Hirdetés
- Jövő héten indul a Xiaomi kameraforradalma
- Csonkítás áldozata lett a nemzetközi Redmi Note 15 Pro+
- Nem rejtegetik tovább a Redmi Note 15 Pro és 15 Pro 5G globális verzióját sem
- Akciófigyelő: December 24-ig tart az Ulefone karácsonyi leárazása
- Bemutatta a Xiaomi a Redmi Note 15 és Note 15 5G globális változatát
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fél perc csend, majd világra jön egy Magic8 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- iOS alkalmazások
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Magisk
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
softguner
csendes tag
Sosem csináltam még ilyet, mert nekem nincs rá szükségem. De azt tudom, hogy egy ilyen kis kütyü részben vízálló, és ha az ember épít köré házat, akkor tökéletes a szélsebesség mérésére is.
Az elv ahogy működik, az az, hogy a mérőszenzor egyik végén egy led van a másik végén pedig egy LDR. A szenzor két foga között kell rögzíteni a lézervágott kör alakú lapunkat ami 1.8 fokonként van kivágva. Ezt egy sima csapágyhoz kell erősíteni, és a tengely folytatásának kell lenni a szélkeréknek ami ugye a lapunkat körbe fogja forgatni a csapágyon tengelyestül.
Ha a szélkerék körbefordul egyszer akkor 100 impulzust kell mérnünk. Minél gyorsabban fordul körbe, annál nagyobb a szélsebesség. Az erre vonatkozó aránypárral nem vagyok tisztában, de biztos fellelhető a neten. Ennek a kivitelezése maszekban szerintem maximum 3000 Ft. Egy cuki kis lapátos szélsebesség mérő pedig 14 ezertől indul még külföldről is. Ezeket a modulokat az RC autók sebességmérésére használják. Nem mondom azt hogy betonbiztos pontossággal dolgoznak, de egész pontosak. Hajóra nem tudom, hogy felraknám-e de egy kinti LOW Budget szélsebességmérőt csinálnék belőle.
Ha a szél irányára vagyunk kíváncsiak, akkor hasonló a történet, csak itt egy digitális iránytűt kell belerakni egy áramvonalas lapátos testbe, amit egy csapágyas tengelyre erősítünk.
Szélsebesség és irány mérése maximum 5-6 ezerből megoldható így. Bár azért hagy tegyem hozzá, hogy ez nem lesz soha olyan pontos mint egy erre a célra 10x-es áron gyártott eszköz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fél perc csend, majd világra jön egy Magic8 Pro
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Battlefield 6
- EAFC 26
- Milyen notebookot vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen autót vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 4500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 500GB Nvme
- LENOVO Legion Pro 5 16IRX8 - 16" WQXGA 240Hz - i5-13500HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 9 Hó garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold