-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Shyciii #7846 üzenetére
Nyilván az Openbox kevesebb lesz, de nem annyival, mint gondolnád. Az Xfce is Openbox alapú, ha Openboxon használsz kompozitort, dokkot, témát, akkor majdnem ugyanott vagy, ezeket ráadásul Xfce-n is ki lehet kapcsolni. Szerintem az 1330 reális, úgy, hogy Gparted meg 2 füles Firefox is megy. Nem kevés, de nem az az agyam eldobom szint.
Alapból nekem is 700-1000 MB-ot eszik a dwm/SwayWM, Firefox fut sok füllel, meg pár terminálablak. Gpartedet nem használok, sose szerettem, nem csak azért, mert GUI-s, hanem lassú, lassan particionál, szeret bugzani, stb.. A böngésző meg minden platformon bloat sajnos, azt nem lehet megúszni.
Meg ahogy írod, ilyen minimalista rendszernél se dokk, se asztali ikonok, se értesítés, se központi vágólapkezelés, se autocsatolás, stb., azok azért szépen tudnak enni, ha minden fut a háttérben, ezeket felrakod Openboxra, majdnem Xfce-szintű fogyasztást kapsz. Nyilván ezek tiling WM-nél nincsenek nagy részt, már ezekkel jelentős memória spórolható.
Jelenleg, míg e sorokat írom, csak Firefox fut, 12 füllel, meg egy szál terminál, és 1279 MB a fogyasztás. Arch + dwm, minden sallangtól mentes, egyedül mint írtam, még az ez spi meg dbus szutyok nincs csak kiszedve, de más semmi nem megy, se autocsatolás, se ikonok, se kompozitor, se semmi (jó, ntp, meg nagyon minimalista vágólapkezelő csak, meg egy feh háttérkép, ami nem is foglal). Szóval ehhez képest az 1330 nem olyan irreális full DE-n, úgy, hogy még fut 1-2 extra bloat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- World of Warships
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Így használod a ChatGPT-t
- Vezetékes FEJhallgatók
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 9700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB SHARKOON RGB Slider ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB CooleMaster MasterboxMB 600 CM650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest