Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• madgie

titán

válasz NE[O]1992 #114433 üzenetére

Szerintem szánd rá a két kábelt, ott a Thunderbolt/USB-C mindkét monitoron, az M2 Max-on is van három csati, hajrá.

Vagy esetleg nézz be az Oáziscomputerbe, ott lehet ki is próbálhatsz ilyen Daisy Chain dolgokat (még ha nem feltétlenül pont ezzel a monitorral), meg általában okosan állnak az ilyen kérdésekhez.

• Aszpirin

támogató

válasz NE[O]1992 #114433 üzenetére

Nekem sajnos egyelőre nincs jó tapasztalatom .
    A daisychain ugyanis tudtommal (többek között) a DisplyPort-nak funkciója, de a HDMI-nek nek.
    Legalábbis az én Eizo Flexscan EV2457 monitoraimon csak DisplayPort kimenet van a daisychain-hez, HDMI nincs. A monitoraimon DisplayPort V1.2 verzió van beállítva (lehet választani a DisplayPort verziók között). 2 ilyen monitorom van.
    Ha daisichain-be kötöm őket, és az első monitort HDMI-n kötöm az M2 Mac Pro-ra, akkor a daisychain egyszerűen nem működik, a második monitor már nem kap jelet.
    Vagyis valahogy DisplayPort jelet kell kicsalogatni a Mac-ből. Ezt én jelenleg egy DisplayPort kimenettel is rendelkező dokkolóval tudom megoldani. Így már van jele a második monitornak, de a gép egyetlen monitornak látja a kettőt, és így csak mirroring van a két külső monitoron. Az igazsághoz még az is hozzátartozik, hogy ez egy DiplayLink-es dokkoló, tehát ez már nem "natív" kapcsolat. A dolog így persze lehet a dokkoló problémája, tehát ki kellene próbálnom egy egyszerű HDMI-DisplayPort adapterrel, de egyrészt nincs nekem ilyen (de ki tudnám próbálni, a cégben használunk ilyeneket, és volt nekem is, csak az enyémet odaadtam az unokahúgomnak), másrészt pedig nem fűzök hozzá nagy reményeket, ugyanis - amint mondtam - a daisychain tech tudtommal a HDMI-nek nem feature-je (de tévedhetek, inkább ennek nézz utána, ha tudsz).

TLDR: a gép HDMI-portján direktben az első monitor HDMI bemenetére kiküldött natív jel DisplayPortokon daisychain-be kötött monitorokon már a második monitort sem éri el, nemhogy lássa is a gép a daisychain-be kötött több monitort. Nálam legalábbis, Eizo Flexscan monitorokkal.

Új hozzászólás Aktív témák