- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
b0bcat #103217 üzenetére
Inkább a Piston 2, nem?
Az első Piston, azaz a Xiaomi Huosai nem jó hozzá. Bár a nagyközönség többnyire a Piston 2-t ismerte meg először (Xiaomi Huosai v2), ami egyébként minimális különbséget hozott csak az első változathoz képest - leginkább a kezelőgombok lettek mások, a lapos felületet lecserélték hengeresre. Hangminőségben én nem találtam különbséget (persze lehet, hogy csak botfülem van)De ez csak szőrszálhasogatás, tudom, mert mindenki a Piston 2-t tartja az elsőnek, a mostani Piston 3 pedig sokak számára érthetetlen, hogy miért hármas
-
-
válasz
aytukabozs #102861 üzenetére
Még az itt írogatók egy része is rácuppan a nagyobb számokra, még ha tudja is a szíve mélyén, hogy nem lehet valós, a"nép" pedig még inkább így gondolkodik.
Hiába no, szeretünk hinni a mesékben.Emlékszem, anno volt egy híres kiállítás, ahol minden fotó egy SE K800-assal készült. Persze a titka nem a kamera volt, hanem a fotós. Ez igaz ma is, de szeretnénk elhinni, hogy akár mi is képesek lehetünk egy ilyenre - ezért is vonzó a nagyobb szám.
-
válasz
dokee78 #102858 üzenetére
Nem hiszem, hogy akkor is megvennék.
Ha ráírják, hogy 8MP, az akkura meg kisebb (valós) értéket írnak, akkor az egyszeri vevő azt mondja, hogy ilyen vagy hasonló áron kaphatok olyat is, ami már nagyobb akkus, nagyobb felbontású (még ha a másik hazudik is), és akkor inkább azt veszi.
Tipikus közlegelők tragédiája az egész - ha egy elkezd hazudni, a többi is megy utána, ami aztán már öngól lesz... -
-
válasz
janaman01 #102211 üzenetére
Emelkedő csengőhangról tippem sincsen, mivel nem csengenek a telefonjaim, némán használom őket. Még csak azt sem tudom, milyen a telefonom csengőhangja (a többiét sem tudom).
Viszont a hívószámkijelzést nem értem, hogy mi a gond, mivel az én számaimat kijelzi a másik fél telefonján, szóval elküldi a hívószámot.Belenyúlhattál valamibe megint, nem való neked a telefonvásárlás
-
válasz
dudikpal #101847 üzenetére
A P3000s-ből kétfajta van ugyanazzal a névvel (legalább egy "+" vagy bármi más jelzést rakhattak volna hozzá).
Tehát van a P3000 6582-vel, a P3000s 6592-vel és a P3000s (másik változat) 6752-vel
Nagy nehezen rájött a gyártó is, hogy elrontották a névadást, ezért a honlapon már P3000s (6752) néven jelölik.
-
válasz
silver10 #101542 üzenetére
Anno (mikor barátom még a NNG-nál dolgozott sok éve, ő volt többek között Pest megyéért a felelős), csak ők használták a TopMap térképeit. Kédöbb más cégek is megvásárolták a TopMap alapot, amire építettek, illetve a NNG már felvásárolta a TopMap-et.
Mivel anno az iGo alapult csak a legpontosabb térképen, ezért volt annak idején a legjobb. Ez rögzült a fejekben.
Ha lesz megint NNG normál módon, főleg, ha ingyenes lesz, tuti sokan letöltik. In app purchase pedig jó bevételi forrást jelenthet. -
válasz
sotetlovag97 #101531 üzenetére
Ha kintről vásárolta, akkor mielőbb indítson dispute-ot, ha vateráról, akkor
megérdemeltenincs mit tenni, max az értékelésben leírni, hogy hamis készüléket kapott.Valószínűleg egy MTK6572 proci 52MB RAM-mal, "mázlis" esetben egy 6582-es proci 1GB RAM társaságában lesz a készülékben, de ez utóbbit kétlem.
A kijelző felbontása talán 800x480 lesz, esetleg 854x480, de ezt egyszerű egy screenshot elkészítésével megtudni.Telefonálásra és alap dolgokra (pl net, mail) nagyjából elég lesz a készülék, illetve arra is hasznos lesz, hogy ne higgyen a mesékben.
Sajnálom, hogy így járt a barátod, és hogy nem érdeklődött előre.CineDOG1 #101534
Magam is meglepődtem, hogy milyen jó a Here. Ha korábban nem vettem volna meg a Sygic-et, most már tuti nem venném meg a jó ingyenes alternatíva miatt. -
válasz
zolipapa66 #101518 üzenetére
Erről jut eszembe, hogy milyen fura nekem az, hogy miközben sokszor 6k-ért akcióban meg lehet venni a Sygic teljes EU térképét frissítéssel, illetve ingyenesen használható a nagyon jó Nokiás Here térkép, közben a berögzültségnek köszönhetően (berögzültség: az iGo a jó térkép) még mindig rengetegen görcsölnek az iGo tört változatának a telefonra való feltelepítésén, vagy egy használt telefon megvásárlása esetén azt kérdezik, hogy iGo elfut-e rajta.
-
válasz
Mcleod #101162 üzenetére
Nem tudok róla.
Nekem nem jött be az elképzelés. Kipróbálta egy barátom egy hétig, és azt vette észre, hogy az első két nap még be-berakta a telefont a tabletbe, de aztán már inkább a telefonon csinálta azt, amire a tabletet akarta használni. Túl sok telefonhívás jött ahhoz, hogy kényelmes lett volna használnia. BT headset segített volna, de azt nem szerette. Persze az, hogy neki nem jött be, nem jelent semmit más tekintetében...
-
válasz
janaman01 #101090 üzenetére
Sajnálom, hogy nem értesz meg, de természetesen elfogadom.
A leszűkít és kibővít fogalma azt gondoltam, hogy egyértelmű...
(magyarázat: leszűkít = csak az jó 4G képes készülék, amiben 800-as elérés is van. Ezzel egyből kiszűrted a készülékek egy részét, amiben nincs 800MHz, csak 1800 és 2600; de az attól még 4G képes lesz Magyarországon.)Nem akarlak rábeszélni egy olyan készülékre sem, ami neked nem megfelelő, nem is tettem eddig sem, így nekem nem okoz semmi problémát, ha csak olyan készüléket szeretnél megvenni, amiben 800MHz-es LTE is van. Sok örömöt a Kingzone N3 Plus-hoz, remélem, jó kis jószág lesz, és beválik.
Terentius #101091
M59 volt nálam utoljára. Nem volt meggyőző. Az összeszerelés nem volt pontos, a forma (másolat) elnagyolt volt. Hardveresen nem volt vele olyan probléma, hogy más proci vagy memória lett volna benne, de leginkább az látszott meg rajta, hogy gyorsan csináltak egy készüléket, nem pedig az, hogy most egy jól átgondolt telefont foghatok a kezemben. -
válasz
wwenigma #101037 üzenetére
Nagylelkű vagyok, megbocsátok.
Tudom, hogy Pápa Magyarország fővárosa, így aki nem itt él, az mind vidéki
janaman01 #101039
Nem csak a 800MHz jelent 4G-t.
Olyan lesz ez a 800MHz itt a fórumban, mint a 900as voda-hálózat.
Az egyik előfizum Telenor, a másik Voda, de még nem akadtam problémába a 900-as hálózat hiányától, mikor olyan telefon volt nálam. Ez nem jelenti azt, hogy ne lenne egyes helyeken hasznos a 800-as 4G hálózat, de nem csak ezen múlik, hogy 4G-t használhass.Az elmúlt egy hétben mentem 1200km-t, sok helyen volt lehetőségem kipróbálni a 4G-t sok helyen. A Balaton körül pl biztosan megy a "régi" hálózat is, egyébként jó volt ott is, nem csak a biztosan 4G-s területen, mint pl Celldömölk környékén.
A 4G is csak egy feature. Lehet, hogy valakinek a 800MHz-es hálózati elérés a legfontosabb, másnak a Bluetooth 4.0LE, mgint másnak a készülék formája, vagy épp a FHD, és sorolhatnám tovább. Leszűkíteni a 4G hálózat fogalmát a 800MHz-re kifejezetten szűklátókörűség lenne. Természetesen egyáltalán nem bánom, ha a készülékem a 800MHz-et is tudja, de ha egy felső kategóriás készüléket keresnék, biztosan nem esne ki emiatt a számításból az Mi Note.
Terentius #101044
A jack csatlakozó "válogatósságán" kívül nincs alapvető kifogás ellene, szerintem jó vétel a készülék. -
válasz
janaman01 #101016 üzenetére
Tudok róla, na és? Nem csak 800-as hálózat lesz, és nem ez fogja számomra eldönteni, melyiket veszem. Most már csak 3db 4G-s telefon van itt nálam, a negyedik már nincs, emellett 4 HSPA+-os készülék. Nem omlok össze a 800MHz hiányától.
Már alig várom egyébként, hogy legyen nálam egy 800-asat nem tudó telefon, hogy kipróbáljam, hol van az, és hol 1800/2100-as. Elvileg felénk pont nem a 800-as van, de ez majd csak próba során lesz számomra kideríthető...Biluxzsolt
Ez jó hír. Persze mire megjelenik, lehet, hogy inkább a Mi Note mellett teszem le a voksot (csak meg kéne magam győzni, hogy van értelme ennyi pénzt kiadni egy olyan hardverért, amire nincs szükségem) -
Ez megdöbbentő! Végre kihozták a 4G+Dual SIM verziót az olcsó Note-ból, erre meg csak 1GB RAM-ot kapott. Totál nem értem őket
-
válasz
ctibor #100977 üzenetére
Honor 3X, Redmi Note, Ulefone Be Pro volt ekkora méretben az elmúlt fél évben, egyik esetén sem volt semmi pixelesség a készülékeken.
Ha melléteszel egy FHD 5" kijelzőt, akkor látni fogod a különbséget ugyanazon képek megtekintése során, de ha magában használod, nem igazán könnyű megmondani, hogy HD vagy FHD a készülék megjelenítője.Ahogy írták is, a dpi nincs túl távol attól, amit egy bizonyos cég már retinának nevez...
-
válasz
maggi1886076 #99994 üzenetére
Na jó, a filmes topic-on kívül az ilyen helyeken is van értelme... De ez ritka, mint a fehér holló
-
válasz
szokeherceg #99897 üzenetére
Ez esetben mindenképp a Samsung berkein belül keress. Note 3 Duos, Note 4 Duos, vagy ha olcsóbb készülék kellene, akkor Note 3 Neo Duos
-
válasz
szokeherceg #99892 üzenetére
Xiaomi Hongmi Note, ha 4G-t is szeretnél, akkor Ulefone Be Pro, de ott van a ZTE V5 Max és még nagyon sok más készülék is.
Tudnád kicsit szűkíteni az igényeket pl akku, ár és egyéb dolgok meghatározásával? -
válasz
janaman01 #99731 üzenetére
...és ez még csak a középárfolyam
Legtöbb bank esetében amikor vásárolsz, akkor jön az sms, amin középárfolyamon írja a fizetett összeget. Aztán ha megnézed kb 3 nap múlva az online bankot, akkor látod, hogy az elszámolás napján érvényes eladási árfolyamon számolt a bank, függetlenül az sms-től.
-
válasz
KamuMazsola #99702 üzenetére
A régi infó szerint nem, csak B1 és B3, de akkor még qualcomm procit terveztek.
A friss remélhetőleg már igen... -
válasz
aytukabozs #99623 üzenetére
Ezt elhiheted, tényleg bölcs volt
Viccet félretéve így múködik az MTK-s dual sim, dual standby telefonok esetében -
válasz
Atomcsirke #99413 üzenetére
Eddig 25 perc telt el és 7%-ot csökkent az akku 91-ről 84%-ra. Ez kb 6 órás wifin keresztüli youtube videózást jelent. Azért majd megnézem egy óra után is...
-
válasz
Én nem tapasztaltam akku gyengeséget. Messze jobban bírja, mint pl a ZTE Blade S6...
Most 91%-nál benyomtam neki egy "és megont dühbe jövünk' youtube videót, hadd csiporogjon a háttérben, aztán egy óra múlva leállítom, meglátom, mennyit merül (kijelző nagyon erős fényű, felhúztam úgy 45%-ra, de akkor az már bőven elég). -
válasz
Dupla
-
Hmm, N3 Plus hol kerül 50k-ba EU boltban vagy 40k-ba kinti boltból? Annyiért engem is érdekelne. Inkább a kinti boltból...
Old Gyfland
Igen, ha presell, akkor még nincs készleten - bár nem egyszer akkor sincs, ha már azt írják, hogy "in stock"Úgy látszik, náluk ilyen sokat romlott a dollár, hogy a 231EUR az 320USD
Egyébként a magasabb áron kapnád meg... -
válasz
#27813376 #99339 üzenetére
ZTE Blade S6
A készülék nekem is roppant gyors, smooth, a kijelző nagyon jól érzékel. A lekerekített előlap okán nagyon kellemesen használható, élmény "simogatni".
Sajnos nekem is melegszik akár már akkor, ha a Chrome-ban meg van nyitva 10-12 ablak (ami nálam gyakori). No nem forró vagy zavaróan meleg, csak meleg.Viszont az ilyen egyedi funkciók, mint a kamera bekapcsolása a telefont felemelve és a lámpa bekapcsolása rázásra hektikusan megy. Mindemellett az árát szerintem is megérte, nagyon jó modell.
Akku nem az erőssége a készüléknek, ami részben a Snapdragon-nak köszönhető (6732 / 6752 kevesebbet fogyaszt ,mint ez), de a hétfő-keddi sok nyomogatás és gyors merülés után szerdán már nem merült annyira gyorsan (ami annak is köszönhető, hogy itt van mind a három telefon, így mind a három SIM-em más-más telefonba került)
b0bcat #99346
Az MTK6572 + 512MB RAM megfelelő lehet alap felhasználásra, de még nem biztosíték erre. Míg a Jiayu F1 előtt megemelem a kapalom, nagyon jól összerakták, addig egy nem is tudom már melyik Beex telefon ugyanazzal a hardverrel annyira rossz volt, hogy két nap múlva visszavittem a boltba. Folyton összeomlott, leállt, fagyott, egyszerűen egy szemét volt.Atomcsirke - hamarosan írok a P6000-ről is...
Old Gyfland #99352
Nem csak az akku és a 4G a különbség azért, hanem több mindent kell mérlegelni.
A Thl még mindig sokkal kidolgozottabb és jobban illesztett (szoftver - hardver) készülékeket gyárt, mint az Elephone. Bár az akku kétszeres az Elephone-ban, de tudjuk, hogy az optimalizáció sokat tud javítani, ami inkább jellemző a Thl-re. Emellett a Super Amoled panel kevesebbet fogyaszt (feleségem Acer Ace 4-ese annyit bír, mint a Jiayu F1). Az MTK6752 processzor a Thl-ben újabb, erősebb, 64 bites, az MTK6592 régebbi architektúra, 32 bites.
Én inkább a Thl-t venném... -
Email-t csak ma reggel kaptam tőlük, de üres volt teljesen, nem volt benne semmi. A számot az oldalról néztem le.Ugyanakkor rendeltem mint te (na jó, kicsit később, mert én 00:17 perckor), szóval elvileg nekem is úton kellene, hogy legyen, de látni sajnos nem láthatom.
A másik kettő telefon pedig még mindig a vámon pihen, már egy hete. Az egyikről tegnap kaptam egy sms-t, de levelet még nem. Azért elküldtem email-ben a számlát, hogy ne húzzák már tovább. A másikról még semmi jelzést nem kaptam. Gáz, hogy tovább tart a vámkezelés, mint a feladástól az országba érkezésig a szállítás, és ezért még elkérnek 2.000Ft-ot. -
válasz
doongoo #98866 üzenetére
Tegnap átváltott Shipped-re (az email-jeimre kedd szerda óta nem válaszolnak), de a megadott tracking szám alatt a DHL egyelőre semmit nem talál, pedig az ő rendszerüknél nincs olyan késés, mint a kínai postázásnál, ott azonnal megjelenik - Amikor pl feladta megy csomagot, a futár érte jött, és amikor bementem a lakásba, akkor már élt is nyomon követés, kb 2 perc alatt).
Megint rájuk írtam, hogy nem él a szám tegnap, de még nem reagáltak.
Mindez azért szomorú. mert már volt több rendelésem tőlük a német raktárból, és 3-4 nap alatt eddig mindig ideért. -
válasz
Digger #98864 üzenetére
Mindegy, hogy melyik melyikben van. Mivel egy antenna van a telefonban egy modemmel és minden egyébbel, ezért ha telefonálsz, addig nem megy a net, mindegy melyik slot-ban van a kártya. Viszont ha ugyanazon a kártyán megy a net, mint amiről épp beszélsz, akkor telefonálás közben is fel tudsz menni a netre.
-
Kobo Touch-ot vettem pár éve 30GBP-ért, azóta is nyúzom és szeretem. Nem gond vinni magammal, nem is lehet észrevenni szinte. Ma véradásra egy könyvet vittem magammal (hogy olvassak, amíg várok), de sokkal macerásabb volt, mint a Kobo.
-
válasz
aytukabozs #98759 üzenetére
Miért, más LTE-t tud?
-
Azért jogos ám az aggodalom is valamilyen szinten - ezért jó a fórum és ezért volt jogos a kérdés (illetve ezért válaszoltam normálisan kioktatás helyett)
Anno, még a fórum létrejötte előtt volt jó vásárlásom is, de olyan is volt, ahol ügyesen átvertek sajnos. Nekem még nem volt ilyen hely megosztani anno a tapasztalatokat. 35.000Ft-om bánta akkor. -
-
Bár EU raktárból rendeltél, de sajnos akkor is kivárják a kínai ünnepet, aminek ma lesz vége, sőt, vannak, akik már a héten válaszolnak.
Azért ha belegondolsz, nem telt el olyan sok idő...
Ha törölni akarod a rendelésed (gondolom elírtad, és nem ebay, hanem paypal a kérdés), a boltnál is jelezheted, sőt, célszerűbb ott. -
válasz
medica #98524 üzenetére
Most belinkelted, hogy tényleg nincs sem 21k-ért, sem 40k-ért Blade S6Ami persze érthető is, hiszen 250USD-ért kínálják alapesetben (kuponok nélkül) a boltok.
Beerwolf #98525
Több zenelejátszót próbáltam, nekem végül ez lett az, ami nem áll meg másodpercekre. De nagyon bosszantó volt a sok kihagyás, főleg sport közben, amikor a zene ritmusát használom, nagyon ki tud zökkenteni... (igaz ,hogy végül inkább elvittem mozgáshoz egy másik telót az itthoni készletből a v5 helyett, de ez nem áll meg a városban járkálás során sem)CineDOG1 #98516
Nekem egyik levélre már felajánlották, hogy visszafizetik a pénzt. Mondtam, hogy nekem inkább a készülék kell, nem a pénz, végül azt ígérték, hogy két nap múlva megmondják, pontosan mikorra tudják szállítan, hogy annak tükrében eldöntsem, pénz vissza, vagy várok. -
Úgy látom, a csoport egyik fele asszony nélkül van és álmodozik, a másik fele pedig szimplán csak beteg állat.
Remélem, vége ennek az áradatnak... -
válasz
Bagira01 #98205 üzenetére
Andy a Gizchina-ról azt állítja, hogy fém a keret, ahogy a gyártó is erre utal. Egy másik tesztben azt írták, hogy a gyártó szerint fém, bár ő nem feltétlenül érzi mindezt.
Ha megjön, megmondom, mit érzek, de azért nem karcolom végig egy pengével
Bár jó időben megrendeltem, de nem kapkodták el a postázást sem az "ele", sem az "ule" esetén, így mindkettő a reptéri tárolóban ünnepelte meg az újévet.
Egyébként nekem is nagyon szimpatikus mind a két készülék. Az MTK6732-kről eddig nagyon jó híreket hallottam, és bár a "számőrültek" biztosan azt akarják látni az adatlapon, hogy octa-core, de minden általános dologhoz bőven elegendőnek ígérkezik ez a CPU.
-
-
válasz
zolipapa66 #97949 üzenetére
Itthonról, hazai garanciával edigital, usanotebook boltokban egy árban van a kinti árral.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Windows 10
- Autós topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- ASUS routerek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged