- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Shyciii #7846 üzenetére
Nyilván az Openbox kevesebb lesz, de nem annyival, mint gondolnád. Az Xfce is Openbox alapú, ha Openboxon használsz kompozitort, dokkot, témát, akkor majdnem ugyanott vagy, ezeket ráadásul Xfce-n is ki lehet kapcsolni. Szerintem az 1330 reális, úgy, hogy Gparted meg 2 füles Firefox is megy. Nem kevés, de nem az az agyam eldobom szint.
Alapból nekem is 700-1000 MB-ot eszik a dwm/SwayWM, Firefox fut sok füllel, meg pár terminálablak. Gpartedet nem használok, sose szerettem, nem csak azért, mert GUI-s, hanem lassú, lassan particionál, szeret bugzani, stb.. A böngésző meg minden platformon bloat sajnos, azt nem lehet megúszni.
Meg ahogy írod, ilyen minimalista rendszernél se dokk, se asztali ikonok, se értesítés, se központi vágólapkezelés, se autocsatolás, stb., azok azért szépen tudnak enni, ha minden fut a háttérben, ezeket felrakod Openboxra, majdnem Xfce-szintű fogyasztást kapsz. Nyilván ezek tiling WM-nél nincsenek nagy részt, már ezekkel jelentős memória spórolható.
Jelenleg, míg e sorokat írom, csak Firefox fut, 12 füllel, meg egy szál terminál, és 1279 MB a fogyasztás. Arch + dwm, minden sallangtól mentes, egyedül mint írtam, még az ez spi meg dbus szutyok nincs csak kiszedve, de más semmi nem megy, se autocsatolás, se ikonok, se kompozitor, se semmi (jó, ntp, meg nagyon minimalista vágólapkezelő csak, meg egy feh háttérkép, ami nem is foglal). Szóval ehhez képest az 1330 nem olyan irreális full DE-n, úgy, hogy még fut 1-2 extra bloat.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SSD kibeszélő
- alza vélemények - tapasztalatok
- Nyaralás topik
- Túraautó topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gigabyte alaplap topik
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest