- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli62
addikt
Eredetileg az online telepítőt töltöttem le az archboot.com-ról, és azzal telepítettem. Aztán észrevettem, hogy van lokális telepítő. Így másodszor már ezzel telepítettem. A mirrorlistet nyilván a telepítő hozta létre, én nem változtattam rajta, csak engedélyeztem a magyar és egy német, meg egy amerikai tükröt, de megpróbálom majd valahova feltölteni.
-
zoli62
addikt
Megy az internet, de nagyon lassú maga az alapértelmezett tárolóból való csomagfrissítés. Ezért engedélyeztem egyedi tükröket az /etc/pacman.d/mirrorlist fájlban kézzel. Azóta gyorsult a csomagfrissítés. Most ránéztem, sudo pacman - Syu után a hibaüzenet: Nem sikerült a core.db extra.db stb. fájlt letölteni a mirror.archlinuxarm.org helyről: URL rejected: Port number was not a decimal number between 0 and 65535 figyelmeztetés: too many error from mirror .archlinuxarm.org, skipping for the remainder of this transaction. Egyébként there is nothing to do.
-
zoli62
addikt
Tudom, hogy az archlinuxarm egy külön port, de Chrome az AUR-ban elérhető Archra. Amúgy most direkt erre a célra kipróbáltam az Archbootot. Nem tartom rossznak. Ez az egy fogott ki rajtam, hogy telepítés során hogy adjal meg helyesen egy mirrort, de megoldottam azzal, hogy visszaléptem a telepítőben egy lépést, és kézzel engedélyeztem az egy-két tükröt.
-
zoli62
addikt
válasz
donjohnson #8883 üzenetére
Igen, de ott nincs szinkronizálás már egy ideje.
-
zoli62
addikt
Arch Linux ARM-et tettem fel MacBook Airre UTM virtuális gépen.
Pár kérdés. A Customer mirorrt helyesen beírva is hibát dobott Archbottal online telepítés során, (the specified mirror is not working properly) kénytelen voltam a lokális telepítő ISO-t választani. Hogyan lehet helyesen beírni egy custom mirror címét? A másik: meglepődtem, hogy ARM-RE nem érhető el például a Google Chrome. Ez mióta van így? -
zoli62
addikt
Boldog Karácsonyt! Gondolom Antergosra nincs és nem is szükséges külön topik.
-
zoli62
addikt
Antergos egész helyes kis Arch diszto. Kezdőknek, haladóknak is ajánlott. A Manjaronál is kezesebb és gyorsabb.
-
zoli62
addikt
Telepített valaki mostanában Antergost olyan gépre, amin Windows és másik Linux is van? Automatikusan felismeri és bejegyzi a másik két rendszert a Grubba, vagy utólag kézzel kell ezt megtenni? Manjaroval összehasonlítva mik a tapasztalatok?
-
zoli62
addikt
Nincs külön Manjaro topik? Azért kérdezem, mert nem kimondottan Arch specifikus a kérdésem. Feldobtam a legújabb Manjaro XFCE-t virtuális gépre, mondván, ha már annyi jót olvastam a felhasználóbarátságáról, akkir én is kipróbálom. Az első indítás után mindjárt volt egy elérhető rendszerfrissítés, amit nem sikerült telepíteni, kulcsprobléma miatt. Az Archwikin és Manjaro fórumon erre a problémára leírt megoldások többnyire nem segítettek, egy kivételével. A pacman.conf fájlban törölni kellett a az aláírás megkövetelését. Így viszont a nem biztonságos csomagok is települnek. Kérdésem az, hogy a kezdőket megcélzó Manjaronál ez általában előfordul?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest