- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli62
addikt
Eredetileg az online telepítőt töltöttem le az archboot.com-ról, és azzal telepítettem. Aztán észrevettem, hogy van lokális telepítő. Így másodszor már ezzel telepítettem. A mirrorlistet nyilván a telepítő hozta létre, én nem változtattam rajta, csak engedélyeztem a magyar és egy német, meg egy amerikai tükröt, de megpróbálom majd valahova feltölteni.
-
zoli62
addikt
Megy az internet, de nagyon lassú maga az alapértelmezett tárolóból való csomagfrissítés. Ezért engedélyeztem egyedi tükröket az /etc/pacman.d/mirrorlist fájlban kézzel. Azóta gyorsult a csomagfrissítés. Most ránéztem, sudo pacman - Syu után a hibaüzenet: Nem sikerült a core.db extra.db stb. fájlt letölteni a mirror.archlinuxarm.org helyről: URL rejected: Port number was not a decimal number between 0 and 65535 figyelmeztetés: too many error from mirror .archlinuxarm.org, skipping for the remainder of this transaction. Egyébként there is nothing to do.
-
zoli62
addikt
Tudom, hogy az archlinuxarm egy külön port, de Chrome az AUR-ban elérhető Archra. Amúgy most direkt erre a célra kipróbáltam az Archbootot. Nem tartom rossznak. Ez az egy fogott ki rajtam, hogy telepítés során hogy adjal meg helyesen egy mirrort, de megoldottam azzal, hogy visszaléptem a telepítőben egy lépést, és kézzel engedélyeztem az egy-két tükröt.
-
zoli62
addikt
válasz
donjohnson #8883 üzenetére
Igen, de ott nincs szinkronizálás már egy ideje.
-
zoli62
addikt
Arch Linux ARM-et tettem fel MacBook Airre UTM virtuális gépen.
Pár kérdés. A Customer mirorrt helyesen beírva is hibát dobott Archbottal online telepítés során, (the specified mirror is not working properly) kénytelen voltam a lokális telepítő ISO-t választani. Hogyan lehet helyesen beírni egy custom mirror címét? A másik: meglepődtem, hogy ARM-RE nem érhető el például a Google Chrome. Ez mióta van így? -
zoli62
addikt
Boldog Karácsonyt! Gondolom Antergosra nincs és nem is szükséges külön topik.
-
zoli62
addikt
Antergos egész helyes kis Arch diszto. Kezdőknek, haladóknak is ajánlott. A Manjaronál is kezesebb és gyorsabb.
-
zoli62
addikt
Telepített valaki mostanában Antergost olyan gépre, amin Windows és másik Linux is van? Automatikusan felismeri és bejegyzi a másik két rendszert a Grubba, vagy utólag kézzel kell ezt megtenni? Manjaroval összehasonlítva mik a tapasztalatok?
-
zoli62
addikt
Nincs külön Manjaro topik? Azért kérdezem, mert nem kimondottan Arch specifikus a kérdésem. Feldobtam a legújabb Manjaro XFCE-t virtuális gépre, mondván, ha már annyi jót olvastam a felhasználóbarátságáról, akkir én is kipróbálom. Az első indítás után mindjárt volt egy elérhető rendszerfrissítés, amit nem sikerült telepíteni, kulcsprobléma miatt. Az Archwikin és Manjaro fórumon erre a problémára leírt megoldások többnyire nem segítettek, egy kivételével. A pacman.conf fájlban törölni kellett a az aláírás megkövetelését. Így viszont a nem biztonságos csomagok is települnek. Kérdésem az, hogy a kezdőket megcélzó Manjaronál ez általában előfordul?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óra topik
- iPad topik
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest