Hirdetés
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Snapdragon 695 és 120 Hz-es kijelző a Motorola G34-ben
- Google Pixel topik
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
tuareg85 #17931 üzenetére
Szerintem itt is a józan paraszti ész a fontos. Minden héten járunk dévényes torára, heti 1-2x babaúszásra, nem vettünk se babakompot, se járássegítőt, se babaugrálót (vagy micsodát), mert ahogy te is írtad, az a természetes, ha a saját ütemében fejlődik a kisbaba. Viszont amikor a gyógytornász azt mondta, hogy a kb. fél éves baba ne a sportrészben legyen, hanem a mózesben, mert amíg nem tud ülni, addig nem szabad, akkor felülbíráltuk, mert túlságosan kíváncsi már ahhoz a világra, minthogy elfektessük. A kis hintaszékkel, vagy az adamo hintával is ugyanígy voltunk. A gyógytornász nem támogatta, mert csak az a jó, ha a földön van a baba, viszont néha nagy segítség volt, és persze nem több órát töltött benne.
-
updog
őstag
válasz
tuareg85 #17670 üzenetére
Mi az elég tág családban pár éve végre elértük, hogy pl. a karácsony ne arról szóljon hogy agyvérzést kapunk hogy kinek mit vegyünk (pedig már régóta adtunk körbe saját listákat, de akkor is el kellett menni megvenni, vagy idegeskedni a lehalt webshopok és az időben kiszállítás miatt), így évek óta nincs karácsonyi ajándékozás a felnőttek közt (sajnos a születés/névnapokat még nem sikerült így megúszni, pedig azon végképp nincs mit ünnepelni hogy egy évvel közelebb a halál
).
Viszont kicsit én is azt érzem hogy a gyerekek miatt legalább valami szimbolikus ajándékozást egymás között vissza kell hozni, mert érzik (főleg a legnagyobb, ő már mondta hogy sajnálja hogy nekünk nem hoz semmit a jézuska), kicsit fura hogy a gyerekek kapnak ilyenkor valamit, apáék meg nem.
De az nálunk is megvan hogy "anya is azt mondja nem fontos" vs. most is nőnapon egész nap ment a szemforgatás hogy nem volt virág
-
ggeleven
őstag
válasz
tuareg85 #17201 üzenetére
Egy az egyben ilyen fehér mozdonyunk van a Lidlből. Pontosan ugyanolyan a távirányító is hozzá. 6-7 éve vehettem és még mindig játszanak vele. Megy a mozdony és a távirányító is, pedig már a 3. gyerek "tapossa".
Fura, nalunk senki sem akarta szétverni a pályát és nem is kaptak idegrohamot a Lidlös készletektől. Egész vállalható és tartós cuccok. Vagy csak nem volt nálam high-end készlet és csak ezért láthatom így?
-
solti
senior tag
válasz
tuareg85 #16937 üzenetére
Nekünk állami oviba jár mind2 gyerek, fel se merült a magán. Lehet, hogy én vagyok a naív, de ismerősök elbeszéléseiből nem nagyon tudom mi az a plusz amit adna. Hátrányokból meg én is azt hallottam amiket írtatok.
Az ellátás minősége szvsz attól függ milyen gyerekekkel kerül össze és milyen felügyeletet kapnak. Az, hogy állami vagy magánintézmény önmagába nem jelent semmi. (most nyilván nem a legfancybb magánokkal hasonlítom össze, csak a tucatjellegűekkel)A betegséggel való hazaküldés is inkább személyfüggő mint intézménytől. Ha egy gyereknek nagyon szívni kell az orrát napközben, annak mondjuk lehet, hogy tényleg inkább otthon a helye, bár asszonnyal mi arra szoktunk rá az elmúlt időszakban, hogy: 1 tünet nem tünet. Legyen 2, és akkor marad otthon (kivéve láz, akkor nyilván marad).
Gyurma: állítólag (bár nekem is csak gyurmavilágos volt az oviba bevíve) főzni elég egyszerű és az óvónők is azt szokták...
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
tuareg85 #16758 üzenetére
Ezekre az ovi betegségekre kellene "kitalálni" valamit. Nálunk ez komoly gond, hogy 2 hetet jár egy hetet itthon van a csemete. Ki vigyázz rá amíg beteg? Nincs annyi tp a világon meg mamahotel. Azt megelőzni nem tudjuk, hogy más gyereke taknyosan ne járjon oviba, vitamint kap, sokat van kint a jó levegőn, de mégis megfázik.
Mit lehetne még tenni? -
DeFranco
nagyúr
válasz
tuareg85 #16558 üzenetére
elég ellenállás van a markolatváltóban szerintem, nálunk inkább amiatt hátrányos a markolatváltó, hogy a puha bőrét hamar kikezdi váltásnál.
térdből rugózni meg tanítsd meg, mert megsérülhet, ha mendencecsonttal, töksivel csillapít, nálunk egyszer volt ráfutásos baleset (nem vette észre hogy fékezek, és a két gumi ütközése állította meg a bringáját), ott is volt erős sírás, meg a mi részünkről szűrű aggodalom.
-
solti
senior tag
válasz
tuareg85 #16540 üzenetére
Használtat nézzél viszont ne decathlonosat. Első teló se feltétlen luxus, miért lenne az? Mi egy jó minőségű új korában 150 ezres bringát vettünk a gyereknek 70-ért (Kelly's Lumi 50). Ez nagyjából ugyanannyi mint az alap decathlonos 20 colos.
Ezt a méretet a gyerek sokáig használja ráadásul ha jót veszel az árát is tartja, szóval igazából annyira nem drága. Normális alkatrészek, cserélhető, szabványos, ez is sokat számít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Interactive Brokers társalgó
- Ukrajnai háború
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kína nagyon pályázik az összes GeForce RTX 5090-re
- PCI Express 6.0-s SSD-t demonstrált a Micron és az Astera Labs
- Renault, Dacia topik
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Életre szóló garancia Bennem bízhatsz!
- Expressz kézbesítés 5 percen belül e-mailben!
- Ohh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Windows 11 Pro + AJÁNDÉK AAA játék!
- Akció! Dell Latitude 7410 Üzleti Strapabíró Profi Fémházas Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/256 4K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest