- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
svgyula
addikt
Ezt is olvasd el itt lesz valószínűleg infó
-
svgyula
addikt
Nincs gond a telefonnal! Az android beállításokat kell megcsinálni itt olvass utána
-
svgyula
addikt
válasz
Dyingsoul #64674 üzenetére
Nem! Egyszerűen nem tudok aludni, rengetegszer felébredek és nincsenek álmaim! Tudom az nem baj
de ha ki van kapcsolva kipihenten ébredek és általában valamennyire emlékszem az álmomra is. Erről azért érdemes beszélni mivel alvás közben az álom a legvégén van (ha jól tudom) előtte pedig a szervezet regenerációs ciklusa ez viszont nagyon fontos! Ha nem jutsz el idáig akkor nincs öngyógyítása a szervezetnek.........
-
svgyula
addikt
válasz
Desxtra #64608 üzenetére
Szia! Volt már szerencsém ilyen esettel. A fő gond az ha nincs megfelelő térerőd a telefon próbál kompenzálni és ekkor jön elő az a gond hogy fűrészhang. Ennek az az oka hogy egyszerűen összegerjed az antenna a mikrofon erősítő paneljével. a megoldás az lehet hogy a kettő közé megpróbálsz egy alufóliát becsúsztatni mégpedig olyat aminek leragasztód mindkét felét átlátszó fóliával. Persze nincs tuti megoldás mert addig kell mozgatni amíg eltalálod azt a helyet ahol tökéletesen árnyékol. A cobot gt99-e volt ilyen gond és csak a telenor hálózattal! Ami ugye érdekes mert ráadásul városban csinálta ezt a gerjedést! Persze 3G sem volt nagyon sok helyen még a telenor üzletében sem! Na ennek viszont nem a telefon volt az oka. Amikor az eladó azt mondta "oda kell menni az ablak mellé ott van vétel" majdnem elröhögtem magam. Belegondoltam a reklámokba................
más
Valahogy ezért nem is értem mit erőltetnek a 4G hálózaton? Az nekem majd csak akkor kell amikor olyan lefedettsége lesz mint a GSM-nek!
Sajna annak a valószínűsége 0!, hogy ezt bármelyikünk megéli! Ahhoz az embernek kell pár ezer év egyedfejlődés ahhoz, hogy ilyen méretű besugárzást kibírjon! Persze ezt mindenki cáfolja! Sajna én észreveszem azt is ha a wifi bekapcsolva marad.(öregszem)
-
svgyula
addikt
válasz
gipsztigris #64453 üzenetére
Az áraik nem ezt tükrözik. Nekem a drága=minőség
! Az Ő telefonjuk árban nem az a kategória ahova beárazták!
Valószínű nem rosszabb mint amiket Kínából rendelünk DE és ez a lényeg nem is jobb! Viszont az ára nem ezt mutatja! Ezt is értetted igaz?
-
svgyula
addikt
válasz
konigjanos #64447 üzenetére
Én még látok egy zöldet is
az meg állandóan világít
Ez az új tred lesz?
-
svgyula
addikt
válasz
gipsztigris #64434 üzenetére
Szia! Nincs is baj a concorde készülékekkel csak az akkumulátor általában kicsi és az ár az egekben van!
Egy MTK6582 szett A Hauwei p6 klón az 1850mA akku max bruttó 50000.-!
A másik a cobot gt99 bele (150$) tehát bruttóban max 45000.-
Természetesen csak! hasonlítások voltam mert biztosana concord beszerzői osztályon felüli anyagot használnak!
Nekik biztosan külön indítják a gépeket
a kici kínai robotok
és ott állnak mellette és nézik hogyan folyik ki a mobil a "lukon"
-
svgyula
addikt
válasz
bozsozso #64362 üzenetére
Ha jól tudom max azt mondja, hogy az "előfizető jelenleg nem elérhető"! Aztán a dual aktív telefonnál mit mond arra én is kíváncsi lennék
De ha felveszed akkor biztosan tudsz sztereóban egyszerre két emberrel beszélni. Ha meg nem akkor jön a leb@szás hogy ha hallod hogy csörög miért nem veszed fel!!!?? Akkor inkább a "jelenleg nem elérhető" mert akkor tudják hogy vagy beszélsz vagy olyan helyen vagy ahol nincs térerő!
-
svgyula
addikt
válasz
bozsozso #64353 üzenetére
Lenovo K910 Vibe Z Ezt találtam hirtelen de ez sem "fussa" 100-ból. Nem is tudom van-e? Ha belegondolsz egyszerre két telefont veszel csak egybe van építve. Azaz két adó és két vevő rész ami függetlennek kell, hogy legyen egymástól ha mindkettőt egyszerre akarod használni. Ja és ilyenkor valaminek a rovására kompromisszumot kell kötni! Persze a te dolgod..............
Az én képességeimet meghaladjaa két kártya egyidejű használata. Mondtak már itt olyat is hogy telefonálás közben nézegeti a neten az árakat(?) de hát nem vagyunk egyformák.................
-
svgyula
addikt
válasz
CoolBoy323 #63990 üzenetére
Hali! Miért vergődtök a G2F-el? Csodára számítotok?
Meg kell venni a G5-öt abban van 3G, fém ház, 4,5" kijelző, kell több? A G2F ha kijön egyáltalán(?) már indulásra egy ideje múlt szerkezet lesz. Nézzetek körül a piacon a dual sim telefonok között szinte már egyetlen kis méretű telefont sem lehet találni az új! vassal a belében!
Az új hardverek(panelek) tervezésénél mindenhol az 5" kijelzőt veszik alapul, na meg a vékony formához tartozó lapos akku is helyet igényel (bár ez nekem sem tetszik).
-
svgyula
addikt
válasz
topi66 #63975 üzenetére
ESzia! Szóval akkor "se kép se hang" azaz nem megy a telefon? A fiamnak is volt a multkor egy ilyen "málőrje" hazavágta az androidot rajta! De mázlia volt mert megvan még a firmware meg a progi! Szivesen segítek ha? kell? De csak siófokon
Azt mondta, hogy csak a boot képet akarta kicserélni!(de minek??)
-
svgyula
addikt
válasz
benceman00 #63931 üzenetére
Szia! Nézz szét itt
mivel van saját fóruma............... -
svgyula
addikt
válasz
Andibaba813 #63872 üzenetére
Szia! Gmail ikon katt-beállítások(bal alsó tapi gomb) email fiókod hosszan tapi adathasználat -automatikus szinkronizálás pipa.
-
svgyula
addikt
válasz
run4fun #63700 üzenetére
Szia! A mikrofon nem valószínű, hogy "egyedi". Egy ügyes szaki simán át tud forrasztani egy olyat ami belepasszol egy lepukkant telóból! Feltéve hogy ez a baja. Inkább a panelhez vezető "szalagkábel" csatlakozásánál szokott gond lenni. Persze ha a melóhelyen hordtad koszos környezetben bármivel tele
mehetett. Azért nem ártana egy nagyítóval, olyan "ékszerész"-el átnézni. Ja és az a kis rés vagy furat ahol belebeszélsz nagyon fontos ott kukucskáljon ki a mikrofon mert ha elmozdul vagy csak valami pl szigetelés rögzítő, odacsúszik akkor vége! Elég csak egy pici szinte észre sem vehető de a különbség nagyon erőteljes! -
svgyula
addikt
válasz
CsaBully #63679 üzenetére
Szia! Ilyet nem néztél?
-
svgyula
addikt
válasz
Dominó85 #63620 üzenetére
Szia!
Hát érdekes dolgokat mondasz! A hátlap valószínűleg pont olyan mint a CUBOT ONE nincs mögötte szinte sehol légrés így lehet egészen vékonyat készíteni de ezt csinálja nagyon sok gyártó hogy legyen belül hely! Csak takarásra szolgál, hogy lefedje a hátulját és nem azért, hogy harckocsival áthajtsanak rajta!
Amit írtál a "szenzorok mondanak csődöt..." ismered ezt a játékot?Minden ilyen játék ha be van kapcsolva infót-segítség akkor kiírja a kezelést. 29.06-nál ott a "learn more"
Semmilyen szenzor összeomlás nem volt ott! Addig amíg a saját kezedben nem próbáltad ki nem kell mindenről lehúzó véleményt mondani. Én sem mondtam egy zoppo telefonról sem véleményt mivel nem volt a kezemben. A formáról, árról meg nem mondok véleményt mert ez csak rám tartozik és senkit nem érdekel, hogy nekem vagy neked mi tetszik, azt az egyének szeme dönti el........
-
svgyula
addikt
Tisztelt Uraim!
Egy gondolatmenetet fűznék hozzá a processzor üzemidő dologhoz.
Az összehasonlítást valószínűleg a mi találgatásaink nélkül is elvégezték.
Annyira azért nem tartom a fejlesztőket tudatlannak hogy a teljesítmény
felvétel rovására fejlesztik a processzorokat. Gondolkozni kellene!Ha így lenne
akkor már visszajutottunk volna az első hordozható telefonok szintjére azaz vállra
akasztható akkumulátorral szállítanák a telefonokat
Ami minden processzor típusnál megoldandó feladat a sebességből származó
hőmennyiség minimalizálása. Ennek a megoldása a teljesítmény növelését és egyben
a felhasznált energia csökkenését eredményezi.
Egy apró példa a régi pc-m 3Ghz egy mag és akkora volt a hőleadása alig tudtam levinni
a nyári melegben! Az alap hőmérséklet 50-65c°! A mostani dupla sebesség fele a fogyasztás
és láss csodát a max hőmérséklet 45c°!! jóval kisebb hűtővel!
Tehát amit eddig tudunk az, hogy ugyanazt az alkalmazást (mert ugye nem készítettek ezekre
külön OP. de appokat sem!) gyorsabb processzorral pl dupla sebességgel fele annyi ideig használja
az akkumulátort. És mint írtam a teljesítmény nem egyenesen arányos az áramfelvétellel ebben az
esetben!Mivel a tervezéskor a sebességet úgy állítják be, hogy optimális legyen.
Na az viszont egy másik kérdés, hogy a telefon gyártók mit áldoznak fel a kinézetértamihez először hozzányúlnak az az akkumulátor mivel ha a külsőhöz nyúlnak és elb@sszák akkor feleslegesen
dolgoztak a ha viszont többször kell tölteni az 1BIT-es felhasználók úgyis csak akkor veszik észre
amikor már használják. De mint minden nő a választásnálsokan követik a férfiak közül is ezt a
három dolgot: szín?(legfontosabb), forma?
megy-e a ruhámhoz?
Az átlag nőnél több nem kell. Ezt ki is lehet próbálniEzt nem sértésnek szántam egyszerűen így
vannak kódolva -
svgyula
addikt
Szia! Mire kihozzák kb olyan lesz a "teknika" az éppen aktuálishoz képest mint most az okos telefon meg meg az első betárcsázós motorola.
De lehet közben rájöttek teljesen felesleges fejleszteni! Az ígéret meg fenn maradt
Mondjuk az idő diseinere valóban átlépett rajta
és beleolvadt az átlagosság tengerébe.................
-
svgyula
addikt
Tisztelt Uraim! Ha valaki occso vagy oppo telefont szeretne kiárusítják! Nem semmi az ára egy akku áráért kapsz egy telót!
-
svgyula
addikt
válasz
forgonati #62914 üzenetére
Szia!
Pontosan azt csináltam amit írtál! a kocsiban a navi (két éve használom kifogástalan) párszor volt frissítve.
A telót jobb híján beraktam a km-óra elé mert ott állt meg és láttam. Nos semmi különbség nem volt a kettő
között! A két rendszer közötti különbség annyi volt hogy az egyik win CE5 alá van a másik meg természetesen android.
De bátran mondhatom, hogy mivel jártam én is Köln-ben nem volt gond. A navi-val szinte egész német országot végigjártam. Ha néha nem volt lefedés mint az alagutakban a rendszer kompenzálja mivel az utat előre jelzi több száz méterrel!
Ez még a gyári beépített rendszerrel is előfordul! Arról pedig ne is beszéljünk hogy azok mennyibe kerülnek. A gyári rendszer árán kapnál egy szatyor kínai "csúcstelefont"
A főnököm passatjából ellopták a km egységgel együtt (1,5Mft!+szerelés) szakszerűen nem romboltak semmit -
svgyula
addikt
válasz
RVR400 #62743 üzenetére
Azt szeretném kérdezni csak, hogy rendesen kinavigált a telefonod a konyhába és felbontotta a sört
?
Mert ha nem akkor semmit sem ér
A enyém is hamar talál teljes pontosságot ma megnéztem 8mp volt! ez úgy hogy a gps ki volt kapcsolva a program indításkor és csak akkor indítottam amikor beléptem a térkép menübe mire megnéztem a "holdakat" ott virított 5db és mint írtam nyolc-ig számoltam el mire bezöldült és kiírta a pontosság "kiváló". De az enyém köszönni is tud és felbontja a sörömet is! -
svgyula
addikt
válasz
CoolBoy323 #62698 üzenetére
Bocs de valamiért a tábláról nehezebben kezelhető!
-
svgyula
addikt
Tisztel Uraim!
Megjelent a gyártó honlapján is x6 a cubottól és eddig 200$ alatt! -
svgyula
addikt
válasz
Merula Alba #62654 üzenetére
Szia! Az utolsó kérdésre tudom a választ ha dual standby akkor amíg netezel a másik kártyán nem leszel elérhető. Ez pont olyan mintha egyszerre akarnál mindkét két kártyán beszélni. Van ilyen, de azok a dual active telefonok 100eft-nél kezdődnek.
-
svgyula
addikt
válasz
laslie92 #62617 üzenetére
Szia!
Nos nem kételkedem abban amit írtál. Viszont azt tudni kell az amit te mutattál az első szériás CUBOT ONE
Amit októbertől adtak ki abban már nem egészen az a belső van.
Az újakat az MTK6589T 4x15Ghz vel jöttek ki. A xiaocai x9 csak a MTK6589 4x1,2Ghz az antutu teszten 10-11e pont között teljesít az én telóm meg 16800pont tehát valami nem egésze azonos ugye?
A fényképező is kétfajta van bennük az enyém tudja a full HD videot azaz 1980x1080/30kocka mp. -
svgyula
addikt
válasz
madrac #62510 üzenetére
Szia! Megtaláltam a piros kijelzős telefon de már kijavították CUBOT ONE kijelző csere után
-
svgyula
addikt
Cseréld már ki azt a kapcsolót vagy cserélest ki. Annak hogy néha reagál azt jelenti, hogy amikor megnyomod egy pillanatra érintkezik aztán átbillen és már nincs érintkezés vagyis besz@rt mi az ami ebben nem egyértelmű. Ha nekem nem hiszel mérd ki! Vedd ki az aksit és mérd meg a kapcsolót benyomva és látni fogod, hogy benyomáskor egy pillanatra lesz érintkezés aztán megint nem.
-
svgyula
addikt
válasz
cocus007 #62154 üzenetére
Szia!
Úgy látom amit pár napja leírtak még sok ember számára nem egyértelmű. Megpróbálom egyszerű nyelver lefordítva.
A telefonok tartalmaznak egy munka tárhelyet ahonnan közvetlenül a processzorral tudnak kommunikálni ez a RAM induláskor ide töltődik be a rendszer.
Van egy másik tárhely ez a ROM ami az egész operációs rendszert tartalmazza. Mivel mindenki az egész tárhely méretét adja meg ami eleve formázás után nem akkora mint a "névleges" méret. Érthetően a 4Gb tárhely formázás után csak 3,6Gb kapacitású. Mivel az operációs rendszer feltelepítés után lefoglal belőle egy jó darabot, plusz kialakít egyéb particiókat amit csak azok a programok használhatják aminek létre lett hozva.
Tehát a felhasználó részére kialakított terület pl. nálad csak!? 1.3Gb.
Nálam ugyanez a "névleges" 8Gb tárhelyből 5,6Gb szabad! Tehát így kellene értelmezni a telefon paramétereit legalább is ami a tárhelyre vonatkozik.
Az pont úgy néz ki az android-nál is mint a windows-nál minél újabb annál "dagadtabb"vagyis nagyobb háttértárat igényel. Nincs kizárva, hogy a 5-ös android már a 2Gb RAM és 32Gb ROM tárhellyel sem elégszik meg. Persze ez még csak Sci-Fi egyelőre.
-
svgyula
addikt
válasz
Maximum1 #62047 üzenetére
ÓÓÓÓ félreérted engem egyáltalán nem zavar! Mivel én akkor és ott vásárolok ahol nekem tetszik. DE nem próbálom védeni és ajánlani azokat a "dilereket" akik valahonnan(ne firtassuk) rendelkeznek tőkével mint pl."ZOPO MOBILE" és elkezdik árulni. Ez a tőke nem lehetett több mint 20millFt(csak a viszonyításképp írtam forintot) Természetesen szabad kereskedelem révén 100%-ban joguk van erre. De nem furcsa az senkinek, hogy egy üzlet
mert az!
csak 8 féle terméket forgalmaz? Ez nem egy autókereskedés................. vagy mégis?
Ezek csak és kizárólag az én meglátásaim.Aki vásárol bárhol próbáljon meg részrehajlás nélkül tények közölni és ne "istenítsen" egy eladót se. Neki az a céljuk hogy haszonnal eladjanak a vásárlóknak meg joguk van eldönteni azt hogy hol és kitől vásárolnak.
Arról ki hol és mit ad el és hogy tudja megúszni a "vaterán az eladást" vagy az ÁFA-t! Ezután mindenki így ossza az észtmeg dicsekedjen ez erre a fórumra is érvényes!
-
svgyula
addikt
válasz
gipsztigris #62023 üzenetére
Tudod nem látod át az egész vonalat és ezzel van itt mindenkinek gondja!
Tehát járjuk végig röviden a Kínából rendelt telefon tartalma gyári alapár+(nagyker?)+webshop+szállítás=pl.! 100$
Ugyanez itthon: gyártó alapár+nagyker+kisker(Kínai)+szállítás+kisker hazai haszon!+ÁFA+belföldi szállítás=160$
Na szóval az a plusz a semmiért költség bosszantja az embereket mivel nálunk nem a mennyiségen kapott kis haszon a lényeg hanem a kevés eladott terméken jól lehúzzuk az ügyfelet működik.
Az hogy itthon úgy alapítanak ilyen céget, hogy még a gyártó ajtajáig sem biztos, hogy eljutnak nemhogy egyenesen onnan kapjanak terméket. Csak valami köztes beszállítóval tudnak alkudozni.Természetesen ez a beszállító is kér a tortából!
JA és pl. a concorde esetében a matricázás is költség -
svgyula
addikt
válasz
konigjanos #62003 üzenetére
Szia! Végigolvasva a cikket biztosan nem lesz hozzá elérhető googleplay!
Az is csoda, hogy android fut rajta hiszen a nokia a microsoft tulajdona.
Valószínűleg ezzel akar betörni az android piacra mivel a saját winmobil OS elég tré!
Vett egy "occó" OS-t aztán majd megy a soha véget nem érő buheráció, pont úgy mint a windows-nál.
Nem csodálkoznák azon ha pár hónap múlva kihoznák ugyanezt a készüléket winmobil OS-el és jönne a duma, hogy az android ilyen meg olyan de BEZZEG EZZEL MÁR HÚ DE JÓ!
Az viszont biztos, hogy root jogot nem fogsz egyszerűen kapni a telefonra erről gondoskodnak lesz jópár tégla mielőtt bárkinek sikerüni fog. -
svgyula
addikt
válasz
dehogyisnem #61798 üzenetére
Szia! Beleírták a kezelési útmutatóba, hogy milyen közel kell lenned a műholdhoz?
100-200méter
Miért nem maradtál egy olyan típusnál aminek van fóruma és működik is? ŐK meg maradhattak volna a GPS gyártásnál
bár ezek szerint az sem megy nekik valami jól
-
svgyula
addikt
válasz
peestike #61752 üzenetére
Szia!
Nekem anno az segített hogy kimentettem az egész könyvtárat system/media/audio/ringtones.
ezután töröltem az egészet a helyéről. létrehoztam egy új!! könyvtárat a telefon "külső" tárhelyén (ringtones)
bemásoltam az összes hang file-t. Ezután a romtoolbox-al nem másoltam! áthelyeztem a system/media/audio/ könyvtárba.(a root jog szükséges) Azóta semmilyen gondom nincs vele. Ja azért nem árt odafigyelni mert nem lehet telepakolni "mp3 csengő hang-al" ezután sem. Sokan esnek olyan tévhitbe hogy beállítanak az sd kártyán csengőhangot aztán az újraindítás után "elfelejti" ez nem is csoda. Mivel a rendszerindítás legutolsó része az SD kártya csatlakoztatása ilyenkor a rendszerben már régenle lett ellenőrizve és mivel nem találta meg a beállított file-t az alapértelmezett lett az "élő". De elég az is, hogy rádugjuk a pc-re ahol a használat idejére leválassza az SD kártyát DE a telefonét is a rendszerről!
-
svgyula
addikt
válasz
Kacsanova #61703 üzenetére
Szia! Próbáltál olyat csinálni vele, hogy akku kivesz-gépről leköt-vár10percet-akku berak-hosszan akár pár perc a power gomb benyom. Előtte próbáld meg azt hogy nincs-e valamelyik beragadva talán a "pöcögtetés körömmel" esetleg kopogtatás? persze valami puha tárgyhoz
talán kiugrasztja a beragadt kapcsolót
-
svgyula
addikt
válasz
Vjankovics82 #61698 üzenetére
999POST EXPRESS
Jobb felső sarok "ENGLISH" katt és előjön az angol menü
Valószínűleg ezek üzemeltetik: ShenZhen Company -
svgyula
addikt
válasz
Kacsanova #61667 üzenetére
Szia! Nem lehet hogy meghalt az akku? Nekem nagyon úgy tűnik a kijelző pedig lehet hogy csak azt jelzi hogy mekkora a töltő által ráküldött feszültség. Viszont zárlatos akkuval nem indul el a telefon! Ki kellene venni és megmérni a feszültségét. Csak töltőről sem fog menni! Aztán hogy honnan tudsz ideiglenesen másikat legalább egy próba erejéig kérni már ez 1Ft-os kérdés!
-
svgyula
addikt
válasz
hermit #61601 üzenetére
Szia! Cubot GT99 is van!
(#61645) arfer
Küld vissza a telót és kérjél cserét esetleg másik típust DE a feladáskor is írd rá a csomagra, hogy garanciális javítás és tedd el a feladó vevényt. Ha visszajön akkor azzal igazolod hogy már kifizetted az ÁFA részt!(persze erről is fogják kérni az igazolást) -
svgyula
addikt
válasz
Viktor0610 #61598 üzenetére
Lehet mert az előd ami nekem van most(CUBOT ONE) az is 190$ volt. Viszont teljesen jól megy (kopp kopp
) eddig
-
svgyula
addikt
Tisztelt Uraim!
Egy 200$ alatti CUBOT X6
már 8 maggal! -
svgyula
addikt
válasz
dzsoke2 #61469 üzenetére
Szia!
Csak egy tanács először cseréj kábelt! Nekem több kábel ment már a levesbe DE a töltők, a 2éves is az új is tökéletesen működik a 2200mA akkumulátor ~2-2,5óra alatt akkor is feltölti ha használom közben!
Nem tudom miért írnak itt minden rosszat a kínai töltőkről? Még az ismeretségi körömben sem volt soha gond velük. DE olyanról már hallottam aki ügyesen a konnektorban hagyja a töltőt "mert ha nem használom nem fogyaszt" elven
de ezeket ugye nem a folyamatos üzemre tervezték!
-
svgyula
addikt
válasz
vargaz88 #61302 üzenetére
Szia!
Az androidvasar.hu is csak közvetítő cég! Tehát a nevedre érkezik a készülék és játszik az áfa!
Az árak viszont lényegesen magasabbak ennek ellenére mint a kínai oldalakon! Azért én ezzel a "tepsifónnal) vigyáznék!
A kijelző nagy de kicsi a felbontása. A kijelző TFT a betekintési szög valószínű nem nagyobb 90°-nál!
Nincs magyar menü.....................sem. -
svgyula
addikt
válasz
GuruZone #61166 üzenetére
Szia!
Akkor kezdj ízgulni amikor megkapod az sms-t, hogy csomagod érkezett. Ma még ünnep van kínában de a DHL nem kínai ezért ha megkapta akkor küldi is. Kezd el beszkeneleni az átutalási igazolást, vagy kérd el a bankodtól. Mert amint beér az országba ez lesz az első amit kérnek. Ha nem tudod produkálni a 3. nap után raktározási díjat számolnak fel................. -
svgyula
addikt
Tisztelt Uraim!
Nem értem a misztikumot JIAYU G2F Ahogy nézem ez elég régóta kapható. Semmilyen "extrát" nem látok benne!? Miért emlegeti mindenki úgy hogy "majd" megjelenik? -
svgyula
addikt
válasz
mayácska #60639 üzenetére
Szia! Megkérdezhetném hogyan próbáltad? Web-es eléréssel talán? Vagy ahogy mindenki play stone vagy play áruház bejelentkezés vagy regisztráció a google-n? Mind megvolt és nem megy mégsem megy? Esetleg
nem vagy onlineTalán a WI-FI csatlakozás hiánya? Ha az sd kártyáról akarsz telepíteni akkor azt engedélyeztetni is kell beállítások-biztonság-ismeretlen források-pipa!
-
svgyula
addikt
Szia! Nem a telefonnal van baj az olyan amilyet választottál! Csak az nem mindegy, hogy mennyit kérnek érte! Sajna az a felét sem éri annak amennyiért megvetted......................................
Ha feltetted volna a kérdésedet úgy hogy xxx teló ennyi yyy teló ennyi melyik éri meg? Biztos ment volna válasz is. De a több száz típus közül az itt levők is csak kis százalékát ismerik személyesen az árikat meg még kevesebben nem is csoda az, hogy nem írtak. Elsősorban neked kell tudni azt, hogy mit is akarsz tulajdonképpen valamint mennyi pénzed van rá! Meg a fő kérdés az dual sim vagy nem, mert itt ugye a dual sim-es fórumon vagyunk. -
svgyula
addikt
válasz
Fater38 #60618 üzenetére
Szia!
Csak egy halk megjegyzés vagy kérdés: elolvastad a szállítási feltételeiket? Nem ártana! Ez az üzlet pontosan olyan közvetítő mint bármelyik másik online-kína áruház. A csomagot nem magyar országról kapod hanem kínából. A többit vám, áfa, gondold tovább.......................... -
svgyula
addikt
válasz
mtibi55 #60609 üzenetére
Szia!
Ez azért van mert nem egyszerre ide jön hanem több gyűjtő állomáson keresztül. Ezek a feladás helyétől függően akár 10-is lehet. Mindenhol ahol keresztül megy lehúzzák a vonalkódot így ehhez a számhoz lesz egy bejegyzés. Ahányszor lehúzzák annyi lesz a bejegyzés.(#60600) Joshi
Hááát azért elég rendesen beleválogattál!Ez egy ~2éves "teknika" ennyi pénzért azért kaptál volna sokkal
gyorsabbat, szebb kijelzőset (nagyobb felbontással) De!!a te pénzed ebbe senki nem szólhat bele! Nekem ez olyan "női" válogatásnak tűnik ha megnézem a belsőt és az árat. Amúgy nagyon ne reménykedj azzal az 1700mA-es akkumulátorral! Ez valahogy úgy gondold el mint az autóknál ha felmész az autópályára egy trabantal
és nyomod neki 130-al megkajál 10-11L egy pl. passat a 170LE-vel
meg 5litert! szinte észre sem veszi ezt a sebességet. Az út és a távolság ugyanaz(persze a komfort érzet nem!
) Az 512Mb RAM meg amúgy sem enged sok mindent felrakni.
Az alkalmazásokkal te pont így fogsz járni. Ha erőlteted akkor vagy akad mint állat (feltéve hogy elindul) vagy csak telefonálásra használod és pont.
Javíts ki ha rossz, én 39e-57eFt között látom az árakat! -
svgyula
addikt
válasz
KurtCobain #60533 üzenetére
Nos! Ez az 1Ft-os kérdés! Ha beleteszik azt a nyelvi tárat amiben van magyar is akkor azt ide is pozicionálják! persze a másik ~25 nyelvi körzetre is! Azért valahol az egy marketing fogás is! Persze ez nálunk nem gond de pl. német országban ha nincs német menü akkor sz@rt sem ér! Jó ők többen vannak de akkor is ŐK legalább ragaszkodnak a nyelvükhöz nem úgy mint mi
Nálunk mindenki hasra esik és leborul, ha meghall egy külföldit beszélni és úgy néz rá mint az istenekre! Pedig sokan a falusi kocsisok szintjén sem beszélik az anyanyelvüket (németek)
Van velük elég sok személyes élményem.
A garis telefon tavaly előtt májusban még egy magyar közvetítőn keresztül folyt de ők drágák lettek ezért nem rendelek már onnan. A telefon azóta is megvan csak már nagyon leharcolódott ez volt
Az aliexpressnél még csak "elvi" síkonjutottunk el az alkudozás
közben a garanciáig, de eddig minden úgy jött ahogyan kértem!
-
svgyula
addikt
válasz
Crytek #60526 üzenetére
Szia!
Én két oldalról rendeltem az egyik az aliexpress itt Nagyon figyelni kell az eladóra! Nem azt kell csak nézni hogy itt 3$-al olcsóbb hanem azt is hogy az aktuális eladó abban az árucsoportban utazik-e vagy bugyit árul de maradt valahol pár bicigliküllő és majd ő azt is eladja
csak nem tudja milyen biciglihez jó
vagy talán hajóz való
! De ez csak durva példa!
A másik a minitake itt kisebb a választék (de nálam!) udvarias és gyors volt az ügyintézés!
Mint már azt is leírtam miért nem vettem meg a JIAYU telót! A fenti üzlettől kaptam azt az információt miszerint ezt a típust nem Európába tervezték sőt a cégnek nincs is szándékában ebbe az irányba nyitni!
Pedig nagyon szemeztem anno a JIAYU G5-el is!
Nekem viszont fontos volt az, hogy az anyanyelvemen használjam. Valamint nem azzal akartam kezdeni, hogy valami buherált nyelvi ROM-ot pakoljak fel.
Lehet a fenti dolog sokaknak tűnhet furcsának de mielőtt valaki megjegyzést tenne nem vagyok nyelvi analfabéta folyékonyan beszélek szakmai szinten németül az angol elég gyenge de nem biztos az, hogy el lehetne adni malacért! Ennek ellenére ragaszkodom az anyanyelvemhez!
Amit veszek eszközt igen is eredetileg beépített magyar nyelvelrendelkezzen pont.
-
svgyula
addikt
Tisztelt Uraim!
Nekem tavaly előtt volt egy garanciális kínai telefonom! A hiba az volt hogy nem szólt az egyik oldalon a 3,5mm fülhallgatóval! Az első javaslat az volt, hogy küldenek hozzá egy vezeték nélküli fülestválasz nem kell! működjön! Visszaküldtem és rendeltem egy másikat!(típust is váltottam) Kértem az eladót ha lehet sürgősen
mert nincs telóm! Csak azt kérte, hogy a feladó vevényt másoljam le! utaltam a különbséget és két hét múlva megjött a csere! Lehet ez sokak számára SCI-FI
nekem ez a valóság
. Nekem valahogy mindig sikerült megtalálnom a kínai eladóval is a hangnemet pedig és nem beszélek angolul csak nagyon keveset de tőmondatokban a kugli fordítóval működik a kommunikáció. Ja még valami soha eddig nem vágtak át pénzel! ha nem tudtak szállítani vagy nem tetszett az ahogy akarták küldeni mindig becsületesen visszautalták a pénzemet!
Ez is lehet egy vélemény................ -
svgyula
addikt
Szia!
Amikor nekem csinált ilyet a telefonom az nem a hangszóró hibája volt. Az történik ugyanis hogy a hangszóró mágnes összeszedi a környezetből a fémport. Ezek a finom szemcsék rátapadnak a hangszóró mágnesre és kitöltik a légrést ezért akadozik a membrán és torzít. Nagyon nem is kell olyan helyen dolgozni ahol száll a por! Hiszen bárhol lehet a környezetünkben.
Most olyan megoldás írok le amit én szoktam végezni! Hátsó lap levesz- mágnesre tekert papír zsebkendő a hangszóró előtt elhúz és megnéz! A zsebkendőn apró fekete pöttyök jelzik a leszedett szemetet. Persze ajánlatos a telefonon kikapcsolt állapotban esetleg a hangszóró kiszerelésével elvégezni ezt a műveletet.
A lényeg a mágnesnek amivel végezzük erősebbnek kell lennie mint a hangszóró mágnes akkor szedi le róla.
Akkor van baj ha bement a ki szita mögé akkor a csere vagy az operációsegít.
-
svgyula
addikt
válasz
szpali #60224 üzenetére
Szia! Lehet benne valami igazság! A múltkor valamelyik oldalon olvastam a kínai telefonokba levő kínai "app"-ok ugyanígy "dolgoznak" tehát a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül küldik el az információkat
a telefonról, tabletről! egyenesen kínába! Az viszont érdekes a bátyámnak a sony expria telóján is valami hasonló dolgozottmert neki ha bekapcsolta a 3G hálózatot kb 20 perc és lenyalta
a 3500Ft feltöltést! Találkoztam már a táblagépemen én is ilyennel nem győztem takarítani mire nem jött fel induláskor pedig az nem is ilyen "önfejlesztő"
volt! Szerencsémre a telefonomon még nem volt ilyen! De most, hogy olvastam Ha!?
lesz is másik telóm biztosan nem cserélek rajta ROM-ot.
-
svgyula
addikt
válasz
kmarci25 #60249 üzenetére
Szia!
Most akkor hogyan is van ez 20 éve gyártanak mobil telefont? Az meg hogyan? ha az idei évet nem számoljuk az akkor is 1993! Én azért elég öreg vagyok de 93-ban biztosan nem volt termékük magyar országon a mobilszolgáltatóknál! Ha ŐK a vonalas telefonra meg a vonalas telefonhoz tartozó "hordozható" telefonra gondolnak hááááta kettő nagyon nem ugyanaz!
De érdekes a referenciájuk.
-
svgyula
addikt
válasz
Elaniel #60191 üzenetére
Szia!
Megnézted a felbontást? Az egy átlag 4" kijelző felbontása! azért én megnézném kint a szabadban mit produkál mielőtt belevágnák! A teszt eredménye sem véletlen! Lehet egy normál kijelzővel a 20e pontot sem érné el
Az akku jónak tűnik.
Nekem ez a samu forma sajnos felállítja a szőrta hátamon de hát ízlések és pofonok...............
-
svgyula
addikt
válasz
raulicio #60017 üzenetére
Szia! Próbáltad már a "csájna" alkalmazásokat letakarítani a telefonodról? berak a memóriába olyan cuccokat is amiket soha az életben egyszer sem fogsz használni! A feljebb belinkelt 60019 hozzászólásban szereplő programba ez a funkció be van építve lehet a "china app" törölni
-
svgyula
addikt
válasz
MZsoltee #59936 üzenetére
Szia!
Azért jó ha tudod. A Concorde 5000 kínai belső és magyar összerakás és az android is itthoni összehangolás.
Amire azt mondtad "brutális hardver" az a közepes kínai telókkal megegyező..............
Azt nem tudom mennyire van optimalizálva de a fiam Atab 5 telója nem bírta valami sokáig(ez a kategória). Annyi előnyöd van hogy legalább anyanyelven beszélhetsz a szervízzel
Tavaly a táblagép vásárláskor ennek a cégnek a gépe volt árban az egyik befutó sajna olyan infót kaptam az akkuidőre tőlük! ami ezt kilőtte a sorból. Kicsi akku hosszú töltés. Reménykedjél, hogy a telefonnál nem így leszItt igaz 2800mA-t írnak DE amint már raktam fel képeket az akkumulátorokról kérdés az, hogy tudja-e vagy csak a felirat ennyi? Írtam már hogy a két cubot típus(GT99, ONE) akkumulátora azonos teljesítményű és mégis hatalmas a méretbeli különbség.
Az áráról kérdezem, te a nettó értéket számoltad vagy csak benézted? a linknél 59.900.-Ft.+szállítás=60.800Ft
Nos azért ez dollárban 267$! és az ÁFA leszámolása után is elég jó kínai telót jelent. -
svgyula
addikt
válasz
herdsman12 #59815 üzenetére
Szia!
Itt a hasonmás csak azt kell eldönteni melyik volt előbb a tyúk vagy a tojás [link] -
svgyula
addikt
válasz
raulicio #59746 üzenetére
Szia!
Nos amit írtál igaz is lehet meg nem teljesen! Az átlag felhasználó nem vesz ilyen telefont hacsak nem az a fajta akit írtam. A másik része az aki úgy gondolja, hogy ért hozzá és buherálja össze vissza! Mert sajnos az emberekkel elhitették a gyártók, forgalmazók, haverok, hogy ezek már "mindenhatók"Senki nem veszi észre a legelső két hétben felpakolt mindenféle apk. otthagyja a nyomát! Sokszor ez a későbbi fagyás, akadás, szaggatás, oka! De ezeknek az embereknek találták ki a MOBILTELEFON SZERVIZ-et
Szerinted hány "luser"olvasott utána annak hogyan működik az android. Most nem a teljes megértésre gondolok de legalább a vázat kéne ismerni mielőtt belenyúlkál meg összevissza telepítget. Nem véletlen a nagy részénél a kiadott telefonoknak, csak a "luser"
szint szabad azaz nincs "root"
jog engedélyezve.
Ha ilyen készülékkel támad gond a szeríz 5 perc alatt tudja javítani mivel a rendszer file-ok védettek. Amikor viszont a "superluser"eljut a rootolás szintre és elkezdi pakolgatni azokat az apk alkalmazásokat amiket amúgy csak szakembereknek ajánlanak akkor előjönnek a fent felsorolt gondok. Persze ilyenkor nem a "superluser"
óóóóó nem! hanem az a h.lye gyártó!..........
Fel kellene pár embernek fogni tényként A MOBILTELEFON NEM MINDENHATÓ ÉS NEM IS LESZ! Mindig lesz egy olyan dolog amitől a szomszéd telefonja "zöldebb" mint az enyém! Erre egy megoldás van sok pénz és havonta csere! -
svgyula
addikt
válasz
iMaverick #59723 üzenetére
Szia!
Teljesen igazad van! Anno a fiam is ilyen "gond"-al küszködött. Amikor megkérdeztem hogy mia p...nak az a sok sz.r amit felpakolt akkor "mert jó". Aztán szépen leszokott róla. A beállítások között található egy kis választható "opció" a fejlesztői lehetőségek-törölje a tevékenységeket. Meg érdemes használni a "be-ki kapcsolás ütemezése" A folyamatos üzemtől sokszor megbolondul a telefon főleg akkor ha megy két hete egyfolytában és tele van az "agya" a futtatott dolgokkal amiket BÁR több napja nem is nézegettünk de ott virítanak "pucsítva" és arra várnak, hogy a "gazda" megint használjaAz én telefonomra is van egy csomó dolog telepítve, fut is rajta DE csak azok amire tényleg szükségem van! Nos ebben sokan nem tudnak határvonalat húzni! Mi is az amire nekem ténylegesen szükségem van?
Egy off példa az egyik fickónak azért kellet egy giga-miga asztali gép 250eFt-ért mert az elmondása szerint: az egyik monitoron nézem a meccset a másikon meg dolgozom egy excel táblában?????Ekkora barmot
csak ez volt a szerény hozzászólásom valószínűleg megsértődött
DE aki ilyet mond annak fogalom zavarai meg gyűjtögetési kényszerben szenved a "fukszos kisebbségiek" mintájára.........................
-
svgyula
addikt
válasz
CoolBoy323 #58780 üzenetére
Szia! Ne magadból indulj ki! Rengeteg embernek okoz gondot még magyar nyelven is egy készülék kezelése! Nem hogy a rendszerbe történő beleavatkozás! Egyszer ballagjál be egy telefon szaküzletbe és várj pár percet és láss csodákat hallgass
a füleddel, hogy miket kérdeznek!
-
svgyula
addikt
válasz
b3t3rv #58766 üzenetére
Szia! Teljesen igazad van! Amikor a váltáson gondolkodtam azzal kezdtem, hogy fórumokat böngésztem, a kiválasztott esélyes telefonokról!
A jiayu esett ki legelsőnek! Olyan nagyságú a fóruma amiben rengeteg, hiba feltárás, hiba megoldás, firmware javítás, komplett ROM csere. Tehát ha egy működő és minden belerakott "cucc" használható lenne nem kellene ennyit beszélni róla. Biztos vanolyan akinek teljesen jól működik és ráadásul a "fan" körbe tartozik. De általánosságban egy magyar magyarul tudó átlag embernek úgy ahogy megkapja nem használható!
Amúgy azt senki nem mondta pl. a jiayu készülékeket nem az európai piacra tervezték! Ezt az információt a kínai szállítótól kaptam. Elmondta azt is hogy ezt inkább a keleti régiónak szánták. Nincs és nem is fognak
elérhetővé tenni magyar nyelvet. Az más kérdés, hogy van akinek sikerült átmókolni DE pl én nem ezzel akartam kezdeni. Nagyon tetszik a G5-ös telefonjuk! De annyit amennyiért a használható verziót árulnák nem ér! Tulajdonképpen a fémházon kívül semmi "extra" nincs benne a 200$-os riválisoknál! Azért valljuk be őszintén az az aluminium ház nem ér 100$-t.
Nem lehúzásnak szántamezek csak olyan információk amit úgy éreztem meg kell veletek osztanom.
Ez nem teljesen ebbe fórumba tartozik de sokat ajnározták a motorola telefonját nos nekem ez kívülről teljesen olyan mint egy 3 évvel ezelőtti "ős" dizájner(szépen magyarul fonetikusan) alkotása. Persze lehet csak sokat vártak a megjelenéssel közben mivel lett jobb kicserélték a belét
Csak azért az embereknek van egy olyan tulajdonsága hogy szeretik az újdonságot. Hiszen kivenne meg egy trabantot a hagyományos külsővel még akkor is ha a belsejében egy "szuper-hiper giga-miga HI-TECH" belső motor dolgozna. -
svgyula
addikt
válasz
CoolBoy323 #58674 üzenetére
Nem tudom miről beszélsz!
ezt írják róla -
svgyula
addikt
válasz
CoolBoy323 #58655 üzenetére
Szia! Úgy érted hogy akciósan esetleg mert ez nem egy mai darab! Az aliexpress-en elég régóta fent van! Az ára sem az "új" telefonok-é! 139$!
-
svgyula
addikt
válasz
svgyula #58639 üzenetére
Még valami! Megnéztem az árakat:
aliexperss 68916Ft (átszámolva mai árfolyamon)
ebay 84916Ft
Van rajta 22% ez lehet forgalmi adó is vagy csak egyszerűen a cég nyeresége! Bár a kép alatt ott van hogy mennyi a készlet!
Azért én a helyedben elolvasnám az üzletszabályzatukat is figyelmesen mielőtt egy ekkora beruházásba fognék!(persze kinek a pap kinek a papné nekem ha lehet a lánya)
A kínai on-line áruházak között is van sokszor még ennél nagyobb eltérés is az árakban! -
svgyula
addikt
válasz
vampire17 #58637 üzenetére
Szia!
Nem az a kérdés, hogy hol rendeled! Az a kérdés honnan kapod! Ha ez is kínából jön a nevedre ugyan az a helyzet mintha innen rendeled:[link]
Ezek mind csak "közvetítők" jogilag nem velükkötsz szerződést (vásárolsz) hanem a gyártóval
! Az az áruház amelyik nem rendelkezik raktárkészlettel és nem egyből neked küldi az árut mind
az unión kívülinek számít és áfa köteles, a megadott értékek felett meg vám köteles
.
Ez azért van mert ha egy termék bekerült az unióba és kezelték akkor a cég befizetett utána mindent, így már nem kell ráfizetni. Viszont ez az árban mindenképpen jelentkezik!!! -
svgyula
addikt
válasz
CoolBoy323 #58632 üzenetére
Szia!
Megpróbálom megint lerombolni az akkumulátoros érveléseket, persze nem szándékosan!
Amit felraktam két képet ott közel 1,5év volt a két akkumulátor megjelenése között! Viszont
a CUBOT GT99 és a ONE között nincs ekkora max pár hónap különbség! Volt (van) szerencsém mind a kettőhöz az akkumulátoron mindegyiknél 2200mA 3,7V teljes töltéskor 4,2V! Viszont még véletlenül sem kompatibilis a két akkumulátor méretben! a GT99 akkumulátora 5mm-el rövidebb és 2mm-el keskenyebb
a vastagsága ~egyforma!
Kizártnak tartom azt, hogy különböző tartalommal (anyaggal) szerelik ezeket!
Inkább nekem erős a gyanúm hogy az egyre nagyobb "tepsi) telefonokban közelítenek a valóságos akkumulátor teljesítményekhez. Valahogyan én sehol nem látom a kínai telefonpiacon azt a akkumulátor "forradalmat" aminek jelentkezni kellene a teljesítmény növekedéssel.
Ha az itt jelenlevők belegondolnak abba a ténybe, hogy hány akkumulátor halt meg a telefon előtt, akkor tiszta lesz a kép. Minek erős akkumulátort csinálni és belerakni egy telefonba amikor a "gagyi" is kibírja a telefon életét, vagy már a fejlődés miatt úgy is cserére érett!
-
svgyula
addikt
válasz
CoolBoy323 #58593 üzenetére
Tisztelt Uarim!
Mielőtt eltévednénk a a találgatások mezején, két kép.
A fekete egy 4" android(kínai) akkumulátora normál üzemmel minimum 3napot bírt! (illetve most is csak parkoló pályán van)
Az ezüst a CUBOT ONE 4,7"-os aksija igaz, hogy ez biztosan csak két napot bír, mert még elég sokat kamerázok, játszok, netezek, stb. de érdemes megnézni a teljesítményt és a méreteket is....... -
svgyula
addikt
válasz
pinterto #58564 üzenetére
Szia!
Megnéztem én is ezt a telefont ZP980+. A belseje az nagyon jónak tűnik! a külső már nem annyira a csúcs kategória kinézetre! Az akkumulátor az viszont biztosan a leggyengébb pontja lesz!
Belegondolva a full hd kijelző megjelenítéséhez azért kell számolni akkor is ha valaki nem játszik! A kijelző mérete is 5" oda is kell "villany" Nos aztán ha bekurblizza valamilyen apk a nyolc magot akkor valószínűleg
szemmel lesz látható az akkumulátor merüléseAz sem kizárható hogy még Paks-nak is be kell szállni az áramszolgáltatásba bármennyire is optimalizált a rendszer.
Tényleg érdemes lenne várni az akkumulátorok forradalmára, addig meg óvatosan ezekkel a "giga-biga
teljesítményű" telefonokkal. Mint már többször kiderült ez más téren, hogy nincs teljesítmény energia bevitel nélkül itt is így van! Persze ha valakinek csak a "filing
" miatt kell és szinte csak telefonálásra használja, na meg pénze is megvan! Hát nosza csak bátran előre
hisz kell a tapasztalat! Bármilyen legyen is az!
-
svgyula
addikt
válasz
Viktor0610 #58469 üzenetére
Igazad van ahhoz meg kellene a mentés!
H
a van.......................
-
svgyula
addikt
válasz
Dirtyz #58455 üzenetére
Szia! Mi az hogy "vissza"?
A MIUI nem "gyári ROM" Csak úgy lehet ha a "gyári recovery-t" lecseréled a 6.0.4.4-re ami már "tapizós"!
Aztán ha egy tr.gya az új, (mert az) akkor újra cserélheted vissza ha a gyári ROM-ot kívánod vissza!
Én felraktam rá a MIUI rom-ot. Háááát egy nagy mocsok az egész..... -
svgyula
addikt
Szia! Én azért az overmax-al vigyáznék! Kínai ismeretlen forrásból származó készülék Lengyel cég által összebuherálva! Nem véletlenül írom tavaly előtt karácsonykor belefutottam egy overmax steelcore 10+ táblagépbe. Nos március végére sikerült a pénzemet visszakapni. Hibák: akkumulátor idő 8óra töltés használat nélkül!!! 3-3,5óra használat, kijelző elszíneződött, a processzor idő becsapás 1,6Ghz helyett 900Mhz. A szervizben conflex-ék nagyon barátságosak.
A telefonjaik sem az occsó kategória az ár és tartalom terén! Ismerve a hátteret
-
svgyula
addikt
Ja csak egy információ! A hatályos jogszabályok szerint az IMEI szám csere, átírás, ha csak a régi visszaírása is bűncselekménynek számít. Csak a miheztartás végett írom.
-
svgyula
addikt
válasz
Laza... #57677 üzenetére
Szia! Az "MTK Chipp" alapban nem tartalmazza a GPS vevő egységet! Tehát csak a jelfogadó rendszer minősége és típusa valamint az antenna felépítése és elhelyezése befolyásolja nagymértékben.
Viszont az nagyon érdekes volt, hogy a cubot gt99 teló nem úgy kezelte a gps rendszert ott variálni kellet mire képes volt önállóan net vagy gsm adatkapcsolat nélkül navigálni! A "nagy testvérnél" már semmit nem kellett semmit beállítani!? csodálkoztam isTehát ez mindenképpen telefon és nem processzor függő a gps működése!(persze ha nem csak a net-es gps van benne és van önálló vevőegysége)
Erre sajna nincs garancia mert a kínai eladóknak a net-es GPS is navigáció! Így a leírásból csak sejteni lehet vagy itt a fórumon tudakolni kinek-milyen! -
svgyula
addikt
válasz
mpeti66 #57668 üzenetére
Szia!
Meg kellene húzni az alsó határt ár ügyileg! A kínai telefonok sem olcsók! csak olcsóbbak mint a "márkás" telefonok! Normálisan működő és valamilyen szinten megbízható telefon 120$ alatt nemigen van!
Persze kinek-kinek milyen az igénye! De ha "különleges" igények vannak mint wi-fi, GPS, esetleg különleges szenzor
nos akkor mélyebben kell a zsebbe nyúlni. Ahogy az előttem szóló is írta az 512Mb RAM nagyon sekély...... Főleg azért mert android 4.2 van rajta! A felbontás amire az a teló képes a mostani középkategóriás telókhoz képest hát hogy is mondjam tréé! Amit 2012 nyár elején vettem annak volt a 4"-os kijelzővel 800x400 felbontása. Akkor az jónak számított de most?
Na de a te döntésed
Én javaslok pár paramétert amit érdemes lenne belevenni a kereséskor a "rostába"
RAM 1Gb
ROM >4Gb
Processzor core x4
Kijelző IPS ajánlott felbontás 1280x720
Kijelző méret 4,5" ez még kényelmesen elfér a zsebben az 5"-nál már telefon válogatja!
Az akkumulátorra is érdemes figyelni egy teljesen jól optimalizált rendszer 4,5" kijelzővel is igényli a 2200mA-es akksit vagy legalább kettő legyen mert a kisebb teljesítményűt sűrüen kell tölteni és ezzel az élettartama erősen csökken.
Remélem segítettem valamit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Huawei Mate 20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest