- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kisnokia
aktív tag
válasz
#79335424 #11820 üzenetére
Persze, de éppen az volt a kérdésem lényege, hogy mire kell figyelni, hogy a kiszolgáltatottságunkat a lehetőségekhez képest csökkentsük, pld, hogy egy biztonsági mentés kapcsán ne osszam meg másokkal a másra nem tartozó képeimet! (Egyébként kicsit ijesztő, hogy töröltem a Google+-omat, nem osztok meg semmit, (persze a Gmailom megvan), a telóm mégis tudja, hogy én mire kerestem rá a PC-m böngészőjében.
-
kisnokia
aktív tag
Sziasztok! Tudnátok esetleg olyan linket megadni, ahol a Google+, és az egyéb Google szolgáltatásoknak olyan leírása szerepel, amely alapján ki tudom használni a szolgáltatások előnyeit (pld. biztonsági mentés, saját jegyzeteimnek a PC-n való megjelenése, stb.) a privát életem megóvása mellett. Tudom, hogy minden adatot fel tudnak használni, de arra az esetre gondoltam, hogy ahogyan létrehoztam első androidos gépemen a fiókomat, a biztonsági mentés céljából, a gyermekeim figyelmeztettek, hogy minden képemet is megosztottam ezzel együtt. Pedig ezt nem is akartam, nem is figyelmeztetett rá a rendszer. Amikor meg töröltem a fiókot, akkor nullázódott a telefonkönyvem. Szóval össze van valahol szedve, hogy a lépések milyen következményekkel járnak, és mire kell vigyázni az adataim védelme érdekében?
-
kisnokia
aktív tag
Szeretnék app ajánlatokat kérni: (Idol 2 S)
-Létezik-e olyan biztonságos névjegyzék/tárcsázó, amelyik mindenképpen rákérdez/speciális mozdulatot igényel a híváshoz (többször kezdeményeztem akaratlan hívást, időnként még a 2 koppintásos lezárás is feléled az ingzsebemben)
-Néztem több SMS küldő appot, de még nem találtam olyat, amelyik hagyományos módon rendezné a hívásfajtákat (bejövő, kimenő stb), a legtöbb a chatelésre hajaz...
-Szintén nem találtam még olyan naptárappot, ahol egyszerű emlékeztetőt is választhatnék, ahol nem kéne több fölösleges paramétert megadni, csak a kívánt időpontot... -
kisnokia
aktív tag
Nem igazán tetszik az üzenetküldő, illetve a naptár (figyelmeztetés). Tudnátok helyettük mást ajánlani?
-
kisnokia
aktív tag
Azt szeretném megkérdezni, hogy takarítás után a proci csak 6%-on ketyeg, menedzser-programok szerint nem fut semmi, adatátvitel kikapcsolva,mégis 85% RAM-om van lefoglalva. Elvileg mi foglalhatja le a RAM-ot?
(Idol 2 S, 1 GB RAM.) -
kisnokia
aktív tag
A leírás alapján nem találtam olyan appot, ami volt a Symbiánon, t.i. gyorshívóknak a kezdőképernyőn való elhelyezése.
-
kisnokia
aktív tag
Döntöttem: ma vásároltam egy Idol 2 S-t! (Bár nagyon szemezett velem egy Lumia 625-ös, -kézbesimulóbb!)
Most kérnék Tőletek egy láma-szintű segítséget: hogyan tudok Symbianról a legfájdalommentesebben átköltözni! Illetve milyen első lépéseket tanácsoltok: mielőtt nagyon megszoknám a sajátját, tegyek rá más launchert? (A Novával és az MI-val szemezek...) -
kisnokia
aktív tag
válasz
Blue Eagle #10769 üzenetére
Symbianhoz leginkább az Android áll közelebb
Köszi, ezt még nem fogalmazták meg nekem ilyen egyértelműen, a jogutódlás kapcsán inkább a másikat gondoltam volna (bár tény, hogy a Nokia pozitívuma az ántivilágban a testreszabhatóság volt)...
-
kisnokia
aktív tag
Tökéletes, ingyenes navigáció van droidra is, nem is egy, mint a Lumiára.
Így ezt nem tudom értelmezni, hogy ez miért verne egy tízest a droidok árára
Ilyen határozott véleményt még sehol sem olvastam! A Nokia Here+ offline ingyenes, hangos navi, amely kitűnően működik, újratervez szükség esetén; klasszikus hibája csak az érintő állomás opció hiánya esetleg a sávnavigáció. A nálunk általánosan elismert "megyek" tizes körül kapható legálisan. Kb. ilyen árban van a Sygic is, a Google az online, a Waze meg jópofa, de talán nem egyenértékű a Herével... -
kisnokia
aktív tag
Köszönöm a válaszokat! Láma vagyok, így nekem nem evidens, hogy az Android nyitottsága mellett mi egy App, és mi a Rootolás hatásköre. (Appok is bele tudnak nyúlni a felhasználhatóságba, mint a jackbe helyethető nyomógombocska.) A Rootolásba nem igen fogok belevágni, csak a simán letölthető Appokig fogok merészkedni. Erősen hajlok az Idol S2 felé, de Telenoros flottéában olyan kedvező a Lumia 625 és 925 ára, hogy még mindig hezitálok. (+a tökéletes, ingyenes navigáció, ami máris egy tizessel ver rá a droidok árára...+az N97 miniről való könnyebb átköltözés...)
-
kisnokia
aktív tag
válasz
kisnokia #10761 üzenetére
A gyáriakat verő.elismerten jó kamera szoftver is létezik? Amiket én találtam, leginkább csak effektes opciókat kínálnak, de én olyanra gondolok, hogy a zajcsillapítás, vagy a tömörítés (amelyek adott optika mellett talán a legtöbb képbajt okoznak) gyáritól eltérő mértéke.
-
kisnokia
aktív tag
válasz
NTonee #10752 üzenetére
-A Mi launcher mennyit tud a MIUI magasztalt sok funkciójából, beállítási lehetőségéből?
-Miért pont a Novát használod? A jobb fogyasztása miatt? A különböző cégek azért jelentősen átszabták az Androidot. Ezek a launcherek minden készüléked gyári felületénél jobbnak bizonyultak? -
kisnokia
aktív tag
válasz
jonnyjoker01 #10750 üzenetére
Azért kérdezem mindezt, mert maga Legendd mondta az Idol 2S TV-s tesztelése kapcsán, hogy a gyárinál jobban működik az Apex launcherrel (ami nem túl bizalomgerjesztő egy adott készülék irányában, hiszen mit csinálnak a gyár mérnökei?!). Utána akartam nézni az alternatíváknak, és ekkor jött a képbe a MIUI, de a FAN-os oldalukon sem találkoztam leírással, csaka listájukon több, jobbára Samu készülékkel, amelyre letölthető. Nem is értem, ha már a Xioami kifejleszt egy jó kezelőfelületet, akkor nem lenne érdeke elérhetővé tenni, legfeljebb jó pénz ellenében....
-
kisnokia
aktív tag
Bocsánat a nagyon laikus kérdésért, abszolút kezdő droidos vagyok (annyira, hogy még mindig nem tudtam eldönteni: Symbianos Nokiámat droidra, vagy Lumiára cseréljem-e
) Én próbáltam utánanézni, a neten, de nem találtam olyan elemi kérdésekre a választ, hogy a xiaomis MIUI szabadon letölthető más droidos készülékekre is? (Leginkább Idol 2 S az esélye, esetleg LG F6)? Illetve egy teljesen lámás kérdés (kéretik nem kinevetni a kisebbet
): Tulajdonképpen a MIUI: launcher? Tehát a gyári kezelőfelület alternatívájaként mondjuk az Apex vagy Nova helyett jön szóba?
-
kisnokia
aktív tag
Szeretném megkérdezni azt, hogy a beépített Google navigáció a gyakorlatban hogyan vizsgázik mostanában. Mennyi adatforgalmat generál, működik-e a hangos navigáció, illetve ha van valaiki, aki Nokiás navigációról jött át, mit érez esetleg negatívumnak!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Lightyear - befektetési app
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Gumi és felni topik
- Kompakt vízhűtés
- Parfüm topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest