- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
válasz
Akos_512 #4427 üzenetére
Én pont most alapozok rá egy hasonló projektet, kifogástalanul működik a GPRS és GPS része (hangot, SMS-t nem próbáltam még) - csak nem teljesen meglepő módon a kínai doksik nem tökéletesek
- a RST nem resetel hanem kikapcsolja a modult, és ha nem húzom fel a lábat VBAT-ra egy nagyobb ellenállással akkor megbízhatatlan
- a PWR_KEY csak bekapcsolja, ki nem - arra a RST-et lehet használni, tehát min 2 GPIO kell hozzá
- az INT alvó módja mintha nem működne, nekem csak a soroson nem reagál többé, de fel sem éled reset nélkül és fogyaszt addig is. Szoftverből ki lehet kapcsolni/altatni, de akkor a PWR_KEY kell az élesztéshez.A fentiekkel együttélve/tervezve tökéletesen megbízhatóan teszi a dolgát instabil táp mellett is. Nálam egy TP4056-os töltő etet egy kis akkut, és erről megy a modem is, tehát a tápfesze össze vissza ingadozik akár 3.5-4.2V között ha merül/töltőre dugom és ezt is bírja.
Amit hiányolok a GPS-nél az a konfigurálhatóság. Konkrétan semmit nem lehet állítani, 1Hz-en 9600 bauddal küldi ha aktiválom és a sortípusok közül se lehet kitiltani a feleslegeseket. A fő AT porton keresztül is lehet nézni a GPS-t, de az nem az igazi, mert aktiválva 1Hz-en automatikusan belehányja ugyanazokat az NMEA sorokat a kommunikációba, és ez gondokat okozhat a modemmel való kommunikációban - nem egyszerű olyan kezelő rutinokat írni, amelyek tolerálják ezt, nyilván nem is lehetetlen azért. Mindenesetre jobban örülnék, ha nem csak ilyen automata behányós módja lenne, hanem olyan is amikor egy adott AT kérdésre 1x válaszol egy legutóbbi valid NMEA információval és annyi, azt jobban lehetne kontrollálni hogy mikor fér bele a kommunikációba az is. Addig amíg ezt nem oldják meg, addig én egy második sorosporton olvasom inkább a GPS-t függetlenül a fő AT porttól...
ESP-hez láttam valami A6 lib-et (ami a modem részéhez használható lenne) de ez is meg a többi is jellemzően mind soft UART-ot használ, ami nekem nagyon nem szimpatikus megoldás, plussz azokon belül a megvalósítás/hibakezelés se feleltek meg az igényeimnek, ezért végül saját lib írására adtam a fejem, ami bármivel kompatibilis lehet amin van több UART - én STM32 maple mini klónnal hajtom...
Szóval mindent összevetve tudom ajánlani az A7-et - lévén hogy a SIM és egyéb modemekhez sincsen out-of-box értelmes lib, így azoknak sincsen különösebb előnye - az A7 pedig tényleg nevetségesen olcsó és egyszerre GPS vevő is...
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Formula-1
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Óvodások homokozója
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen házat vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- OLCSÓ MONITOROK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged