- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz Jofi81 #10975 üzenetére
van egy alsó súlyhatár (9kg általában) és ahogy Melack kolléga is írja, stabilan kell hogy tudjon ülni.
típusra egységes tippet nem fogsz kapni 20-tól 150 ezer forintig sok minden van vérmérsékletedtől függően. az én preferenciarendszerem szerint korrekt ülések 60-70-től indulnak, úgy hogy nem vagyok sem sznob, sem nem szeretek felesleges dolgokra pénzt költeni.
amiben a leggyakrabban elvannak a gyerekek elsőre és utána is (mi is ilyet vettünk, imádja Elnök úr) az a besafe izi comfort x3, megy még a römer king II, a cybex, ha bírja a pajzsot, és a maxi cosi.
én tavaly februárban ezt szedtem össze a témában: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
válasz Jofi81 #10980 üzenetére
Mi ilyet vettünk három éve a nagyfiúnak, kb. 9 hónapos korától ültettük bele. Mostanában kezdte kinőni, úgyhogy a kislány örökölte meg, aki most töltötte a 9 hónapot, és már vagy két hónapja tud ülni. Sokkal jobban tetszik neki, mint a babahordozó. Amikor először bekötöttük a pajzzsal a gyerekeket, mindkettő visított, mint a kismalac, de nagyon hamar megszokták, és elmúlt a tiltakozás. A nagyfiúnak most egy ilyet vettünk, nagyon tetszik neki. Mindkét ülést innen néztem ki, a legjobbak közül választottam mindig.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
senior tag
válasz Jofi81 #10975 üzenetére
Az átülésnél ne csak a súlyt nézd. Ha nyugis a gyerek, és nem lóg ki a hordozóból, akkor addig húzzátok, amíg lehet, mert ez védi a legjobban, attól hogy a nyaka, feje sérüljön akár már egy nagyobb fékezésnél is.
Nálunk a nagyobbik kb. 11 hónaposan került át a 9-18-as ülésbe, mert hosszában kinőtte, de még sokáig használtuk a fejszűkítőt, mert az a rész nagy volt neki.
Számolj még rá nyugodtan egy nyári huzatot, és mivel a lába már eléri az első ülés támláját, egy az első ülés hátára rakható védőt is, és olyat keress, amihez adnak szűkítőt is ha kicsi a csemete.
Az ADAC tesztet írták mások is, jó segítség, de érdemes többet megnézned, és akár a kocsiba is bepróbálnod őket, főleg hogy az öved átéri-e.
Mi Römer-t és egy Recaro/STM-et használunk, szerintem semmi gond velük, igaz a Recaro anyaga túl műanyag, bár ezért nem is foszlik szét.
No money, no honey.
-
Real_Necro
veterán
válasz Jofi81 #12071 üzenetére
Ez a mágneses érdekes. A másodikat nálunk hamar megtanulta kinyitni, ellenben tolóajtóra nem raktunk, megtanítottuk, hogyan használja.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
tildy
nagyúr
válasz Jofi81 #12071 üzenetére
Ilyen mágneses nekünk van, nagyon szuper nagyon bevált .
Az ikeas is van, 2.5 éves , nem tudja kinyitni .[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
DeFranco
nagyúr
válasz Jofi81 #12954 üzenetére
mi is dany-t vettünk, bár nem ezt a típust, hanem a sima dany-t.
alapvetően elégedettek vagyunk vele, jók a lekerekített vonalak, stabil a felépítmény, az ágyrács kifejezetten masszív, az egész szerelhető, javítható, egy nagyon racionális választás, a sima dany kifejezetten olcsó is.
szebbet már láttam, de azok laminált bútorlapból készültek derékszögű élekkel, ami egyrészt valamivel sérülésveszélyesebb másrészt a laminátum sérülékenyebb is, nekem ezek az ágyak racionálisabb választásnak tűnnek.
mi teljesen egyedi méretet kértünk mert hosszra szerettünk volna legalább 180-asat, annyi nagyon sokáig elég, akár nagykamasz korig is elég lehet, szélességben viszont nem fért el a 90-es, simán legyártották méretre, korrekt árazással.
a kivitelezés nem hibátlan, szerintem linkeltem itt is fotókat a topicban, alapvetően magyar kisipari minőség, minden működik, minden patent, de nem foglalkoznak vele ha rossz helyen van egy csomó vagy sorjás a marás. ez ilyen. ettől függetlenül elégedettek vagyunk.
szerintem a matrac fontos, nekünk van kárpitos kapcsolat, de szerintem ha megkeresel egy kárpitost, olcsón összedob neked egy váltott keménységű matracot (középen kemény mag, egyik vagy mindkét oldalon vékony komfort réteggel) meg kérsz rá két angint váltásnak és azzal elvagytok 10 évig, teljesen jó, ha eltaláljátok a keménységet.
simán mehet egyből a nagy, nem fog benne elveszni. a logo-t lehet nem nyomják rá, ha nem kéred, de sima matrica szeritnem ha rá is kerül le tudod szedni. amúgy nem csúnya.
-
Real_Necro
veterán
Mi egyből a 200x90est vettük fiamnak (szerintem lányom is azt fog majd kapni), a hozzá adott matraccal. Meg vagyunk vele elégedve, vettünk rá ikeás matracvédőt, így tökéletes, valamint megfelelően kemény a szivacs is.
A matrica nekünk a kicsomagolásnál már sérült így le is szedtük.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Melack
veterán
MI vettünk egy 130*70-est, amit mostmár kicsinek talált (magyarán nagylányos ágy kellett), és vettünk helyette egy 200*90-es csúzdás ágyat. Ahogy néztem abból is lesz majd egyszer egy sima ágy. Mi kb ennyivel le is tudtuk az ágycserét, bár ez vonzott maga után egy:
- beépített ajtó kibontását
- szobák átpakolását
- szekrények eladását
- tv állvány eladását
- sarokülő eladását
+ végre összeállt az 5*-ös Expedit
+ 125*125-ös 230 cm magas gardróbszekrény beszerzését
+ a gyerekszoba tényleges kialakítását, amihez még egy valag pénzt hagyunk az IKEÁban.Biztos ágyat akarsz cserélni?
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
DeFranco
nagyúr
válasz Jofi81 #12988 üzenetére
hát én kérnék egy komplett új fejet, egy szétszedett és valahogy összeberhelt fej az már csökkent értékű...
...persze lehet nem feszülnék rá de ez lenne az első gondolatom.
valahol felháborító ez a kisipari igénytelenség aztán meg jönnek még ezzel is hogy barkácsold meg magadnak.
mondom ezt úgy hogy nekünk is dany ágyunk van, ha ilyen mértékű hibája nincs is, de nem makulátlan az sem, és ennek ellenére elégedett vagyok vele, de baromira fel tudom húzni magam azon, hogy lehetne jól is csinálni és ilyen igénytelen valamiket adnak ki a kezükből.
-
Real_Necro
veterán
válasz Jofi81 #13279 üzenetére
"Elpusztult, öreg volt, vége..." Idővel megérti, nem ragoznám túl egy állat esetében.
Igaz nálunk sok pici garnéla van, a hangyákat meg a teraszon irtjuk...[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
DeFranco
nagyúr
válasz Jofi81 #13282 üzenetére
nekünk sajnos komolyabb beszélgetésünk volt, igaz talán valamivel később.
alapvetően mindegy, hogy pontosan mit mondtunk, az elvek a lényeg:
- megmondtuk hogy pontosan mi történt
- elmeséltük hogy ennek milyen súlya van (nem kel fel többé, stb. nekik ez nem triviál a mesevilágban)
- nagyon fontos, hogy elmondtuk hogy erről ő nem tehet, semmilyen módon nem volt szerepe ebben (énközpontúak nagyon ilyenkor még, első reakció az volt, hogy elsírta magát hogy "nem akarta")
- világossá tettük hogy igen, ez egy szomorú dolog, ez természetes érzés, mi is szomorúak vagyunk, ezt helyes, ha megéli, bármikor beszélgetni szeretne róla vagy kérdése van, jöjjön nyugodtan, itt vagyunk
- elmondtuk, hogy ilyenkor abból lehet erőt meríteni ha arra gondol hogy milyen jó dolgok kötik az eltávozóhoz, milyen jó emlékei vannak és örülni kell ezeknek az emlékeknek hogy vannakmit nem mondtunk:
- nem mondtunk betegséget, kerüljük el a fóbiát
- szerk: valóban elalvást sem mondtunk szintén for fóbia reasons
- nem mentünk bele a mindmeghalunkba korai meg felesleges, majd megkérdezi ha szeretné, akkor megbeszéljükalapvetően a gyerekeknél van egy nagyon erős védekezési mechanizmus az ilyen traumák ellen, ha picit megtámasztod, akkor magában nagyon jól fel tudja dolgozni neked csak fogni kell a kezét ott ahol bizonytalan a többit a kis tudata szépen elrendezi úgy ahogy neki egészséges ezt felfogni.
[ Szerkesztve ]
-
mirci18
addikt
válasz Jofi81 #13534 üzenetére
Megér ekkora összeget egy játék ami nem is biztos hogy használva lesz?
Tapasztalataim alapján mondom. Sok dolgot vettem eddig a fiamnak én is.
Használtan újjonan is.
Pl használt konyhát igaz műanyag de jó minőségű.
De ritkán használja.
Ahogy tapasztalom a közös játék a szerepjátékok a képes könyvek jobban érdeklik.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
mirci18
addikt
válasz Jofi81 #13537 üzenetére
Az más tészta.
Mi is kaptunk sok mindent így más hozzátartozók által amire nem biztos hogy pénzt adtam volna.
Nálunk inkább a kutyusok meg mint már írtam a szerepjátékok a menők. az autók sem érdeklik annyira emellett.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
Real_Necro
veterán
válasz Jofi81 #13698 üzenetére
Én azt ajánlom, hogy decathlonban próbáljátok ki, aztán jófogásról vegyetek egy alig használtat. Ezeket gyorsan kinövik a gyerkőcök és töredékárért lehet hozzá jutni nagyon jó példányokhoz. Mi is így vettük fiamnak.
-
Ghoosty
őstag
válasz Jofi81 #13698 üzenetére
Nem hiszem, hogy korai lenne. A legkisebb lányom még csak 4 éves és már 2 kerekűvel megy rendesen. 4 kerekűvel meg már régóta ment előtte. A kétkerekűzést ő kezdte legfiatalabban, de 4 kerekűvel már mid a 3 ment 3 évesen. Ráadásul senkinek sem volt futóbiciklije. Sima lábbal hajtós motorról ültek át 4 kerekűre.
-
albiosz
őstag
válasz Jofi81 #13715 üzenetére
Ilyet használunk most is. Valamit tompít a szagon, de azért nem tökéletes.
(#13716) DeFranco: köszi! utánanézek. Egyébként akkor ezzel kvázi ugyanott vagyok, mintha magam zsákolom? Gondolom a gyári zsák illatosított azért és így nincs gond a szaggal. Vagy?
offra: nem panel egyébként és ahogy írtam zsákoltuk, illatosított zacsiba. Vagy hova kéne dobi, ha nem a szemetesbe? Szelektív pelenkagyűjtőről nem tudok.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Jofi81 #14230 üzenetére
Velünk ilyen még nem volt, de vettem már ki más gyerek kezéből a mi lapátunkat, olyankor gyorsan előkerülnek az anyagtigrisek... ezért is jó ha rá van írva a neve, eléugrasz aztán visszakéred a biciklit... mellesleg mi pont ezért pakolunk folyamatosan a játszón...
Kb. egy év után tanultam meg olyan csúnyán nézni az ilyen gyerekre, h ne akarja elvinni... szokták félve kérdezni: "Megnézhetem?" válasz: "Nem..."
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
Stylewars_kp
őstag
válasz Jofi81 #15321 üzenetére
Akkorát fog csalódni, amekkorát Ti csalódtatok gyerekkorotokban. Én nem csalódtam, 8 évesen tesóim elmondták, hogy mi az ábra. Persze csak legyintettem rá, hogy "ó már tudtam"...dehogy tudtam. Viszont biztos van olyan gyerek akit ez sokkolóan hat. Tudtok ilyenről? Csak, hogy felkészült legyen az ember fia.
NLCafe gomb on.
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
DeFranco
nagyúr
Bennem is felmerültek ilyen gondolatok (hazugság, csalódás) ugyanakkor idő közben rájöttem, mit fogok mondani neki, amikor teríteni kell.
Szerintem nyugodtan meg lehet mondani, hogy nem az a fontos, hogy a Jézuska, Mikulás, nyúl, stb. a valóságban létezik-e, meg tudjuk-e fogni, ő hozza-e az ajándékot, hanem az, hogy hiszünk-e abban, amit jelképez. Ha hiszünk a szeretet ünnepében, az ajándékot adás örömében, megünnepeljük a feltámadást/tavaszt (ki miben szeretne hinni) akkor a Jézuska / Mikulás / nyúl bennünk létezik és általunk ad ajándékot. Mivel mi ebben hiszünk, így mondjuk.
Egy 6-9 éves gyerek ezt már simán fogja, megérti, jó eséllyel nem fogja fel traumaként és örökítesz valamit vele.
Én is inkább J/M/NY párti vagyok, abban a korban a gyereknek kell a csoda, a misztérium, és egyre kevesebb ilyen van már, igénylik, szeretik, később sem törnek bele amikor szépen rájönnek az igazságra. Van olyan gyerek az óvodában akinek már kiscsopis atkaként megmondták otthon hogy Jézus meghalt, Mikulás ha volt is meghalt nyúl nem is volt, az ajándék tőlünk jön a fa meg a zöldséges mellől, szerintem nem lett ettől boldogabb.
[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
Ezekre az a jó válasz, hogy a Mikulás különleges, biztos képes rá
Szerintem a szép gyerekkorhoz ez is hozzá tartozik. Ennyi erővel akkor mesét se olvassunk? Az sem valóság, mégis fontos.
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
DeFranco
nagyúr
válasz Jofi81 #15328 üzenetére
Dettó. Nálunk nagyon komoly zéró tolerancia van a hazugságra, füllentésre, torzításra, mindkét oldalról, mi is mindig igazat és az ő szintjének megfelelő teljes igazat mondjuk el (de soha nem hazudunk, és lehetőség szerint nem is hallgatunk el), ugyanezt várjuk viszont.
Ennek közvetlen hozadéka, hogy a gyerek atombiztos alapot érez maga alatt, amit mondunk azt nem vonja kétségbe és ez neki sarokpont lehet a világában, másrészt kamaszkorban mi is könnyebben számíthatunk őszinteségre tőle.
Ugyanakkor a J/M/NY kérdés nyilvánvaló kivétel a zéró tolerancia alól, viszont ez által egy precedens is ami, ha nem jól veszi le, repedés lehet a stabil alapon, amit szeretnénk elkerülni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
- PlayStation 4 Pro CUH-7116B - 2db kontroller - 5db játék
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- SONY WH-1000XM3 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgató - HIBÁTLAN ÁLLAPOT
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest