- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Mobil flották
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
Meg nem is a teljesítmény számít, hanem a hőfok. Rengeteg ic-t forrasztottam pisztolypákával, ami simán fölmegy 500 fokra, cigarettára rá lehet gyújtani vele, de persze nem kell addig nyomni a gombot.
Szerintem ma már elég olcsók a szabályozható pákák, csak azt szabad venni. A kevésbé jó megoldás a vezérelt, ami nem méri a hőfokot, a jobb a szabályozott, ami hőfok méréssel működik. -
-
Pro micro-val csinálnék egy gamepad-et, ahol egy (vagy több) axis egy gyro szenzortól kapná a jelet. Kesztyűre szerelhető kis dobozkát akarok csinálni.
Ha mindent egybe szerelnék, túl nagy lenne, ezért gondoltam, hogy külön lenne a szenzor, ami picike, egy vékony flexi kábellel, ami nem akadályoz a mozgásban, és külön a gép "agya", a vastag és nehezen mozgatható usb kábellel. -
gyapo11
őstag
-
Teasüti
nagyúr
Ilyen parányi töltésnél is kötelező a bázisellenállás?
Még rövidre zárva se hinném, hogy bajt okozna.
Főleg 5,6k?
Mosfet kapcsán volt téma nálam a gate ellenállás nem olyan rég, arra jutottam, hogy igen kell gate ellenállás, de bővel elég néhány Ohm. Én pl az IRL2203N és a a hozzá választott driver közé nem is rakok külön ellenállást, elég a driver pár Ohm-os kimenete.
És ha nem tévedek a tranyónak legalább 3 nagyságrenddel kisebb "bázis kapacitása" van, mekkora áram tud ott kialakulni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair Dominator DDR5 32GB 6000mHz
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1600-180hz IPS! Beszámítok
- Pixel 7 Snow 128Gb-sok tartozék-23 napos-garanciás
- Dell Latitude 5500 15,6", i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB touchscreen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest