Hirdetés
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A vártnál korábban érkezhet a Xiaomi 17 Ultra
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddsell
aktív tag
Én anno a Banggoodon vettem amikor nagyon akciózták a többes csomagot (meg más kapcsán tapasztaltam, hogy ér valamit az ügyfélszolgálatuk, ha hibás cuccot kapsz, bár itt nem jellemző), mostanában nem vettem semmi ilyesmit.
Tutoriált kell nézegetni (keresni), külön van arra, hogy az Arduino után még hogyan kell feltenni az ESP32 specifikus dolgokat.
Viszont ha ezt feltetted rengeteg példaprogram is megy vele amit csak le kell fordítani és feltölteni (menüben megkeresed, tényleg mindent alád tolnak). Ezek közt vannak netes is pl. RTC clock-NTP client stb (ehhez jó ha van 1 OLED modulos ESP32, de sokat ne vegyél mert ezek viszik a IO pineket meg irreálisan drága és annyira nem jó az OLED). Ezekből érdemes kezdetben kiindulni.ESP32 hiányosságok/zavaró tényezők:
- Gyenge (zajos) az ADC, jó ha 7 bitet el lehet érni vele ha nem lehet több mintát használni
- Nagy az interrupt latency (kb. 500 utasítás/2us amíg a pin-től az első utasításig eljut)
- Nem lehet külső órajelről járatni (ez mondjuk inkább nekem lett volna érdekes)
- Nincs több pines verziója (ez megint haladó téma, az STM32 ebben jó), kevés IOCserébe viszont olcsón van WiFi/net, rengeteg memória és flash ill. gyors proci (FPU is).
-
Janos250
őstag
Szinte mindegy, hogy melyiket. Én ezt vettem utoljára
link , de gyakorlati különbség nincs ezek között.
Az célszerű jelenleg, hogy WROOM-32 modul legyen rajtuk.
Amit linkeltem, ott van érdekességként egy kamerás verzió is. Kevesebb IO lábbal, de egy kamerával, ami elég tűrhetően működik.
Az való igaz, hogy az STM32 a kereskedelmi kütyükben elterjedtebb, hiszen az ESP32 még elég új. Amíg nem volt ESP32, én is nagyon kedveltem az STM32-ket. Ami nekem az ESP32-ben jobban tetszik:
- valódi két mag, nagy sebességgel
- beépített WiFi, és vele együtt komplett hálózatkezelés, számos kidolgozott példával
- tényleg több szálat futtató op. rendszer
- A C++ szabad fordító elég új verzióját használja, így nem csak a tipikus arduino utasításokat, miegymást ismeri, hanem a C++11 -et is. Például C++ nyelven kezelhetők a párhuzamosan futó program szálak. Meg ha úgy tartja úri kedvünk, természetesen írhatjuk a C++ szokásos cin, cout-ját a Serial.print helyett, használhatjuk a C++ stringet, meg még néhány dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Xbox Series X|S
- Korszakok keverednek a HYTE legfrissebb, lekerekített külsejű házában
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- TCL LCD és LED TV-k
- Önvédelmi fegyvernek is elmenne a Keychron analóg billentyűzete
- Milyen processzort vegyek?
- Asztalos klub
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Egyedi ékszerdobozka
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ekkold