- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonermagus
aktív tag
válasz
Tankblock #16915 üzenetére
Szia
Rajzot nem tudok sajnos adni, mivel pont ez a problémám, hogy nem tudom milyen elemeket kell hogy tartalmazzon feszültségszabályzás részen, inkább részletesen leírom:
Van egy HC-05 Bluetooth modul, amire egy érzékelő van felpárosítva ami egy értéket ad neki. Ezt az értéket átadja a modul az arduinonak, ami kiszámítja hogy mennyire kell hogy világítson a LED. Ennek megfelelően az Arduino egyik kimenete vezérelné a FET-et. A FET pedig a 12V-os áramkör pozitív szálát szakítaná.
Mivel laikus vagyok elektronika témában, ezért én úgy képzeltem el, hogy az ardu kimenetén van egy FET, aminek az egyik lábára rákötöm az ardu egyik kimenetét(Analóg?) és azon a kimeneten analogwrite paranccsal tudom vezérelni a FET-et, hogy mennyi áramot engedjen át ezáltal a nagyobb átengedett feszültség miatt a LED jobban világítana.
Bár azt már most látom gyapo11-nak hála, hogy én a PWM-el nem a feszültséget csökkentem hanem "gyorsan ki-be kapcsolgatom" így a teljes 100%-os ciklus csökkentésével csökken a fényerő.
Ezek szerinte nekem tényleg csak egy FET kell ami elbírja az áramerősséget, és az analogwrite-al parancsot küldök neki a GATE-re, és már tudom is fadelni a LED-et?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos cigaretta 🔞
- HP notebook topic
- Filmvilág
- Bluetooth hangszórók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged