- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
lanszelot #20424 üzenetére
Kíváncsiságból megnéztem ez a MultiFuncShield-et.
Sikerült olyan példát találnod, amire azt írják, hogy ÍGY NE!
Itt is leírták már párszor, hogy az isrCallBack() legyen a legrövidebb. Erre itt egy példa, ami mindent vizsgál, mindent csinál az ISR-ben. Persze, szegény ember vízzel főz, szegény kontrollerhez bonyolult szoftvert írunk, de a mai kontrollereken azért ennél már többet tudnak a hardverek, nem kell így csinálni.
Továbbá, ha már így csinálták meg, illet volna egy olyan függvényt beletenni, ami lekérdezve megmondja, hogy befejeződött-e az előző feladata, azaz jelen esetben beep-je, hiszen ez az ISR rutin a dolog jellegéből adódóan nem reentrant, azaz nem olyan, hogy futás közben egy másik szál megszakítsa, és újra elkezdje végrehajtani, majd miután ő befejezte, visszakerül a vezérlés az eredetire.
Itt persze alapfilozófiák ütköznek: mivel kezdjen a kezdő? Egyszerű, régi kontrollerrel, vagy modernebbel. Persze - némi artistamutatvánnyal - a régin is megcsinálható hasonló dolog, mint a korszerűbbön, de ez holt tudás lesz, mert idővel úgyis korszerűbbre áll át.Gimnázium első osztályában politechnika órán én is készítettem fémfűrésszel, és kézi reszelővel kalapácsot. Akkor ez egy alapnak számított. Ma inkább azt mondanám, hogy szívatás volt. Még kb 20 évvel ezelőtt is hallottam valakitől, hogy volt, ahol még akkor is csináltatták. Meg lehet persze így is csinálni, de CNC géppel könnyebb.
Én annak a híve vagyok, hogy kezdő is a korszerűbb dolgokkal kezdje, hogy ne holt információkat tanuljon meg, mint ez az interrupt kezelés a MultiFuncShield programjában, mert soha nem fogja így csinálni a későbbiekben. Ha csak nem mazochista.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elektromos cigaretta 🔞
- HP notebook topic
- Filmvilág
- Bluetooth hangszórók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged