-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
aytukabozs #73376 üzenetére
Etotalk rom kb annyi hogy felrajak a morelocal2-t (ami a playbol ingyenes), a Mobileuncletools-t atnevezve etotalk tools-ra (a mobileuncletools is ingyenes a playrol), illetve egy portolt, sokszor rossz particiokiosztasu es rossz termekleirast tartalmazo recovery-t.
Na ezert nem adnek penzt. -
válasz
petyametyo #73281 üzenetére
A thl t5s-be a kepek alapjan 1 mini es 1 micro sim megy.
-
Sajnos a P780 partíciókiosztása eltér az általános 6589-hez képest, ezért a meteos rom editor nem használható hozzá
Várhatóan nagy baj nincs, rendbe lehet hozni. Igaz nem egyszerű, de helyrehozható.Ha be tudsz lépni factory mode-ba (hangerő fel + power gomb kombináció), akkor várhatóan nyert ügy, mert az MTKDroidTools-os mentésből minden fontos adat visszanyerhető.
Tehát a legfontosabb kérdés, hogy van-e factory mode.
szerk.:
Más megoldás is létezik, de gondolom az adataidat nem szeretnéd elveszteni. Ha mégis úgy döntenél, hogy nem kellenek, és tudod pótolni, akkor egy egyszerű gyári ROW rom flash-eléssel megoldható a helyrehozás.
Ezek után pedig az SLX rom-ot szokták javasolni.Itt segítő P780-as közösségre lelsz.
(A dual sim közösség is jó, csak épp nem telefonspecifikus) -
válasz
wyattthoearp #72762 üzenetére
-
válasz
Vvarpi #72490 üzenetére
Tcl idol eseten az adb-s megoldas jo lehet.
Mtkdroidtools hasznalata javasolt.
Persze a telefonon legyen bekapcsolva az usb hibakereses.
Ha van adb akkor lehet masolni a telefonra.
Ha root-olt is, akkor meg komplett rendszermentest is lehet csinalni (kotelezo).
Ha nem rootolt akkor scatter fajlt kell csinalni es flashtoollal menteni.Amit az mtkdroidtools csinal cwm az nem jo az egybefonokhoz, mert csavar van a particiok csatolasi pontjainal.
-
válasz
kabalapasika #72586 üzenetére
Ezt honnan tudod? Marminthogy serult?
-
válasz
fateless #72538 üzenetére
a "szobában ezt és ezt érzékeli" semmit nem mond el a GPS képességéről
Szerintem ez nem teljes mértékben igaz.
Arra legalább jó, hogy tudjuk: működik.
Ha adatkapcsolat nélkül tesszük ugyanezt, akkor még jobb, mert tudjuk, hogy "legalább megfogja".
A navigációs képességről azonban valóban nem kapunk képet, ezzel egyetértek.A "legalább megy" mindig a w450-es hulladékfont juttatja eszembe, ami napos időben 1,5 óra után sem talált holdat.
Az S660 pedig rásegítés nélkül talált jelet. -
válasz
kiralytom #72457 üzenetére
Az adó és vám, valamint szállítási témákkal itt foglalkoznak, ugyanakkor nem esik vám alá a mobiltelefon: csak áfa terheli.
Az összefoglalót érdemes elolvasnod (lenyitnod), mert hasznos infókat tartalmaz az esetleges olyan oldalakról, ahol 21-22kHUF-ba kerülnek a pl. Jiayu F1 kategóriájú telefonok.Tájékozódj alaposan, nehogy átverjenek.
-
válasz
mtibi55 #72066 üzenetére
Az elobb azt irtad nem akarod rootolni, most azt irod hogy root utan matadt neg valami app mit nem szeretnel.
Ha van root akkor nezd meg a /system/app konyvtarat, hatha ott vannak a nem kivanatos appok.
Ettol persze neg mashol is lehet.Ha a data-t visszaflesselet (esetleg a cache-t) is akkor elméletileg visszacsinalod a factory reset elotti altalad mentett allapotot.
Azert egy cwm mentes ez elott sem art. -
válasz
tgyurcy #72013 üzenetére
Ha bekacsol de bootlopos vagy nem megy tovabb a kezdokepernyonel akkor meg nincs nagy baj.
Upo forumtars rendelkezik ilyen telefonnal, mintha magyaritott valtozata es/vagy mtkdt mentese.
Azonban most mentsd le a rendszert. Meg akkor is ha nem latodxertelmet.
Foleg az nvram mentese fontos. -
válasz
Fitzgerald #71915 üzenetére
A logo.bin egy rom-szakasz (még csak nem is partíció)
Menteni es cserelni dd-vel , flashtool-lal es CWM szkripttel lehet.
Menteni mtkdroidtools-zal lehet. -
válasz
Fitzgerald #71910 üzenetére
A logo.bin az amit cserelni akarsz.
Letezik logo builder, talan mar linkeltem is. Ha nem akkor a v970-es toikban keress ra. -
-
válasz
_Hodor_ #71867 üzenetére
A 6582-től ne félj, kicsit olcsóbb mint a 6589T-s cuccok, de egy hölgy számára nem sok +-t ad a 6589T.
Ha nem hozzáértő a hölgy, akkor azt válaszd, amelyik szerinted/szerinte szebb.
A Hongmi és a G4 esetén nincsenek a szoft-gomb háttérvilágítás!
G3, S820 esetén van.Szerintem a legcsajosabb az S820, viszont nincs olyan támogatása, mint a többinek - gyakorlatilag alig van hozzá rom.
A 6589-hez képest a gyári rom kicsit akadós (ábár a P780-ról portolt slx rommal - by cappa72 - picit javul a helyzet).A Cubot-tal kapcsolatban nincs infóm.
szerk.:
+1 a Lenovo S650-re! -
válasz
csampei #71849 üzenetére
Konkrétan a "WCDMA: 2100MHz" mit is jelent?Hogy csak nagyvárosokban lesz 3G net?
Nem.
Ez azt jelentin, hogy ahol elérhető a 2,1GHz-es 3G műdorszórás, ott lesz 3G, egyébként pedig 2G lesz.
Ez szolgáltatófüggő.A Voda 3G-t 900MHz-en is sugároz, ezt viszont a "csak 2100-as" telefon nem fogja tudni használni , tehát 2G-n fog menni.
-
-
válasz
Cyborg #71600 üzenetére
MUT-tal megnéztem a frq-sávokat.
Nincs 900-as 3G. Ez (eddig) nem jó hír a Vodkásoknak.
Igaz, hogy azt sem tudni, van-e rá ROW rom; meg hogy egyáltalán ugyanaz a vonal érvényesül, mint amit eddig megszoktunk. (Ehhez majd olvasni kell az orosz fórumokat, ők nagy buherátorok).Viszont a gps az lenyűgöző, legalábbis fixálásban. Bent a házban, ahol eddig egyetlen telefon nem talált műhódat, ott 52 másodperc alatt fixált. Igaz, csak 5 hóddal, de fixált.
Nem tudok többet mondani róla, visszakerült a gazdájához.
-
Lenovo S660:
Szép. Nagyon.
3Ah-s akku (méretre sem kicsi), fém hátlap. A fém hátlapba "gravírozva" ott van a hátlap levételi útmutatója. És a dobozban is.
Kijelző szép, és szerintem elegendő a qHD.
Egyszerűen elegáns.
Root-olt volt, így egyből az MTKDroidTools-zal került mentésre a menthető/mentendő. A 2.4.8b nem, de a 2.5.2 már boldogult vele.
85%-ban magyar nyelvvel, Vibe felülettel került hozzám. (Még nincs feltöltődve sem.)Valami kavarás van a partíciókkal, mert egészen más, mint amit ideáig megszokhattunk.
A data és a FAT azonosnak tűnik, leginkább egy emulált FAT van az adatpartíción - meg bogozás tárgyát képezi majd. (más a dumchar_info és a partitions fájlok kimenete)Hát hirtelen ennyi. Nem t'om meddig maradhat, talán holnapig. Ha sikeredik még pl. akku tesztet csinálni az Antutuval, akkor összehasonlítási alapnak jó lehet.
-
válasz
maj-viktor #71517 üzenetére
Igen, "gáz".
Leginkább nem én akarom kitalálni vásárlóként, hogy ők mit nem adtak meg pontosan.
Kissé férevezető.
Éles a piaci verseny. Náluk ez is beleférhet. -
válasz
maj-viktor #71513 üzenetére
Sajna a gyíkbájing oldalon a screenshot-oknál... [link]
-
válasz
maj-viktor #71490 üzenetére
Tyűha!
Most nézem, hogy a Jiake-ban ~2,5GB a RAM
Az már szép.
MT6589 Mali MP400-zal megint gyöngyszem. Az MT6589 SGX 544-gyel jön. A Mali MP400 az MT6572 és 6582 párja.Ez jókora hamisítvány...
-
válasz
maj-viktor #71490 üzenetére
Őszintén megmondom, hogy az S820 a HD felbontást nehezen kezeli; nem biztos, hogy MT6589 van benne, hanem MT6589M (vagy w?). Meg-meg röccen a gyári rommal. Így kisebb teljesítményűnek tűnik, mint a látszólag ugyanolyan hardverrel megáldott Lenovo P780.
-
válasz
bajaki #71219 üzenetére
A factory mode-ban ne csinálj semmit, az az adb elérés miatt kellhet.
Nos, ha van factory mode, akkor az jó lehet. Merthogy ott szokott lenni adb elérés.
Az adb és a root megléte a lényeges.
Így ugyanis "be lehet szaladni" a rendszerbe, és helyre lehet állítani (illetve ha nincs root, akkor ott is lehet root-olni)- Csatlakoztasd factory mode-ban a telefont a sztgéphez
- indítsd el az MTKDroidTools-t (2.4.8 vagy 2.4.8b)
- Ha van adb elérés, akkor őár másodperc múlva kiírja a telefon adatait.
- Ha lehet root-olni könnyen, akkor azt is kiírja, hogy lehet használni a már telepített su-t.
- Mindenképp kell a root jog, ha nincs, akkor nyomj a root gombra.
- Komplett rendszermentés MTKDroidTools-zal!, ha a root jog megvan.
- Ha van már mentés, akkor katt az "adb terminal" gombra.
- ekkor előjön a parancssor.
- parancs:
adb shell ls /system | busybox grep build
Ha itt volt csak egy build.prop szerepel, akkor a módosítás előtt nem volt mentés. Ez a parancs csak erre kellet.
Ha van mentés, akkor csak át kell nevezni a régi mentést build.prop-ra, és reboot.Ha nincs, akkor átmásoljuk a c:-re a módosítandó fájlt:
adb pull /system/build.prop c:.Az nem tudom, hogy windows alatt mivel lehet szerkeszteni ezeket a fájlokat.
(talán notepad++, vagy ilyesmit olvastam; én magam linuxot használok, ott ilyen kompatibilitási gondok nincsenek)
Ha van olyan rész a build.prop-ban, hogy
ro.sf.lcd_density=<valamennyi>
akkor azt a sor töröld ki.
Mentsd el az új build.prop-ot.Aztán visszatesszük a helyére:
adb remount
adb push c:\<az új build.prop elérési útja>\build.prop /system/build.prop
adb shell
su -
chmod 0644 /system/build.prop
Ez az utolsó a jogosultságot állítja be, ez is nagyon fontos.Elméletileg innen egy egyszerű reboot parancs után el kéne indulnia.
rebootHa van gyári szoftvered, akkor abból is ki lehet szedni az eredeti build.prop-ot, amit a fentebb leírt módszerrel szintén be lehet tenni a helyére.
Persze, ez csak akkor, ha ez a hiba. Ha más, akkor más irányba kell elindulni.
szerk.: hopp, mire megírtam, Keeperv85 is becsatlakozott.
-
válasz
pach-adams #71080 üzenetére
Kernel és hw függő.
De mtk-s cuccnál utólag nem megoldható (eddig). -
Amit én tennék jelenleg:
- teljes rendszermentés MTKDroidTools-zal; javaslom a 2.4.8b verziót, mert azzal menthető a cache és a data partíció is (vagy Flashtool-lal, vagy dd-vel).
- ha van CWM rajta, akkor azzal is mentés.
Ezek után CWM-ből egy factory reset.
Ha ezek után is kevés lenne a tárhely (ugye erre gyanakodsz) és/vagy ilyenkor is fagy/megáll, akkor más gond van.
Ha ugye van CWM mentésed, akkor factory reset után vissza lehet állítani a saját adataidat, ha mégsem jönne össze a dolog.Bizony klónok esetén fokozottan igaz, hogy a vásárláskori állapotot azonnal menteni!
És végül flashtoolsal töltöttem rá másik rom-ot ami szépen végig is futott hibaüzenet nélkül de ha bekapcsolom a telót még mindig a régi android van rajta és nem változott semmi.
Ez eléggé érdekes... Lehet, hogy ugyanazt tetted rá és azért nem változott semmi, vagy a data partíciót nem flesselte?
Elég meredeken hangzik, hogy semmi nem változik a próbálgatások során. -
válasz
CoolBoy323 #70691 üzenetére
Mert alig használja valaki...
Mindenkinek szíve-joga eldönetni, mit használ.
Az operációs rendszerek pedig a saját preferéltjukat használják.
Ha mást akarsz rajta használni, mint amit alapesetben támogat, akkor neked kell megtanítani arra.
És ez oprendszer-független hozzáállás.Én sem várom el a redmondi cucctól,. hogy támogassa az ext fájlrendszereket. De van "külső" megoldás arra, hogy kezelje.
Ugyanez van Linux és Android esetén. (Azt nem t'om, nem Windows os esetén az ntfs használatának vanna-e ennek licenszelési vonzatai, ha alapból beleteszik a támogatását)
Megoldható "külsőleg". -
válasz
RVR400 #70848 üzenetére
A w450-ben van egy mini-sim és 1 mikro-sim foglalat.
A mini-sim foglalat tudja a 3g-t.A normál sim a bankkártya méretű sim.
Az egyel kisebb a mini sim, az utána következő a micro-sim, majd végül a nano-sim.
hivatalos sim méretek -
válasz
fateless #70838 üzenetére
Valaki kérdezte, hogy "ugye megnézed a Lenovo S660-amat?".
Nem tudtam nemet mondani. Csak még nincs az országban.
Kár, hogy nem az enyém lesz.
Persze a szokásos mentéseket elérhetővé teszem, illetve CWM is készül majd hozzá. Talán néhány tapasztalati részletet is meg tudok osztani. -
-
válasz
CoolBoy323 #70687 üzenetére
A win mér' nem tudja alapból az ext2-3-4 fájlrendszereket legalább olvasni?
Tán mert más a filozófia. -
válasz
aytukabozs #70430 üzenetére
Ezt hogy? zipes romcserénél is haza lehet vágni?
Sajnos
Telepítőkészlettől függ... abban is a csatolási pontoktól és a formázás menetétől... már hogy mit és hogyan írt bele a ROM alkotója.
Egyes esetekben simán megfekteti a secro vagy protect_s partíciókat, aztán lehet vakarózni, hogy hogyacsudába történhetett ez. Persze javítható, _ha_ az nvram nem sérült. -
válasz
Winner413 #70421 üzenetére
Na akkor a képen látható felkiáltójeles képernyő a bejárat a recovery-hez.
Valamelyik gombra (lehet a home, a hangerő le, mármelyik soft vagy hardveres gomb) be fog lépni abba a menübe, ami "Recovery".(#70422) kiskatz
Mármint úgy értettem, hogy a
*#06#
kódra előjön-e az imei szám? -
válasz
Winner413 #70404 üzenetére
Hát az az usb hibakeresés gyanúsan nincs bekapcsolva.
Említetted, hogy vagyn recovery mode.
(Ez általában kikapcsolt telefont feltételezve a "power+ hangerő fel" folyamatos megnyomásával érhető el)
Az valami ilyesmi?Esetleg factory mode van rajta?
(Ez általában kikapcsolt telefont feltételezve a "power+ hangerő le" folyamatos megnyomásával érhető el)Ha volna factory mode, ott általában elérhető az adb kapcsolat.
-
válasz
Winner413 #70394 üzenetére
azt írja ki,hogy: Error Device not found.
Ezt az mtkdroidtools írja ki?
Az adb driver fent van?Lesz egy olyan a jobb alsó sarokban, hogy "ADB terminal"
Arra kattints rá, és írd be, hogy
adb devices
Ha ezek után kiír ilyesmit, hogy
0123456789ABCDEF device
akkor van adb kapcsolat, és be lehet kapcsolni a wifi-t. -
Köszi!
ADB driver letöltése. -
válasz
Winner413 #70383 üzenetére
Szerintem indítsd el azt az mtkdroidtools-os programot. Dudg össze a géppel a telefont.
Indulás után lesz egy olyan a jobb alsó sarokban, hogy "ADB terminal"
Arra kattints rá, és írd be, hogy
adb devices
Ha ezek után kiír ilyesmit, hogy
0123456789ABCDEF device
akkor van adb kapcsolat, és be lehet kapcsolni a wifi-t.Még az is lehet, hogyha van Factory mode rajta (nem recovery mode), akkor ott szokott lenni adb kapcsolat.
Esetleg a telefon root-olt volt?
-
válasz
Winner413 #70373 üzenetére
Ha nem emlékszer erre az usb hibakeresésre, akkor érdemes letöltened az MTKDroidTools programot, és elindítani a számítógépen.
Ezek után a bekapcsolt telefont kösd össze usb-n a sztgéppel, és meg fogod látni, hogy van-e usb hibakeresés kapcsolat. Mégpedig úgy, hogy ez a bizonyos MTKDroidTools pár másodperc múlva elkezdi kiírni a telefon adatait/vagy sem.
1, Ha kiírja, akkor van usb hibakeresés kapcsolatod.
2, Ha nem, akkor nincs.1, Ha van, akkor adb terminálon keresztül be lehet kapcsolni a wifi-t
1.a. adb shell svc wifi enable
(ha van root jog a telefonon, akkor még mást is lehet csinálni)2, Ha nem, akkor
2.a. Kell egy CWM recovery2.b. CWM mentés, ha az adataidat a későbbiekben szeretnéd még valahogy visszanyerni.
2.c. CWM-ből factory reset, és helyreáll a rend, bár ekkor a saját adataidat buktad.
-
válasz
hungobungo #70298 üzenetére
A w450 nincs közelségérzékelő, a képernyő "vastagított" érzékelésével/"érintésével" oldották meg a fül érzékelését.
-
Ha a gyári frissítés zip-ben jön, és teljes komplett system csere van benne, nem csak pecselés, akkot azt custom recovery-ből is fel lehet tenni, és az úgyis lecseréli neked a custom reco-t, legalábbis ez a gyakorlat.
Azonban ebben az esetben én meg szoktam nézni a telepítő zip-et, hogy a csatolási pontok milyenek és hogyan vannak...
A gyári recovery-t általában a hivatalos gyári rom tartalmazni szokta... vagy megtalálható a gyári frissítéses zipben az a kis "gonosz" patch, ami induláskor legenerálja a gyári boot.img--ből a gyári recovery-t. Ez is lehet egy megoldás a gyári recovery visszarakására.
Ez persze lehet, hogy gyártótól/forgalmazótól is függ.
(Pl. a thl 100-as esetén az egyik THL-t forgalmazó cég oldalán az általam portolt CWM van fent)
-
válasz
-HajTömeg- #70174 üzenetére
Illetve vigyázz, mert van MT6572-sel szerelt fake (hamisítvány) verzió is!
-
válasz
rmartin94 #69907 üzenetére
Ahhoz, hogy az MTKDroidTools felismerje, kell az adb driver. [link]
A recovery mód általában hangerő fel + power gomb, egyidejű hosszanti lenyomásával érhető el.
Érdemes töltőn próbálkozni vele, van olyan telefon, amelyik csak töltőn hajlandó ezt megtenni.
Aztán van olyan is (pl. Lenovo), ahol hangerő fel+hangerő le+power.
Van, ahol me ghangerő le+power. -
válasz
Janimanó #69804 üzenetére
Hungobungo leírása segíthet. android_magyaritas_jbart_segitsegevel
De minden módosítás előtt első a teljes rendszermentés (különös tekintettel hogy GTN7100 - ebből van vagy 97 féle, mindegyik más hardverrel, Mentések linkjei a lásd témaösszefoglaló).
Minden mást csak utána. -
A /system/media könyvtárban a bootaudio és shutaudio mp3 fájlok a hangoskodók.
Root jogosultsággal rendelkező telefonon ezeket kell törölni, utána csönd lesz.
Ezeket halkítani csak a fájlok módosításával tudod.Nem root-olt telefonon ha van CWM, akkor egy szkripttel is megoldható.
-
válasz
csubuka #69465 üzenetére
A romot tetted fel cwm-ből?
Akkor egy imei ellenőrzést is csinálj, nehogy más legyen mint ami a telefon sajátja.
Jobb esetben csak a /data/nvram könyvtárban lévő adatok nem jók.erről egy factory resettel meggyőződhetsz.
Rosszabb esetben a secro vagyvagy/és protect_s, legrosszabb esetben (bár ez cwm-mes "telepités esetén nem szokott lenni) az nvram.bin szakasz.
Ha a saját mentésedet visszateszed cwm-ből akkor minden megjavul? -
válasz
nemethsza #69378 üzenetére
A kettő általad említett gép majd' ugyanolyan.
A cuboton viszont van led hátul, a htm-men nincs.
Viszont a htm-ből 2 féle van, erre vigyázz. Van a6 es van a6w. Utóbbi ext4 -gyes particiokkal van, a másik ubifs-sel. Az ubifs nehezebben kezelhetô. Ebből a szempontbol a cubotrol nincs infóm.A cubot 2mpx-es kamerája 5mpx-re van felhuzva, a htm csak 2mpx-et tud.
-
válasz
csubuka #69327 üzenetére
Igaz, várható volt amit leírtál, de jó olvasni azt, hogy szkóppal megnézted, és íly módon van már mire hivatkozni.egyszerűen kukába dobással orvosolható a fennálló probléma
Ez tetszett
Egy elkót rádobni a végére? (+ egy 100nF-et is, csak hogy a nagyfrekisek is örüljenek)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Bestbuy játékok
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Konteó topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen autót vegyek?
- OTP Bank topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest