- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
válasz
gyapo11 #1413 üzenetére
A szenzorok adatai alapján a vezérlést szívesebben bíznám az arduinora, mint egy raspire.
Jogos lehet, de én akkor sem vacakolnék az ethernet shielddel, meg arduinos kijelzőkkel. Feldobnék egy áRPi-t, touch LCD-vel, nem olyan nagy költség, és nem kell tabletet, meg telefont előszedegetni, ha valamit meg akarsz nézni.(#1419) gyapo11 válasza softguner (#1418) üzenetére
Ha lehetne kívánni oprendszert raspire, az dos-win311 lenne, mondjuk egy basic meg egy pascal fordítóval, ami elér minden portot, tud ablakozni, rajzolni, képernyőre írni, médiafile-t lejátszani.
Rémálom... Kurbli az S Mercire, meg kézi szívató...Inkább azt csinálnám, hogy összedobnék egy sw/hw dokumentált Raspberry-s projektet a szenzor kezelésre, és megpróbálnám az Arduino-s vezérlőket hozzáragasztgatni.
-
softguner
csendes tag
válasz
gyapo11 #1413 üzenetére
Én abszolút málna párti vagyok, mert olcsó és ha valakinek a debian nem jön át, akkor ott a WinIOT Core. Egyetlen egy nagy hátránya van, ha sok szenzor van rajta, akkor képes seggre ülni ha gyenge a tápellátás. Szerintem egy fokkal sem megbízhatatlanabb mint egy Uno, de hát ízlések és pofonok. Arról nem is beszélve, hogy ha valaki otthon van Java-ban (sajnos én nem), az nagyon meredek lakásvezérléseket tud összehozni.
Nyílván ha az ember csak webes termosztátot akar készíteni, akkor a legkézenfekvőbb egy ethernet shield, mert az sd kártyán egy pofás honlaphoz eférnek a tartalmi elemek. Nekem ezzel csak az a bajom, hogy itt ennyiben meg is állt a történet, nem skálázható tovább. Ok tudom hogy soros kommunikációval annyi arduinot kötünk össze "amennyit akarunk", de ez szerintem akkor is csak Basic megoldás, egy elektromos termosztát, nem pedig egy lakásvezérlés alapja.
Viszont itt a jön "de" rész. Ha csak termosztát kell, akkor a málna drága és körülményes. Én abból indulok ki, hogy az ember legalábbis én úgy működök, hogy ha valami kész mindig eszembe jut valami, hogy húú basszus még ezt is össze kellene hozni
Ezért vagyok málna párti mert ott van is rá lehetőség.
Rátérve az áramellátásra. Itt egy jó példa a málnához. [Málna pc 100% napelemmel]
A megjelenítésre, meg itt is alkalmas a tablet, vagy bármi, mert az apache alatt olyan honlapot csinálunk amilyet akarunk. Innentől kezdve meg nem is kell külön megjelenítő. Plusz a stabilitásra ott a példa, hogy a napelemes málna már évek óta üzemel.Nah most jól bepromóztam a Raspberryt az Arduino topicban
Új hozzászólás Aktív témák
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Linux Mint
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- E-roller topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kompakt vízhűtés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest