- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Android felhasználók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quqesz
nagyúr
Igen láttam a csopiban. Nincsen akkora varázs most telefon piacon. Ami tetszett és ha most vennék bejönne, az a Nothing Phone1, ami 170e most érdekes lehet.
Amin viszont meglepődtem, az a SES! 2 cég üzemelteti a boltokat, és árban is van különbség! Az egyik a Bravophone a másik meg a Strong&Unique és árban is van különbség, pl az A52s az egyik helyen 150e a másikon 130e..... -
kalanchoe
senior tag
Szerintem nekem elég lenne, főleg egy középkategóriás után. Annyira nem vagyok power user, egy kis böngészés, néhány fotó (főként dokumentumok), social appok, lightos tartalomfogyasztás, lényegében ennyi.
Így utólagosan még azon is gondolkodom amúgy, hogy ha esetleg a 11-nek megy lejjebb az ára jövőre, lehet jobb választás lenne hosszabb távra. De majd eldől addig. -
Aryon87
félisten
Ebben sajnos igazad van. 1 év alatt magam tapostam ki ezt a keskeny ösvényt úgy hogy nulláról indultam. Most se vagyok jó, amit tudok, azzal még nem volt gond, de nem is jöttek még vissza a vásárlók hogy így meg úgy.
Nálunk hiányzik a megfelelő képzés. Alig van ember, mert spórlás van és újat nem vesznek fel (sőt a bérezésnél is sumákolás van), aki meg van, azt vagy átrakják más területre vagy a csoportokat vonják össze, úgy, hogy azt is el kell adnod, nem érdekel hogyan alapon. Jó példa erre a kolleganőm esete, akiről el lehet mondani hogy szaktanácsadó. 15+ éve a fotóosztályon volt, kisujjból rázza a dolgokat (jó, ő is ember, 100% nem tudhat mindent), a vezetőség pedig úgy gondolta, hogy a barna osztály (Hifi/autohifi, TV, Fotó és kellék) elég lesz majd, és majd mi el tudjuk adni a fényképezőket. A kolleginát meg átrakták a kisgép osztályra karácsony előtt, és fingja sincs mi merre hányadán.. A hifis kollega, aki szintén jártas a saját kategóriájában, nem tud eladni fényképezőt, mert lövése nincs róla,m a tévéről is épphogy nyekereg valamit. Rám meg a fordítottja igaz. És tojnak rá, majd feltalálják magukat az eladók.. Ennyit errtől hazai szinten -
Quqesz
nagyúr
Ez mind igaz, de gondolj bele:
Állsz a boltban és odajön a fogatlan dígó és tv kell neki. A gyerek letöltött csomó filmet neki és ő nézni akarja. Visz is magával egy pendrive-t amin kiderül csak avi van. Mit teszel:
a.hülye vagy fiam, ki a f.sz használ már ilyet
b.ne vegyen tv-t
c.kérjen meg mást, hogy segítsen, mert neked ez blama
d.megpróbálod elmagyarázni neki, hogy másik formátumban töltesse le a gyerekkel....5 perc után rájössz fingja sincs miröl hablatyolsz, ergo lépj vissza az a pontba
És rengeteg az ilyen vevő, mind1 füstös vagy nem. Sztem pedig van ilyen tapasztalatod régi munkád kapcsán mennyi az iq vitéz.Amúgy meg ez az egész avi, mkv stb dologról: nem lehet alapkövetelményként felállítani azt, hogy egy tv ezeket támogassa. Ezek mind kiegészítő lehetőségek és a letöltés amúgy is alapból nem legális dolog.
-
gerner1
nagyúr
+1 👍 Egyetértek.
Ezeken felül még ott vannak a liszenc köteles ( a DD használatának 20éves jogvédelme például 2017- ben járt le...) formátumok, mint például a már emlegetett DTS, amelynek különböző szintű használatáért eltérő mértékű díjakat kell fizetni (a gyártónak, aki a formátum támogatását a termékébe beépíti, stb,stb).
… - Nem véletlen, hogy a szintén emlegetett mkv -t (amely nem liszenc köteles) lejátszani képes készülékek zöme sem játszik le minden mkv -t állományt. Egy példa: adott "Y" gyártó terméke, amelyen ott szerepel az "mkv supported", de olyan mkv-t nem játszik le, amelynek audio-sávja DTS, vagy azt csak hang nélkül játsza le, te hát hiányosan, stb,stb. Érthető tehát az is, hogy a HD tartalmak kiszorítják a régebbi, elavult konténer formátumokat (avi,xvid..).
Aztán ott van még az egyes formátumokhoz kapcsolódó maximális -támogatott !!- bitrate is és video codec (mpeg 2/ mpeg4/ x264 / x265 sem éppen mindegy..), amelyek biztosan benne vannak a készülék leírásában, csak ugye azok a "nem vizsgált / figyelmenkívül hagyott / stb" kategóriában kezelt tények a user oldalról épp úgy, mint az értékesítői oldalon.Nem utolsó sorban pedig, ott van a marketing oldal, amely jelenleg amúgy is az online-streaming tomporát nyalogatja fényesre (akkor miért támogasson a termék -vonatkozó- offline opciókat..), továbbá jól felfogott érdekből azt javasolja, hogy "ilyen igény" esetén vegyem meg a ""mindenevő"" média-lejátszójukat (vagy másét) + pénzért.
-
akooos
veterán
A telekom nagyon nagyot fejlődött szerintem ebben az évben. A havidíjam egyre olcsóbb, a nyújtott szolgáltatás egyre jobb
Lehet hétvégén veszek is tőlük egy tv-t az új év örömére. Jó áron van a 43"-os QLED Samu náluk.
A magenta 1-es ingyen mindenség pedig jó húzás volt részükről, be sem kapcsoltam a wifit a telefonon hetek óta
-
akooos
veterán
És segített az 1 méteres pontosság az embertömegben? 1 méteres körben ~6-7 ember is lehet. Gyors haladásnál pedig a real-time követés legalább 2-3 másodpercet késik, ami 50-es sebességnél 28-42 méter is lehet. Gyorsabb sebességnél nyilván hatványozottan növekszik.
Nyilván számít, hogy ne 25 méteres pontossággal határozza meg a helyzetét, de az, hogy a 4 méter szar, azt túlzásnak érzem. -
-
Quqesz
nagyúr
-
törölt tag
Nalunk jelen pillanatban az.
12 orazok heti harom napot. Mikor otthon vagyok 4-et akkor tud parom dolgozni 3at reszmunkaidoben napi 8 orat es marad egy napunk egyutt. Igy tudjuk megoldani, hogy valaki mindig itthon legyen a keteves lanyommal. En este 7re szoktam hazaerni mikor melozok, asszony felhetre. Szoval ide sohava nem lehet beszurni egy tanfolyamot vagy sulit. Abban az egy napba meg mindent bele kell zsufolni. Takaritas, bevasarlas, kocsimosas, funyiras, doktoridopontok meg egyebb dolgok. Baratokra vagy rokonokra nem szamithatunk, magunk vagyunk csak. Nem igen lehetunk betegek mert a szamlakat fizetni kell.
Az az igazsag penz kell ahhoz is, hogy abbol a vegen meg tobb penz legyen.
Vagy szerencse vagy haver vagy gazdag rokonsag.
Akiknek ez nem adatott meg, mint pl. nekunk az robotol es bizik abban, hogy adatik majd egy lehetoseg neki is.
Szoktak mondani, hogy also hazbol nehez felkerulni.
Ez van. -
-
-
vodrosjozsi
addikt
Félreértés ne essék: nem azért álltam le vele vitatkozni mert annyira érdekel a véleménye hanem mert beállítja az embereket egy telefon színe alapján olyannak ami szerinte gáz.
Érted, miért baj ha valaki meleg vagy cigány?
Miért kell melegnek lenned ha rózsaszín telefonod van és miért cigányos az aranyszínű?
Ez egyetemes hülyeség és velejéig rosszindulatúság süt belőle aminek sehol sincs helye. Biztos nem én gondolom túl hanem túl elmaradottak egyesek ezzel a felfogással.
Túl kéne már lépni azon, hogy kinek milyen a rassza, szexualitása, és saját magán kéne inkább fejlesztenie ha már mások felé rendeli magát. -
Aryon87
félisten
Nem keves tema van amit lehet fotozni. A google kepek pedig nem ezt sugalltak. Ott a varoshaza van foszerepben, igy ugy is mentem oda hogy az az egyetlen latvanyossag es ennyi, igy igencsak meglepodtem mennyi minden van ott. Mivel keson ertunk oda, hamar ram sotetedett, igy nappali kepbol keves van, de ejszaka bepotoltam a hianyossagokat
Emiatt meg visszaterek oda. Raadasul vonattal 1.5 ora az ut.
-
Aryon87
félisten
Jó pihenést, legjiobb időt fogod ki
Én nemrég értem vissza Győrből, párom esküvőre volt hivatalos, míg ő dinomdánomozott addig én az éjszakában kattintgattam.
Ahhoz képest hogy a google képekre hagyatkoztam, hogy egy egyszerű semmis kisváros lesz, hát meglepődtem. Még visszatérek, sok hely kimaradt a késői érkezés miatt meg az ismeretlen városszerkezet miatt. Eger, Szolnok, Székesfehérvár vagy Keszthely és hasonló kaliberű városokban már otthonosan mozgok -
-
w333
félisten
Ez az 1 gondom nekem is ... illetve az X és XS méretben szimpibb
De az ára, kompakt méret és kijelző miatt a sima X a legvonzóbb durván 2 év után úgyis lecserélném szóval nemtudom melyikkel lenne a legkisebb bukás
Videó nem érdekel annyira, az X is stereo ? mármint a hangszórók, a mikrofon tudom hogy mono
-
S e t h
nagyúr
Ennyire azért nem vagyok kapitalista.
Mondjuk megnézném ezeket az indokokat Csernus elött ülve.
"Egy év nem cseréltem doktor úr. Meg a változatosság gyönyörködtet".Mondjuk én is jártam ilyen cipőben, de hát fiatalság bolondság.
A környezetem nem is értik mi van velem, szerintem lassan megérek, jobb később mint soha. -
w333
félisten
Ugyan ezt érzem én is ... nem is nagyon van mire most váltani !
Note 10+ annyira nem jön be, a kisebbik Note 10 szerintem jobban néz ki !
Telekom oldalát nézve ár/érték arányban szerintem is a P30 Pro a nyerő ...
Murphy nem alszik ... az első Huawei amit bevállalnék, de így bizonytalan előélettel komolyan mondom nem merném bevállani !
De mondjuk az is érdekes hogy az S10+ olcsóbb !
-
-
-
-
aprokaroka87
nagyúr
-
-
w333
félisten
Már újraindult ... későn vettem észre volt egy 30 perces visszaszámláló már 27 percnél tartott nyomtam is hogy újraindítás most
Tehát ha eltàvolitom a programok közül akkor nem marad utána semmi ugye ? Laptopra is elkezdte letölteni de az lassúbb lesz mert abban nincs SSD
Na készen is van ... kb. 5 perc volt újraindítás után !
Eltávolítottam a programot valamit kérdezett ... választottam hogy megfelelő volt a program eltávolítása, valami kompatibilitási dolgot ajánlott !
(#67699) kali
Jaja persze ezt tudom !
-
w333
félisten
Persze én is simán eltávolítom !
Közben már látom tényleg ott van ... kemény 5MB -al !
De nem települt olyan mint egy ilyen hordozható program ami egyből indul, szóval a Program files stb. helyekre biztos hogy nem rakott be semmi fájt
Na 5 perc és már 80% ... alakul a dolog !
-
Quqesz
nagyúr
Nincsen se akció, se eladási dömping, sem szabaduló ár. Most néztem meg a hvaprót. P30 pro 230e körül mozog. Az jutott eszembe, mikor a G4-ről kiderült a bootlop mizéria és milyen fejvesztve menekülök hangulat lett, meg mindenki el akarja adni infók. Nekem meg a 2015.07.gyártású még mindég hibátlan. A páromé 2016.03.gyártású és azóta használva van(most anyós nyomogatja szarrá festékes kézzel, hibátlanul megy), pedig mind2 készülék szürkeimportos volt a híres mobilkereskedésből. Szóval én leszarom mindég a parákat(S8+ sem égett be, G4 sem).
-
w333
félisten
Na igen nekem is a Samu Qled már nem 3D
Mondjuk a másik szobában az Lg tv az 3D de nem nagyon nézzünk rajta ilyen 3D -s filmeket
Ez a 3D korszak is veget ért ugyan úgy mint a Dvd.
Vodrosjozsi
Facen láttam sokan kiírták hogy "kiállok a Huawei mellett" ami szerintem szép dolog csak kérdés hogy ők is kiállnak majd a felhasználók mellett ? arról nem is beszélve mekkora bukás ez azoknak akik 300k felett vásároltak ilyen telefont és lassan semmit sem fognak érni ... eladás pánik indúlt be sokaknál
-
w333
félisten
Na majd kiderül mennyire lesz életképes a dolog, nálam a Xiaomi azzal ütötte meg a mércét hogy a csúcs telefonjaiba normális Samu Amoled kijelző van benne, normális kamera jó képfeldolgozással az anyaghasználat és az összeszerelési minőség pedig ugyan olyan jó mint mondjuk a Samu, Huawei vagy Apple, szoftveresen is kitűnő szóval maximálisan kielégít mindez fél áron ezért szeretem ezt a céget, remélem marad a jó ár/érték arány és nem szállnak el úgy mint a többi gyártók
Akku pedig brutál ... 15 óra ebből 3 óra SOT és még van 70%
-
w333
félisten
Hát nem tudom, az Android hiánya miatt sokan hátat fognak fordítani, Microsoft sem húzta sokáig
Magamból indulok ki ... én biztos nem venném meg !
Ha Xiaominak lesz egy kis esze akkor nyitni fog kicsit jobban a szolgáltatók felé is és átveszi a helyet a Huawei -től, csak fel kell építeni hozzá egy normális marketinget
Huawei pedig Android nélkül nem húzza sokáig, de szerintem megegyezzés lesz ebből még van kb. 30 napjuk
Aztán persze kiderül majd mi lesz.
-
w333
félisten
Hát most az biztos hogy majd olcsón lehet majd megkapni mert ugye egymásra licitál mindenki, pár nap múlva már 100k -ért is lehet majd P30 Pro -t kapni de ne legyen igazam
Ez pontosan így van, na de majd kiderül
Lassan tényleg nem marad egy értelmes gyártó sem, megyünk vissza almázni
Azért bízom benne hogy a Xiaomi marad és lesz az új Huawei !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged