- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bardi
senior tag
Mi lehet az oka annak, hogy a serial monitor nem mutat semmit? A programot már rátöltöttem az eszközre, elvileg minden jól be van állítva, jól működik (igazából kalibrálnom kéne, amihez kéne a serial monitor, hogy hova milyen érték kerüljön), de semmit se mutat.
-
bardi
senior tag
Nem, a hall szenzor potméter helyettesítésére jó, attól függ a kapott érték, hogy hol áll úgymond. A rotary encoder viszont meg olyan, mintha lenne két gombod, egyik irányba tekerve az egyiket nyomod, a másik irányba meg a másikat. Legalábbis ha egy dologról beszélünk
Szóval az ilyen dolgokra nem jó. Nem láttam még egy pedált se, amiben azt alkalmaznák, csak potmétert, load cellt meg hall szenzort láttam.
-
-
bardi
senior tag
Ezt használom, nem akartam olyat, amibe belemegy a por, meg ezt viszonylag sokan használják ilyen célokra pozitív visszajelzésekkel.
#4340) szaszyka : Ezzel nagyon nehéz lehet menni
Már egy sima potméteres fékkel se tudnék mit kezdeni szerintem, olyan régóta használok loadcelles féket.
-
bardi
senior tag
Hú, én még ennyire konkrétan nem gondoltam, csak teljesen általánosságban érdeklődök
Valószínű, hogy egy micro pro-val csinálnám ezt, mert az jó játékvezérlőnek és kicsi, de erre még rá kéne kötni egy load cell erősítőt is, hogy a fék működjön.
Jelenleg egy direkt ilyen célra csinált elektronikát használok (Leo Bodnar), de ennél is jó lenne valamit trükközni, ha a gömbcsuklók áthelyezése nem segít. -
bardi
senior tag
válasz
szaszyka #4333 üzenetére
Jelenleg a potméterre van kötve egy kar, amit gömbcsuklóval mozgatok. Szimulátorhoz való pedálról van szó. Fogaskerekes megoldás bár jó lenne, de túl sok macera, árban is valószínű több lenne, meg újra kéne terveznem elég sok dolgot. Most majd a gömbcsuklók bekötési pontjával játszok, ha 100° fölé tudnék menni, az teljesen jó lenne már, 12 bit-en az bőven 1000 fölötti felbontás, finomabb mint amit normál ember lába tud tartani.
Toló potméter lenne a legjobb, de abból nem találok olyat, amit fel tudok csavarozni egy acél lapra, és rendesen tudom mozgatni a csúszkát, mindegyiken csak egy amorf pöcök áll ki, amire semmit se tudnék rákötni, pláne nem egy gömbcsuklót. -
bardi
senior tag
Felmerült bennem egy ötlet, igazából bármilyen elektronikával kapcsolatban.
Potméterekből csak 270 fokosokat találok, de én legjobb esetben is 170 fokot tudnék kihasználni, de most pl jó ha 45. Ez ugye eléggé lerontja a felbontást úgymond, mert hiába van 1024 érték 10 biten, használok mondjuk 200-at. Mi lenne akkor, ha a potméter bemenetére nem az adott board 5 V-ját raknám, hanem valami külső tápról 10 V-ot? Ha jól sejtem annak kéne történnie, hogy már fél fordulatnál 5 V megy a board felé, ezért 1023-as értéket ad, ezzel úgymond növelve a felbontást. És mivel nagyobb szögtartományba amúgy sem használom soha, attól se kell félni, hogy leég a board tőle.
Jól gondolom, hogy így működne? -
bardi
senior tag
Ilyen pl jó lenne egy automatizált roló felhúzó eszközre, ami mondjuk hétköznap a szükséges ébredésnél felhúzza a rolót, este meg leengedi? Persze kéne még hozzá valami motor, motorvezérlő, de amikor mikrokontrollert tanultam programozni, akkor ez merült fel bennem, mint értelmes ötlet. A mozgásérzékelős lámpa az előszobába nem lenne jó ötlet a macska miatt
-
bardi
senior tag
válasz
Pubszon #4218 üzenetére
Nem. A fórumon a második oldalon van egy hozzászólás, CableCat, 2015 szeptember 8, azt követtem.
NicoHood libraryt kell feltelepíteni hozzá. Aztán ha összeáll, be kell állítani a potméterek tartományát kvázi, ez az első oldalon van leírva hogyan működik. Nekem pl nem mozgott eleget, ezért 1-2 és 5-6-ban is 3-4-et kapcsolt. -
bardi
senior tag
Köszi, akkor inkább hagyom így
Pubszon:
Én a hestore-ban vettem egy pro micro klónt, és azzal csináltam meg. Második vagy harmadik oldalon van talán hozzá módosított program. Ha én összeraktam, és működik, akkor bárkinek megy
Ha jól értettem meg azt, a mit közben találtam a neten, olyan board kell hozzá, amin ATMega32u4 processzor van, akkor lehet játékvezérlőként felismertetni a géppel. Szerintem a nano nem jó hozzá. De a pro microt megvéve is olcsóbban kijön az ember, mint egy LeoBodnar kábellel -
bardi
senior tag
Megcsináltam ezt a projektet tegnap. Lehetséges az, hogy a játékvezérlő nevét átírom? Most arduino micro pro-ként jelenik meg, G25 Shifterre váltanám. Nem nagyon találok erre megoldást. Lehet csak rosszul keresem, vagy nem is az arduino kódon belül kéne megcsinálni.
-
bardi
senior tag
Arduino micro pro-n jól látom, hogy nem megoldható a 12 bit-es felbontás analóg bemenetnél? Arduino Due meg Zero-n úgy látom be lehet állítani 10 bit-nél magasabbra.
-
bardi
senior tag
A kódot, az eredeti teensy boardot, meg az enyémet elnézve elvileg csak a define pin részt kéne átírnom, mondjuk nem értek a programozáshoz.
"// Teensy pin definitions
#define LED_PIN 11
#define DATA_IN_PIN 17
#define MODE_PIN 18
#define CLOCK_PIN 19
#define X_AXIS_PIN 20
#define Y_AXIS_PIN 21"
Itt a 17-21-ig nálam elvileg lenne A0-A4, a 11-es pin meg talán a táp? -
bardi
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged