- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomika86
senior tag
válasz
gyapo11 #16563 üzenetére
Mire ideértem a projektemmel, nagyon sok weboldalt átlapoztam. Nem megy középfokon még az angol, de azért megértem amiket írnak (na videóban nem értem meg).
A weboldalakkal voltak olyan gondjaim, hogy egy dolgot máshogy írtak meg. A fórumokban nagyon sok olyan projekt volt, ami hibásan lett közzétéve, ezekre külön kell figyelni. -
Tomika86
senior tag
válasz
Janos250 #16560 üzenetére
Most esp32-re készült el a kódom, amiben persze van library, és nagyon sok segítséget kaptam innét is. A library belvilágát nézegettem, azokat nem értettem meg, a többit már kapisgálom.
A fejlesztés alatt, a különböző részegységeket külön külön kipróbáltam az ESP32-őn. Átrágtam minden lépést. A tömbökkel még vannak gondjaim, aztán a bonyolultabbakkal osztályok, stb.
Így nagyon sokat tanultam mire ide jutottam a kijelzővel. Majd teszek fel videót róla, hogy sikerült.Köszönöm!
-
Tomika86
senior tag
Köszönöm mindenkinek!
Beszerzem a könyvet -
Tomika86
senior tag
Sziasztok!
Létezik olyan leírás magyarul, ahol C programozásáról írnak, az alapoktól a bonyolultabb műveletekről is? Olyanokat találtam, amik az alapokat adják át. Arduino programozásról.
Kicsit mélyebben szeretném belevetni magamat.
Függvényhívások, osztályok, objektumok. Ha includolok egy h fájlt akkor a .h fájlon kívül van a .cpp. Melyik miért van, mit csinál?Egyébként most vagyok ott, hogy minden működik a programomban, de 100% hogy lehetne optimalizálni még
Most várom a v3 panelemet a kínai gyártótól. -
Tomika86
senior tag
válasz
PeterPH #16514 üzenetére
Helló
Ezt ma kipróbáltam, hogy lehet ezt kiküszöbölni egy függvényhívásnál?Beolvasok egy analóg értéket globális változóba
Meghívom a függvényt, a beolvasott értékkel elvégzi a számolást
Return visszaadja az értéket, majd visszatér a függvényhíváshoz, ahol folytatja a kódot.Megint beolvasok egy analóg értéket
Meghívom ugyanazt a függvényt, más bemeneti értékkel.Megköszönném ha valaki bevezetne mélyebben a Cbe, mert nagyon az alapoknál vagyok.
Köszönöm szépen!
-
Tomika86
senior tag
// Akkumulátor feszültség mérés CH0
adc0 = ADS7828_olvasas (ADS7828_ADDRESS, CH0); //Analóg beolvasott feszültség érték
adc0_atlagolt = atlag_szamolas (adc0);
float feszultseg_temp = map(adc0_atlagolt, 0, 4095, akkumulator_fesz_minimum, akkumulator_fesz_maximum); //Analóg átalakítás feszültségre
akkufesz = feszultseg_temp * 1.0 + 0.6; //y=mx+c feszültség végeredmény
akkufesz = constrain(akkufesz, 0.0, 23.0);adc0 változik a különböző méréseknél
-
Tomika86
senior tag
Sziasztok!
Használom ezt a mozgó átlag függvényt:
uint32_t atlag_szamolas(int nyers_jel) {
int i = 0;
uint32_t osszeg = 0;
nyers_jel_buffer[nyers_jel_i++] = nyers_jel;
if (nyers_jel_i == SZURO_HOSSZA) {
nyers_jel_i = 0;
}
for (i = 0; i < SZURO_HOSSZA; i ++) {
osszeg += nyers_jel_buffer[i];
}
return (osszeg / SZURO_HOSSZA);
}Mitől lehet az, hogy akkumulátor feszültségnél átlagolás nélkül jól mutatja a feszültséget, csak tizedben ugrál 0.1 értéket. Ha berakom a függvényt akkor pedig a 13V helyett 3V körüli lesz a kimenete a függvénynek.
7 analóg értéknél használom ezt a függvényt, a többinél nincs ekkora eltérés.Köszönöm!
-
Tomika86
senior tag
I2C eszköz ha benne van a programban, de én mégsem használom (giroszkóp, oled kijelző), tehát lecsatlakoztatom mondjuk, akkor a programban, hogy tudom kikapcsolni? Vagy csak a hozzá tartozó programot kell letiltani a loopban?
Köszönöm!
-
Tomika86
senior tag
válasz
Dißnäëß #16490 üzenetére
Én millis alapján növelek egy változót percenként, amivel pedig növeltetem az órát.
Mérem a feszültséget és mást is ADC-vel, így digitális formában rendelkezésemre áll a tápfeszültség. Ha egy megadott érték alá esik akkor mentem EEPROM-ba a perc és óra változót , bekapcsolásnál kiolvasva folytatja, valamennyi vesztés van, de nem gond.// Üzemóra számlálás
millis_aktualis = millis();
if (millis_aktualis - millis_elozo_oraszam > 60000) {
millis_elozo_oraszam = millis_aktualis;
Uzemora_perc++;
}
if (Uzemora_perc >= 60) {
Uzemora_ora++;
Uzemora_perc = 0;
} -
Tomika86
senior tag
válasz
razorbenke92 #16474 üzenetére
Van esetleg valahol minta rá?
Ezt találtam, ebben van matekozás, de nem tudom jó-e nekem?
[link] -
Tomika86
senior tag
Sziasztok!
Van egy MPU-6050-es gyorsulásmérőm (GY-521). Ha nincs meghatározott poziciója, tehát pl. kocsiban, elhelyezve, nem pont vízszintesen, nem pont függőlegesen, tudok mérni gyorsulást/lassulást? Mondjuk feltételezve a panel alja fog előre nézni, de nem tudom milyen szögben a vízszinteshez.
Köszönöm!
-
Tomika86
senior tag
válasz
Tankblock #16412 üzenetére
Szia!
Kilógatni nem tudom, akkora lesz a panel mint a kijelző panele, és műanyag házban lesz.
Lesz rajta hátsó burkolat is, meglátom majd mennyire lesz jó, a közvetlen közelében jó lesz a wifi az már elég.Amennyire tudtam elpakoltam az alkatrészeket, illetve az antennán kívül alatta teljes terjedelemben réz
Köszi!
-
Tomika86
senior tag
Na még egy kérdés
Ha a panelre teszem a WROOM tokot, akkor az antenna alatt nem lehet semmi? Réz réteg sem (test pont)?
-
Tomika86
senior tag
Köszönöm!
Átterveztem a panelomat, tettem rá tüskesort is, nyomógombokat is. Aztán majd meglátjuk. -
Tomika86
senior tag
-
Tomika86
senior tag
válasz
Janos250 #16395 üzenetére
Szia
Úgy döntöttem, hogy nem a fejlesztőpanelt teszem a panelemre, hanem magát az ESP32-WROOM-32 tokot.
Megrajzoltam a sprint layout makróját.
Egy olyan kérdésem van hogy ha veszek külön usb cp2101 panelt, ezen tx és rx van csak.
Kellenek nekem a dts, cts, dtr... lábak?Köszi
-
Tomika86
senior tag
Ha már szenzor.
Van alin olyan ntc hőelem ami menetes és színes csatlakozója van, milyen ellendarab való ehhez? Az eladó aki a szenzort hirdeti nem tudja :
[link] -
Tomika86
senior tag
Sziasztok!
ESP32 esetén, ha CAN buszt szeretnék használni autóhoz akkor ezt az IC-t kell használnom?
SN65HVD23x
CAN kommunikáció lábait meghatározhatom én? GPIO13, GPIO27Köszönöm!
-
Tomika86
senior tag
Sziasztok!
NTC hőmérséklet méréséhez feszültségosztót alkalmazok.
5V-on van 10Kohm majd a termisztor, és az ezen eső feszültséget mérem.
Ha nem tudom előre hogy milyen értékű a termisztor, akkor is jó nekem az elötte lévő 10Kohm?
Ha a termisztor ismeretlen, akkor jól gondolom, hogy ezzel tudom meghatározni, 3 hőfokon ellenállás méréssel az A,B,C együtthatókat? [link]
Ezeket használom fel a Steinhart-Hart féle egyenlőséghez a programban.Végülis a fő kérdésem az lenne, hogy a 10Kohm jó lesz-e nekem akkor is ha 10Kohm a termisztor, 4,7Kohm, vagy más értékű. Annyi hogy azt kell beírnom a feszültség osztó változójába? Nem kell ez miatt trimmer potméter igaz?
Köszönöm!
-
Tomika86
senior tag
Sziasztok
Az ESP32 a hestoreban kapható NodeMcu-32S.
Amit aliexpressen lehet venni az miért kerül akár felénél is kevesebbe? 😀
Nem akarok spórolni ezen annyira, de érdekel.
Mondjuk áfa és vám ugyanott lesz kb. -
Tomika86
senior tag
Sziasztok
Mi okozhatja azt Esp32 esetén, hogy néha nem kell a boot gombot nyomni? Van hogy automatikusan csatlakozik, van hogy nyomni kell.
Illetve a GPIO2 láb, ezen van egy led alapból az esp panelen. Ez alapból piros, ha kapcsolok a 2es lábon akkor kéken világít. Tehát fizikálisan működik.
Programban megvan adva INPUTként.
Viszont ahol használom egy "if" feltételben, az nem akar jó lenni. Ha if (nyomogomb) ot írok akkor mindig végrehajtódik a feltétel. Ha !nyomogomb akkor soha.
Ha kapcsolom a bemenetet, ha nem. Programban végig true értékű.De akkor miért működik a lapon lévő led?
Le van húzva 0ra és akkor világít kéken a led ha 3,3vot adok rá.
#define nyomogomb 2, így van definiálva minden be/ki menet. Nodemcu 32s a panelKöszönöm
-
Tomika86
senior tag
A kommentben odaírtam igen, van egy érték amit meglehet adni képernyőn(kerékátmérő mondjuk mmben), van egy osztó ami azt adja meg 1 fordulat alatt mennyi jel van.
Így elvileg kevesebb lesz 1 méternél.A sebességes részét mindet felraktam, eeprom mentés és nullázást nem. Az egész program meg felesleges az 1200sorával felesleges lehet ide.
Köszönöm
-
Tomika86
senior tag
Ez az if blokk helyett vagy bele gondoltad?
Nem látom át mit csinál így.Most jelenleg az if blokkal ellenőrzöm hogy megvan az 1 méter és ekkor növelem a számlálókat. Az igaz, hogy nem működik ha 2000-es maradék lesz, de elvileg az le van védve, nem lehet akkora értéket beírni, hogy nagy legyen.
Köszi -
Tomika86
senior tag
Sziasztok!
Ez így működhet?
// Megtett távolság számláló
egy_fordulatra_tavolsag_mm = kalibralo_ertek_kiir / sebjela_ertek_kiir; // Egy fordulatra megtett távolság mm-ben = (d*pi)/jel 2826mm/10 = 282,6mm
aktualis_tavolsag_mm = aktualis_tavolsag_mm + maradek;
aktualis_tavolsag_mm = ford_szamlalo * egy_fordulatra_tavolsag_mm ;
if (aktualis_tavolsag_mm >= 1000.0) {
maradek = aktualis_tavolsag_mm - 1000.0;
megtett_meter++;
trip_szamol_meter++;
osszkm_szamlalo_meter++;
aktualis_tavolsag_mm = 0;
ford_szamlalo = 1;
// Megtett méter kiiratása a másodlagos kijelzőre méterenként
u8g2.setCursor(0, 50);
u8g2.print(megtett_meter);
u8g2.sendBuffer();
}
// Megszakításra hívódó függvény sebesség méréshez
void Sebesseg_esemeny () {
ford_szamlalo++;
static unsigned long elozo_micros = 0;
unsigned long akt_micros = micros();
eltelt_ido = akt_micros - elozo_micros;
elozo_micros = akt_micros;
millis_mentes = millis();
}Vagy nagy hülyeség így?
-
Tomika86
senior tag
Szerintem a kipörgést, csúszást, egyebeket csak gps-el lehet pontosan kiküszöbölni.
Ezektől tekintsünk el, meg a guminyomástól is.Egyébként minden futam elött bekalibrálják, kardánon van figyelve a fordulat.
Megnézik 10méterre mennyit mutat, ha mást akkor elírják a kalibrálást. Aztmondja hogy működik. Csúszást egyebeket leszámítva.
Abs gyűrű nincs, csak a kardánon lehet figyelni, a váltóból kijövő tengelyt.Köszi
-
Tomika86
senior tag
Ha eltekintünk, hogy gumin gördül az autó akkor hogy lehetséges?
Aztmondja munkatársam, hogy van neki egy olyan kütyüje, amivel métert számol.
Kardántengelyen vannak a csavarok figyelve és van egy kalibráló érték amivel betudják lőni és pontos az 1 méter. De nem tudom mi ez pontosan, nem gps-es -
Tomika86
senior tag
Sziasztok!
Megszakításban, ha ezt használom:void Sebesseg_esemeny () {
ford_szamlalo++;
static unsigned long elozo_micros = 0;
unsigned long akt_micros = micros();
eltelt_ido = akt_micros - elozo_micros;
elozo_micros = akt_micros;
}Ebből kettő megszakítás közötti idő lesz meg usec-ben, ha jól gondolom?
Sebesség értéket szeretnék számolni, de mellé kellene még, hogy számoljam azt is, hogy méterben mennyit haladtam. És minél pontosabban.
Ez ha jól gondolom, csak akkor kivitelezhető, ha 1 fordulatra több jelem van a tengelyen. De akkor is, hogyan a legpontosabb, mennyi jel kell?
1 fordulatra kb 2 méter adódik. Ha több jel van, akkor ez az érték osztódik a jelek számával, egy teljes fordulatra. De akkor meg miből számolok sebességet,vagy ezt csak vissza szorzom a jelek számával egy fordulatra?Igazából az elv is elég, hogy rájöjjek miként megy ez, aztán max kérdek még
Láttam olyan példákat ahol van trip számlálás, de nem egyesével nől az értéke és nem is méterben. Néztem olyat ahol a megszakításban van minden kiszámolva.
Köszönöm!
-
-
Tomika86
senior tag
Sziasztok
Mi a különbség ha a loop elött vagy után vannak deklarálva a függvények? Látom így is úgy is.Amúgy próbáltam a két magos programozást, de újraindul folyamatosan az esp32.
Köszönöm -
Tomika86
senior tag
Sziasztok!
Autóban gyorsulást szeretnék mérni, erre ha a megfelelő pozicióban van akkor alkalmas egy MPU-6050 szenzor? Bekapcsoláskor kell kalibrálni?
Láttam van több típus is, i2c kellene nekem.I2c esetén ha a főegységtől 50cm-re lenne egy pici oled kijelző, amin 1db változó lenne kiiratva. Ez okoz gondot?
Köszönöm
-
Tomika86
senior tag
Működik
Ha valakinek kellene majd :#include <Wire.h>
#define ADS7828_ADDRESS 0x48 // ADS7828 Address byte: 0x48 0b10010000
// 1001 0 A1 A0 R /W
#define CH0 0x8C // Ch0: 0x8C
#define CH1 0x9C // Ch1: 0x9C
#define CH2 0xAC // Ch2: 0xAC
#define CH3 0xBC // Ch3: 0xBC
#define CH4 0xCC // Ch4: 0xCC
#define CH5 0xDC // Ch5: 0xDC
#define CH6 0xEC // Ch6: 0xEC
#define CH7 0xFC // Ch7: 0xFC
void setup()
{
Wire.begin(); // I2C kommunikáció inicializálása MASTER-ként
Serial.begin(115200); // Soros kommunikáció inicializálása, baud rate beállítása = 9600
delay(300);
}
void loop()
{
int kiolvasott = ADS7828_olvasas (ADS7828_ADDRESS, CH0); // 0x8C 0b1000 1100 SD, C2, C1, C0, PD1, PD0, x, x
// 1: Single-End, 000: Ch0, 11: Int ref és AD bekapcsolva
Serial.print("Ch0 értéke : ");
Serial.println(kiolvasott); // Nyers analóg érték kiiratása soros monitorra
}
int ADS7828_olvasas (int Addr_byte, byte Cmd_byte) {
byte data[2];
Wire.beginTransmission(Addr_byte); // I2C átvitel indítása, az adott címen
Wire.write(Cmd_byte); // Command byte küldése
Wire.endTransmission(); // I2C átvitel megállítása
Wire.requestFrom(Addr_byte, 2); // 2 byte adatra várakozás
// 2 byte adat olvasása
if (Wire.available() == 2) // Ha megérkezett a 2byte
{
data[0] = Wire.read(); // Első byte tömbbe írása
data[1] = Wire.read(); // Második byte tömbbe írása
delay(5);
int adc = ((data[0] & 0x0F) * 256) + data[1]; // Adat konvertálás 12bit-re
return adc;
}
}Nem a legszebb, de jól működik, semmi akadás az analóg mutatóban
Köszönöm a segítséget!
-
Tomika86
senior tag
Szia!
Ez így jó lehet?
#include <Wire.h>
#define Addr 0x48 // ADS7828 Address byte: Hex: 0x48 Bin: 10010000
// 10010 A1 A0 R /W
void setup()
{
Wire.begin(); // I2C kommunikáció inicializálása MASTER-ként
Serial.begin(9600); // Soros kommunikáció inicializálása, baud rate beállítása = 9600
delay(300);
}
void loop()
{
int kiolvasott = ADS7828_olvasas (Addr, 0x0C); // Hex: 0x0C Bin: 0000 1100 SD, C2, C1, C0, PD1, PD0, x, x
// 0: Single-End, 000: Ch0, 11: Int ref és AD bekapcsolva
Serial.print("Ch0 értéke : ");
Serial.println(kiolvasott); // Nyers analóg érték kiiratása soros monitorra
}
int ADS7828_olvasas (int Addr_byte, byte Cmd_byte) {
byte data[2];
Wire.beginTransmission(Addr_byte); // I2C átvitel indítása, az adott címen
Wire.write(Cmd_byte); // Command byte küldése
Wire.endTransmission(); // I2C átvitel megállítása
Wire.requestFrom(Addr_byte, 2); // 2 byte adatra várakozás
// 2 byte adat olvasása
if (Wire.available() == 2) // Ha megérkezett a 2byte
{
data[0] = Wire.read(); // Első byte tömbbe írása
data[1] = Wire.read(); // Második byte tömbbe írása
int adc = ((data[0] & 0x0F) * 256) + data[1]; // Adat konvertálás 12bit-re
return adc;
}
}A 0x0C módosításával lenne kiválasztva a csatorna száma
-
Tomika86
senior tag
Hát kicseréltem a felhúzó ellenállásokat, de nem változott. Megpróbáltam 400kHzen az i2c-t, így sem.
Az a library a példaprogramot rátöltve is 800ms mire 8 csatornát kiolvas.
Egy másik library 1sec alatt 5x ad adatot a csatornákról, de viszont csak a ch0 csatorna működik, ez változik csak ☹️ -
Tomika86
senior tag
válasz
Janos250 #16135 üzenetére
Setup blokkban van az inicializálás.
Azt megtudom csinálni a kettő maggal, hogy egyik akkor kiolvas és a másik mag ezt az értéket használja fel? Tehát csak fizikailag van kettő magon, de a programfutásban átlátni a változókkal egyikből a másikba?
Ha jól gondolom 2 loop blokk lesz a kettő maghoz?Esetleg az i2c felhúzó ellenállásai 10kohmosak ez nem okoz gondot? Van ahol 2,7kohm vagy 4,7kohm van használva.
Köszi
-
Tomika86
senior tag
Mire gondolsz az ügyes képkocka számolas alatt?
Nextionban a mutatónak fokot küldök át.Át rendeztem a program struktúráját, a függvény hívásokat. Kiderül majd.
Az egy ciklus lefutási idejét a micros vagy millis értékének a számolásával a loop elején és végén megtudom határozni a ciklusidőt? Csak kíváncsiságból.
Mondjuk MEGA2560nál nem néztem meg.
Köszi -
Tomika86
senior tag
Igen még mindig 🙂
Jelenleg már esp32-vel. Azért jött az i2c ad hogy ne használjak el lábat az esp32ből. Hosszú project lesz ez.
Tehát akkor vagy csökkentek az ad bemenetein lógó impedanciákon, vagy követő opampot rakok plusszba be, de akkor új panel kell.
Nem tudom, hogy kell e nekem ez a túlzott dupla szűrőtag. Mennyire kell szűrnöm a bemenetet. Milyen frekvenciára kell szűrnöm? Mert ez a 10kohm, 100nf 160hz törésponti frekvenciát ad. -
Tomika86
senior tag
50ksps a mintavételi sebesség, 1sec alatt 50000mintát tud? Az i2c kommunikáció standard, az 100khz ha jól tudom.
Az is elképzelhető hogy a library rossz nekem?Az ADS111x sorozat amit szoktak használni, de csak 4 csatornás, bár 2db jó lett volna.
Ez max 860sps sebességű szigma delta.
Ez jobb lett volna?Vagy az ads7828 is jó lesz, csak elötte a szűrés nagy impedanciás?
-
Tomika86
senior tag
A többit 5v-al és potenciometerrel kipróbáltam, 3,3kohm - 3,3kohm osztóval. Ezek jó értéket adtak.
Az akksihoz 8,2kohm - 1,6kohm(ez nincs) rakok akkor a 2,5v-max bemenethez és így skálázom be majd.Az i2c adatkiolvasás sebességét vagy az egész program futását láthatom abban, hogy olyan az értékkiolvás mintha 1s-ként lenne adat olvasva?
Ki kell próbálnom csak magát a kiolvasást -
Tomika86
senior tag
Sziasztok
Belekeveredtem a külső AD konverterbe 😀
Ads7828 i2c-ről van szó. 3,3vról működik. 12bites.
Itt akkor a skálázása 0-3,3v 0-4095 - ig van igaz?
Mert van egy 22kohm/82kohm feszültségosztó a 12Vos bemeneten, utána 10kohm/100nF aluláteresztő szűrő.
De nem jön ki a matek amit szeretnék.Csak nem tudom hol rontom el.
-
Tomika86
senior tag
Sziasztok!
Az autóba szánt panelemen jelenleg a bemeneten supresszor dióda 15V-os, majd egyenirányító dióda és LC(100uH SMD tekercs 3A-es és 2db párhuzamos 220uF) kör van, majd DC-DC konverterrel 7V-ot állítok elő. Ebből egy 7805 stab ICvel az 5V, és egy LF33-al a 3,3V.
A panelen ADS7828 I2C ADC van, ami szingli módban működik, tehát közös testpont van. A kocsi áramkörével csak a tápegységen keresztül van összekötve, minden szenzor a panelról kap tápforrást.Ez így a bemeneten alul áteresztő, de ez elég magas frekin vág. Van így értelme egyáltalán?
Vagy a DC-DC konverter után tegyek inkább?
A kocsi 12V rendszeréről szeretném kiszűrni a tüskéket, zajokat.
Nem nagyon találtam ilyen autóba szánt tápegységeket amik mikrovezérlőkhöz vannak.Köszönöm a segítséget!
-
Tomika86
senior tag
válasz
Janos250 #15970 üzenetére
Effortless amit néztem, de nem próbáltam még:
// floats and doubles
double newFloat = 0.0;
if (writeToFlash) {
newFloat = (float)random(1, 1000);
fileSystem.saveToFile("/Float.txt", newFloat);
} else {
fileSystem.openFromFile("/Float.txt", newFloat);
}
Serial.print("Float value is: ");
Serial.println(newFloat, 15);Ebből nem derül ki, de a fájl neve után nem a változó neve van ami a fájlban az adott értéket tárolja?
-
Tomika86
senior tag
válasz
Janos250 #15968 üzenetére
Most még ismerkedek vele, de jó lesz ez.
A spiffs az egy fájlt hoz létre azzal megtudom azt csinálni, hogy akkor több adatot beleírok, majd azt kiolvasom bekapcsoláskor?
Tehát pl beleírom hogy
elso_valtozo 15.684
masodik_valtozo 124,78És a neve alapján kiolvasom? Vagyis nem címekről kell kiolvasni mint egy eepromnál?
Köszönöm a segítséget!
-
Tomika86
senior tag
A fordulatszámos rész akasztotta meg, most működik már.
Bár az ADC kiolvasás még nem tökéletes
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Microsoft Excel topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Csak úgy szórja a dollár milliárdokat adatközpontokra az Amazon
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Fujifilm X
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Revolut
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest