Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Alma inspirálja ezt az olcsó ZTE-t is
- Beárazták a Nubia Z80 Ultra európai verzióját
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vége a dalnak: leállt az iPhone Air gyártása
- Fordulat: időben startol S26+, nézd meg, milyen lesz!
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddsell
aktív tag
Én anno a Banggoodon vettem amikor nagyon akciózták a többes csomagot (meg más kapcsán tapasztaltam, hogy ér valamit az ügyfélszolgálatuk, ha hibás cuccot kapsz, bár itt nem jellemző), mostanában nem vettem semmi ilyesmit.
Tutoriált kell nézegetni (keresni), külön van arra, hogy az Arduino után még hogyan kell feltenni az ESP32 specifikus dolgokat.
Viszont ha ezt feltetted rengeteg példaprogram is megy vele amit csak le kell fordítani és feltölteni (menüben megkeresed, tényleg mindent alád tolnak). Ezek közt vannak netes is pl. RTC clock-NTP client stb (ehhez jó ha van 1 OLED modulos ESP32, de sokat ne vegyél mert ezek viszik a IO pineket meg irreálisan drága és annyira nem jó az OLED). Ezekből érdemes kezdetben kiindulni.ESP32 hiányosságok/zavaró tényezők:
- Gyenge (zajos) az ADC, jó ha 7 bitet el lehet érni vele ha nem lehet több mintát használni
- Nagy az interrupt latency (kb. 500 utasítás/2us amíg a pin-től az első utasításig eljut)
- Nem lehet külső órajelről járatni (ez mondjuk inkább nekem lett volna érdekes)
- Nincs több pines verziója (ez megint haladó téma, az STM32 ebben jó), kevés IOCserébe viszont olcsón van WiFi/net, rengeteg memória és flash ill. gyors proci (FPU is).
-
Janos250
őstag
Szinte mindegy, hogy melyiket. Én ezt vettem utoljára
link , de gyakorlati különbség nincs ezek között.
Az célszerű jelenleg, hogy WROOM-32 modul legyen rajtuk.
Amit linkeltem, ott van érdekességként egy kamerás verzió is. Kevesebb IO lábbal, de egy kamerával, ami elég tűrhetően működik.
Az való igaz, hogy az STM32 a kereskedelmi kütyükben elterjedtebb, hiszen az ESP32 még elég új. Amíg nem volt ESP32, én is nagyon kedveltem az STM32-ket. Ami nekem az ESP32-ben jobban tetszik:
- valódi két mag, nagy sebességgel
- beépített WiFi, és vele együtt komplett hálózatkezelés, számos kidolgozott példával
- tényleg több szálat futtató op. rendszer
- A C++ szabad fordító elég új verzióját használja, így nem csak a tipikus arduino utasításokat, miegymást ismeri, hanem a C++11 -et is. Például C++ nyelven kezelhetők a párhuzamosan futó program szálak. Meg ha úgy tartja úri kedvünk, természetesen írhatjuk a C++ szokásos cin, cout-ját a Serial.print helyett, használhatjuk a C++ stringet, meg még néhány dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 15 Pro MAX 256 GB, fekete, hivatalos garancia, 92% akku, tökéletes állapotban!
- újszerű iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple garancia
- Precision 5560 15.6" FHD+ IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 6-7 gen i5 T procik
- i5 12500/ RTX3060 12GB/ 32GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 32GR93U-B 32 144Hz IPS UHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD!
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
ekkold