Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
galn77
újonc
Hello!
Én is megkínlódtam vele, végül sikerült. ISO2Disc progival (GPT required for UEFI boot) készítettem el a boot eszközt (WIN8.1 HUN 64bit). Rufus-al nekem sem ment.
BIOS-ban a köv. beállításokat végeztem:
Set Supervisor Pass -> ezután tudod állítani a Secure Boot-ot: Disabled
F12 Boot menu: Enabled
Boot Mode: UEFISzóval így megtalálja a "Boot médiát".
Természetesen usb egérrel tudtam csak telepíteni a gépet, touchpad nélkül. Miután felszaladt rá a rendszer, a köv. sorrendben!!!! telepítsd a drivereket (http://www.acer.hu/ac/hu/HU/content/drivers).1. Chipset
2. IO Drivers
3. TouchPad ELANTECH
4. és végül mehet a maradék.egy kis plusz segítség:
http://dirtywindows.hu/2013/10/27/uefi-jelenkorunk-grafikus-interfesze-avagy-hogyan-telepitsunk-windows-8-1-x64-operaciosrendszert-uefi-modban-2/http://tipsandtricksforum.com/thread-245.html
Remélem menni fog
üdv, -
kisspepe
tag
Most veszem észre, a címet elírtam, nem Asus hanem Aspire
-
kisspepe
tag
Sziasztok!
Telepítenem kellene egy a témában lévő laptopot. A laptophoz csak Windows 8 driverek vannak. A BIOS-t átállítottam UEFI-ről Legacy-re, így sikerült is feltelepítenem , de nem működött a touchepad. Feltettem a megfelelő drivereket, de akkor is eléggé akadozik, meg néha ugrál ahogy húzom rajta a kezem, szóval nem tökéletes.
Azt olvastam az egyik oldalon, hogy az Acer azt tanácsolja, hogy UEFI módba legyen telepítve a Windows 8.
Ezt a leírást követve, átkonvertáltam a hdd-t GPT formátumúra. Biosban visszaállítottam az UEFI módot. Secure Boot szürke, nem lehet kikapcsolni. Gép indulásakor nem talál boot médiát, se CD-ről, se az elkészített FAT32-es USB-ről nem bootol.
Mi lehet a probléma. Olvastam az UEFI-ről, azt írják, hogy az jobb, biztonságosabb stb. Viszont UEFI módban még sose sikerült Windows 8-at telepítenem.
Mit tegyek, telepítsem újra Legacy módban? Viszont akkor mi lehet a gondja a Touchepadnek? Vagy mit tegyek, hogy UEFI módban működjön?
Aktív témák
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- PlayStation 5
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- RAM topik
- One mobilszolgáltatások
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Yettel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / Samsung SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- MacBook Pro 16' M1 Pro/16GB/1TB, magyar billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest