-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
svgyula #127005 üzenetére
A helyedben én maradnék az "occó" telónál. Ha képes lesz megbecsülni és vigyázni rá akkor az is telefon egy darabig aztán érdemes tovább lépni ezeknek az ismeretében..............
+1.
Fiam fejlődéstörténete: Ericsson k530 -> Star W450 (brrrr....) -> Lenovo A820 -> Xiaomi Redmi3pro.
Megtanulta értékelni a mit és hogyan - és persze nem keveset kellett neki beszélni erről.(#127008) Milestone2
Ugye? Naugyehogyugye
Akkor kezdte el elhinni amit mondtam, amikor megmutattam neki a fórumot, meg amikor látta, hogy apa hogyan élesztgeti a telefonokat, meg miket trükközik velük. -
válasz
pècsimunkás #126982 üzenetére
Köszönöm a visszajelzést, ez fontos lehet mások számára is.
(Nekem szerencsére szépen működik a 2g, 3g, 4g b20 is). -
válasz
pècsimunkás #126972 üzenetére
Hú de jó lenne, ha ez neked is megoldás lenne.
Szurkolok neked. -
válasz
pècsimunkás #126963 üzenetére
Ezen megoldás esetleg?
ezzel a módszerrel tökéletes lett a teló,remélem segítettem, persze nem az enyém, hanem a hozzászólóé. -
válasz
RVR400 #126928 üzenetére
Bazz'mekkorakérdés!
De most tényleg pozitv értelemben!
Főleg, hogy láttam a választ...
(étremén, hogy gőzgép, de mihajcsa?)@(#126929) huan
Nincs, de anélkül ki sem írja, hogy 4G?
Ez teljesen változó. Szoftvertől, vagy esetleges beállítástól függ, hogy kiírja-e vagy sem.
Ha bekapcsolod a mobilnetet, akkor fogod látni igazán, hogy mi van.
A szaktopikjában is kérdezted, ott is megvárhatod a választ. -
válasz
Killerlaca #126921 üzenetére
Mert van, amikor 2 kártyával jobban jössz ki árban.
Vagy épp külföldön sokat tartózkodsz, de kell a magyar kártya is.Szóval felhasználótól, használati kombinációktól függ.
-
válasz
hevizms #126719 üzenetére
Azért ez mán nem rossz!
Mélyvízben a lehetőség úszni vágyóknak.
szerk.: hungobungo módszere ideiglenes megoldás és hibátlan protect, secro pratíciók mellett működik.
-
válasz
hevizms #126713 üzenetére
Az engbootimg-t nem tudom mi lehet, ehhez meg kellene nézni a telepítő-szkriptet. Külön boot.img nincs?
Egyébként alapvetően uboot-ot keresnénk.
Persze bepróbálhatot flashtool-lal azt a bizonyos talált boot.img-t, val'szeg rontani nem fog rajta.
Legfeljebb visszateszed a mostanit.
Ha viszont mákod van, akkor akár el is indulhat (de ahhoz nagy mák kell)(lehet, hogy van recovery-d csak nem látod...)
Na és ha találok másik uboot-ot vagy lk.bin azzal mit kezdjek?
Egyáltalán az egy flasheltő fájl vagy mi?
Igen, az egy flesselhető fájl.
A scatter betallózása után csak az uboot előtt hagyd meg a pipát, tallózd be az új lk.bin-t, oszt download módban simán flesselheted. -
válasz
hevizms #126710 üzenetére
Ha másik romot nem találsz amiben lenne uboot, akkor lehet próbálkozni olyannal, hogy egy másik y520-as uboot-ot használsz fel; persze csak akkor, ha a SoC legalább azonos (jól látom? 6572?).
De ez már a végső próbálkozás legyen.
Az első mindenképpen a rom-keresés, legfőképp az uboot-ra koncentrálva; ennek az uboot-nak a másik neve az lk.bin
mindkét néven megtalálhatod
(a rendszerben egyébként /dev/uboot) -
válasz
hevizms #126705 üzenetére
Grrrr... ez az első, ami eszembe jutott.
De csak azért, mert nem mai csóka vagy itt, és ezért jár neked itt és most egy cyber-irgum-burgum.
Ugye első a mentés, mint azt az összefoglalóban olvashattad (volna?).PMT changed for the ROM
Erre tilos a formatot ráengedni!
Elegendő a firmware upgrade.inditás után csak egy fehér képernyő fogad vizszintes vékony fekete csikokkal.Valami felment mert pld a bekapcs gombot hosszan nyomva a kikapcsoló zenét pld lejátsza.
Lehet, hogy nem teljesen rávaló az a rom. Gondolok itt arra, hogy a kijelző/érintő driverei nincsenek rendben.
Több módozat is előfodulhat egy tipuson belül, és más hardverillesztő kellhet hozzá.
No így elsőre nekem az uboot (aka lk.bin) jutott eszembe - mármint hogy az nem stimmelhet. Ehhez még hozzájöhet az, hogy a boot.img is lehet ludas.Megnézném a helyedben a zip-es telepítőt, hátha van benne uboot vagy lk.bin meg boot img.
Ha lenne, akkor lehet próbálkozni.Így most elsőre hirtelen felindulásból ennyi jutott eszembe.
(általában a boot.img és az uboot összefügg; az uboot tartalmazza az alap kamera és kijelző modulokat.)
szerk.:
itt is nézz körül, hátha más romból kiszedett uboot segíthet - természetesen típusazonos romból.
A needromon Y520-U22V100R001C328B107 van, a hüvejnél meg a
V100R001C328B109 -
-
-
válasz
MrTiba #126552 üzenetére
Szerintem egy videó az kevés - nem számszerűen, hanem háttérinfóként.
Az már csak az okozat. Az ok sokkal fontosabb, illetve az, hogy miként viselkedik (logcat), sd kártya nélkül is csinálja-e, az eredeti rendszerhez képest van-e a system-ben bármi olyan, ami nem oda való lenne.Reklámblokkoló (pl. adaway) esetén is csinálja-e.
Tűzfal programmal is tán meg lehetne nézni, hogy mi akar kimeni a netre.Ilyesmikre gondolok.
-
válasz
MrTiba #126543 üzenetére
Gyári rendszert kellene visszaflesselni. Ez a jó megoldás. (szerk.: kérdés, hogy a gyári romot honnan szerzed meg.)
Amúgy 1x kiváncsi lennék, mit jelent a "vírusos lett" kifejezés.
Csak azért, mert én már majd' 4 éve használok kínai dual-sim telefont root-olva, insecure kernellel és eddig sosem lett vírusos. -
válasz
csabaxd14 #126388 üzenetére
Ha a gyári fw upgrade után is ilyet csinál, akkor az gyanúsan lehet hardverhiba is.
Látszólag frissíti, le is fut, majd uyganaz a rendszer fogad. Már találkoztam ilyennel. Egyszerűen valójában nem írható ténylegesen az emmc.
De ez csak egy lehetséges forgatókönyv.Érdemes megpróbálni egy CWM-met feltenni rá (szigorúan a saját cwm-jét!), és onnan megpróbálni flesselni valami ártalmatlan zip-et, ami a rendszerre ír mondjuk egy host file-t, majd megnézni, hogy valóban sikerült-e felírnia.
(Durvább módszer az, amikor CWM-ből a system-et formázod... ekkor nem fog elindulni a telefon, ha valóban formázható a system, de elindul akkor, ha nem formázható. Ezt csak gyakorlottabbaknak...)
-
válasz
nagysandor79 #126379 üzenetére
Igen, minden általad telepített alkalmazás és annak adata (játékbeállítások, játékállások) törlődik.
Titanium backup és / vagy Helium backup programok segítenek ennek megoldásában. -
válasz
sirály69 #126369 üzenetére
Ez a bejegyzés ezt taglalja.
-
-
válasz
attiati #126186 üzenetére
Igen, ha nem mobile data service preferred.
De alapesetben a hívás az elsődleges prio, így igen, kicsörög netezés közben bármelyik kártyára jött hívás.(Ha anetes kártyára jön, akkor ha van 3G, akkor még megmarad a netkapcsolat is. Ide értve azt az esetet, amikor 4g->3g leváltás történik. Akkor viszont megszakad a net, ha nincs 3G, mert sem a 4G, sem pedig a 2G nem tudja ezt - a 4G majd fogja tudni, ha lesz VoLTE)
-
válasz
Zolicska2 #126174 üzenetére
az a fontos, hogy netezés közben csörögjön mind 2..
Akkor a dual active a jó megoldás neked.A HWaprón láttam Lenovo vibeX-CU-t, ami dual aktiv. (Hogy megvan-e még, azt nem tudom)
(vagy félmegoldás az egymásra irányítás, de az költséges lehet, meg izébigyó'... kompromisszumos)
-
válasz
Zolicska2 #126163 üzenetére
A dual standby esetén a net csak akkor lövi ki a telefonálást, ha beállítod a mobile data service preferred opciót. De azt mostanság csak engineering mode-ban lehet állítani.
Ha az nincs bekapcsolva, akkor a hívás az elsődleges, így a netet lövi ki, ha hívás érkezik.(Más kérdés, ha a beszédkátyán van a net... de ha jól értettem, akkor nem ez a helyzet.)
-
Mindegyik telefonban a "ROM" fizikailag egy tároló (kevés kivételtől eltekintve a régebbb műltban).
Igen valóban átszabható volt az összes partíció és blokkeszköz-szakasz is (vagy 33 féle telefont átszabtam kisebb/nagyobb mértékben)
De itt most az emulált vs. dedikáltról van szó. -
válasz
PainKiller13 #125959 üzenetére
Hát ez már erőteljesen kifutó/kifutott modell.
Szerintem egy adagot megcsíptek a refurbished (felújított) kategóriából, és lehet, hogy ezért "presell".
Két évvel ezelőtti logout cikk.Azt mondanám, hogy reális. Csak 1 a bibi. OFF a téma, mert 1 sim-es telefon.
(Volt szerencsém hozzá. Gördülékeny, főleg ha aosp van rajta. A webshop-os rom jellemzően gyengén magyarított - asszem csináltam egy javított verziót valakinek még hajdanán; meg cwm-met, meg insecure kernelt..)
-
válasz
tibcsi0407 #125917 üzenetére
Alaposan körbejártam mindent, mielőtt bárminek nekikezdtem volna.
Ezt legyen kedves mindenki 3x hangosan felolvasni, aki mókolni akar a telefonján.
-
válasz
tibcsi0407 #125912 üzenetére
Há' nemt'om.
Az MTK-nál valahogy szépen elkülönülnek a partíciók, látod, hogy mi hol van, melyik címen kezdődik, milyen hosszú. Saját magad belepiszkálsz, lemented... külön flesselhetőek a partíciók is - Linux alatt is... Amennyire win-only volt az MTK (persze a maui az még az), a Linuxos SP Flashtool nagy előny.
Persze a másikat is meg kell ismerni, ki kell ismerni, számolni kell a Xiaomi-faktorral (hogy klasszikusokat idézzek...).. hát majd szépen lassan.
@(#125910) Milestone2
Ja, értem már.
De azért 3 fájlt betallózni nem agysebészet. Megadod a SW helyét, valami xml-t meg patch helyet, oszt' dánlód. Végigmegy, bekapcs, initialization, és kész. -
válasz
Milestone2 #125908 üzenetére
Mintha azt írták volna, hogy ne legyen szóköz az elérési útban.
Meg semmi ékezetes cucc. -
válasz
tibcsi0407 #125899 üzenetére
Ha már Qfil.
Azt nem tudod véletlenül, hogy a Xiaomi-hoz hogyan áll ez a Qfil?
(Bár lehet, hogy Milestone2-től kellene kérdeznem)(#125901) tibcsi0407
Reméltem, hogy ezt mondod.
Igazából azért kérdeztem rá, mert a Vibe shot topikban láttam, hogy vagy miFlash, vagy Qfil...
Én Qfil-t használtam, működött. Xiaomi esetén viszont mindenki csak miFlash-ről beszél.
Asszem megkérdem őket a 3s topikban (ha már egyszer olyat szándékozok venni) -
válasz
Beni2360 #125818 üzenetére
Hasonló, mint a 3 nappal korábbi...
De az egyik kommentelő jól megjegyezte az origo-n:
"ez itt egy bulvár blog nem számítástechnikai."Illetve:
"Ma már minden erről szól, minden gyártó, minden termékénél, a Win10-től kezdve a TV-n át a mobilig, stb..."Ráadásul mivel azonos tudás mellett a Xiaomi kissé olcsóbban adja a mobiljait, ezért kell valami hátráltató tényező más gyártók szemszögéből.
Szerintem... -
válasz
tibcsi0407 #125810 üzenetére
5" alatt normális telefon nincs dual SIM-esek között már szerintem.
Sajna...
(JY-G4s forever - gps)
-
Nem mindegyik 3s tudja, ez így van, és erre figyelni is kell.
Az biztos, hogy van már a piacon. Aki rögtön rácsapott, annak már lehet is.
A megjelenését tekintve nem vagyok teljesen képben, csak akkor kezdett el igazán érdekelni a dolog, amikor megláttam a r3/pro topikban, hogy létezik, és működik. Merthogy val'szeg arra kezd fájni a fogam - fiam r3pro-ja tetszik, és meggyőző, de én b20-as verziót akarok már régóta, így a 3s nagy esélyes. Kb. két hét múlva megjelenik, eu-n belül is lesz stock-on.
Azóta már nem csak ama felhasználó állítja a b20 működését. [link] -
válasz
Milestone2 #125737 üzenetére
Az mintha nem Note volt, hanem Redmi 3s - asszem; raulicio volt az illető.
-
válasz
boncser #125625 üzenetére
Ha a speckót nézem, akkor 610-es Snapdragon. Ehhez egy 2Ah-s akku. Szerintem kevés az akku, de egy napot bizton elmegy.
40k-ért vállalható kategória.
De csak a specifikációja alapján.
A topikjában talán több a tapasztalat. -
válasz
KamuMazsola #125506 üzenetére
...másfelé vitt az élet. Érteni értem, meg ha muszáj, akkor belenyúlok.
Dettó.azt hiszem erőt veszek magamon és magam javítom meg.
Helyes.@(#125505) sexymusprime
TouchWiznél nem sok minden van messzebb a tiszta Androidtól
És milyen sokan gondolják, hogy a Samu meg a Sony a tiszta Android... Aztán amikor kezükbe kapnak egy kínai telefont (amin stock-közeli droid van), akkor néznek mint a luki nyíúl, hogy ez "má' meg mijen' kínyai menyüs tejefony?" -
-
válasz
LantosBerry8 #125404 üzenetére
hogy a hangminőség és az üzemidő is jobb 4G hálózaton.
Van már VoLTE? -
válasz
kmisi99 #125401 üzenetére
Amennyiben a szolgáltató b20-on ad 4g-t, akkor ott nem lesz 4g. Ennyi a hátránya.
Ettől a 3g lefedettség (jelenleg) nem változik.
Márpedig minden szolgáltató használ b20-at, még ha a t-vedés és telenyomor nem is oly előszeretettel, mint a vodkafon.
Természetesen a szolgáltatók nem hozzák nyilvánosságra a csatornakiosztás/lefedettség térképet.Tovább fejtegetve, előfordulhat olyan település, ahol van 4G, de nincs 3G.
Ilyen esetben van neted, aztán ha jön a hívás, akkor levált 2g-re, hogy tudj telefonálni... -
válasz
tibcsi0407 #125351 üzenetére
Nekem az első válaszom az akart lenni, hogy most leírtad az egész topik kívánságát.
Mindig az első gondolat a jó...Nekem spec ilyenkor az első gondolatom az, hogy Redmi3pro B20-szal és mtk alapon. Na nekem az bejövős lenne a miui ellenére (valahogy nem bírom megszokni, pedig már xperia Neo óta próbálkozom vele...).
Majd szóljatok ha ilyen lesz. (azért figyelek ám...)
-
Hűha... meredek a specifikáció.
Inkább specifika...MediaTek MT6582 Négymagos 130 GHz
127 cm (5") (1280 x 720)
8 megapixel (Rear Camera) 2 megapixel (Front Camera)
2 GB RAM
16 GB
127cm --> 1,27m hosszú képátló... azé' az qrvanagy.
130GHz-es processzor -> 100x gyorsabb az MT6582-nél.Háááát.... ezek alapján mást választanék. Főleg boltot illetően.
Emag-nál másképp írják... [link]
Egyébként mt6582 mellé a fullhd is már elég meredek, amolyan akadozásra elég indokot nyújtó párosítás.
De ha igaz, és 3-sim, valamit csak telefonálgatni kell, akkor az említett 14nap miatt bepróbálkozhattok vele.Más:
El tudnám képzelni a 4 sim-et is úgy, hogy van két dual aktív modul, amit leosztanak 2 dual stdby-ra.(ez amolyan félkomoly megjegyzés.
-
válasz
tibcsi0407 #125150 üzenetére
Utópia.
Én az előpiát is szeretem. -
válasz
tibcsi0407 #125090 üzenetére
Remélem, hogy nem lesz nagyon veszélyes az árazásra, és nem száll el, mint egyes már nagyobb névnek számító cégek.
Rájöttem, hogy nekem elég lenne egy redmi3pro, ami tud b20-at. Oszt' bakfitty. (Ha mtk-s lenne, akkor jobban örülnék, de akár tátikás is lehet, meg mondjuk ne legyen zárt a BL). -
válasz
#79335424 #124929 üzenetére
Hm... ez jó kérdés valóban, mert a 800MHz lehet lte is; lehet.
GSM/3G esetén nem használták eddig a 800MHz-et, ebből a szempontból lehet LTE.
Viszont valóban a B20 meg nincs ott
Lehet, hogy kínában használnak GSM vagy 3G esetén 0,8GHz-et, akkor meg nem LTE...Tudom találgatás, de nem baj, ha körbejárjuk a témát.
-
válasz
bonyboy #124482 üzenetére
Ez úgy full kamu, ahogy van....
4GB RAM. Peeersze...
2,7GHz-es MT6595...
Úgy átvágta ezt az appot is a firmware, mint a huzat.
Szóval marad az MTKDT. Hidd el, megéri a fáradtságot, hogy összehozd a működő adb kapcsolatot.(#124484) Ájvé
Általában a /proc/ helyen vannak azok az infók, ami alapján lekérdezik és megjelenítik a tesztprogramok az információkat.
pl.:
/proc/cpuinfo
/proc/partitions
/proc/dumchar_info
ésatöbbi... namost, ezek közül néhányat olyan szépen át tudnak vágni szoftveresen, hogy (kínai)csuda.
Szerencsére néhányat nem.(#124485) bonyboy
Tényleg nagyon szívesen segítenék, de én egyszer feltettem a w8-at meg az adb-t, azóta megy, nem frissítek, nem piszkálom, mert megy. Ezért mondtam, hogy majd egy win-hozzáértő válaszát várd meg. -
válasz
bonyboy #124478 üzenetére
Hát... ööö... lehet, hogy több driver is lehet fent - ha jól emlékszem volt akinek ez volt a problémája. Leszedte, és felrakott egy úja, onnantól jó volt. De majd a windows-hoz értők ezt megmondják (én maradok Linux-júzer)
Ha az mtkdt nem megy, akkor vagy driver vagy kábelhiba van.
Vagy nem adtott senki engedélyt a telefonon az adb elérésnek. -
-
válasz
bonyboy #124467 üzenetére
Hát... jó kérdés.
Főleg, hogy Mpie telefonról van szó.
Nagy kérdés, hogy valóban mt6592-ről van szó, vagy valójában mt6572-ről.
Ezt ki tudod deríteni, hogyha az MTKDroidTools programmal megnézed az információkat. Ez a program ugyanis megmpndja, hogy fake (hamis) 8 magos-e.A másik, parancssoros megoldás a cpu-k számára lehet ilyen:
ls -R -l /proc/ | grep cpu
Erre kiad egy csomó mindent, de ilyesmit lehet benne keresni, ez 4 magos:dr-xr-xr-x root root 2014-01-01 01:17 cpu0
dr-xr-xr-x root root 2014-01-01 01:17 cpu1
dr-xr-xr-x root root 2014-01-01 01:17 cpu2
dr-xr-xr-x root root 2014-01-01 01:17 cpu3
Ha ez a szám elmegy 7-ig, akkor 8 magos.
Ha csak 1-ig, akkor 2 magos.Szóval lehet, hogy először ezt kellene kideríteni leginkább.
Meg ha már MTKDroidtools, akkor azonnali mentés javasolt, plusz scatter file készítése.szerk.: na a többiek jól beelőztek
(#124470) bonyboy
Az AnTuTu Benchmark program ezt irja a Device Info-ban
CPU MOdel:MTK6595 Core 8
GPU Renderer Mali-450 MP
Na ez már gáz...
Ugyanis a 6595-höz PowerVR G600-as gpu dukál....
Na akkor mindenképp derítsük ki legelőször , hogy valójában mivel is állunk szemben. Valójában. -
válasz
BullZeye #124458 üzenetére
Én a zsebpénzéből fedezném a kijelzőcserét. Meg is mutatnám neki, hogy hogyan csinálom, hogy lássa: vigyázni kell a dolgokra, de lássa azt is, hogy számíthat rám. (főleg, hogy kollégáim törött cuccait szoktam cserélgetni... másoknak segítek, akkor neki meg méginkább) De ez már nagyon távol van a duálszim topiktól.
-
válasz
#39868659 #124436 üzenetére
Vegre kiszenvedte magabol a jiayu az s4-et
Hat az igert 4,7" helyett amiert vartam, lett 5,5
Egyrészt ideje volt már, de az 5,5' miatt-t érdemel.
Azbeszt'....
Épp ma beszéltem a JY fan kollégámmal, hogy ezek biztos beadták a kulcsot. Kár volt a g4s gyatra GPS-e miatt. Azóta sincs olyan ár/tudás/érték arányú telefon a maga kategóriájában. Sokat vártunk erre az s4-re, oszt' mégse' érte meg? Ez így nem járja. -
válasz
bonyboy #124434 üzenetére
Mintha ez a leírás alapján 4.4 lenne. - szerk.: de sajna a 6572-höz való...Ez meg nem tudni melyikhez való...
Ez meg az mpie keresésre adott találat
De azért csekkold le.
-
válasz
LógaGéza #124416 üzenetére
Ha van factory mode, akkor ott szokott lenni adb elérés; ha van, akkor meg kell nézni van-e root jog.
Ha az is van, akkor a data-tdd
-vel le tudod menteni (acat /proc/dumchar_info
alapján), mad a data img-t tudod csatolni, és a megfelelő adatbázist le tudod menteni.
Ha nincs root, de van adb elérés, akkor szintén acat /proc/dumchar_info
alapján a partíciókat flashtool-lal le tudod menteni.De ha már a cache formázásánál tart, akkor jó eséllyel küldtek rá egy factory resetet, ami viszont törli a benne lévő telefonszámokat (a data partícióról).
-
Lehetőség szerint a saját topikjában érdeklődj, nem kell minden telefonos topikba beírni ctrl+c - ctrl-v módon. Köszi.
-
válasz
Bajzath #123879 üzenetére
adb driver fent van?
usb hibakeresés bekapcsolva?
4.4 droid és felette kell jóváhagyás a telefonon az adb kapcsolat megerősítésére.A droidtools bekapcsolt telefon mellett adb-n kapcsolódik a telefonhoz, adb driver kell neki.
Az SP flashtool usb vcom driverrel kapcsolódik a telefonhoz, kikapcsolt telefon mellett. -
válasz
b0bcat #123394 üzenetére
Ezzel sokan vagyunk így.
Többen, mint amennyien leírjuk ezt.Sajnos.
Fiam a Redmi3pro-t választotta (Lenovo A820-at váltotta). Kifejezetten tetszik.
+ megfelelő méret, 5"-on
+ 99%-ban magyarított szotver (e*stock)
+ eddig 100%-osan jól működő ujjlenyomatolvasó
+ jó akku
+ minőségi összerakás
+ kifejezetten jó hangminőség
+ hangos külső hangszóró
+ gyors~ átlagos kamera (a JY G4 sorozatnál gyengébb)
~ nincs gomb-háttérvilágítás
~ fura helyen van az értesítő led (és csak lezárt képernyőnél kezd jelezni)- tálcás sim megoldás, ráadásul a mixtúrás ("2 sim" vagy "1 sim + 1 sd")
- zárt bootloader
- bugzik a proximity sensor: ha hirtelen eltakarom és elveszem az ujjamat, akkor hajamos beragadni. Ujjat visszatéve pár másodpercre, és elvéve, újra magához tér.
- b20 (mimás...)A frissítésre vonatkozó igény 0, így a verzióhajhászás nem szempont.
Ha lenne b20, már bele is törődnék abba, hogy elég legyen a 32GB ROM (26GB a data+internalSD - emulált verzió), bár ekkor át kellene alakítani a sok flac-et ogg-q10-re (esetleg mp3-320-V0 verzióra).
@(#123399) Duliee
Júúúúújjjj... ez gonosz volt! (láttam ám a szmájlit!) -
válasz
AlyrArkhon #123288 üzenetére
Nem hasonlítható össze az asztali és a mobil környezet, a windows és a Linux.
A példád pedig attól sánta, hogy nem az asztali környezet változik (Gnome vs. KDE - más lib,), hanem a vas.
Ez alapvetően meghatározza, hogy mit mivel.
Ha a grafikus "kártya" elindul, és illesztett (moduláris mikrokernelről beszélünk), akkor egy működni fognak a programok.Linux esetén már azért nem mindegy a teljesítmény sem, egy Ati vagy Nvidia mindig előrébb lesz, mint egy Intel, főleg játék esetén. De ettől még működni fog, és itt a kártya maga lesz a szűk keresztmetszet. Az én rendszerem már 6 gépet megélt (Ubuntu 10.04), kizárólagosan rsync parancs segítségével költöztetve + a boot opciók helyes beállításával, fstab szerkesztésével. De volt olyan váltás is már, amikor friss telepítésre tettem rá a /home/user/. adatokat. Működött.
Persze ha Gnome helyett KDE-t használnék, akkor nem működne, hisz más az "environment", tehát a környezet. GnomeBaker helyett k3b, stb. de azért ez már eléggé másfelé mutat. -
válasz
Milestone2 #123115 üzenetére
Bizony van pár ilyen dual sim telefon, ami aztán letakart második foglalattal árulnak..
Így jól kialakítható a függetlenségmentesítés.
(Alcatel 918 +d || ZTE blade super - V983 || Lenovo 2010 is talán - most hirtelen ezek jutottak eszembe)@(#123117) Milestone2
És ez valóban "csak" egy letakarás? Ami leszedhető? Vagy a szolgáltatói szoftver se tudná a dualt?
Sajna erős passz... sosem próbáltam meg.@(#123118) kmarci25
Vagy betömködték kenyérgalacsinnal a 2-es slot-ot
Ehhez nem kell szolgáltatóhoz menni. Elég egy aktív kisgyerek is. -
válasz
tutis #123112 üzenetére
Valóban fura, de igen, létezik olyan eset, amikor lokkolt. Ritka, de létezik. Attól függ, hogy milyen szerződéssel vette.
Régebben is volt a tesómobilnak olyan telefonja, amin az egyik sim-et zárolták a szolgáltatóhoz, a másikat viszont nem.
Tehát egyoldalúan nem lehet teljes bizonyossággal kijelenteni, hogy a mi dual sim az mindegyik független; legalábbis hazai beszerzés esetén erre jobban oda kell figyelni. Külföldi (jellemzően kinais és/vagy kinaiEU) rendeléskor ennek az esélye elenéysző (gyakorlatilag nulla). -
válasz
Milestone2 #123083 üzenetére
Ha igaz, akkor mondanék er erős "azbeszt'..."-et, mert tegnap rendeltem fiamnak egy sima redmi3pro-t. Persze abban nincs béhúsz (a régesrégi Lenovo A820-at váltja le)
De várjuk ki a végét. -
válasz
-ZeeZee- #122921 üzenetére
Sajna attól, hogy lehet külön kapni a digitiser-t, még nem biztos, hogy nem ogs.
Jártam már meg így (thl w8s esetén volt olyan kiadás ami ogs-es volt, volt amelyik nem... csak hogy egyszerű legyen).
A topikjában érdemes körülnézni, ott tuti megmondják.Ráadásul mod recovery biztosan van hozzá.
-
válasz
LámaZ #122912 üzenetére
Ha már megemlítettél, akkor Cappa. Cé, mint a magyar ábécé 4. betűje. Olvasni tudni kell. Nam vagyok nagytudású. Átlag júzer vagyok.
Amúgy ez a program a ROM-ot szabja át, és a DATA+FAT összeget veszi alapul, és azt tudja ide-oda módosítani az ebr1 ebr2 fájlok módosításával.
Egyébként a háttere itt található: MT6592-ig.
De ennek a programnak a segítségével nem lesz több RAM.Olvasnivaló: Helyi topik MTK alapú készülékek átparticionálásra
-
válasz
-ZeeZee- #122910 üzenetére
Ha nem sürgős, akkor rendelj egy touch-ot, és cseréld ki - persze ha ogs, akkor lcd+touch-ot kell rendelni.
Persze ha van esetleg mod recovery, akkor lehet ilyeneket még megoldani (a linkből másoltam)
echo "persist.service.adb.enable=1" >>/system/build.prop
echo "persist.service.debuggable=1" >>/system/build.prop
echo "persist.sys.usb.config=mass_storage,adb" >>/system/build.prop"illetve mod recovery alól lehet root-olni is, a zip segítségével. supersu zip
Ha nincs mod recovery, és mtk-s (6592-ig), akkor jó eséllyel lehet hozzá fabrikálni egyet.
-
válasz
Atomcsirke #122855 üzenetére
Nem mellékesen a hol találunk mellet ott szokott lenni - jó esetben - hogy milyen telefonnal nézték.
Tehát azért ha nem is arcba tolva, de az infó megjelenik.Valóban, régen volt blogbejegyzés a 0,9GHz-es 3G-s csájnafonokról.
Ha ennek mintájára, analógiájára gondolsz, akkor olyan valóban nincs (asszem' Saccco követte el annó a blogot) -
válasz
b0bcat #122810 üzenetére
A német postán tünedeznek el időnként csomagok.
Konkrét eset, amikor kollégám garanciába küldött vissza cutbot xyz-t, és a német postán elakadt... Magyarbó' még kiment, a németeknél meg nem érkezett meg a rendeltetési helyére. Befogadás megvolt és huss... (mint a kék norvég, ha nincs odaszögezve)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Vicces képek
- Medence topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged