- LTE frekvenciák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Netfone
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_q
addikt
válasz
Janos250 #8827 üzenetére
Köszi a részletes kifejtést.
Azt nem tudod esetleg, hogy a 2 mag egyben 240 MHz-e, tehát külön 120-120 MHz-en fog menni?
Én is olvastam, hogy 32 kHz-es kristályt 2 GPIO feláldozásával hozzá lehet kötni az ESP32-höz. Viszont fórumon azt írták, hogy kicsit bugos, illetve annyira jó minta kód erre sincs. Úgy érzem el kell engednem ezt a részt
Egyébként amit meg szeretnék valósítani, annak egyik részét az óra kiíratása képezné. Mivel nekem nem kell semmilyen dátum, csak egyedül az óra, perc, másodperc kiíratás, ezért nem szeretnék külső RTC modult használni. ESP32 időzítővel generálok másodpercenként egy megszakítást és ebből számolom a percet, órát. Na és itt jön a kérdés ami miatt keresgéltem honnan veszi a CPU az órajelet és az mennyire lehet pontos (erre még mindig nem találtam sajnos választ a neten, órajel pontosságról nincs információd?
), mert a timer a CPU órajelet osztja le és generál megszakítást. Eddigi 1 napos teszt alapján másodperc alapon úgy látom, hogy pontos és nem késik. Persze 1 nap az kevés, ha mikrosec vagy kisebb késés van akkor ahhoz jóval több nap/hónap kell hogy kiderüljön.
Bizonyos részeket egyszerűbb volt STM32-vel megvalósítani, de igazad van ott is kell azért sokszor adatlapozni. Jó lenne ha fejlesztenék a kevésbé használt részeket is ESP32-nél. Vagy ha másként nem, akkor STM-el kell megvalósítani, az általánosabb dolgoknál mehet ESP32.
Új hozzászólás Aktív témák
- LTE frekvenciák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- EAFC 25
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Formula-1
- Milyen videókártyát?
- A Fehér Házban marad a Starlink Trump és Musk rossz kapcsolata ellenére
- Hobby rádiós topik
- További aktív témák...
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged