedi neked a friss drivereket.
-
válasz
!Overdose! #7209 üzenetére
Most csak netezek:
36 °C (97 °F)
Egy kicsit hangosabb, mint az 5400rpm-es Seagate, de nem vészes.
-
Megkaptam a Western Digitalos 320GB-os 7200rpm-es HDD-t. Működik szépen, 3 partícióra osztottam. Megnéztem Everestben. Az normális, hogy a Formázatlan kapacitás 305245 MB? Nem kellene többnek lennie? Tudom, hogy van valami átváltási dolog amiért a 320GB nem kerek 320, de nem nagyon értem..
-
válasz
F1r3b1rd #7193 üzenetére
Asszem ezt a Quimonda-t vettem ki a notimból. Nem tudom a te modelled milyen idős, enyém se mai gyerek, de szerintem Kingston-nak is mennie kellene. Ha rendes az eladó akkor úgyis kicseréli neked ha nem megy.
http://www.kingston.com/ -on van amúgy egy ilyen kompatibilitás ellenőrző, kiválasztod, hogy Asus, aztán a modellszámot és kilistázza, mely RAM-ok kompatibilisek a notiddal.
-
kali!
Szerinted Klikk! ez megér nekem kiszállítással 25 ezret? Jó a laptopomba? Nagy teljesítménynövekedést hozna a mostani 5400rpm-es Seagate-em helyett? Ha megrendelném és kicserélném, később a Seagate-et valamilyen módón rá tudom kapcsolni külsőleg a notebookra?
Tudom már, hogy kérdeztem itt de minden vélemény érdekel, feleslegesen nem akarok elkölteni 25ezer Ft-ot.
-
Na megkaptam a 2GB-os Kingston memóriámat. Beleraktam, egyszerű volt. BIOS és Windows is látja, hogy 4GB RAM van. Akkor így most dual channelben működnek? Van rajta 2 matrica, egy vonalkódos kicsi meg egy nagyobb valami amire az van írva, hogy eredeti Kingston és ha leveszem akkor elvesztem a granciát stb. angolul. De láttam, hogy a laptopban lévőkön is van 2 ilyen matrica. Jól tettem, hogy nem vettem le?
-
Szerezzétek be a Driver Genius prof. programot, ha kell feltöltöm valahova. Én is azzal szedtem össze az XP-s drivereket. Illetve ha valakinek F3Ka szériás notebookja van feltölthetem még a 32bites XP-s drivereket.
Én amúgy a következők szerint kerestem ASUS support oldalán: beírtam a keresőbe a kategóriákat: Touchpad, VGA, Camera, P4GX, Bluetooth, WLAN, Wirless_Console stb.
Segíthet ha közben nézitek a saját notebookotokhoz írt Vistas drivereket, így be lehet azonosítani a jó drivert név vagy verziószám alapján.
-
Rendeltem 2GB DDR2 667Mhz Kingmax RAM-ot, de felhívtak, hogy csak Kingston-ba van ugyanilyen notebookba való. Én beleegyeztem, állítólag holnap kihozzák. Kérdésem: Mennyire jó a Kingston, kali tudom, hogy te a Kingmax-ot ajánlottad. Rossz üzletet csináltam? Árban kb. 400FT-tal lett így drágább.
-
válasz
!Overdose! #7148 üzenetére
Az lesz mert elcseszte az ImgBurn is...... úgyhogy elkezdtem tölteni a legfrissebb hivatalos Nero trialt.
-
Imgburn-ből a legfrissebbet, 2.4.2.0-ásat használtam. Adat DVD-ket írtam Verbatim DVD R+DL-re. Majd a Nero-t is kipróbálom ha elcseszi a lemezeket ha azután se jó akkor küldöm szervizbe.
Időhiány miatt még nem tudtam 100%-osan letesztelni amit ma megírtam, csak beraktam ezt a hibaképet amit ImgBurn adott ellenőrzéskor. Azután én Total Commanderben megnézegettem amiket kiírtam és az alapján jó, de zavar, hogy nem tudta rendesen leellenőrizni.
Amúgy semmilyen fizikai sérülést nem szenvedett a laptop, nem ütögettem, nem borítottam rá semmit, amikor DVD-t írok mindig egy asztalon van, tápra kapcsolva.
-
válasz
!Overdose! #7144 üzenetére
Ehh... az enyémben is működhetne.
-
Írtam nem rég, hogy a DVD-íróm mindig elcseszi a dupla rétegű DL dvd-ket. Nero 9 kivételével minden programot próbáltam, gugliztam az ügyben, de semmi. Szerintem a probléma a kínai márkanév, egyszerűen gány az író, belerakták a laptop-ba a legolcsóbb DVD-írót és kész.
De utána manuálisan ellenőriztem a rámásolt dolgokat és úgy néz ki, hogy jó, 2 különböző dolgot írtam ki és mindkettő ellenőrzésének 50%-nál írta ezt ki.
-
válasz
!Overdose! #7137 üzenetére
Lehet megjátszom azt, hogy egy kis vattát teszek a csavarhúzó végére és nagyon óvatosan csavarom ki azt a 2 csavart ami a HDD-t rögzíti és azt a 4-et ami a RAM felett van. Aztán ha szervizbe kell küldeni, visszateszem az eredeti alkatrészeket.
-
Jaja, rajzzal, szöveggel mindennel le van írva, hogy kell kicserélni a HDD-t vagy RAM-ot. Egyébként nem vagyok kezdő, asztali gépekben saját magam cseréltem/raktam össze az alkatrészeket, persze a notebook ettől még lehet más.
A biztonság kedvéért megnéztem a jótállási jegyet:
"Jótállási felelősség nem áll fenn ha a kereskedő vagy a jótállási javítások elvégzésével megbízott szerviz bizonyítja, hogy a hiba RENDELTETÉSELLENES használat, ÁTALAKÍTÁS, szakszerűtlen kezelés vagy szervizelés, helytelen tárolás, nem megfelelő csomagolásban történő szállítás, elemi kár vagy egyéb, a vásárlás után keletkezett okból következett be."
Garanciaviselő: NSE Hungária Kft.
-
válasz
!Overdose! #7132 üzenetére
Remélem nem, mondjuk akkor lehet megvenném a HDD-t és akkor elküldeném nekik, hogy rakják bele.
-
válasz
!Overdose! #7130 üzenetére
Azt a betyárját, akkor inkább hagyom a francba. Annyira nem fontos. De ha valaki tud erről ellenkező információt(kali
) akkor ne habozzon megosztani velünk. Mondjuk a használati utasításban asszem benne van, hogy hol található a HDD és hogyan kell kicserélni. Vagy elfelejtették odaírni, hogy garancia esetén ne piszkáljam? :S
-
válasz
!Overdose! #7128 üzenetére
Köszi! Akkor lenne még pár láma kérdésem.
argep.hu szerint itt a legolcsóbb: http://www.pc-webshop.hu
Gyártó
estern Digital
Termék neve:7200/320GB/16 WD3200BJKT
Termékcsoportinchester laptop
Típus:Sata
Jótállás:3 év
Nettó ár:23.327 Ft+2000Ft szállítási költség vidékre.
Akkor ez tuti jó lesz a laptopomba? Asus F3KA-AP067. Ennyi pénzért megéri? Tudsz olcsóbbat? Esetleg rendeltél már tőlük és nem vernek át?
Asszem ennyi. Megvenném mert ezt a laptopot használom a legtöbbet(van még 2 asztali gép) és nem akarom lecserélni jó pár évig. Már rendeltem 2GB Kingmax DDR2-es RAM-ot így lesz összesen 4GB és 64bites rendszert fogok használni.
Ja, garanciás a laptopom még 2 évig, azért otthon kicserélhetem a merevlemezt?
-
válasz
!Overdose! #7125 üzenetére
-
Lehet cserélni a notebookokban otthon a merevlemezt? Ha igen akkor mennyire érdemes csak a sebesség miatt lecserélni? Tehát pl. nekem bőven elég a 250GB de mondjuk az 5400rpm-es Seagate-met lecserélném egy 7200rpm-esre. Ennek mennyire van értelme? Nem éri meg? Nagyobb cache is lenne stb.
-
Atheros AR5008 Wireless Network Adapter a/b/g/n
Vágom azt a moddolást, csak nekem nem kell mert ASUS frissíti, igaz XP-re mostanában elhanyagolták, de Vistara kb. havonta adnak ki újat. ATi Mobility HD 2600 kártyám van.
Az integrált X1200-as AGP kártyámhoz meg leszedem ATi honlapjáról a rendes, friss drivert.
-
Egyszerűbb volt leszednem egy virágbolti verziós Driver Genius Professional Edition-öt.
Már csak azért is muszáj volt mert XP-nél volt egy felkiáltójel eszközkezelőben és sehogy se tudtam megkeresni, hogy milyen driver hiányzik neki.
Atheros driverek-nél nekem a régebbiekkel szakadozott a net, és nem szeretem az installer-es verziókat. Lehetőleg olyat keresek mindig amit bemásol magának a Windows.
Moddolt Catalystot nem igazán szeretem, de VGA-hoz kapásból megtaláltam a drivereket, Catalystot Asus oldalán. Alps touchpad driverrel szívtam, a Toshiba-tól lehetett leszedni a legfrissebbet és tökéletesen működik.
-
Mire jó egy ExpressCard? Lehet beletenni a laptopomba de se wikipedian, se használati utasításban nem jöttem rá, hogy konkrétan mi ez... Olyan mint egy memóriakártya csak gyorsbban lehet rá másolni adatokat?
-
Skacok!
Tudna valaki linkelni egy friss Splendid progit XP 32bit-re? Amit én találtam valami hiba miatt leáll.
Másik:
Most 3GB RAM-om van, de úgy tudom olcsó a DDR2 és lehet bővítenék 4GB-ra, vannak 64bites drivereim, programjaim. Meg nem tudom meddig lesz ilyen olcsó. Mit ajánlotok? Garanciás a notim, csak szervíz rakhatja bele?
Everest most ezt írja:
Rendszermemória 3072 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
DIMM1: Hynix HYMP125S64CP8-Y5 2 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
DIMM2: Qimonda 64T128021EDL3SB2 1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Melyik tápegységet vegyem?
- Deeepdaaark
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ZIDOO médialejátszók
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Diablo IV
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest