- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hege21 #51479 üzenetére
Igen, működhet, DE ELŐTTE MENTÉS! (ld. témaösszefoglaló).
Ha van CWM, akkor a másik telefonról a CWM mentés visszaállítható, DE! nem teljes egészében!
0, A máshonnan származó CWM mentést tedd a /sdcard/clockworkmod/backup könyvtárba.
1, A jelenlegi rendszerről egy CWM mentés (remélem van a telefonom CWM)
2, Ezek után CWM-ből egy factory reset (wipe data/factory reset)
3, CWM újraindítása (advanced --> reboot recovery)
Ha ismét CWM-ben vagy, akkor
4, backup and restore --> advanced restore --> <kiválasztod a megfelelő mentést> --> restore boot
5, backup and restore --> advanced restore --> <kiválasztod a megfelelő mentést> --> restore system
6, reboot system
Mást ne állíts vissza.Ha a data-t is visszaállítod a más CWM mentéséről, akkor az imei számot is átveszed tőle, ami hálózati tiltást eredményezhet!
-
válasz
[KgP].Robot #51535 üzenetére
Eloszir a temaosszefoglalot olvasd el, ha azutan sem jutsz dulore, akkor tedd fel a kerdest, de ugy, hogy mit csinaltal, arra milyen reakcioja volt a keszuleknek.
Ne csak annyit mondj, hogy rossz, hanem azt is, hogy probaltal-e valamit. -
válasz
freestailo #51515 üzenetére
-
válasz
Anulu79 #51513 üzenetére
Azért az biztos, hogy a Concorde támogatja a dolgait, legalábbis tablet szinten biztosan.
Van hozzá saját fórumuk. -
válasz
Anulu79 #51508 üzenetére
Illetve azért a támogatást is meg kell nézni!
Orosz fórumok, xda-developers, magyar fórumok.
Melyiknek van nagyobb támogatása?
CWM, módosított ROM-ok, stb.
Természetesen, ha nem ez a cél és csak egy egyszerű használatról van szó, akkor lehet jó választás a Vertis.
De azért akkuidőben a 2,5Ah az nem oly gyengus a ZTE esetén.A concorde smartphone 5000 fórumtéma (azért őstagként a keresőt már illene használni)
-
válasz
Anulu79 #51499 üzenetére
kb. ugyanakkora esellyel kapsz itthon is rosszat, mint kinabol. meg a szolgaltatoknal is sok selejt tud lenni.
ki kell fogni, tomeggyartas van manapsag, ahol nem a minoseg, hanem a mennyiseg szamit.
en a v967-et vennem, holott pont egy hibas darabot kapott belole a kollegam. -
-
válasz
bendi806 #51172 üzenetére
Azok alapján, hogy a factory mode-ba be tudsz lépni, biztosan helyre lehet hozni a telefont.
Mentés nélkül ne állj neki. Lehet, hogy túllihegem a dolgot, de szerintem nem. Olyanokat írhat felül egy ismeretlen rom, ami a jelenlegi fél-működőben még jó. Ha pedig véletlenül is balul üt ki valami, és nincs gyári mentésed, akkor levélnehezékké válhat a telefonod.
Csak olyan ROM-ot szabad feltenni, ami kifejezetten a telefonodhoz készült. Pontos termékleírással, stb. Illetve arról is érdemes tájékozódni, hogy az a rom másnak működik-e.
Továbbá fontos, hogy hogyan kell feltenni azt a ROM-ot, amihez hozzájutottál.
CWM-ből, vagy flashtool-lal.
Tehát ha CWM-ből, akkor először CWM-et kell rá hegeszteni. Ahhoz kelleni fog a scatter file.
Ha flashtool-os ROM-ról van szó, akkor meg úgyis mellékelnek hozzá scatter-t.Nem győzöm elégszer hangsúlyozni mindenkinek, (és nem azért csináltam a leírásokat, hogy a szerveren foglalják a helyet
), hogy beavatkozás előtt MENTÉS.
Saját pédám, hogy ma reggel egy komplett falshtool-os mentést - némi átalakítás után - visszaraktam a telefonomra.
-
Akkor ez lehet, hogy ez jó hír a kollégának.
needromos oldalon van pár rom.
De azért azzal óóóóvatosan.@(#51086) bendi806
Factory módban sem indul el a telefon? (ott szokott adb elérés lenni) -
válasz
bendi806 #51078 üzenetére
MTKDroidtools
Flashtool mentés.@(#51072) lusjen
Nézd meg, van-e a /system/etc könyvtárban olyan fájl, hogy gps.conf.
Ha van akkor nézd meg a tartalmát.
Ha ilyen:
NTP_SERVER=0.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=1.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=2.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=3.europe.pool.ntp.org
XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin
INTERMEDIATE_POS=0
ACCURACY_THRES=0
ENABLE_WIPER=1
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276
SUPL_NO_SECURE_PORT=3425
SUPL_SECURE_PORT=7275
SUPL_TLS_HOST=FQDN
SUPL_TLS_CERT=/etc/SuplRootCert
CURRENT_CARRIER=common
DEFAULT_AGPS_ENABLE=TRUE
DEFAULT_SSL_ENABLE=FALSE
akkor ennyit tud a GPS vevő. -
válasz
bendi806 #51048 üzenetére
Ha jól látom, akkor MT6577-es készülék.
Elsőre közelítésre: MENTS!
Még így is, hogy félig nem indul a rendszer!
Az összefoglalóban van két link, hogyan lehet.Fontos volna tudni, hogy milyen recovery van a telefonodon. Gyári 3e, vagy módosított valamilyen (CWM, TWRP, COT, Carliv, stb...)
-
válasz
djrobaa #50744 üzenetére
Ebben a topikban a keresőt használva , és it off-ba téve gyorsan kapsz választ
-
válasz
Sevenc #50660 üzenetére
Akkor az elegge a tegla fele vette az iranyt.
Viszont nem szabad feladni a remenyt, mert amir csampei regebbe linkelt -marmint a jack aljzaton keresztul bemenni a telefon agyaba- az lehet meg ra gyogyir.Ha meg valahonnan sikerulne felhajtani azt, ami rajta volt rom, akkor az talan felmenne ra.
-
Nyitottak neki fórumtémát: [xiaocai x9]
-
Lenovo A820 - bár ez talán az egyik legnagyobb...
Ez szinte biztos.
Van mögötte közösség, többféle ROM, eddig a sírból is sikerült visszahozni.THL W100 - ez állítólag csúszik
Csúszik, az tuti. Fogdostam, tapogattam már, tényleg csúszós.
Egyébiránt szerintem pofás telefon, vaku egy vicc.
Szoftvere viszont rendben van, nem kell hegesztgetni.
A THL meg egyébként is adja ki a frissítéseket, ha mégis valakinek kell.Amoi N828
Nekem ez a telefon is tetszik, de van topikja is. Közelebbről nem ismerem. -
-
válasz
csampei #50192 üzenetére
Egyetértek.
Azért remélem, sosem kell használnom ezt a visszaíró csodát, főleg hogy ilyen nehézkes. De az ember szorult helyzetben nagyra értékeli már azt, is, hogy van ilyen lehetőség.Azt azonban jó lenne tudni, hogy mitől szállt el az imei. A MUT nem szokta rossz helyre írni.
A CWM mérete jó volt (<6MB)
Kérdés, hogy előtte jó volt-e.
Vagy esetleg egy factory reset után szállt-e el, ami viszont azt jelenti, hogy eleve mókolt imei volt.De a lényeg, hogy működjön.
-
válasz
Sevenc #50186 üzenetére
Látom, míg távol voltam rendesen besűrűsödtek itt az események.
Gondolom nem mentettél, mielőrr flash-eltél volna. Pedig még a nem működő rendszert is érdemes lementeni, bármi geb@sz van, akkor legalább a kiinduló állapot legyen meg. No mostmár mindegy. Pláne, hogy a tiéd azért működött.
Most már nagyon kíváncsi vagyok. -
válasz
ZoleeWolf #50144 üzenetére
Lehet, hogy egy teljesen új recovery-t kellene gyártani hozzá, ehhez kellene a boot.img.
Az imei témához csampei koléga linkelt itt egy lehetséges megoldást.
A leírás elején említi, hogy rs232-es porton csatlakozik, de a lényeg az imei visszaíró program, amit a későbbi hozzászólások valamelyikében linkel.szerk.:
most nézem, csampei már linkelte a 4pda-s oldalt -
válasz
Sevenc #50137 üzenetére
Amikor a fényképen is látott állapotba kerül, akkor van adb (android debug bridge) elérés?
Ezt úgy is meg lehet nézni, hogy az MTKDroidTools-ot elindítod, és amikor kiír mindenfélét a telefonról - remélem, hogy kiírja - akkor ott van egy ADB SHELL gomb.
Arra kattintva kellene kiadni azt a parancsot, hogy
adb devices
Ha valami számsort ír ki, akkor van adb elérés. -
válasz
ZoleeWolf #50135 üzenetére
Bekapcsolt állapotban az usb hibakeresés be van kapcsolva, amikor az MTKDroidTools-t próbáljátok? Melyik MTKDroidTools verziót használjátok?
Egyébként megnéztem a CWM-met, ez egy orosz portolt CWM, de nem derült ki, hogy honnan portolták.
Kellene egy /system/build.prop fájl, hátha abból kiderül valami, mi is a termékleírás a Bedove-nál.. -
-
válasz
iMaverick #49901 üzenetére
Ha az eredeti Lenovo-s szoft van rajta, akkor nem lesz olyan egyszerű. Sajnos.
De azért volt pár fórumtárs, aki a Lenovo magyar repo-ján dolgozott:
[link]
Név szerint: osztraksajt, vegyszer és fape.
Tehát, ha van olyan ROM, ami Lenovo-s és CWM-ből telepíthető, akkor a linkelt repo-val elméletileg lehetőség nyílik a magyarításra. -
válasz
kisgyerek85 #49897 üzenetére
Attól függ, milyen Xperia-t akarsz váltani.
100$ körül kifutó szériák vannak, ha vannak, leginkább MT6577 professzorral.
ZTE V889M, V889S. A többi ilyen telefon meg egyre drágáb...
Persze biztos van még ezen kívül is, majd a többiek is javasolnak. -
Annyit még esetleg megnézhetnél, hogy a Flashtool Readback működik-e.
Ez gyakorlatilag kiolvas, tehát kárt nem tudsz tenni a telefonban.
Elegendő csak 1-2 dolgot kiolvasni, nem kell az egészet. Javaslom menteni az nvram-ot leginkább. -
válasz
alexw801 #49773 üzenetére
Én spec az Application backup and restore-t használom.
-
Ezzel kapcsolatban nem ilyen rossz a helyzet:
DSFA lista, Dual sim full active. -
Irtam a gyartonak adott egy linket, hogy azzal probaljam meg ujra flashelni. Akkor most majd legyen minden bepipalva sp flash toolban?
Igen legyen minden bepipálva, más ötletem nem volna jelenleg. Remélhetőleg a gyártó tényleg azt adja, ami neked kell. Szurkolok neked.@(#49730) Mercutio_
Bizonytalan vagyok a G4-gyel kapcsolatban, mert ami a kollégámnak van, annál a gps nem túl acélos.
Egy másiknál a power gomb nem működik megfelelően.
Szóval vannak ennél is - mint mindenhol - nem egészen teljes darabok. -
válasz
Mercutio_ #49728 üzenetére
A g4 topikban szerintem érdemes olvasnod.
-
válasz
Mercutio_ #49722 üzenetére
1. Ha lenne, már lecsaptam volna rá, mint floki a lábtörlőre. Persze ettől még lehet, de eddig nem találtam. Sajnos.
Már megszoktam az A820 méretét, de...
Illetve a Jiayu G4 kisebb, mint az A820, és 4,7"-os. Tehát végülis félig van, de nem 4,3 hanem 4,7", alig nagyobb a V970-nél, de kisebb az A820-nál. -
válasz
csampei #49714 üzenetére
Bizony, a gyári firmware-ek szokták így kérni a flas-elést.
Ugyanakkor ki tudja, hogy a linkelt oldalon valóban a gyári FW van-e. Jó esetben igen.Példa, saját:
Volt egy Lenovo A820-am, amihez a gyári rom-ot így tettem fel, preloader-rel együtt. Minden OK volt vele, aztán garanciában - más ok miatt - visszaküldtem kínába. Kaptam helyette egy másikat, ahol viszont ugyanaz a gyári rom preloader-rel együtt (fél)hulla telefont produkált! Töltést nem vette, de a win pittyent amikor bedugtam a telegont, tehát setettem, hogy menthető. Így egy másik preloadert kellett használnom ahhoz, hogy életre keljen. És bíz az új preloader-rel felment az egyel későbbi gyári rom. A telefon azóta is műxik.Tehát azt kell mondanom, hogy akár típusazonosság esetén is lehetnek ebből gondok.
A fene érti néha...@(#49712) Myth
Elméletileg mindent helyesen csináltál, amit fentebb ítam, arra nem lehetett számítanod.
Először ilyen esetben mindig preloader (és dsp_bl nélkül, ha van) nélkül érdemes download-dal csinálni.
Sőt, ha csak frissíteni akarsz, akkor elegendő a bootimg és a system (andoid) flash-elése.
Tudom, ezek az infók már későn jöttek.
Van-e mentésed ami a vásárláskori állapotot mentette le?
Esetleg van-e másik gyári rom, amit le tudsz tölteni?
Gondolom akkor recovery-be sem lehet belépni (ez "kicsit költői" kérdés volt)Mikor rádugom a gépre akksi nélkül akkor pittyen a windows...
Ez nem rossz hír, de mint modottam, szerintem a preloader-rel lesz gond. Val'szeg másik kell hozzá. Ezt most így elég meredek leírni... én csak a saját tapasztalatomra tudok támaszkodni.
Próbáld meg a kapcsolatot felvenni az eladóval, hátha tud egy másik gyári rom-ot. (Persze akkor, ha nem az volt az eladó, amelyik honlapot linkelted)@(#49714) csampei
"ehhez képest itt mindenki vagyis legtöbb fórumozó azt írja hogy a "preloader" ne legyen pipálva...."
Talán nem véletlenül. -
-
Ha nem akarsz várni míg megérkezik, akkor a blogomban van CWM készítő műhely, ott leírtam, hogy mik kellenek a CWM portolásához. Este felé saját gépnél leszek, ha addigra össze tudod szedni a szükséges fájlokat, akkor éjszakára már lehet belőle egy CWM. (800x400-as a kijelző felbontása, ugye?) [link]
-
Kollégám rendelt ismerősének egy A390-et.
"Lehet", hogy nálam fog landolni egy pár napra.
Ez persze azt is jelenti, hogy le fogom menteni az aktuális vásárlási állaptot róla (CWM-et biztos bütykölök rá egyet). Mivel héten rendelte, ezért tuti még vagy 3 hét, mire itt lesz.
Ha marad időm, akkor némi turkálást is megpróbálok rajta végezni. -
Lenovo A820 - 4,5" - nincs vaku (de nem is kell, sz'tem), azért némi hekkelési kedv nem árt hozzá
ZTE v967s - 5", persze, hogy ez a legnagyobb. (Kollégámé hibásan érkezett, postafordultával ment vissza Kínába; de ez csak megjegyzés, egyedi hibáról van szó)
THL W100 - Ennek a telefonnak a szoftvere az, ami a legkevesebb "törődést" igényli. Alapból van benne magyar nyelv, kollégám panasz nélkül használja.A szerencse, hogy mindháromnak van saját fórumtémája.
Ez azért már pozitív.
Lehet, hogy hazabeszélek, de az A820 közössége kifejezetten jó (mivel a kezdeti időkben elég sok aktív fórumtárs - osztraksajt, vegyszer, fape, DJGABI, stb... - szívét lelkét beleadta a telefon és szoftver jobbá tételébe)
-
válasz
banderasz77 #49444 üzenetére
Könnyen lehet...
Akku nélkül esetleg megpróbálhatnál egy flashtool kiolvasást, hátha beindul a preloader.
(Ezek a jelenségek igencsak preloader-kiütés - feltalátam az új MTK betegség kórisméjét- gyanúsak.)
-
válasz
banderasz77 #49381 üzenetére
Töltést veszi?
Hogyan frissített?
Akkut kivéve és a telefont csatlakoztatva pittyeg-e a windows? -
válasz
banderasz77 #49365 üzenetére
Az attól függ, hogy mit és hogyan és mennyire tégla.
Az ördög és a megoldás kulcsa a részletekben rejlik.
Ennyi infóból csak azt lehet tudni, hogy tégla frissítés után, erre így csak a google tud válaszolni.
Több infóból már lehet, hogy a fórumtársak is. -
válasz
instantwater #49363 üzenetére
-
válasz
adorjant #49336 üzenetére
A gyári szoftver ugyan úgy 3 nyelvet (2 kínai és 1 angol) fog tartalmazni.
Célszerű felvenned a kapcsolatot az eladóval, hogy "hát helló, a multilang rom kéne, amivel küldted.", mert bizony ota frissítés következtében a nyelvek elhaltak.(Tipp, ha van már mentésed:
A /system/build.prop-ban keresd meg ezeket:
ro.product.locale.language=
ro.product.locale.region=és írd mögé:
ro.product.locale.language=hu
ro.product.locale.region=HU
Mentsd le a fájlt, és indítsd újra a telefont.) -
Keress rá a támogatottságára. Talán az lehet a hátránya.
Persze orosz/kínai oldalon (esetleg még spanyol) lehet, hogy rálelsz, de egyenlőre a qualcomm-os dolgok még nem rendelkeznek a 2 kártyások között olyan közösséggel, mint az MTK-sok.
Természetesen ez idővel változhat, és jó is lenne, ha változna.
Más "gond" nem nagyon lehet vele, szerintem. -
-
-
válasz
dosanc #49255 üzenetére
Hátom nap alatt ez a második ilyen hibával küzdő készülék (a másik nem W8 volt!).
Az előzőnél a rom újrarakása segített.Viszont mielőtt ebbe belevágnál, kellene csinálni CWM-ből egy factory reset-et.
Ha nem jön össze így az, hogy elindul rendesen, akkor a kérdés az, hogy van-e gyári telepítőkészleted? (A THL elég jól támogatja a telefonjait, szóval ha még nincs, akkor is biztosan tudsz leszedni a thl honlapjáról.)
@(#49256) instantwater
Szerintem nagyon is. Ki tudja mikor kapják meg, és akkor a 45 nap-os védelem időintervalluma ketyeg szépen visszafelé...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest