Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
veterán
Szó szerint. Szerintem nem egy Opel bontó van az országban, ahol 1-2 dolgot tényleg fillérekért megkapsz hozzá.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
veterán
Értelek!
mint sok "longlife" 30 ezrenként cserélt olajnak.
Az is úgy longlife csak, hogy a kannára rá van írva. Valami marketingest jól megfizettek érte, hogy ezt rá merte íratni.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
veterán
ha 1000RPM alatt volt alapjáraton a kocsi akkor villogott az olajnyomás jelző lámpa
Van egy 1000-es C Corsám, az is csinált hasonlót, de ott az olajgombát kellett cserélni.
de szép színe volt még az olajnak
Állítólag pedig jobb, ha nem szép, mert az bizonyítja, hogy oldja/lebegteti a motortérben lévő szennyeződéseket.
-
veterán
GM "gyári" olajat elvileg a Mobil gyártja valószínű hasonló tulajdonságú mint a Mobil Super 3000XE....
Ezt viszont jó tudni, köszi az infót!Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
veterán
válasz grizlisandor #34 üzenetére
Na ennek a PurePlusnak utána nézek, jól hangzik.
-
veterán
válasz grizlisandor #28 üzenetére
Lehet, hogy ezektől a cégektől érné meg legjobban olajat venni, mert ők ténylegesen végigkövetik az egész gyártási folyamatot és esetenként a saját szabadalmaikat is beleteszik a kenőanyagba?
-
veterán
válasz grizlisandor #26 üzenetére
Motorolajoknál van olyan márka, amit maga a gyártó forgalmaz? Létezhet ilyen? A Shellről éppen el tudom hinni, az olajipari cég.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz grizlisandor #23 üzenetére
Így van! Én az évente vagy 10k km-t mindig betartom.
-
veterán
válasz grizlisandor #22 üzenetére
Köszönöm a pontosítást, akkor ez az Un1kszos volt. Elvileg márpedig ez is közrejászhatott. Tudom, hogy nem ők gyártják, csak címkéznek, de akkor is egy nagyon olcsó és silány cuccot árulnak igen drágán.
-
veterán
válasz Lalikiraly #17 üzenetére
GM olajról sok jót nem hallottam. Lehet ez az 5W-30 már jobb. De aki ismerős mondta, senkinek nem volt vele jó tapasztalata.
Nyilván a GM-nél mindenki hülye, hogy nem tudja a saját motorjába milyen olajat gyártson. Félreértés ne essék, nem meggyőzni akarlak, mert amúgy a következő cserére már én is más márkán gondolkodom. Jó állapotban van az enyém is, két csere között nem eszi az olajat, ami Opelnél szvsz ritkaság, így szerintem valami márkásabbat fogok neki adni.
Motulon és a Mobilon gondolkozom, mindkettő elég jó és 5 literes kannákban is vannak 5W30-as olajaik. Még a Valvoline és a Fuchs is jó és azok is kb. egy árban vannak webshopról (12-13k forint/kanna).
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Annak lehet értelme, ha olcsóbb olajjal mész pár száz kilométereket és lecseréled, de adalék nélkül! Hengerfej javító műhelyben mondta a szaki, hogy vannak olyan lerakódások a motorban, ami jobb, ha ott marad! Én nem töltögetnék bele ilyen szemeteket.
-
veterán
Tavaly vettem egy 1.7-es dízeles kombi G Astrát. Lehetne kényelmesebb az ülés, de ettől eltekintve f*sza kis autó! Van benne hely, olcsón fenntartható, nem eszik sokat. Két dologra figyeltem fel a beszámolódban:
5W volt benne Bárdis olaj.
Egy ismerősömnek attól lett hajtókar csapágyas az autója. Nem elég, hogy ez az AZ olaj egy sz*r, de még sokáig is volt benne a motorba. Borzalmasan drága ez a brand, ahhoz képest, hogy a minősége kérdőjeles.
Motorolaj: Shell Helix Ultra 5W-40 4liter
Na ez a másik. Én a gyári Dexos 2-es olajat rakom most bele, mert az tudja a szabványt, de lehet túlgondolom. Hogyhogy nem olyan olajat tettél bele? Igaz, hogy a Corsába most én is Shell Helixet raktam, de a HX8 5w40-et. Határozottan jobb lett neki a hangja, mint előtte a M4nn0llal, ami szerintem egy igazi hulladék, kicentrifugált valami.
Ja és olajszűrőnek én Mannt vettem bele, az SCT pont annyit ér, mint az általuk forgalmazott olaj.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest