- Yettel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
pittbaba
aktív tag
Újabb tapasztalatok:
Mivel sikerült megoldanom, hogy letölthető app segítségével (IOIO LED) tudtam egy board-ra kötött LED-et ki-be kapcsolni, azt szerettem volna megoldani, hogy ezt általam írt programmal is meg tudjam tenni.
A fő gondot az okozta, hogy az oldalról letölthető példa program nem működött, és nem építettek bele semmi debuggolást segítő részt (pl, hogy kiírja, hogy egyáltalán létrejött e a kapcsolat, vagy hogy passzol e a firmware verzió).
Hosszas keresés után kiderült számomra, hogy különböző firmware verziókat teljesen máshogy kell programozni, be és kikerültek osztályok, funkciók, libary-k. Úgy jöttem rá, hogy az egyik doksiban belefutottam, hogy van olyan metódus, ami a csatlakozás után ha nem egyezik a firmware verzió, akkor az fut le, na ezt hagyták ki a példa fájlból...
Ami viszont szerencsém volt, hogy a downloads rész alatt szépen fel vannak sorolva a firmware-hez tartozó példacsomagok, a régebbiek is, így egy újabb problémát sikerült megoldani.
Itt található a letöltés:
[link]A letöltésekhez szükséges tudni a board típusát:
OTG
V1
És szükséges megtudni a board firmware verzióját:
Ezt az IOIO Hardware Tester Google Play-ről letölthető alkalmazással tudhatjuk meg.
[link]Ha megvannak a fenti adatok, lehet is letölteni hozzá a példafájl csomagot.
Másik esetben lehet frissíteni a firmware-t, nekem nincs most itt kéznél usb-usb kábel, így a nehezebb de biztosabb utat választottam, egyelőre nem frissítem a firmware-t..API verzió, további hibák:
A példa programok igényelnek néhány plusz beállítást, sajnos csak úgy nem fognak lefordulniA feltelepített Android fejlesztőkörnyezet lehetőséget biztosít különböző verziójú API-ra programozni. A példacsomag futtatásához minimum 10-es API telepítését kéri, és fontos feltenni az USB kezelés miatt a Google-API csomagot is!
Azt az eclipse-n belül (ahol a programot kell írni) a Window -> Android SDK Manager programmal lehet megtenni, kipipálod a kellő API verziót, a csomagot kinyitva részletesen látszanak miket kell feltelepíteni, csekkolni kell, hogy a Google API is be van pipálva, majd feltelepíteni ezeket.Ha ez is megvan akkor még nagy piros felkiáltójelek szoktak megjelenni. A csomagon ahol ilyet látsz, jobb-klikk Properties ->Android és a Libary résznél ha piros X-ek vannak, akkor azokat Remove, és az Add-nál pedig hozzáadni a kívánt Libary-ket.
Nekem az IOIOLibAccessory hozott olyan hibát, hogy nem találta az USB kezelő csomagot, itt jön képbe a Google Api.
Itt is jobb-klikk properties ->Android Project Build Target-nél a Google API-t kell bepipálni.Mindezek angolul képekkel:
[link]Végre el lehet kezdeni a fejlesztést!
-
pittbaba
aktív tag
A hivatalos és egyben legjobb dokumentáció a boardhoz:
[link]Senkinek nem ajánlom, hogy a Beginners guide-al kezdjen, mert alapból Java, SDK telepítés, app forgatás, app áttétele majd telepítése szükséges az egyik beépített led villogtatásához, nekem ráadásul nem is működött, két óra szenvedés után sem, így nagyon nem ajánom az example programmal kezdeni.
A minimum 5V-os 1A-es tápot több módon is a boardba lehet kötni, a VIN(+) és a GND (föld) használatával a board 5V- feliratú csatlakozóiból is lehet 5V feszültséget kinyerni az eszközről, pl motorok meghajtásához.
Én kényelmi szempontból a tápot nem a VIN-be kötöttem be, hanem az 5V feliratú csatlakozókra, és a GND-be. ( közelebb volt
)
Ha a power led világít akkor minden rendben, van szufla, lehet a telefont csatlakoztatni.
A következő pont a töltés, és a csatlakozás figyelése, én itt majdnem elvéreztem, mert a sorrendek és a készülékek is különböző hibajelenségeket generálnak:
- USB debug mód legyen bekapcsolva! [link]
- Minden energiatakarékossági program, és szolgáltatás legyen kikapcsolva, mert az USB debugging módot valamiért piszkálják ezek a programok, ez okozta a legnagyobb fejtörést számomra, miért áll le a telefon töltése 5-15mpen belül csatlakoztatás után. Hát ezért...
- A telefon ki-be húzgálásánál néha nem áll vissza a kapcsolat a board és a telefon között (sajnos), ezt csak a board áramtalanításával majd bedugásával lehet orvosolni. Ki-be, vársz kicsit, telefon usb debugging ki-be kapcs, majd csatlakoztat a boardba, így általában visszaáll.Letöltendő tesztprogram ami eddig mind a 3 telefonomon működött ( ICS, vagy JB kell hozzá hogy előjöjjön play-en), IOIO LED néven fut a program, az összes lábat ki-be lehet kapcsolni vele, így könnyűvé válik a debuggolás.
Tesztelésnek egy LED villogtatásával kezdtem:
A led + lábát (elé kötve egy ellenállást!) az 1-es csatlakozóba, a - lábát a GND csatlakozóba kötöm, majd az IOIO LED program 1-es kapcsolójával már lehet is kapcsolgatni a LED-et!
Led bekötés: [link]Ma egy relét szeretnék vele működtetni, majd készül hozzá egy saját app is.
Sok szerencsét mindenkinek! -
pittbaba
aktív tag
Sziasztok!
Megérkezett hozzám a Sparkfun Androidos telefonokhoz gyártott eszköze, az IOIO.
Ebayről rendeltem jóval nyomottabb áron a dobozos változatnál, ezt a típust sikerült levadászni:
[link]
innen:
[link]Első nekifutásra nehéz kiismerni a boardot, és nem áll túl egyértelmű és egységes leírás a rendelkezésére a felhasználónak, én is többre mentem a youtube videókkal, mint a Beginners Guide-al.
Jelenleg egy nap alatt sikerült elhullajtanom a sörényem egy részét, de eljutottam odáig, hogy tudok egy led-et ki-be kapcsolni a telefonommal.
Ha valaki hasonlóra adná a fejét kérdezzen nyugodtan, illetve remélem találok olyan embereket akik hasonlóan belefogtak ennek a kütyünek a megértésébe és használatba vételébe.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest