-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fecske13
tag
válasz
csubuka #9739 üzenetére
"Arra gondoltam, hogy a risztónak alapból van-e olyan kimenete, ami esetleg egy szimpla relé és a riasztás pillanatnyi állapotától függ az állapota."
Erre írtam legutóbb, hogy van olyan kimenete. Felprogramozod a sziréna állapotára, ráteszel egy optocsatolót és már meg is van az esemény detektálása.
Egy SIM800 vagy SIM900 modul mindent tud amire szükséged van. Ott a program megírása az igazi kihívás, mivel biztonsági rendszerről van szó, aminek nem illik hibázni.
De kaphatók kész modulok is, amiket csak össze kell kötni a riasztóddal.
Nem néztem végig, de elég sokfélét találsz pl. itt [link] -
fpeter84
senior tag
válasz
csubuka #9739 üzenetére
Az említett modulok mind tudják a hanghívást, sms fogadást és küldést, a többi csak extra ezen felül a jövőre nézve!
Nekem egy MR3220 V1 a routerem (egyelőre, bár egy Xiaomi MIR3G már be van tárazva hogy leváltsa), és nálam is extroot-al pendrive adja a tárhelybővítést. A szépséghiba, hogy a mai openwrt már túl kövér, a 4MB-ba épp csak cipőskanállal fér bele és már nincsen hely az USB támogatás utólagos telepítéséhez, de szerencsére ImageBuilder-el előre belerakva még éppen elvan minden ami kell az extroot-hoz...
De ha van net a router alatt és csak ezt a vezérlést végzi, akkor erre sincsen szükség! Minimál rendszerrel bebootol, GPIO lába van elég (IO kártya se kell), egyszerűen crontab-ba beütemezhető hogy kapcsolgassa a GPIO lábait és kész!
Új hozzászólás Aktív témák
- Facebook és Messenger
- Mazda topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TP-LINK routerek
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Ford topik
- NBA és kosárlabda topic
- Nyaralás topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged