- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tiggger
csendes tag
válasz
happy555 #451 üzenetére
Jogos
Igazából,azt tudom,hogy 12 voltról nem kapcsol ki és nem melegszik az IC.Az állapotjelző LED*-ek világitanak illetve villognak....tehát pontosan ugy viselkedik mint USB-ről,amig le nem kapcsol(a villogó sárga led folytonosan világitani kezd),addig pedig a PC felismeri és ha sietek az arduino progiban meg is tudom nyitni....bár ritkán tart ki ennyire sokáig...
Annyi még,hogy minnél több dolgot(tft shield,tft) kapcsolok rá,annál gyorsabban melegszik és kapcsol ki....
12 V-ról mindegy mit csinálok,sem melegedés sem kikapcsolás...
Nincs rajta sérülés,nincs rajta progi.... -
tiggger
csendes tag
válasz
JozsBiker #449 üzenetére
Köszi,tételezzük fel,hogy értem amit irtál,bár ez nekem egy hosszabb folyamat lesz
,mivel ennyire azért nem vagyok otthon a témában
Minden bizonnyal rövidzárlatot csináltam,mert USB-ről túlhajtva nem volt,hisz csak PC-re dugtam...
A 12 voltos bemenetre raktak a gyárban túlfeszvédelmet,de az Usb-s ágra nem,ezért gondolom ott a problem,csak sajna nem tudom hol keresni....Nem is tudom érdemes e vele kinlódni....ha valami bagatel baja van,én meg rendelek egy másikat....hát..szét fog vetni az idegEgyszerűen nem értem,hogyhogy 12v -ról simán megy,usb-ről tojást lehet sütni rajta...Nem lehet valahogy megkerülni az usb-ről való tápellátást?Szóval,hogy programozni lehessen de közben 12v-ról üzemeljen?
-
tiggger
csendes tag
Tisztelt hozzáértők.
Egy kérdésem lenne hozzátok.
Van egy sainsmart mega 2560 -as vezérlőm,és valamit sikerült hazavágnom benne
Az a helyzet,hogy 12 voltról simán működik,semmi gond.
Ellenben ha USB-ről kapja a feszt,legyen az PC vagy 5 voltos USB-s táp,akkor percek alatt lekapcsol,mert tűzforróvá válik az 5 V-os feszültség regulátor IC,illetve IC-k,Mert a nagy rohadtul és valamelyest a kicsi is melegszik....Van valakinek valami tippje?Nem lenne probléma,ha már feltoltam volna rá a kivánt programot,de sajna addig nem jutottam el
Ilyenkor az IC lábain 1,3 és 4,3 voltot mérek,nem is értem hogyan jut fesz az IC-be,azt hittem USB-s betápnál az kimarad a körből....
Segitségeteket előre is köszönöm...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Remek áron Lenovo Flex 5 14 laptop/2in1/Touch/Ryzen i5-1135G7/8GB/512 GB SSD/14"/Gari
- Exclusive ajánlat! Dobozos új LG GRAM /13. gen i7-1360P/32GB RAM/512GB SSD/14"COL/FHD+/IPS/Garancia/
- Pénztárcakímélő áron eladó HP Pavilion laptop/I5-1135G7 8GB 256SSD 13" FHD IPS Gari
- Samsung Galaxy Book 3 /i5-1335u/8GB/512SSD/FHD/Garancia/ 6 napot ment eddig összesen
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro Plus 12/512GB Újszerű,Dobozos,Kétkártyás 1év Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged