- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Netfone
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Az általam felsorolt procik/lapok Arduino frame-el is mennek. Nem profinak szerintem jobb az Arduino. Ahhoz a halom szenzorhoz/lapkára épített szenzorhoz, amit ebay-en OLCSÓN árulnak, természetesen bármelyik rendszer alatt lehet programot írni, de Arduino alatti programok a neten készen vannak, csak alkalmazni kell az objektumokat. Más kérdés, hogy én is most írtam egy sajátot a neten lévő egyik helyett.
De pl. WiFi WEB szerverként nem nagyon van ennél egyszerűbb, 1000 Ft árú megoldást, mint az Arduino ESP8266:
void setup(void)
{
WiFi.mode(WIFI_AP);
WiFi.softAP("neve","jelszava");
server.begin();
server.on("/", handle_index);
}
void loop(void)
{
server.handleClient();
}
Persze a handle_index függvénybe bele tenni kell azt a HTML kódot, amit küldeni akarunk, és ha mobiltelefonról akarunk valamit vezérelni, akkor pofonegyszerűen le tudjuk kérdezni a GET paraméterét és - mondjuk - bekapcsolni valamit.Egyes Arduino alkalmazásoknál, ha több szálon futtatsz programokat, a delay KELL (!) , mert ott ugrik át a másik szálra, nincs igazi time sharing jelenleg.
Természetesen perifériát nem pollozással, hanem interrupttal kezelünk, de kezdőnek először az alapokat kell megtanulni! Utána jöhet az interrupt.
Szóval, nem profiknak messzemenően ajánlom a pár óra alatt megtanulható Arduino rendszert.
Profik természetesen komolyabb rendszerrel dolgozzanak.
Én nem gyártok ipari alkalmazásokat. [Tudod, aki tudja csinálja, aki nem.... :-) ] -
tvamos
nagyúr
Az IAR is jo! Sot, neha meg jobb is.
Szóval amíg a delay a legfőbb utasítás, addig kár is próbálkozni az ARM vonallal...
Miert? A foprogram megy delay-el, minden masra, amit pontosan kel idoziteni, ott a megszakitas. Kulso, timer, stb. En is szokok ilyen programot irni, ahol kvazi delay-ben var a proci.No mindegy is, nagyon kenyelmes a framework... de az IAR EWB + STM studo is nagyon faja! Imadom, hogy milyen jol lehet folyamatosan monitorozni a belso valtozokat. Meg ilyesmi... kar, hogy a melohelyen most a Freescale/NXP vonalat nyomjak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- Max
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Facebook és Messenger
- Mazda topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest