Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz rongaucho #42537 üzenetére

Nem tudom, ehhez ismerni kéne a pontos körülményeket. De írok egy lehetőséget. Amíg nem találtam meg a Secure Settings -t, addig sehogy sem tudtam rávenni Samut, a figyelmeztető ablak nélküli bevitelmód váltásra. Mindaddig, amíg nem tiltottam le az Anysofton kívül az összes többi lehetőséget, beleértve a gyári billentyűzetet és a hangbevitelt. Mivel a rendszer számára egyetlen lehetőség maradt, innentől nem volt figyelmeztető ablak, kénytelen volt azt használni. Továbbra is azt mondom, hogy nem a program használta a külső SD -t. Ha nincs belső felhasználói tár, akkor a rendszer befoglalja azt, ami van. Lásd az előbbi hasonlatomat, a program itt is bekötött szemmel, a belső tárat használja. Neki gőze sincs arról, hogy azt a rendszer a külső SD -n jelölte ki számára. Ez nem egyenlő azzal, ha a programban van arra lehetőség, hogy bizonyos adatait más elérési úton tárolja.

törölt tag

válasz rongaucho #42520 üzenetére

Nem értem, hogy mit nem értesz. Először azt kéne tisztázni, hogy Te mit értesz "látni" alatt. Vannak olyan alkalmazások, amiket felkészítettek arra, hogy az adataikat a külső SD kártyáról szedjék. Ez a külső SD FAT részére értendő. De ez nem Windows! Meg kell érteni az Android/Linux könyvtárkezelését. Ne meghajtókat képzelj el, benne mappákkal, hanem pont fordítva. Van egy meghatározott könyvtárszerkezet, amibe becsatolja a meghajtókat. Ha te bedugsz egy kártyát, azt még nem törvényszerű, hogy látja is a rendszer. Ehhez előbb be kell csatolni a könyvtárszerkezetbe. Viszont ha becsatolta (mountolta), onnantól a rendszer szerves része. Ezért nem szabad leválasztás nélkül semmit sem eltávolítani és ezért innentől tulképp értelmetlen kifejezés az, hogy külső SD, mert csak elérési utak vannak. /mnt/sdcard/external_sd. Ennél az átlinkelésnél sem "lát" a program többet, mint ami a kódjában van. Képzeld el úgy, hogy be van kötve a szeme és ő végig azt hiszi, hogy a belső tár nevű szobában, a számára elhelyezett széken csücsül. De egy felsőbb erő összenyitott két szobát és a széket átrakta a másikba. De erről a programnak gőze sincs. Ennél ecccerűbben nem tudom leírni.

törölt tag

válasz rongaucho #42504 üzenetére

Van olyan Androidos teló, aminek nincs belső felhasználói tárhelye. Ezeken nyilván a külső sd az alapértelmezett. Olvasd el a Link2SD leírását a Play -en! Ott minden elég jól le van írva. Az ext fájlrendszert a Windows alapból nem ismeri. A leírás említ néhány programot, amivel meg lehet csinálni. Ezt a módszert nem ismerem, mert én Puppy Linuxot és azon Gpartedet használok partícionálásra. Egyébként flash meghajtóra javaslom az ext2 -t, mert a többivel ellentétben, ez nem naplózó fájlrendszer.
    A linkelt hely tulképp a belső tárhely kiterjesztett része lesz, a programok szempontjából nincs különbség, hogy kívül, vagy belül vannak, mert számukra a kettő ugyanaz. A kártya megmaradt, FAT részét ugyanúgy tudod használni, mint eddig. Csak bekapcsolt telóban mindíg benne kell legyen a kártya, hiszen az ott lévő adatokra szükség van a működéshez. Ha jól tudom, akkor a kártyán a FAT kell legyen előbb és aztán az EXT, de aki Link2SD -használ, az talán jobban tudja ezt.

törölt tag

válasz rongaucho #42338 üzenetére

Akkor először az elmélet. A linkelés alapvetően egy linux feature, a neve symlink (Symbolic Link). A lényege, hogy az adat eredeti helyére egy hivatkozás kerül, ami az új hely elérési útját tartalmazza. A probléma az, hogy a mikroSD FAT/FAT32 fájlrendszert használ, amiről lehet linkelni, de amire nem (bár újabban állítólag ez is megy). Szóval létre kell hozni egy plusz partíciót a mikroSD -n, ext fájlrendszerrel és ezt csatolni kell a teló fájlrendszerébe (ha szerencséd van, akkor magától megteszi). Ezután a linkelést manuálisan Root Explorerrel, vagy Solid Explorerrel tudod megcsinálni. Át kell helyezni az alkalmazás adatatit a /data/data mappából és a helyére tenni a symlinket. Nem hiszem, hogy ezt a megoldást fogod választani, de ha mégis, akkor írj és leírom részletesen a műveletet!
    A másik lehetőség a link2sd a Play -ről. A módszer ugyanez, csak a műveleteket nem manuálisan hajtod végre. Ezt nem próbáltam, mert én csak pár dolgot linkeltem és inkább manuálisan csináltam. Meg én a felhasználói tárra linkeltem, mert az alapból ext -et használ.

törölt tag

válasz rongaucho #42323 üzenetére

Előre elnézést a hozzáértőktől, ez most eléggé szakmaiatlan lesz.
    Úgy képzeld el, hogy van négy tárhely (valójában ennél több van). Az első három a telón van (feltéve, hogy van belső felhasználói tár). Az egyikre a rendszeralkalmazások kerülnek, a másikra a többi alkalmazás, a harmadikat Te használhatod (ez a /mnt/sdcard), a negyedik pedig a külső kártya (csatolási ponttól függően /mnt/external_sd, vagy /mnt/sdcard/external_sd). Ha van root, akkor át lehet linkelni a programok adatait a 2. tárról a 3. -ra, vagy a 4. -re. A 3. -ra egyszerűbb.
    Az sdcard nem a mikroSD -t jelenti, hanem a telón lévő felhasználói tárat. A mikroSD az az external_sd.

Big Black Dog (#42327):

Én úgy tapasztalom, hogy ez készülékfüggő. Konkrétan a jelszavassal nem próbáltam, de Samun (SGS2) a pattern lock visszazár, míg más készüléken működik. Samu nem csak nyitáskor ellenőriz, hanem változó időpontban. Az automatizáló kinyitotta szépen, elkezdtem használni a telót, majd Samu használat közben rámcsukta a képernyőt és lezárta pattern lock -kal. Ha összekötősdivel nyitottam, akkor persze nem volt ilyen gond.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés