- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hungobungo
senior tag
válasz
instantwater #35556 üzenetére
Teljesen más a két teló, mind formára mind méretre, csak a ZTE logo állandó
-
hungobungo
senior tag
válasz
Aksomatic #35111 üzenetére
"HI! I bought a vowney v5 from fastcardtech (here: http://www.fastcardtech.com/VOWNEY-V5 ). They sent me what I think is a clone!!!! When I boot it up, it says: FIREFLY. Model name seems to be V5, it has 2800 mah battery (not 2400), front and back cameras are 6MP... Can you help me figure out what phone is this? can I flash vowney's roms?? oh, and here's my advice: DON'T BUY FROM FASTCARDTECH!!!!!"
Ez csak egy a sok átvert vásárló kommentje közül, vigyázzatok hogy mit rendeltek!
-
hungobungo
senior tag
" Az aliexpress egy Vatera szerű Kínai izé, amiről kivonult a paypal mert minősítéseket lehet vásárolni, és igen sok gond volt vele. "
Ha már hasonlítgatunk, az aliexpress az az ebay kínai megfelelője. Mint sok mindent Kínában, szeretnek kínai kézben tartani. Ez miatt az állami szabályozás miatt kivásárolták a nem kínai tulajdonosi hányadot a cégből, és nem kivonult a Paypal, hanem bevezették helyette az Alipay-t. Tekintve hogy a taobao, aliexpress, alibaba forgalma óvatos becslések szerint a világ legnagyobb B2B B2C forgalmát bonyolítja, képzelhetitek mekkora pénz van csak ebben a közvetítői rendszerben.
A Vaterán is meg lehet kérni a haverod, hogy vegyen tőled 1 Ft-ért 1000-szer fülpálcikát, ugyanezt az ebay-en is eljátszhatod, ha jó színben akarsz feltűnni mint kereskedő. Vagyis 100%-ig megbízható rendszer nyilván nem lesz, de a pénzügyi oldalról a visszatartott vételárral már nem is érdekes: ha szart küld az eladó, nem kapja meg a pénzét, ennyi. Személyes tapasztalat, hogy a Paypal-os 45 nap néha kevés, ezért én jobbnak tartom az alipay rendszert: amíg nem kézbesítik a csomagot, addig nem kell lezárni a tranzakciót, legyen az 10 nap vagy 100, nem bukod a pénzed...
-
hungobungo
senior tag
válasz
grizlisandor #34734 üzenetére
Helyetted senki nem fog választani, ezt Neked kell megtenned!
-
hungobungo
senior tag
válasz
Aksomatic #34675 üzenetére
H7500+: Jó készülék, masszív, stabil összeszerelésű. Fényképező, GPS, kijelző, stb. minden rendben rajta, nem kiemelkedő de nem is rossz. És nagy, megbízható gyártól származik. A szilikon tokja iszonyat jó, körbe kiemelkedő kerek szegéllyel 100% hogy megvédi mindentől.
Mlais 58 air/pro: még nem tudok róla nyilatkozni, úton van egy de nem láttam. A kolléga áradozott róla, ő pl. ezt vette a Jiayu helyett, az talán mond valamit. Kamerájáról voltak fent tesztfotók, az extra paraméterek alapján szerintem nyerő vétel.
ZTE v987: ez is volt nálam, nagyon szép kijelző, forma, design, kamerája sötétben sokkal jobb mint az átlag, akksija jó nehéz, 2500mah-es - és nekik el is hiszem
. Ami nem tetszett, az talán egyedül a kijelző ujjlenyomatmágnesként viselkedése.
-
hungobungo
senior tag
-
hungobungo
senior tag
Ha a Mobileuncle segítségével újra tudod indítani a telót CWM módban, szerintem nem nagy gond ha nem megy gombbal. Én pl. a Mtkdroidtools reboot->into recovery funkcióját szoktam használni lustaságból
A jbart java-alapú, telepítsd először a legújabb Java runtime-ot, aztán a jbart.jar-ra kattintva indíthatod.
-
hungobungo
senior tag
válasz
paripácska #34567 üzenetére
Nem éri meg, adj hozzá még egy kicsit és vegyél 4 magos telót. Az iphone már nem menő
-
hungobungo
senior tag
válasz
janakbacsi #34310 üzenetére
Ha se kép se hang, akkor sanszos, hogy kitörte/felszakította a micro usb aljzatot (ezért nem lehet tölteni), ezt egy műszerész megforrasztja neked 2-3000Ft-ért. Nézd meg, hogy lötyög-e az aljzat! Töltés látszik a telefonon? Ad ki vmilyen életjelet bármikor?
-
hungobungo
senior tag
Akit érdekel a ZTE V987 225$+10$ most "nálunk", szerintem nagyon jó ár ezért a telóért.
-
hungobungo
senior tag
Válassz márkásabb telót, és megbízható eladót. Én kb. 1,5 éve segítek garis vagy nem garis dolgokat elintézni, mindent meg lehet oldani, és a vicc az hogy olcsóbban mint itthon. Egyedül a postázás ideje gáz, de ha találsz egy ügyes nem drága műszerészt Mo-on, megkaphatod a cserealkatrészt is (nyilván a nem garis ügyeknél).
-
-
hungobungo
senior tag
válasz
hungobungo #33787 üzenetére
Max arra utalhattak, hogy az első pozícionálás sebessége területenként eltérő lehet a látható műholdak száma miatt, bár ez is hülyeség mert pont az a lényege a GPS-nek hogy mindenhol működjön
-
hungobungo
senior tag
válasz
konigjanos #33753 üzenetére
Nekem nemrég ajánlotta az "eredeti kínait' a haverom, ugyanez kottára, úgy emlékszem hogy iNew i4000 FHD a neve, van hozzá két akksi, egy 1750 és egy 2550mah (vastagabb hátalappal), 230$ környékén lehet kapni.
-
hungobungo
senior tag
-
hungobungo
senior tag
MTK65xx rootoláshoz:
Nemrég megjelent a Root_with_Restore_by_Bin4ry legújabb verziója új rootolási módszerrel, olyan telót sikerült vele root-olnom, aminél az összes egyéb (flash nélküli) módszer kudarcot vallott. A módszer lényege egy Androidos biztonsági mentések visszaállításánál meglévő könyvtárátlépési hiba, bővebben itt.
Most örülök, mert igy nem kellett a system.img-et újraépítenem és flash-elnem -
hungobungo
senior tag
válasz
BullZeye #33092 üzenetére
A 4 mag nincsen semmilyen relációban azzal, hogy ki tud-e adni videót egy telefon vagy sem.
Ha Android 4.2.x-es van rajta, akkor a vezeték nélküli miracast technológiát használhatod, de ehhez kell egy olyan TV ami ezt támogatja (csak most jönnek ki ezek). Vannak fogadóegységek is már erre a célra, például ez, vagy ez kicsit olcsóbb de kici kínai...USB-n keresztül nem tudsz videót csiholni, kábeles igény esetén marad az, hogy HDMI-vel szerelt telefont vegyél. Volt egy telóm ami tudta, micro HDMI kábel tesztelésen kívül soha nem használtam.
Egyszerűbb egy olyan Androidos Media stick ami 2-4 magos, azt rákötheted a TV-re egyszerűen. -
hungobungo
senior tag
válasz
justaview #32935 üzenetére
Ha nem lett volna világos: a válasz az, hogy ha Android 4.x van rajta, akkor tudod törölni.
Amúgy a "hard reset" nem más, mint egy dedikált gomb vagy gombkombináció a factory reset funkcióhoz rendelve. Ez már rég nem kvarcóra vagy router vagy faszomtudjami amit tűvel kell böködni.
Android alatt nem így hívjuk, részemről tartom magam ehhez. -
hungobungo
senior tag
válasz
RVR400 #32922 üzenetére
1. nincs ilyen oldal.
2. leírtam, hogy 4.x-es Android óta lehet törölni bármilyen Google fiókot, "A Play-ből" nincs értelme, mivel az is az Androidost használja.Szerintem fogadd el azt hogy jobban tudom, ne vedd nagyképűségnek vagy sértésnek. Mivel a fórum hozzászólásod megmarad az utókornak, ha nem cáfolom meg, a később azt olvasók azt hihetik, hogy tényleg így van, pedig dehogy...
-
hungobungo
senior tag
válasz
Maximum1 #32921 üzenetére
Az még nem, bár gyanítom hogy ha a kijelzőn akkor az optikán is spóroltak (másban szerintem ugyanaz), úgy tudom hogy csak 5mpixeles a hátlapi kamera.
A ZTE V987-es volt az eddigi legjobb, azután talán a oem Zopo ZH900H meg a Hero H7500+ (ez is egy oem zopo) volt lehelletnyivel jobb. A többi egy kaptafa, azonos minőséget tud.
Talán csak az ISA A19Q volt az egyetlen "gyenge közepes" nálam. -
hungobungo
senior tag
válasz
Atomcsirke #32885 üzenetére
Volt nálam V987, szerintem az optikája kimagaslóan jó a mezőnyben.
-
hungobungo
senior tag
válasz
Groovebaby #32713 üzenetére
Ezt mondom, hogy egy PC-re optimalizált világban (weboldalak, felbontás, programnyelvek, stb.) megbaxhatjuk a lassú procikat meg a kis kijelzőket.
-
-
hungobungo
senior tag
válasz
sasa311 #32114 üzenetére
akkor csak a \system tartalma a fontos, azt kell továbbadnod (system.img, tar, akármi formájában), esetleg használhatod az én aroma installeremet, ami erre lett kitalálva.
-
hungobungo
senior tag
Pl. a Hero H7500+ miért nem játszós? 5", 1280x720 IPS, oem Zopo, addig lesz rá rom amíg a Zopo-ra, sőt... a vietnámiak is árulják más névvel, úgy szét van már mókolva, hogy csak na. Van rá pl. SGS4 felületű rom is, ha fontos a szoftverellátottság, ezzel nem lőhetsz mellé.
-
hungobungo
senior tag
válasz
citkar #31953 üzenetére
Most kaptam egy fehér Feiteng H9500-at (S4), nagyon jó! Az IPS panel makulátlan, a készülék kézbe simuló, szépen kidolgozott, a ház nem recseg, nem ropog, a fémszegélyt vizsgálgattam, szerintem végre igazi fém, nem csak fémhatású esték.
Még egy apró fémlemezke is van a doboz aljában, amin egy ismert márkanév áll és a hátlapra ragasztható -
hungobungo
senior tag
válasz
CoolBoy323 #31106 üzenetére
Most kaptam Jiayu G4 vs. Mlais MX58 kamera képeket, innen lehet letölteni.
Nagyon jókat mondanak a készülékről, sokan mint Jiayu G4 gyilkost emlegetik...
-
hungobungo
senior tag
válasz
laslie92 #30837 üzenetére
Ha egy 800*480 pixel felbontású telefon MINDEN PIXELE eltérő színű, az 384 ezer szín.960*540nél ez 518 ezer színt jelent. Vagyis még mindig azt jelenti, ha a képernyőn minden színpont legalább kétszer előfordul, akkor már nem szabad észrevenni bármilyen különbséget.
A színvisszaadás nem szabad hogy fakóságot okozzon, max. sávosodás jelenhet meg, ha egy true color képet nem true color kijelzőn nézünk (régi szép idők...).példa:
-
hungobungo
senior tag
válasz
laslie92 #30837 üzenetére
Egy kis reklám:
Akinek fontos a magyar kiszolgálás (és probléma estén magyar support) de Aliexpress/Dhgate árfekvésében akar vásárolni (ki ne akarna?védett utalással (Alipay), a jövő héttől fordulhat hozzám bizalommal, indul a kínai barátommal a közös vállalkozásunk. Szinte bármilyen Kínában gyártott telefont, tabletet, egyéb gadget-et be tudunk szerezni.
-
hungobungo
senior tag
válasz
FalconKnight #30829 üzenetére
Oké, de ő kettőről beszélt
-
hungobungo
senior tag
válasz
FalconKnight #30827 üzenetére
Amiket írtok, legtöbbször a régebbi fejletlenebb Android 1.x-2.x-4.0.x, a mostaniaknál lassabb processzor, lassabb belső SD, és a kevesebb ram együttes eredménye volt. Szétválasztani vagy egyet kiemelni közülük nem igazán lehet.
Android 4.1.x felett az én tapasztalatom is az, hogy már nincs gond a memóriakezeléssel.
Hetekig bekapcsolt és programtesztelésre szánt (értsd kb. 100 játékot néztem végig) telefonon sem éreztem lassulást amellett hogy extrém módon nyúzom a telefont (játékok, távoli asztal, ssh shell, Skype, Google naptár, email, talk, céges email, office/Acrobat Reader használat, 3 böngésző egyszerre használata napi szinten stb.)Régebben a lassabb készülékek még töb sebből véreztek, ezért kellett swap partíciókkal meg egyéb okosságokkal játszani, és pl. ezért volt szinte megváltás a Cyanogenmod a gyári Androidokhoz képest.
-
hungobungo
senior tag
válasz
CoolBoy323 #30819 üzenetére
Értem én, hogy ő így gondolja, de így kinyilatkoztatni valamit már inkább butaság, mint vélemény.
Ebből lesz az, hogy a vérpistike majd karácsonyra 2GB-os telefont akar, mer' Azinterneten azt mondták hogy csak az a jó.Laslie92 nem bántásból, de el szoktad olvasni amit/ahogyan írsz, mielőtt a OK gombra kattintasz?
-
hungobungo
senior tag
válasz
CoolBoy323 #30814 üzenetére
Nem fogja...
"Android manages the apps stored in memory automatically: when memory is low, the system will begin killing apps and processes that have been inactive for a while, in reverse order since they were last used (i.e. oldest first). This process is designed to be invisible to the user, such that users do not need to manage memory or the killing of apps themselves. However, confusion over Android memory management has resulted in third-party task killers becoming popular on the Google Play store; these third-party task killers are generally regarded as doing more harm than good."
Lefordítva kb.:
Az Android memóriában tárolt alkalmazásainak kezelése automatikus: ha a memória alacsonnyá válik, a rendszer elkezdi leállítani azokat az alkalmazásokat és folyamatokat, amik egy ideje inaktívak, a legrégebben használtat legelőször (vagyis fordított sorrendben). A folyamat úgy lett megtervezve, hogy láthatatlan maradjon a felhasználó számára, vagyis a felhasználónak NEM KELL alkalmazások bezárásával foglalkoznia. Az Android-os memóriakezeléssel kapcsolatos tévhitek miatt számos egyedi fejlesztésű taszk gyilkoló alkalmazást lehet a Google Play Áruházból letölteni: ezek általában többet ártanak, mint használnak.
-
hungobungo
senior tag
válasz
sajtjani #30281 üzenetére
Ott a linkelt oldal közepén nagy piros betűkkel, hogy:
"3 eltérő modell van ebből a típusból, és amit adnak az csak a qHD FLAT PLAIN modellhez van.
Ha másik kell, írjál nekik, mert a másik modellekkel nem fog működni és ez miatt nem fizetnek vissza pénzt"Van fenn alin több eladó is, kérdezd meg őket, annyit megér.
-
hungobungo
senior tag
Remélem haszos lesz sokaknak, magyarítás arra az esetre ha nincs alaprom a telefonhoz:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Vicces képek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Prémium gépház most fantasztikus áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest