- iPhone topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Ez is egy kafa utólagos fejegység - Carpodgo T3 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kedvcsináló videó is jött a Vivo X300 szériához
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MotorBoy79
tag
Kapaszkodj meg te is: Egy mai többmagos SOC sokmindenben gyorsabb, mint egy régi P4!
Sokkal fejlettebb hardveres dekódoló áramkörök kerültek bele és bizonyos feladatokra bőven elég egy mai többmagos ARM proci is!Én speciel azt várom, hogy lecserélhessem az otthoni NAS-ként és letöltő gépként használt kis szerver PC-met egy többmagos ARM procis készülékre, amire több SATA winchestert is rá lehet dugni és passzív hűtéssel is elkerreg tök csendben kis fogyasztással.
Hogy miért? Mert egy ilyen géppel a fogyasztás lemenne a vinyók fogyasztása + pár wattra (tehát 15w környékére) a jelenlegi 40-80W-os fogyasztásról.Most kezdenek amúgy szállingózni az ilyen tenyérnyi méretű alaplapok, meg mini ARM-os komplett gépek, és ha utánanézel, már elérhető áron vannak!
A nagy sebességű hálózati kommunikációhoz egyáltalán nem kell gyors CPU. A hardveres dekódoló nélküli videolejátszáshoz, na ahhoz bizony kell!
(Pl. P4-en megfelelő videokártya nélkül a FullHD video lejátszása)Egy mai ARM proci bőven jó fullHD videók lejátszására, hardveresen gyorsított netezésre, sőt irodai munkára is!
(Nem hiába kezdenek a szerverek világában is terjedni az ARM procik.)
-
Siendor
csendes tag
Hát pedig de.
Az Allwinner A10 proci (ami egymagos 1GHz) elvileg (bemutató videón láttam csak) a 2160p filmet is lejátssza (az 1080p-t meg tapasztalatból mondva: igen) rezzenésmentesen. (Hyundai A7HD, Ainol Novo 7 Aurora, stb.)
Igaz, az tablet proci.
Bár különben azt nem értem miért nem lehet azonos procit rakni tabletbe/telefonba... -
osztraksajt
őstag
Kapaszkodj, már évekkel ezelőtt is amiben hardveres h264 dekódoló egység van simán viszi.
Nekem a Popcorn Hour A110-ben Sigma 300Mhz-es proci volt és a legdurvább 1080P anyagokat is játszotta fullhd-ben már sok évvel ezelőtt.
Egy 32 gigás SD kártya sok mindenre elég.
Nekem a tablet (MyAudio 808dcc) amiben Amlogic AML8726-MX van simán játssza a fullhd anyagokat HDMI-n keresztül.
-
devast
addikt
A hardveres dekódolást nem a proci végzi, köze nincs hozzá. Mindegy, hogy egy vagy 8 magos. Az, hogy az adott soc hardveres dekóderének milyen limitjei vannak már más kérdés. Tablet soc-ok egy ideje már majdnem minden 1080p-t simán visznek. mt6577 nem tudom, utánna kell nézni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- iPhone topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Építő/felújító topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Apple iPhone 17 - alap
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Új Poco F6 512/12GB Black 2év garancia!
- Vadonatúj, bontatlan iPhone AIR 256GB fekete és kék KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- Honor Magic V2 5G 16/512GB fekete garanciás esztétikai hibás, hibátlan működés
- SAMSUNG GALAXY A40 SM-A405FN/DS - Fekete - Dual sim
- Honor 90 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3200, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone XS 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2912, 100% Akkumulátor
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető ASUS ROG Strix G18 32GB/2TB
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Xiaomi 14T Blue Gyors, stílusos és megbízható 12/256 GB Használt, karcmentes,Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest