Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- One mobilszolgáltatások
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ja. Tanultam is, de már elég régen nem foglalkoztam vele komolyabban, baromi sokat felejtettem. Azért még van, hogy percekig értem, miről van szó, anélkül, hogy feliratot olvasnék. Főleg, ha nem űrrepülésről szól a show.
Hiragana-katakana még megvan (nem egy nagy cucc), egy-két nagyon alap kanji, oszt ja.Még nem zártam ki a lehetőségét a korrekt megtanulásnak, de előbb más jellegű törekvéseknek kell bimbóznia, hogy nyugodtan foglalkozhassak vele.
Mindenesetre rengeteget ad egy show élvezeti értékéhez, ha legalább valamennyire ismered a nyelvet. Sokszor pl. a poénok az eredeti szóhasználat és / vagy hangsúly miatt borítanak az asztal alá, nem a fordítás következtében kötök ki ott. A sub amúgy igen sokmindent (pl. karakterek közti mélyebb / komplexebb viszonyok stb. stb.) nem is igazán tud visszaadni.
[ Szerkesztve ]
-
tatararpad
őstag
Ezt az animet nem ismerem, de így első olvasásra nekem a Dog Days és a Zero no Tsukaima ugrott be, vagy a Mahou Shoujo Madoka. Dog Days-t nem ismerem mert az első rész után eluntam de elvileg szeretik páran, másik kettő nem rossz. Ha van egy kis angolod akkor a myanimelist-en kikeresel valamit ami tetszett, és az anime adatlapján rámész a recommendations (ajánlások) menüre, ott kihozza azokat amiket valami alapján hasonlónak ítélt meg a nagyérdemű, így könnyebb keresni, pl. [link] Aldnoah Zero meg a
-on fent van angol felirattal, több egyéb közötthorriblesubs De szerintem jobban jársz egy AZ-val mint ezekkel, még a végén megszereted a műfajt, persze ez csak magánvélemény.
[ Szerkesztve ]
-
tatararpad
őstag
A bármi az elmúlt 15 évből elég tág megközelítés, mert ennyi erővel fellapozod a myanimelist-tet és ami átlag 8-as értékelés fölött van megnézed. Témát, műfajt, vagy hasonlót mondasz hogy mihez keresel, akkor valszeg többen tudnak ajánlani valamit. Dehogy mondjak is valamit nézd meg az Aldnoah Zero-t, 2 évados, az első elég pörgős, az OST-je is egész jó, sajnos mechás de viselhetően, nekem tetszett az első évad, a második kevésbé, a befejezés meg ilyen mesebeli l*fasz (erőszakik után szabadon).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető
- Dune Awakening: Megjelenési dátumot kapott a PC-s kiadás
- Elektromos autók - motorok
- PlayStation 5
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Politika
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VP278H 27 FHD 60Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24G2SPAE 24 FHD 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S7 S27A700NWP 27 UHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VP28UQG 27 UHD 60Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung LU28H750U 28 UHD 60Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel