Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Szemtelenül olcsó lett a Nubia Fold
- Tényleg nem változik semmit a Samsung Galaxy S26+?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Méretes kamerasziget a Motorola Edge 70 Ultrán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 17 - alap
- Papírvékony a jövő a Samsungnál: íme, a Galaxy TriFold!
Aktív témák
-
TRob1
veterán
válasz
Keresztapper
üzenetére
A közép-európai idő (angolul Central European Time, CET) annak az időzónának az egyik neve, amely 1 órával jár az egyezményes koordinált világidő előtt, vagyis CET=UTC+1. Európa legnagyobb része ebbe a zónába tartozik, néhány észak-afrikai országgal együtt. A nyári időszámítás ideje alatt a CEST van érvényben helyette (CEST=UTC+2). - wiki
-
TRob1
veterán
válasz
aggleány
üzenetére
Hogy ki miket tárol a telefonon, szerintem teljesen eltérő lehet. - Ez egyértelmű. Csak másoknál van logikus magyarázat rá.
(Direkt nem akarom visszakeresni 1-2 régebbi hsz-ed, mert 1) Már írtam hogy miért, 2) Már nagyon off így is.)Nincs mesefilm (de csak mert képtelen vagyok ekkora képernyőn bármiféle filmet megnézni)
És alulöltözött hölgyek sincsenek (max a 2 lányom pizsiben, ha az annak számít
) -
TRob1
veterán
Egy "átlagfelhasználónak", aki csak telefonál meg sms-ezik, esetleg néha netezik, nem is javaslok root-os dolgokat.
De aki többre vágyik, annak mindenképp, mivel jóval egyszerűbb roottal az élet... és aki mást mond... az már csak ún. "bemagyarázás" (miért is jó a marketet túrni órákig/napokig/hetekig hasonló appokért, ha egy sima jogosultsággal pillanatok alatt van mindenre megfelelő app???? Ez kicsit furcsa... persze aki nem akar "rendelkezni" a saját telefonja felett, az csinál amit akar... de vannak dolgok, amiket anélkül nem is lehetséges véghezvinni, nem véletlenül létezik a ROOT)Bocs ha kicsit durva voltam.

(#18740) aggleány:
letöröl egy pár szükséges progit, mert az nem tetszik neki - előtte persze nem mentett -, aztán meg sír, hogy nem jó a teló. Igen, "sajnos" ész is kell a root mellé, azt meg Marketről nem lehet letölteni.
(#18741) sssz :
a nőknek egyformán forog az agyuk - Na ebbe nem kötnék bele.
(#18742) aggleány:
És még mondják, hogy nincs olyan, hogy női logika. - Ebbe már beletudnék
(Akár a te részedről is, hogy miket és miért "tárolsz" a telefonodon, de nem fogok, mert bírlak - így látatlanban is.) 
-
TRob1
veterán
A root ellenzőktől kérdem, hogy lehet pl. a Titanium Backup-ot használni root nélkül, ami nálam a legelső és legfontosabb app? (De vannak még ilyen alap dolgok...)
-
TRob1
veterán
válasz
flash-
üzenetére
Az elhasznált energia 5%-át.

Sok, vagy kevés?
(#18695) sssz :
talán páran meggondolják mégegyszer hogy rootoljanak-e - Miért, mi bajuk lett belőle? Nem harap a root (
), és visszaállítható ha vkinek arra van szüksége (mint már rengetegen megtették pl. gariztatás végett) -
TRob1
veterán
válasz
Tesztelo.hu
üzenetére
A 128 kbites MP3-nál kb. 1 perc 1 MB, és az ugye közel CD minőség

Én meg mindig mindenhonnan azt hallom/olvasom a "vájfülűektől", hogy még a 320 kbites MP3 is xar, és csak a "Loseless" a tuti.

-
TRob1
veterán
-
TRob1
veterán
válasz
droti25
üzenetére
Katt a Minden alkalmazás és mentett adatainak visszaállítására, majd Kijelölés megszűntetése, és ott mindig azt az egyet bepipálod, amit vissza akarsz állítani, aztán Kötegelt művelet futtatása. (Esetleg előtte még kiválasztod hogy csak a program, vagy csak az adatok, ha nem mindkettőt akarod)
-
TRob1
veterán
válasz
Schuey
üzenetére
Ha ilyen félelmeid vannak, ne használj okostelefont (sőt semilyen mobilt), ne használj netet se, és irány egy nagy erdő közepébe, a föld alá vmi atombunkerbe. És filmeket se nézz (rossz hatással vannak rád)
De ha mindenáron akarsz vmilyen mobilt mégis, azt mindig akksi nélkül használd (így a legnagyobb az esély, hogy mindened biztonságban marad) 
-
TRob1
veterán
GSM abc:
"Nem tartalmazza minden nyelv ékezetes betűit, többek közt a magyarét sem. Viszont található benne pár olyan (más nyelvben használatos) karakter, mely hasonlít a mi ékezetes betűinkhez. Ezekkel a balra dőlő ékezetes karakterekkel már jópár éve helyettesítjük a magyar abc-ben találhatóakat. GSM abc használata esetén 160 karakter fér egy SMS-be, egy karaktert 7 biten tárol. ""Unicode:
Tartalmazza az összes magyar ékezetes betűt. Viszont, hogy olyan karaktereket is továbbítani lehessen SMS útján, melyekre eddig nem volt lehetőség, annak ára van. Az ilyen üzenetek továbbításához több adat átvitelére van szükség, emiatt egy SMS-be csak 70 karakter fér el! Tehát egy 160 karakteres magyar ékezeteket tartalmazó SMS elküldése 3 SMS árába kerül! Egy karaktert 16 biten tárol."-----------------------------------------------
"Unicode, te drága
A hirtelen drágulás oka az, hogy az újabb készülékek a GSM-szabvány helyett az Unicode szabványt követik az SMS-ek küldésekor. Ez egyébként teljesen érthető, mivel a GSM-ábécéből néhány, Európa-szerte kevéssé használt betűt (ilyen például a magyar á, í, ó, ő, ú, ű karakterek) egyszerűen kihagytak, így valami arra emlékeztető betűt (konkrétan a rövid változatokat) kellett SMS-küldéskor használni.
Az új szabvány, az Unicode már minden karaktert tartalmaz, amit valahol is használnak, így a fent említett ékezetes betűkön kívül akár oroszul is küldhetünk vele SMS-t. Ennek azonban megvan az ára is. A 128 betűs GSM-ábécé egy jelét 7 bittel tudták azonosítani, míg a több tízezer karaktert tartalmazó Unicode-hoz már 16 bit, azaz kereken két bájt szükséges. Így könnyen kiszámolhatjuk, hogy a GSM-szabvány betűiből éppen 160 fér be a 140 bájtos SMS-üzenetbe, míg az Unicode-nál csak 70. Ez annyit tesz, hogy ha 140 karakternél hosszabb SMS-eket küldözgetünk, akár háromszor annyit kell fizetnünk a szolgáltatónak, mint az eredeti díjszabás."
-
TRob1
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ha pl. Go Launcher-t használsz, ahhoz van a ContactsGoWidget, és az tud ilyet.
Ki lehet választani a kontaktoknál, hogy rögtön hívja, rögtön sms, adatok, vagy egy kis ikonsor és választasz ezek közül.Ha nem GoLauncher-t használsz, akkor.... nemtudom.

-
-
TRob1
veterán
Áhá.
Na, 300megánál nincs több appom ami állandóan fut, vagy widgetet használ.
Ha nagy ritkán rádugom usb-n keresztül pc-re, akkor meg semmit nem használok a telefonon, max másolok. De ált. wifi-n keresztül oldok meg mindent. Végülis akkor jól gondoltam eddig is, hogy számomra felesleges az ext (meg asszem a legtöbb ember számára is)
-
TRob1
veterán
válasz
orizsolt73
üzenetére
Nézd végig a tutorial-t, utána jó lesz.
Lapozd az oldalakat jobbról balra.
-
TRob1
veterán
-
TRob1
veterán
válasz
-=Vacsek=-
üzenetére
Ha arra gondolsz mikor váltasz a Tárcsázó, a Névjegyek, a Csoportok és a Kedvencek között, akkor: Vagy alapból nyomkodsz az alsó ikonokra és így nincs semmi effekt, vagy forgatod jobbra-balra, és ekkor a kb. 8 effekt közül válogathatsz hogy mi legyen (vagy randomra állítod).

-
TRob1
veterán
válasz
dokee78
üzenetére
Nincs. Szintén stefi által van benne.
-
TRob1
veterán
-
TRob1
veterán
Amit linkeltem képet, ott viszont épp fel volt oldva a képernyőm, mikor hívtam magam.
szerk:jah, és hívtak már jópárszor mikor épp valamit nyomkodtam a telefonon, de sosem láttam olyanfajta "nyomós" hívásfogadást.

Viszont hogy ezeket írjátok, már el tudom képzelni, hogy függ a használt Romtól is.
-
TRob1
veterán
válasz
-=Vacsek=-
üzenetére
Hm, érdekes, érdekes. Újabb rejtély

Én hónapok óta Go Launcher-t használok (pl a 2.51-et 2 héten keresztül ma reggelig, onnantól a 2.53-at).
Soha nem változtatta meg a hívásképernyőm (szerencsére).
Én eddig úgy gondoltam, hogy egy launchernek nincs köze a hívásképernyőhöz.
-
TRob1
veterán
válasz
-=Vacsek=-
üzenetére
-
TRob1
veterán
válasz
spiritex
üzenetére
Látszik hogy nem követed a topikot.
Na csináltam 2 videót neked gyorsban:
Android feloldása1
Android feloldása2Kicsit görcsbe volt a kezem, mert leraktam a kamerát, és elé tartottam a telefont kezet kifordítva.

(#16837) elfelejtette: Ne túlozzunk, Uram. Másik totyikban pont most tárgyaltuk ki, hogy azért kell nekem okostelefon, mert én nem vagyok.

Egyébként szívesen. -
TRob1
veterán
válasz
elfelejtette
üzenetére
Hivásbeállítások menüpontban tegyél egy pipát, hogy rejtse el.

Egyébként nem működik a proximity sensor-od hogy füllel nyomogatod a kijelzőt (vagy nincs is benne)?
(#16832) hodostamas: Mindig is lesznek örök elégedetlenek... az Andoid már csak ilyen.

-
TRob1
veterán
válasz
spiritex
üzenetére
Másik totyikba már válaszoltam, de ide is írom (ez az én véleményem):
"Számodra idegesítő (persze nem vagy egyedül ezzel), számomra viszont kiváló. Az első alkalomtól kezdve simán, egyszerűen (zökkenőmentesen) tudom használni (1 kézzel!)
Nem is tettem kísérletet sosem a lecserélésére, mivel tetszik." -
TRob1
veterán
Sebaj, stefi frissítette nekünk (köszönjük), úgyhogy már mindenki elérheti magyarul a Go Launcher Ex 2.53-at.
-
TRob1
veterán
válasz
canniball
üzenetére
Csak rád vár a #16720-ban lévő linkek egyike, hogy kipróbáld.

Ha új névjegyet hozok létre, ki kell választanom hogy a fiókomba, vagy a telefonba mentse.
Gondolom hogy törölhető a gyári, hisz mikor felteszed, megkérdezi mindig (míg alapértelmezetté nem teszed), hogy melyiket használod, ezt vagy a gyárit.(ugyanúgy, mint pl. egy launchernél is, vagy képnézőnél, vagy bármi másnál)Ezen rész tesztelése szintén rád vár.

Ha felteszed, valszeg pár perc alatt kiderül minden számodra fontos kérdés. Eleve lehet hogy nem is fog tetszeni a felület, vagy a sebesség, vagy bármi más. Szerintem mindenképp próbáld ki, aztán számolj be nekünk.

szerk: Én csak a gmail-es fiókba mentek, szinkronizálok, és nem is távolítottam el a gyárit (elfér), ezért nem tudok ezekről érdemben nyilatkozni. Sorry.
-
TRob1
veterán
válasz
canniball
üzenetére
Mit jelent számodra hogy "lokálisan"?
Go Contacts Ex-et már ismered?
Stefitől magyarul is. -
TRob1
veterán
válasz
atillaahun
üzenetére
Lehet. De akkor már felesleges, hisz olyat teszek ki háttérként (vagy widgetként
) a telefonra, amilyet csak akarok. 
(#16703) Breki :
Ebből valahogy már éreztem, mielőtt kérdeztem: "mi speciel a munkahelyen nem nézünk tv-t..."
-
TRob1
veterán
Miért is nem telefonnal veszik fel a filmeket (cipelik azokat a bazi nagy dögöket, mikor zsebmérettel is megoldahtó lenne), "hisz ugyanazt tudja".
Az esküvői fotóst vagy természetfotóst, de még a hobbifotóst se értem, miért kell akkora fényképező, hisz van telefonja is, "ami ugyanazt tudja".
Hogy a sok szélvédőn látható gps-ről ne is beszéljek, meg a gyárilag beépítettekről (hisz manapság mindenkinek van telefonja), "elvégre ugyanazt tudja".
A strandon is inkább azt láttam eddig, hogy az emberek a karórájukra néznek a vízben, és nem előhúzzák a telefont a fürdőgatyából.
Ez csak pár "hülye" példa, de lehetne még sorolni sokáig...És a legszebb, nem értem egyik fentebb nevezett kütyü gyártóit se (pedig jó sokan vannak), hogy miért gyártanak évente milliós tételeket ezekből (és még el is adják!
), ha ugyanezt tudja egy telefon! 
Asszem ezek az élet nagy rejtélyei (mint az is, hogy miért van a férfiaknak mellbimbója
) -
TRob1
veterán
válasz
Istwan
üzenetére
Gps-t, fényképezögépet, videokamerát, laptopot is hordok (persze mikor épp mit szeretnék, felhasználási céltól függően). Ja, és karórát is.

És mind jobb az adott célra, mint egy bármiyen telefon.Épp ma vettem a 4ik! digit fényképezőmet (mind1ik működik, csak hát már kellett a 2 éves gyerkőcnek is, ha már van a 6 évesnek, ezért Én kaptam újat, ők öröklik az előzőeket, asszonynak meg jó a tükrös digitálisa)

-
TRob1
veterán
Te egy órafan vagy.
Nekem is van karórám (2 is, de persze felváltva hordom, nem egyszerre
)Nincs fóbiám, csak általában hazudik az időjárásjelentés (mint olvashattad is alább)
De a legfőbb ok amiért mindig csodálkozom, hogy a legtöbb emberke (te is) mindennap ott ül a net előtt, vagyis bőven van lehetőség megnézni az időjárást bármikor (akár előre is), és pl. 3-4 napra előre akár meg is lehet jegyezni (vagyis 3-4 napig rá se kell nézni), ezért akár hasznosabb appokat is lehet(ne) kitenni a képernyőre.
Egyébként meg tudom hogy ezek a csillivilli óra+időjárás appok a legkelendőbbek androidos körökben (fancy widget, beautiful widget...).
Én csak a miértjére szoktam kiváncsi lenni (tudom, így hamar megöregszem), ezért néha rákérdezek 1-1 "felhasználónál".A "menőséget" meg a sulisokra írtam (vagy még te is az vagy?), tudod, mikor még erre vagy arra a dologra azt hiszik, hogy "menő"...
Na béka veled. 
(#16667) Breki : Éljen! Kedvencem.
(Meg a többi Go is) -
TRob1
veterán
válasz
Narxis
üzenetére
5-6 évvel ezelőtt is már azt láttam osztálytársaimnál, hogy előkapják órán a telefonjukat és azon nézik meg az időt - Mert azt hitték, az a menő (mint a cigi is). Pedig mennyivel egyszerűbb ránézni a karórára, mint elővenni a telefont, kivenni a tokból (mert sokan használnak azt is), kioldani a lockscreent, aztán már láthatom is az időt 2-3 példányban... (mellesleg a lockscreenen is van óra, vagyis kioldani felesleges ha az időt akarod megtudni, tehát megintcsak felesleges a homscreenre, ahol ugye ott a jobb felső sarokba szintén...) --> saját vélemény

Időjárás előrejelzésről beszúrom, amit már írtam vhol: "15!!! napos előrejelzés!!! Az igaz, hogy minden nap mást mutat azokra a napokra, de nembaj, legalább mindig van valami.
Elmentünk július 23-án balcsira 1 hétre. 1,5-2 héttel azelőtt full jó időt mondott erre az időre. Még indulás előtt pár nappal is. Aztán előtte nap már rosszabbat, de hétfőtől jót. Hétfőn szerdától felmelegedés. Szerdától már azt írta, hogy szombattól (mikor letelt az 1 hét és megyünk tovább Agárdra, jó idő lesz) Aztán sosem lett jó idő, utána csütörtökön mikor tényleg indultunk haza, full meleg, végig izzadtunk. Másnaptól megint rossz idő.
Múlt hét péntekre kánikulát írt. Barcs, strand. Jó idő volt (de nem kánikula), kb. háromnegyed 6ig, mikoris olyan vihar kerekedett, hogy mindent vitt, és az emberek menekültek... ennyit a kánikuláról, és az időjárásról."Úgyhogy, a hasznosság helyett marad tényleg max. a "szépség".

-
TRob1
veterán
-
TRob1
veterán
válasz
petipetya
üzenetére
Inkább olvasd amit én írtam, illetve azt az oldalt amit linkeltem, vagy Kakumix által linkelt wiki oldalt, de ne az ő leírása legyen a tudatodban.
Pont nem az a lényeg hogy mi van a ládában, hanem hogy megismerd azt a helyet, környezetet, ... ahová elrejtették. A "láda" amolyan plusz, abban van egy jelszó, és a geocaching oldalon tudod mindig bejelenteni. Én még "új" vagyok ebben, de tetszik, családdal "nyomjuk". 
Aki szeret kirándulni, túrázni, várostnézni... stb., azoknak sztem nagyon jó (aki másvilág, annak meg haszontalan).(trob1) -
TRob1
veterán
válasz
petipetya
üzenetére
Úgy van állítva. Csak legtöbb esetben wifi közelében vagyok, ezért nincs mobilnetem. De egyszer-kétszer már jól jött volna (főleg geoládázásnál az erdőben
), úgyhogy ha így csinálja (vagyis nem kell külön odafigyelnem hogy mikor mi menjen), akkor asszem kap egy kicsi csomagot a Penge.(#16323) petipetya: "Magyarul": Geocaching
(Egyébként egy gps alapú "túrajáték". Megismered vele az ország (vagy akár a világ) érdekes helyeit, pontjait.) -
TRob1
veterán
Lejárt a szerk.
És ha megszakad a wifi kapcsolatod (kiérsz a hatókörből), aktívvá válik a mobilnet automatán? Illetve ha hazaérsz, újracsatlakozik a wifire, és megszűnik a mobilnet használata?(#16320) Mr X : Királyság, thx. (Már fizetek is elő vmi alapcsomagra) Egy utcsó kérdés (vagy 2): Te személy szerint mekkora csomagot használsz, és mire elég?
-
TRob1
veterán
Bocsi, én nem támadtam, kérdezni akartam! Én nem használok mobilnetet, csak Wifi-t (ezért nem is tudom biztosan), viszont más totyikban írak már vmi hasonlót a működésére vonatkozólag.
(#16318) Mr X: Na, hát pont ez a lényeg, Ő is ezt szerette volna, nem? Elvégre minek menjen a mobilnet (pénz vagy adatmennyiség), ha van wifi is? Sztem pont az lenne a gond, ha fordítva működne, vagyis ha van wifi, akkor is a mobilnetet használja.
-
TRob1
veterán
válasz
hodostamas
üzenetére
Pont akartam kérdezni, hogy alapból nem így működik a dolog?
Erre már válaszoltál is.. 
-
TRob1
veterán
Szerintem a Nokia nem véletlenül NEM akart Androidot a készülékeire. Tényleg nem véletlenül, hisz egy kihalóban lévő márka (
) nem mondhat nemet 1 milliárd dollárra.
Úgyhogy most 5 évig (már ha ennyit még megél) tényleg NEM akar Androidot a készülékeire.Ájfónnál is változtatják a "romokat", csak ugye ott frissül az összes gép olyankor. Androidnál meg a Telefongyártók csesznek frissíteni, hisz inkább újabb telefonokat "fejlesztenek", meg ugye akkor ki venné ezeket az "újabb/szebb/jobb" modelleket?
-
TRob1
veterán
Inkább válogatok kedvemre, és nem azt használom, amit "rámerőltetnek", ugyanis eléggé megy a rosta -- úgyhogy nálam pl. pont ez az Apple gyengéje (persze az irreálisan magas ára mellett).
(olyan mint a rádió: én pl. sosem hallgatok, mert úgy vagyok vele, hogy nemá egy bálázs vagy akárki döntse el, hogy mit hallgassak, hisz van bőven zeném, és mindig el tudom dönteni magamnak, hogy épp mire vágyom, a reklámokról meg ugye ne beszéljünk, hírekre meg ott a net - na nem mintha azok nagyrésze olyan hú de érdekfeszítő, vagy változatos lenne manapság.
) -
TRob1
veterán
válasz
aggleány
üzenetére
Jah, szórakozás (hobbi, sport) még: Sports Tracker illetve Endomondo. (Előbbinél azért a link, mert több app fut azonos néven, de ez a tuti.)
-
TRob1
veterán
válasz
aggleány
üzenetére
- zenelejátszó: Winamp
- filmnéző: asztali DVD vagy Blu-Ray lejátszó
- rádió (fúj...
)
- launcher: Go Launcher Ex
- sms: Go Sms Pro
- e-mail: k9 mail
- tárcsázó: Go Contacts Ex
- telefonkönyv: Go Contacts Ex
- fényképező: Canon sx130 vagy Nikon tükrös
- játék: Slice It, Andoku, X Construct, Plants vs Zombies, Pinball Deluxe... -
-
-
TRob1
veterán
Csak épp a legjobb hiányzik a linkekről
(akkor még meg se jelent, talán azért
):Sports Tracker (Sports Tracking Technologies Ltd)
-
TRob1
veterán
válasz
kissadam22
üzenetére
Elsőre is értjük, de nem idevaló téma.
Szvsz kérdezz a telefon saját topikjában, vagy a szervízben. -
TRob1
veterán
válasz
atillaahun
üzenetére
Majd írj, hogy milyen.(#15620) delbarta :
Kicsit rosszul fogalmaztam, igazándiból a tapasztalatokra lennék kiváncsi, hogy jó-e (ha használja valaki), vagy épp ha nem hasznája valami hibái miatt, mik azok? -
TRob1
veterán
válasz
delbarta
üzenetére
És mi a baj a már többek között általam is linkelt Android Lost-tal? Webes felületről lehet intézni mindent. Ingyenes.
Aktív témák
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
- Apple iPhone SE 2020 64GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

És alulöltözött hölgyek sincsenek (max a 2 lányom pizsiben, ha az annak számít

. Már pont írtam stefi-nek is, hogy nem-é frissítené magyarra (már úgy megszoktam szép anyanyelvemen, hogy nincs is kedvem máshogy használni)
Nah, mind1.