-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Tankblock #14033 üzenetére
A WLED WiFi AP-t csinál az ESP-ből első alkalommal, és alkalmazással lehet kommunikálni vele, ezek működnek gond nélkül, tehát a flasheléssel valószínűleg nincs gond. Meg tudom változtatni a színt és a fényerőt, illetve alapból sem fehér maxon kapcsol be, de tökmindegy mire állítom, semmi nem történik. Nem ezekkel van a gond, valami más lesz.
-
CHIPman
nagyúr
Se áramkört nem tudok rajzolni, fényképet meg max olyat, ami ott is van. microUSB az ESP-be, ~5cm jumper kábel a VIN-ről a szalag pozitívra, jumper kábel a GND-ből a szalag negatívba, és jumper kábel a data pinről a szalag data line-jára, és a szalagnak külön nem adok áramot. A leírás szerint így 5V-ot kéne kapnia a szalagnak, bár ez előtt én is értetlenül álltam. Illetve a leírásban is jumper kábeleket használ, ellenállás nélkül.
A "miért nem próbálod ki" kérdésre pedig az a válasz, hogy nincs ellenállásom, és vasárnap délután van, tehát nem sok esély van rá, hogy bárhol is tudok venni most. -
CHIPman
nagyúr
Sziasztok.
Nem vagyok hülye az Arduino alapú ESP programozáshoz, viszont az elektronikához nagyon.
Van nekem WS2812B LED szalagom, meg egy pár ESP kontrollerem, gondoltam nekiállnék a dolognak.
[link] Ez alapján összekötöttem a hasonló NodeMCU boardot (illetve egy witty cloudot is próbáltam) megfelelő táppal (5V2A) az 1m-es (30db) LED szalaggal, de a "you should hopefully see some lights"-nál konkrétan semmi nem történik, és hiába kapcsolgatok az appból akármit, meg se nyikkan.
A szalag előtte és utána is tökéletes, standalone kontrollerrel kipróbálva.
Van aki rak ellenállást a data line-ra, az megoldaná a problémámat biztosan, vagy valami más lesz a bökkenő? -
CHIPman
nagyúr
válasz
szabifotos #7467 üzenetére
Ha a Pi-n localhoston fut az MQTT bróker (legegyszerűbb a mosquitto), akkor nincs mire connection refused legyen, és ez tök független a NodeMCU moduloktól. Körülírhatnád jobban a konkrét problémát, mit próbálsz és hogyan.
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Már régóta van egy címezhető RGB led stripem, viszont 3 bemenetű, "+", "data" és "-". Értelemszerűen 5V-os. Nem találtam még olyan leírást, ami ehhez lenne írva, mindenhol a 4 bemenetűt látom.
ESP eszközeim vannak, minimálisan konyítok hozzá, de eddig még nem sikerül működésre bírnom a ledeket. (Nem címezhető stripet mosfettel már vezéreltem gond nélkül ESP-ről, csak ez nem megy.) Dolgozott már valaki ilyennel? -
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Rákerestem a topicban, de átfutva a találatokat nem jutottam eredményre. Arduino (vagyis ESP8266, de kb lényegtelen)-kompatibilis
infra ADÓval
találkozott már valaki? Vevőt találok rengeteget, de adót nem. Klíma távvezérlését kéne megoldani neten, és elvileg minden adott, csak infra adót nem sikerült még találnom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest