-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
biccent #110771 üzenetére
Romcserével battstat-ot is törölsz, nem? A teljes lemerítés felesleges, a li ion akksit amúgy sem tudod lemeríteni, és amúgyis mindegy neki, mikor töltöd, viszont romcsere és battery stats wipe után kell neki 8-10 töltés- merítés, míg beáll. Ha nem, akkor ott valamivel baj van.
-
Rick4
félisten
Nem is rögzítette a hívást.
Öreg hiba androidos telón egy ilyen ziccert kihagyni, ugyanis már a csalás kísérlete is büntetendő.
Ha 3 hét múlva a haverod, vagy szüleid meg benyelik, mert őket megtalálták, és hittek neki, akkor is azt fogod gondolni, hogy most nem kellett ezzel foglalkozni?
Feljelentést lehet mailben tenni, a hangfájlt lehet mellé csatolni, dolgozzanak csak vele.
-
Rick4
félisten
válasz
dokee78 #102631 üzenetére
Nézegetem ezt az Elephone P6000-est, de ahol én venném, (usa) ott nincs feltüntetve a 800MHz-es sáv, a gyártó oldalán viszont igen. Létezhet, hogy az usába olyan gyártanak- szállítanak, amiben nincs benne ez a sáv, vagy mivel az amerikaiak számára érdektelen, szimplán kihagyták a leírásból?
-
Rick4
félisten
Oké, itt a város szélén ne legyen tuti, mert ez már csak ilyen, ennek ellenére tegnap este 12/5.6-ot mértem, ennek fényében sejtettem, hogy lesz 30Mbit, erre lett 1.6. És ne mondd, hogy minden második ember redes volt a környéken.
Így viszont tényleg csak arra tudok alapozni, hogy veszek pl egy t-mobile dominó kártyát, és azzal netezek, a másikban meg marad a red sim. Akkor viszont csak jó, hogy a kértkártyásoknál beszélgetünk erről. :d . -
Rick4
félisten
Az más tészta, aki teheti, aliexpressen vásároljon, vagy máshol paypallal fizessen, és ennyi. De ugye ha itthon vásárolsz, az se mindig sikerül tökéletesre, benne van.
aytukabozs: A két kártya jól jöhet, de nekem nem szempont, van sok minden más azonban, ami miatt itt vagyok, és ahogy egyeseknek bizonyos funkciók számítanak, nekem az lte számít, ahogy másoknak bizonyos funkciók nem számítanak, úgy nálam a kétkártyás rész se nagyon szempont. Ha benne van, benne van, de amúgy nem létszükséglet. De megkerülni nagyon nem tudom, mert majdnem mindegyik kétkártyás.
-
Rick4
félisten
Ha már másnál is téma az LTE, talán érdemes lenne összeszedni, hogy egyáltalán melyik készülék tudja a 800-MHz-et.
KTU: Pedig én bárhol, bármikor fizetek, ugyanis az ersténél olyan a kártya, ill maga a rendszer, hogy webes vásárlásoknál minden esetben az erste weblapjára irányít, majd ott beütöm az sms-ben kapott kódot, ha jó, akkor visszalép a weboldalra. Ezt csinálja pl alival is. Tökéletesen működik.
-
Rick4
félisten
válasz
zizol #102372 üzenetére
Köszi, körbesasolom, mik vannak, Egy xperia minit cserélek le, szóval majdnem akármi jobb, Galaxy S4-em van, ennél sokkal rosszabbat nem nagyon vennék, de nagy tespsi se kell. Keresgélek még, van pár lehetőségem közvetlenül az usából hozni, de az lte sáv miatt elég szűkös a lehetőség.
-
Rick4
félisten
Szevasztok Urak!
Olvasgatok itt, a szokásos sztori kellős közepén vagyok, vennék valami kétkártyás készüléket, de jó lenne az LTE, ha már van, most jön a lényeg, vodás vagyok, és maradnék is, viszont ugye ott a két kártyahely. Tehát keresném azt a készüléket, ami megy a vodás simmel voda LTE hálón, ha nincs alternatíva, akkor a másik két szolgáltató (inkább a telekom) hálóján. Ezesetben milyen frekiket kellene a készüléknek tudnia? A 800-at figyeljem mindenképp? Szegedi vagyok, tehát nagyjából vidék. -
Rick4
félisten
válasz
hungobungo #64510 üzenetére
Nézz meg egy Motorola Moto G-t, majd látni fogsz ilyet is.
Mi volt amúgy a CC 5700-assal?
-
Rick4
félisten
válasz
berigazek #4673 üzenetére
Ugye nem 16 órán keresztül töltöd?
Ha lítium akksi van benne (szerintem 4-5 éve mindben ez van) akkor az akksiban lévő töltőelektronika szabályozza a töltést, akármit csinálsz, kikapcsolod, bekapcsolod, nem számít neki, és az akksi gyárilag töltötten jön ki, nem kell formázni mint a régi ni-mh akksikat....
-
Rick4
félisten
Megnéztem két tévén, az 1920X1080-as video állat, szerintem kiteszi rendes fullHD-ra, az egyiken totál a széléig húzta, a másiknál maradt kb 6-7mm fekete széle ahol nem volt semmi a menü alatt sem. De pont úgy, ahogy a nagyok mondják, egy 107 centis tévénél már 1.5 méterről nem tudsz különbséget tenni egy 720p vagy 1080p anyag között, szerintem nekem ez se megy. a lejátszóprogi kiírja az 1920X1080-at, de a franc se tudja, szépnek szép.
-
Rick4
félisten
válasz
MotorBoy79 #4540 üzenetére
Működik, de az ARC S kevés hozzá, pedig a full változatot tettem fel, 10 fps kb.
-
Rick4
félisten
válasz
MotorBoy79 #4538 üzenetére
a HD player nevű appal megy, csak sanjon kb 6fps/sec-kel, igaz ezek fullHD blu-ray ripek mkv kiterjesztéssel.
-
Rick4
félisten
valami gebasz lesz, a képernyőforgatást bekapcsoltam (eddig ki volt kapcsolva) és ahogy a HDMI-t bedugom a TV-be, azonnal elforgatja a menüt, a böngészőt, a youtube lejátszót, akárhogy tekerem, keresztbe van fektetve a tévén is, a kijelzőn is. Ha viszont rendesen állítva nézem, és kihúzom a kábelt, rögtön visszaállítja rendesen a kijelző képét. Úgyhogy ez úgy néz ki, nem szimpla androidos beállítás probléma lesz.
-
Rick4
félisten
válasz
MotorBoy79 #4495 üzenetére
Most néztem ugyanezt a funkciót ARC S-en, ott a HDMI rádugásakor egyből lefekteti a képernyőt és minden teljes méretben fut. Nem lehet hogy itt csak be kellene kapcsolni a képernyőforgatást?
-
Rick4
félisten
Nézd, írhatod ezt is, ha nem veszed le a szemellenződet, és nem érted amit írok, akkor nekünk nem kell erről beszélgetni. Ha olvasod, hogy már egyszer leírtam, igen, nem viszonyítottam így, írt le Te magad a tapasztalataid alapján, hogy mi az amit kaptál, mennyiért kaptad, és itthon mit tudtál volna mennyi pénzből venni hasonlót.
Ha ez neked feladja a leckét és csak a saját hülyeségedet hajtogatod, akkor maradjunk ennyiben, elkönyvelem, hogy neked ez a dolog nem működik. -
Rick4
félisten
Egyébként épp most lapozgatom a megiamarkt újságot, ARC S 85 ezres, alcatel OT-993D 55 ezres, és a rettegett myaudio 5 series 65 ezres. Szerinted mennyi pénzt ér egy ilyennél, hogy van rá garancia? 15% korrekt? 20? Mert nulla perces gari nélküli telókat ennél sokkal kevesebbért lehet venni, 20% simán megvan.
Támadni meg támadhtsz, én ennek ellenére egyelőre beszélgetek a dolgokról.
-
Rick4
félisten
Persze hogy előhúztam, mikor neked pl lehetőséged lett volna konkrét példára akár a saját készülékedet felhozva. Nem vitatkozni kellett volna, hanem a tapasztalataidból egy érvet felépíteni az állításaid mögé. És ha elolvasod mire válaszolsz, a végén külön kértem is mindenkit erre.
-
Rick4
félisten
Szerintem ez pont a topictéma lényege, nincsen benne semmi tiltani való, de akkor ezt összegezve neki nem jött össze. Tehát akkor az én szemszögemből összefoglalva az eddigieket:
Ezek a telók technikailag- műszakilag csak a kétkártyásságukkal vannak előnyben, anyagilag kérdéses az előny, tehát akinek a dual sim nélkülözhető, nem feltétlen onnan kell venni a most következő hátrányok miatt.
Kínából csak rengeteg fórumos utánaolvasással (mind a készülék használhatóságát és a webáruház "leírás- kiszállítás- ügyintézés" korrektségét illetően) érdemes vásárolni.
Ha megvan minden infó, és körültekintő voltál, akkor még benne van, hogy simán mást küldenek a megvásárolt helyett, majd közlik, hogy sorry.
Ha még jót is küldenek, de tönkremegy, reménykedj abban, hogy kevés pénzből megúszod a garanciáztatást, (mert pénzbe fog kerülni az biztos) nem tűnik el, nem sérül meg a készüléked ezidő alatt.
Mindezt mondjuk a komolyabb készülékeknél 30%-os árelőnyért cserébe kockáztatod, amíg itthon egy minőségi telefont 2-6 nap alatt szervizelnek, addig oda- vissza többezer Ft postaköltség mellet tis lesz 3 hét legalább.
Ha valamit rosszul írtam, vagy nem jól látok, szóljatok. Kérdés akkor: akinek nem kel két sim, annak miért is éri meg mondjuk 80 helyett 50-ért megvenni valamit? Igaz, hogy 30-cal többért vette, de zéró kockázat, ha ezt figyelmen kívül is akarom hagyni, akkor 1 év múlva az itthon vett márkás készülék simán elmegy azzal a 30-cal többért. Szóval ha nem ejted le, akkor a drágább jobb. Tehetünk egyébként itthoni és kínai teló között tényleges összehasonlítást, kíváncsi vagyok, méretben, teljesítményben mennyi árelőny mutatkozik.
-
-
-
Rick4
félisten
válasz
osztraksajt #4359 üzenetére
Erre csak egy példa az én esetem, Arc S-t vettem mediamarktban 97 ezerért, ugyanez lett volna kínából 30, ismerős végül az utóbbit választotta, hát, van különbség, nem is kevés. Nekem jobb ez így. Másnak meg más.
És nincs is ezzel semmi baj.
-
Rick4
félisten
válasz
Stanley-B. #4352 üzenetére
Attól, hogy gyenge az ár- érték arány, még itt a helye. Más kérdés, hogy én pl nem szívesen veszek bármit is ami bizonytalan, kézzelfogható garancia nélküli cucc, ennek meg a kínai telók nem tudnak megfelelni.
-
Rick4
félisten
válasz
sajtjani #4343 üzenetére
Itt egy jó leírás:
Internetes vásárláskor is adódhatnak olyan problémák, melyek miatt vissza szeretnénk kapni a pénzünket. A PayPal egyik nagy előnye az átutalással (direct bank transfer) szemben, hogy a pénzünk biztosítva van 1.000 USD összegig.
Ezzel a leírással azoknak a dolgát szeretnénk megkönnyíteni, akik ilyen helyzetbe kerülnek.
Melyek lehetnek ezek a helyzetek?
Nem kaptad meg az árut vagy annak egy részét, amit kifizettél.
Nem azt vagy nem olyan állapotban kaptad meg, ahogy az a termékleírásban szerepelt.
Esetleg találtál egy nem engedélyezett tranzakciót a PayPal számládon.
1. Az első lépések:
Mielőtt a PayPal-hoz fordulnánk mindenképp kezdjünk levelezésbe az internetes bolttal ahonnan az árut rendeltük. Részletesen írjuk le a termékkel kapcsolatos hibákat, eltéréseket, esetlegesen magának a terméknek a hiányát.
Erre azért van szükség, mert a későbbiekben ezt a levelezést a PayPal bekérheti a problémás eset kezeléséhez. Ezeknek a leveleknek tükrözniük kell, hogy te mindent megpróbáltál, hogy rendezd a helyzetet az eladóval. Érdemes az eladó válasz e-mailjeit is elmenteni.
Ha nem jársz sikerrel, és az eladó elzárkózik bármiféle kártérítéstől vagy pénzvisszafizetéstől, akkor a PayPal-on „vitát” lehet indítani az eladóval.
2. Vita (Dispute) indítása PayPal-on:
Nagyon fontos, hogy vitát csak akkor indíthatsz, ha az adott vásárlás nem régebbi 45 napnál!
Lépj be az account-odra.
Az „account history” részen láthatod a legutóbbi pénzmozgásaidat. Ezek között keresd meg azt, amelyikkel a probléma van, majd nyomd meg a „details” gombot.
A „transaction details” részen vagy, ahol az adott tranzakciód részletes leírását találod.
Gördítsd le a legalljára az oldalt és klikkelj rá a „Resolution Center” feliratra.
Itt két választásod van. „Item dispute”-ot akkor jelöld be, ha nem kaptad meg a terméket amit rendeltél, vagy nem azt amit rendeltél. Az „unauthorized transatcion”-t pedig akkor, ha olyan tranzakciót / pénzlevonást találtál amit nem te indítottál.
Most az „Item dispute”-al fogunk foglalkozni, mert igazából ez az, ami gyakrabban előfordulhat. Így jelöld be azt és utána „Continue”,
Itt is két választásod van:
„I haven't received my item.” – Ezt akkor jelöld be, ha nem kaptad kézhez az ígért határidőn belül a kifizetett terméket.
„I received my item, but it is significantly not as described.” – Ezt akkor jelöld be, ha a csomagot megkaptad, de az sérült, hiányos, vagy nem az van benne amit kifizettél.
Tegyük fel, hogy nem kaptad meg a terméket. Jelöld be az „I haven't received my item.”-et, majd „Continue”.
A „What is the category of your purchase?” felirat alatt gördítsd le és válaszd ki a vásárolt termék fajtáját. Airsoft termékeknél én az „Other Tangible Goods”-t szoktam választani.
A „Compose Message to Seller” részen írd le a problémád a tranzakcióval kapcsolatban, majd nyomd meg a „Continue” gombot.
Ezennel elindítottad a „vitát”, melyről e-mailben értesítést kap az eladó és a PayPal is. A „My account” részen fogsz találni ezek után egy „Resolution Center cases” részt, ahol az „Open Disputes & Claims” alatt követni tudod a vita menetét. Itt olvashatod majd az eladó válaszát a problémára. Itt a PayPal még nem szól bele a dologba.
Ha ezek után sem jutsz közös nevezőre az eladóval, akkor kell elindítani a „Követelést”, azaz a „Claim”-et. Itt fog bekapcsolódni a PayPal a vitába.
3. Claim (követelés):
Leghamarabb 7, legkésőbb 20 nappal a vita („dispute”) elindítása után van rá lehetőség!
A „My account” alatt kattints a korábban említett „Open Disputes & Claims” fülre, majd az adott vitán nyomd meg a „view” gombot.
A „Close or Escalate” részen lesz lehetőséged a vita lezárására, amennyiben sikerült levelezéssel megoldani a helyzetet. Ezt a „My concerns have been resolved, I want to close this dispute” felirat bejelölésével és a „Continue” gomb megnyomásával teheted meg. Ekkor a vita lezárult és nem nyitható meg újra ennél a tranzakciónál.
Ugyan itt lehetőséged van a vitát egy magasabb szintre emelni és követeléssé fokoznod. Ezen a részen lezárulnak a levelezések az eladóval és a PayPal veszi kezébe az ügyet. Ezt az „I would like to end communication and escalate this dispute to a claim with PayPal” felirat bejelölésével és a „Continue” gomb megnyomásával indíthatod el.
Egyszerűbb esetben a PayPal visszautalja a pénzed pár napon belül, bonyolultabb helyzetekben bekérhet majd tőled bizonyos levelezéseket is az eladóval.
A Claim-nek akár több hetes lefolyása is lehet, így türelem tornaterem. Lezáratlan ügyek sosem maradnak a PayPal-on. Ha igazad van, nincs mitől tartanod, vissza fogják utalni a pénzedet, melyről értesítést kapsz „Refund” címszó alatt. Ez először csak a PayPal account-odon jelenik meg, majd 1-2 nap elteltével jóváíródik az összeg a bankszámládon. -
-
Rick4
félisten
válasz
fi:zi'k #4269 üzenetére
Na akkor kezdjük elölről. Erre válaszoltál:
(#4248) devast
Pont a vám a legkisebb tétel. Legalábbis eddig eletronikai cuccok terén még nem láttam 5-6%-nál nagyobbat Kínára vonatkozóan.Miközben az ember nem vámról, hanem vámolásról beszél. Ha annyira képben vagy, akkor csak a két fogalmat nem tudod megkülönböztetni? Mert ezt már leírtam egyszer, de úgy látszik, akkor se érezted mi a téma.
Ráadásul nem tudom, mikor rendeltél utoljára, egyrészt 2010 eleje óta az Orczy téri postakicserélőbe új vámosok kerültek, lassult a folyamat, mindent bontogattak ami olyannak tűnt, de mióta kiköltöztek Ferihegyre, és legfőképp az elmúlt pár hónap óta szó szerint mindent kibontanak. Ráadásul most elsejétől már a magánszemélytől magánszemélynek küldött csomagokra is érvényes a 22EUR/45EUR érték, szóval nem tudom kinek mit érdemes intézni, max egyszerre jó fizetni, de sokfelé küldeni értelmesebb megoldás. Persze annak, aki nem tud jobbat.
-
Rick4
félisten
válasz
ouzohuto #4184 üzenetére
Te most miről beszélsz? annak, hogy az apa és fia között zajlik országhatáron belül egy ajándékozási folyamat, mi köze az eu-n kívülről érkező ajándéknak, ami után így az eu-ban nem fizettek adót?
Egyébként meg nem csak egy kocsi, még egy 150 ezret meghaladó értékű karácsonyi ajándék után is kellene adót fizetni, ha nem egyenesági rokontól kapod.... -
Rick4
félisten
Ahogy megérkezik a reptérre, ott bemegy a vámra, vám nem tudom mennyi, autóalkatrészre 3.5%, és a postát is beleszámolják, majd erre az egészre jön 27% áfa. Kiviszi a posta, és a postásnak fizetsz, mostanában minden csomagot kibontanak, bár nem tudom, erre mennyire harapnak..
-
Rick4
félisten
válasz
berigazek #4035 üzenetére
Akikkel vitatkoztál, azokkal vásárlásról vitatkoztál, amikor magyar forint folyószámláról EUR vagy USD árfolyamra váltod a pénzt és fizetsz, és ők pont arról beszéltek neked, hogy a számlakonverziós devizaárfolyam az értéknapon kihirdetett számlakonverziós devizaárfolyam eladási ára lesz, hiszen a bank a tranzakció alkalmával neked eladja a devizát.
Ehhez képest egy teljesen másik történet, hogy egy németországi bank ügyfele az EUR számlájáról UTAL neked pénzt, amit a magyar bankod forintban ír jóvá. A két történet azon kívül hogy a BANK szót mindkettőben leírtuk, teljesen más vonalon, más számokkal működik, semmi közük egymáshoz.
Egyébként a Te esetedben a 250 EUR konvertálódott 71562Ft-ra, vagyis a tegnapi OTP-nél érvényes 286.03-as "Csekk eladási" árfolyam szerint kaptad meg, miközben a középárfolyam 281.33 volt. Ezzel szorozva 70333Ft lett volna, ebből az 562Ft-ot levonni se meg hozzáadni se lenne értelme, mert nem jönnek ki a számok.
Ja, és ezért én természetesen sört se kérek, idd csak meg helyettem. Igyál mondjuk egy asahi-t.
-
-
Rick4
félisten
válasz
Stanley-B. #3755 üzenetére
És mit érdemel az a bűnös, akinek állítása ellenére mégis van ott egy unicredit számlaszám?
-
Rick4
félisten
válasz
Stanley-B. #3748 üzenetére
-
Rick4
félisten
Nem használtam ki soha, nekem van forint számlám, de működik rendben a dolog (bár nem értem, Te hogy értetted meg, miről is beszélek) és bizonyos keretek között sokkal egyszerűbb, mint a forint számláról levetetni a pénzt. Szerintem ha volt is ezzel gond, max hosszabb ideig tartott míg ráérkezik a pénz, de mennie ettől még kellett volna.
-
Rick4
félisten
válasz
berigazek #3744 üzenetére
Cimbi, ha tőlem kérdezel valamit, szívesen segítek, talán van némi "múltam" a paypalnál..
egyébként meg leírtam a saját unicredit számlaszámodat hol találod, erről totál felesleges beszélgetni. De szerintem én tőled tanácsot kérni a szellemi képességeid miatt nem tudok, és nem is fogok. Kerüljük szimplán egymást, még akkor is, ha megtaláltad az unicredit számládat. ezek után beismerést, bocsánatkérést se várok tőled, esetleg a többiekkel megteheted.
-
Rick4
félisten
válasz
berigazek #3741 üzenetére
Szimplán csak egy olyan embernek aki nem eszetlenkedik egy szaktopicban, mint egy 8 éves hülyegyerek...
Az viszont nem lényeges, hogy Te kinek képzeled magad, itt rendesen leszerepeltél. Nem nálam, a többieknél.
Az meg gigabrutál facepalm, hogy a caps lock-ot se tudod kezeni. De neked itt elnézzük.
-
Rick4
félisten
válasz
berigazek #3731 üzenetére
Baszki, olvasd már el amint neked leírnak, és juss már túl azon a szón, hogy unicredit... Megcsináltad amit mondtam? Nem. Beléptél a saját paypalodba? Nem. Láttad, hogy neked is van spéci unicredites számlaszámod? Nem. Akkor ne értetlenkedj itt.
Megzavarjuk az újakat? Mindenki érti 3. általános fölött, miről írunk, másodikosok meg még ne akarjanak paypalt maguknak...
-
Rick4
félisten
válasz
berigazek #3718 üzenetére
Na akkor utoljára leírom. Regelsz a paypalnál úgy, hogy magyarországi bankszámlád nincsen, folyószámlád nincsen, ahhoz kapcsolódó bankkártyád nincsen.
Remélem eddig érthető, és el tudsz vonatkoztatni arról, amikor egy másik lehetőséget megragadva a paypal számlához magyar bank folyószámláját és bankkártya adatait rendeled.
Ha regeltél, akkor a paypal az adataidnál feltüntet egy UNICREDIT-es számlaszámot, amelyre befizetve, utalva a paypalodon megjelenik a pénz. a saját spéci unciredites számládat magad is megnézheted a paypalra belépve, a my account, top up menüpont alatt.
Érthető, vagy leírjam még egyszer?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest