- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Sebtapasz: telepíthető az iOS 26.0.1
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Nokia X30 - a frissesség ígérete
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
Egy gyenge gépen is száguldani fog, olyan minimalista, RAM igénye majdnem 0
Gyakorlatilag össze sem lehet hasonlítani az Xfce teljesítményével, (RPI4) pedig ezidáig egy bloat rendszeren használtam tele olyan alkalmazással amire semmi szükségem. De ez ma változik
Viszont most azon gondolkodom, hogy mi lenne ha mégis a Sway-t tolnám fel az új rendszerre, és megetetném a már félig-meddig testre szabott i3 configommal. Tudom a múltkor azt írtam, hogy a Sway nálam elhasalt amikor először teszteltem, de időközben utánanéztem és úgy tűnik nem volt elég csak a Sway-t telepíteni, a normális működéshez szükség van az
xorg-server-xwayland
csomagra is.(ezt sajnos a sway nem húzza be automatikusan)
Egy dolog van, amit nem szeretek a tiling WM-ekben, az a teljes képernyős vagy floating ablakok primitív kezelése, pl. azonos munkaasztalon nem tudsz egyikben sem full screen vagy floating ablakot alkalmazásról elváltani másikra, vagyis a váltás megtörténik, de az előtérben lévő alkalmazás előtérben marad és kitakarja azt, amire váltottál
Igen, sajnos ez engem is zavar egy kicsit de ennyi, együtt tudok vele élni.
Viszont van itt egy dolog ami mostanra egyre sürgetőbbé vált, mégpedig az eddig megszokott alkalmazások lightweight-re való cseréje, amolyan QT/GTK mentes élet (már ha ez egyáltalán lehetséges)
Reggel nézegettem kicsit és a böngésző alternatívákat, és sajnos ami szóba jöhet az vagy full QT (qutebrowser) vagy valami végtelen lassú (optimalizálatlan) motor van alatta. (surf)
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12600K / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 512 SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 192SSD I 12,5" FHD Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest