- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- One mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
hszilard666
veterán
-
-
lmno
őstag
válasz
Bubee82 #37648 üzenetére
"Amennyiben a fő dolgok cserélhetőek, engem nem zavar az egybeépítettség."
Pont ez az, hogy nemAz új MacBookokban meg iMacekben semmit nem lehet cserélni utólag, vagy max. szervizben súlyos összegekért. Ezért nem is érdemes az elején spórolni a rammal meg az SSD-vel, mert később csak szívás lesz vele.
-
válasz
Bubee82 #37660 üzenetére
Én mindenképp megvárom. Ha hosszabb távra veszed, szerintem te is várd meg. Persze ha meghal a GPU-d, nyugodtan vegyél most, a mostaniak is igen jó gépek, csak nem annyira jövőállók (főleg a Haswelles 15"-os rMBP). És mivel feltehetően nem lesznek drágábbak (legalábbis remélem) Európában az új gépek, jobb vásárt csinálsz, ha vársz.
Ha már új gépek, egy Touch ID-t nagyon szívesen vennék majd. A mostani design felőlem maradhat.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Bubee82 #37657 üzenetére
PS-hez RAM kell sok, a GPU nem sokat nyom a latba.
Hobbi szinten bőven elég az Iris Pro is videóvágásra is, de ha később komolyan szeretnél ezzel foglalkozni, akkor valóban nem árthat már most beruházni a gGPU-s változatba.
TigerCat: az El Capitan nem tudom, hogy muzsikál a dGPU-s modelleken, de emlékeim szerint a Yosemite-nél azokon is voltak bajok, nem csak az IGP-s változatokon. Nem hardveresen kevés szerintem az Iris Pro sem, csak a Yosemite óta óriási problémák vannak optimalizáció terén az Apple háza táján a korábbi színvonalhoz képest... -
-
-
Ragnar95
félisten
válasz
Bubee82 #37652 üzenetére
Komolyabb játékokhoz értelemszerűen kevés, de ezen kívül mindenre bőven elég. Hacsak nem akarod munkaeszközként videóvágásra használni a gépet, akkor elég lesz az Iris Pro, a komolyabb játék meg alapból felejtős Macen.
Nézz benchmarkokat, ha a különbség érdekel a két kártya között, itt van például egy összehasonlítás.
TigerCat: mondjuk hacsak nem akarja a kolléga erősen GPU igényes feladatokra használni a gépet, akkor szerintem tök fölösleges a dGPU miatt annyival többet fizetni a gépért, de tényleg az a kérdés, hogy mire lenne használva a gép. -
Ragnar95
félisten
válasz
Bubee82 #37648 üzenetére
Nem a szervizelhetőségükről híresek a MacBookok, hiszen annak ára van, hogy ennyire kompakt tudjon lenni egy gép, de nagyon nem jellemző rájuk a meghibásodás, így nem is kell tartani túlzottan ettől.
Cserélhető az akksi, de drágán és nem is olyan egyszerűen, viszont általában minimum 4-5 évig jelentős kapacitásveszteség nélkül működnek ezek, bár ez ugye felhasználásfüggő is. A hűtéssel nem kell foglalkozni, teszi a dolgát megfelelően. Hacsak nem használsz nagyon erőforrásigényes dolgokat (videó renderelés, játék, stb), akkor gyakorlatilag teljesen némák, de pl a 15"-os rMBP-nál játék közben már elég hangosak a ventik, viszont mivel szinte alig játszom rajta, így nagyon ritkán hallom őket. -
r4z
nagyúr
válasz
Bubee82 #37634 üzenetére
A 98 óta használtam Windowst, de nagyon könnyen átszoktam OS X-re. A váltás abszolút sima volt, pár nap alatt megszokható a rendszer logikája, a hétköznapi használat még kényelmesebb is a virtuális asztalok miatt. Az általános programok is mind elérhetők rá, csak általában szebb a felületük, és több közöttük a fizetős.
Ha nincs valamire OS X alternatíva, akkor pedig Parallelsben ott a virtualizált Windows, aminek az ablakai ugyanúgy jelennek meg, mint a natív appok ablakai, nagyon kényelmes. -
lmno
őstag
válasz
Bubee82 #37634 üzenetére
Én nem vagyok 100%-ig megelégedve a szoftveres résszel, a híres-nevezetes stabilitás már egyáltalán nem igaz, a Windows 7-el kevesebb problémám volt (kb. semmi) 6 év alatt, mint az OSX-el 1 év alatt.
A gépek jók, bár ez az "építsünk mindent egybe, és áldozzunk fel mindent a dizájn oltárán" mentaláitás se nagyon jön be, de tény, hogy jó minőségűek. Felső kategóriában szerintem nincs nagyon ellenfele a notebookoknál a windowsos oldalról, a kijelző/touchpad/üzemidő stb. így együtt szerintem nincs ennyire egyben más gépeknél. -
törölt tag
válasz
Bubee82 #37634 üzenetére
Ha kicsit is fogékony vagy a technikai dolgokra, akkor élvezni fogod. Szerintem a Windows 7 nagyon szuper volt, a 10-hez nincs szerencsém, de az sem lehet rossz. Masfelől, ha értékeled a szimplán működik harmóniában elvet, akkor élvezni fogod. En iPhone utan váltottam macre is, es teljesen jó platform, ahogy már a Windows is. Nekem most elsődleges az üzemido es a hordozhatosag, es ebben most nagyon eros a Mac. Komoly munkára meg megmondják a többiek, de ott a pro csalad 15" szegmense szerintem brutális árban van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Robogó, kismotor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Jövedelem
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- VR topik
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Precision 7670 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A5500 64GB 1TB NVMe gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest