Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• _q

addikt

válasz Janos250 #9299 üzenetére

Köszi, sajnos ez se oldotta meg. Neten github és még pár oldalon elég sokan foglalkoznak a témával. Van aki vett 5 db ESP32 doit panelt, 3 működik boot gomb nélkül, 2-nél muszáj nyomni program letöltés közben a boot gombot. Sajnos megoldást nem találtam ami működne.

(#9290) xboy89
    Eddig nem omlott még össze az i2c,úgy hogy Core 1-re pakoltam a összes (4 db) taskot, core 0-á nem futtatok semmit. Még tesztelem azért pár napig.
    Amit tapasztaltam és várható volt, hogy a webserver-t nem mindig lehet elérni. Ez a következőből adódhat:
    1) Fut a hőmérséklet kiolvasás ami 150 db elemű tömbbe pakolja az adatot, ha megtelik akkor 1-el mindig eltolja a tömb indexét és ezt for ciklusban oldottam meg. Ez lehet annyi idő, hogy ha pont akkor akarom megnyitni a weblapot, akkor nem tud még futni az a task.
    2) A webserver-t String-es megoldással rakom össze. Ez azt jelenti, hogy 150 db elemét a tömbnek for ciklussal rakom bele a webserver kódba, ráadásul 2 ilyen for ciklus is van ami hőmérséklet és aksi mért értékeit pakolja a szerverhez. Itt a for ciklusban a 20 adat belepakolása után kap egy 15 ms delayt (különben watchdog problémázna), majd folytatja. Viszont a 15 ms alatt másik task kap futási időt, pl.: hőmérséklet olvasás/adat pakolós task, ami lehet 15 ms alatt nem végez, a webserver nem tudja folytatni a weblap összerakását -> nem tölt be a honlap.

Ha jó időpontba nyitom meg a weblapot, akkor betölt. Erre van valakinek ötlete? Lehet többek között ezért is raspberry-t használnak ilyen esetekben? Jó lenne az esp32-vel megoldani.

Új hozzászólás Aktív témák