- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz
PROTRON #164689 üzenetére
A SIM swap és számklónozás vagy multisim nem így működik, maradhat a számod, a SIM-et írni nem lehet így, max. SMS-t meg kontaktot lehet rá menteni. Ha ilyen régi a készüléked amúgy is megérne egy SIM cserét mert gyanítom az is régi (de nem emiatt az eset miatt hanem az új készülék miatt majd).
A csatorna meg "én vok imre" volt amúgy [DuckDuckGo] [Google] és ez volt a videó amit keresel - de a csatorna mintha le lenne tiltva.. hát szerintem nem véletlenül..
-
crok
Topikgazda
válasz
PROTRON #164684 üzenetére
Kuka.. a vírusírtó nemigen ér ebben az esetben (se) semmit.
Volt ilyen készülékem céges telefonálósnak.. Android 5.1 MTK SoC-al, már akkor öreg volt mikor új volt. Na, ott még ugye a bőőőőőven volt dirty COW és lehetett akár egy crafted APK-val is root-olni.. (vajon miért is nem akarnak a bankok bízni az ilyen régi ROM-okban / készülékekben? Hátnemistudom') namost.. ha valami vackot sikerült beszedned ami magának szépen root-olta és sikerült neki (mert akkori droidon még bőőőőven lehetett) a /system-et RW-re mount-olni ÉS injektálnia magát.. akkor ugye nem kell tovább ragozni hogy még ha a vírusírtó láthatna is bármit (nem fog.. nem is tud) ezen a sima factory reset se segít mert ugyanúgy ott lesz a /system-en a köv. "clean" boot-kor is.. hacsak nem teszed full újra a ROM-ot én bottal nem piszkálnám vagy lépnék be bármilyen fiókba ezen.. még SIM-et is csak óvatosan de inkább sehogy. Kuka. Nem bíznék benne egy másodpercre se még ROM újrarakás után se. -
crok
Topikgazda
válasz
nababika #164665 üzenetére
K-9 - ingyenes, nyílt forrású email kliens (Google Play link - csak alig frissül Play-ben de a beta kb. ugyanúgy megy ki mint a GitHub release-ek, használd azt ha a legeslefrissebb verziók kellenek de a Play-ben a beta ugyanaz lesz) -- ebből lesz a Thunderbird Android-ra!
FairEmail - szintén nyílt forrású (reklámmentes) email kliens, enyhén fizetős kényelmi szolgáltatásokkal (én privát célra ezt használom)
Mindenképp említést érdemel:
TypeApp mail: nagyon hasonlít a Blue Mail-re
Microsoft Outlook - nem vicc, nagyon sokan használják megelégedéssel
Meg amit sokan ajánlanak még de fizetős az a már említett Nine (esetleg ugyanúgy tőlök a Re:Work / Re:Work Enterprise ha ActiveSync kell) és az AquaMail. -
crok
Topikgazda
válasz
cidalain #164659 üzenetére
Akkor te igencsak ez alapján mehettél és a Lustáknak rész alapján juthattál el a shekhawat2 féle build-ekig.. még Április elején
Merthogy ez az ottani Április 7-edikei build lesz.. ami ebből a szempontból egy borzasztóan régi build és azóta nagyot küzdött a Vanced népe meg a Google
Azóta ezt javították már, egyszerűen frissítsd.
-
crok
Topikgazda
válasz
Imi1981 #164620 üzenetére
Vanced működő már régen nem lesz ami megbízhatóan működik - viszont ReVanced van.. abból is van előre gyártott akár. [link] görgess a Lustáknak részhez, ott j-ch vagy cuynu vagy a shekhawat2 féle mehet nyugodtan. Ha Android 7 akkor cuynu. Ha van root akkor mehet a Magisk modul is, ha nincs akkor a non-root + microG, azt is találsz ott a leírásban.
-
crok
Topikgazda
válasz
DrKapocs #164606 üzenetére
Én meg vagyok elégedve a Sygic-el, szeretem hogy mutatja hogy minek a közelében járok ha úton vagyok és mutatja hogy van-e a közelemben benzinkút, bolt ahol lehet enni, inni, stb. (amit beállítottam hogy mutasson). Én a Maps-et utálom amiatt hogy a térképen számomra zavaró hogy nem a nyíl eleje hanem a inkább közepe a van ott "ahol vagy" ami talán jó ha az ember gyalogosan használja de kocsival navigálva engem zavar, hogy pl. a kocsi rég bent van a kereszteződésben mikor már fordulni kellett volna.. nem tudom jobban leírni de nem szeretem, Egerben jártamban jól megszivattam magam párszor a körforgalomban. A másik, hogy a sokadik telefonon játsza azt, hogy "fejjel lefele" navigál
Olyan, mintha az észak-dél irányt felcserélné vagy fejjel lefele lenne a vagy "fordítva" lenne a nyíl a map-en de természetesen normálisan tartod a telefon.. előre mész és "visszafelé" haladsz a map-en..
Ezt sokszor "meggyógyítja" egy automatikus forgatás ki-bekapcsolás és|vagy egy iránytű kalibrálás.. de 10 percnél nem tart tovább. Viszont egyelőre úgy látom csak gyalogosan jön elő.. De nálam bejött a másik kettő is amit említettem fentebb, offline szerintem mindkettő nagyon jó de a Sygic a legjobb - számomra.
-
crok
Topikgazda
válasz
7Sony7 #164600 üzenetére
Az a baj hogy régi rajta a droid és azóta rohadtsok dolog változott a Play Services-el kapcsolatban.. itt leginkább a Project Mainline-ra gondolok..
Mivel most volt factory reset úgy veszem hely az van (ha nincs akkor legyen).
Idő legyen relatív pontos hogy a cert-ek érvényességével ne lehessen gond.
Google Play Services-t keresd meg az alkalmazások listájában (rendszeralkalmazások megjelenítését igencsak be kell majd kapcsolnod hogy látható legyen) és force-close && cache- + adattörlés, frissítésestől mindenestől. Play Store && Google Services Framework ugyanígy. Letöltések nevű alkalmazás(ok) ugyanígy. Majd restart. Meg lehet még próbálni hogy a Play Services-t letiltod meg visszaállítod, az is szokott segíteni néha. A nethozzáférés lehetőleg ne legyen "adblocker-el szűrt" nehogy valamelyik régi Play-hez tartozó DNS kérést ne oldja fel rendesen ami benne van a tiltólistában..Ha ezután legalább a Play Store megnyílik (esetleg most is megy azért?) akkor [ez a Google Play Services linkje] ezzel meg tudod nyitni a Play Store-ban és ha ad fel frissíést akkor innen is meg lehet próbálni frissíteni vagy kézzel APKMirror-ról pl.
De van erre hivatalos útmutató is meg egy remek XDA guide is - bár ahogy nézem ugyanez van leírva ott is.
-
crok
Topikgazda
válasz
zeon.hu #164599 üzenetére
/android/data/com.zhiliaoapp.musically
/android/media/com.zhiliaoapp.musically
Ezt a kettőt is megnézném pl. (egy rendes filekezelővel ami tud rá API call-t hogy kérjen ehhez hozzáférést, MiXPlorer, Solid, Material Files, X-Plore, TC, etc. de az említett storage analyzer-ek is belenéznek oda).
-
crok
Topikgazda
válasz
zeon.hu #164597 üzenetére
Esetleg nem-e egy ponttal kezdődő könyvtárba ment ami ugye "rejtett"? Mert 28GB az azért szemmel már jól látható kell legyen.. ha nem a TikTok private dir-be menti (ami így csak saját magának látszik mert más alkalmazásnak nem elérhető - viszont akkor a TikTok alkalmazás "nagyságát" növeli) akkor ezek meg kellene mondják merre van:
Storage analyzer
Storage Space
Storage analyzer and disk usage és Storage analyzer and disk usage Pro
Ezek root nélkül is egészen jól meg tudják mutatni amit API szinten ki lehet nyerni mint info.. Ha olyan helyen lenne ami mezei user-nek nem elérhető azt a TikTok nem tudja oda tenni.. -
crok
Topikgazda
válasz
zeon.hu #164594 üzenetére
A konkrét kérdésre választ nem tudok mondani viszont ha régebbi verziót kipróbálnál app törlés és újrarakás (tehát adatvesztés) nélkül arra van megoldás ADB-vel.
-
crok
Topikgazda
válasz
manokaki #164591 üzenetére
A jegyzőkönyv kedvéért [megoldás itt] ha valaki majd használja a keresőt.
-
crok
Topikgazda
Használom egy tesztkészüléken ugyanezt a GitHub repo-t egy Pixel Experience Android 13-al de én mMicroG-vel és nem jött elő (régebben volt ilyen gondom nekem is) de azon alapból kikapcsoltam az accessibiltiy player-t már az első startkor (előtte viszont átállítottam az időt never-ről 3 sec-re). Hátha segít az info..
-
crok
Topikgazda
válasz
volandy #164490 üzenetére
Ahogy látom pl. APKPure-ról letölthető az APK egyébként (leírás szerint még x86-on is mennie kellene egyébként.. bár ez még itt Android 7+-t ír mint minimum...) de mivel minSDK Android 8 azt fel nem rakod Android 7-re mert lehetetlen és értelme sincs: ha az SDK-ból olyan rendszerhívásokat használ amihez min. Android 8 kell akkor nincs megoldás, márpedig miért adott volna meg a fejlesztő minSDK Oreo-t ha nem így lenne? A másik hogy Play-ben ha a Play Integrity nem adott (márpedig az ilyen hekkelések során kb kizárt kategória hogy mókolás nélkül menjen) akkor pl. már a Play-ben keresésre se találja meg, még ha egyébként futnia kellene (ilyen pl. a Netflix is).
Annyit megér(het) hogy az APK-t kézzel megpróbálod feltuszkolni de készülj fel hogy nem fog menni.. meg hogy a frissítés is ugyanígy fog tudni menni (ha egyáltalán felmegy és működik). -
crok
Topikgazda
Én ugyanezt PC-n is észrevettem meg mobilon is de annyi hogy a mezőkbe ha belekattintasz / beletapicskolsz csak akkor tölti ki "igazából", előtte csak azt "mutatja" hogy egyébként van mentett jelszó de ki nem tölti csak bepöttyözi. Nem tudom jobban leírni
De próbáld ki hogy a szövegbeviteli mezőt aktívvá teszed és utána ki is tölti. Egy pár oldallal jártam úgy, hogy úgy van megírva hogy amíg nincs adat a jelszó mezőben addig nem kattintható a belépés gomb de amint belemész a jelszóbeviteli mezőbe azonnal kitöltődik és aktív a gomb is - addig csak a kis pontok / csillagok látszanak a mezőben és ha engedi a gombot lenyomni akkor igazából a kitöltött név - de üres jelszómezőre nyomsz belépést ami nyilván nem megy.
-
crok
Topikgazda
A Google Authenticator véleményem szerint még mindig egy semmire se való app... de legalább mától (talán nálunk kicsit későbbtől) már tudni fog sync-elni majd Google fiókba (csak ha van 2FA ezen a fiókon beállítva akkor majd kérni fogja hogy ments ki biztonsági kódokat vagy adj hozzá egy telefonszámot a fiókhoz).
-
crok
Topikgazda
válasz
Elemental #164352 üzenetére
https://t.me/rvx_lite -> Alul Preview channel -> görgess felfelé, keress, etc. de ha már úgyis ott van a másik 2 GitHub-os megoldás is akkor felesleges. Max. annyi a különbség hogy kinek a szájíze szerint vannak összerakva de higyjétek el annyira egyszerű összepakolni hogy 300x többet írt meg gondolkodott a társaság róla összesen mint amennyi egy build-et összehozni.. utána meg frissíteni már még ennél is egyszerűbb.
-
crok
Topikgazda
válasz
Elemental #164346 üzenetére
Semmit se kell Telegramon csinalni, sot, account se kell, ha megnyitottad volna akkor latod hogy a webes nezete van ott a csatornanak a kiadasokkal vagy egyeb infokkal, abban a letoltesi linkekkel. De mindegy is, van amit egyelore megfelelonek itelsz igy van megoldasod, ennyi.
-
crok
Topikgazda
válasz
Cs1csó #164340 üzenetére
Nem, te erted felre / nem olvastad el hogy milyen patch-ekkel tudja ujrairni az eredeti alkalmazast [link] nyisd le, nezd vegig a patch listat. A shekhavat es a j-ch es a cujnu felehez is ott van mit patch-el bele - de mint mondtam ne legyel lusta es ha mas (is) kell bele hat DIY az egesz van vagy 2 egesz perc.
@manager: pontosan ugyanazt ugyanugy senki nem fogja megcsinalni mint a Vanced hiszen jogi uton beszantatta a Google, es senki se hulye. Erre lett kitalalva hogy a patch-eket publikaljak es erre epitenek egy builder rendszert. Nem tud ugyanugy ugyanolyan lenni mert ugyanugy beszantjak.
-
crok
Topikgazda
válasz
zeon.hu #164337 üzenetére
[link] a cikk elso harmadatol bar inkabb olvasd el az egeszet. Mezei APK a Telegram csatornan linkelve de nem birom felfogni ezt a gorcsos ragaszkodast se a manager-hez se az APK-khoz, nem veletlen pereltek szet a Vanced team-et..
GitHub reg, a j-hv vagy shekhavat autobuild-re feliratkozol es kapsz mail-t linkkel az apk-hoz. Ha baj van a build-el frissitesz, amig nincs addig vagy nem vagy ahogy akarod.
Nincs olyan mint a Vanced-nel hogy van "uj apk" mert nincs apk, patch-ek vannak. Build-et magadnak is csinalhatsz, van szines-szagos felulet (webes) akar telora akar pc-re. Kattkattfiniss de tenyleg. -
crok
Topikgazda
Hm.. a Proton-nak van egy Proton Pass nevű jelszókezelője (még beta - oldala itt) - érdemes lenne megnézni mit tud ha már email adatvédelemben amúgy jók.. meg ott van mellette a SimpleLogin, az is Proton. Egyelőre pl. web vault-ot nem látok..
-
crok
Topikgazda
válasz
Sanyi.mTs #164290 üzenetére
WiFi Analyzer (open-source)
WiFi Analyzer
WiFi Analyzer - magyar termék
Network Analyzer és a ProRendszered függvényében indokolt lehet jogosultságkezelési szempontból utánanézned hogy hogy tudnak majd helyesen működni mert a helymeghatározási jogot fogja kérni (pl. MIUI esetén a helymeghatározást coarse location / approximate location-ről át kell állítani precise location-re).
-
crok
Topikgazda
válasz
szabi__memo #164285 üzenetére
"mi van ha Playről felmegy egy ilyen, közben Play Protect kikapcsolva. Ettől még simán tudja a Play, hogy feltetted. Szól, nem szól? Ki tudja? :)" -- én tudom. Nem szól. És ha közben javították akkor még ennyire se szól mert miért tenné, frissítsd, jónapotkívánok. Egyébként volt MIUI Themes alkalmazással ilyen nemrég, letiltotta a Play Protect mert hajjjjajjajjj károskódvoltbenne szerintük.. az még csak nem is telepíthető Play-ből ugye.. utána javították a MIUI remek szoftvermérnökei és utána már nem sírt.. de a Magisk-re is szokik panaszkodni, főleg a Magisk hide után mikor a stub felmegy.
Mellesleg megfigyeltétek hogy az ilyen cikkekben valahogy Play link (és pkg ID) sosincsen? Így aztán ha van fent a Play-ben 10 ugyanolyan nevű de nyilván más pkg ID-jú alkalmazás akkor mégis melyik(ek) a malíciózus(ak)? Háttttigen, clickbait.. szívás amúgy mert ha meg ugyanazzal a névvel van fent egy egyébként jól menő alkalmazás akkor annak a reputációjának is jól odavágnak egy ilyen kis "kampánnyal".......................... -
crok
Topikgazda
válasz
szabi__memo #164282 üzenetére
Erre van a Play Protect a Google részéről.
-
crok
Topikgazda
válasz
Viktor0610 #164241 üzenetére
Meglepően sokan használják Premium mellett a ReVanced-et a rengeteg patch és|vagy hozzáadott funkció miatt és gyanítom a régi Vanced-el sincs ez másképp - viszont egyetlen egy Premium-os felhasználóról se olvastam még akit megfogott volna..
-
crok
Topikgazda
válasz
joelke HU #164183 üzenetére
Azért megoldás most a másik account / account nélkül használat mert egy hete folyamatosan és egyre nagyobb körben tiltogatja le kifejezetten azon user-eket a backend ahol Vanced használatot "látnak".
Cuynu féle (régi Vanced feljelsztő asszem') YouTube Vanced amihez itt lesznek a release-ek (letöltések). Az utolsó 17.x verzió ami még megy Android 6-7-en is az a 17.34.36 és ez spec. spoof-ol egy 18.x-es Youtube klienst amivel a protobuf bug (lejátszás megáll pufferelést ír, etc) egyelőre meg lett oldva. Jegelte magát a srác még Január/Februárban de ahogy jöttek a backend oldali tiltások újra elkezdett "dolgozni" pár napja és elég hatékony
Általános problémák és megoldásuk itt.
Frissítettem a Youtube-os Logout-om is ezzel meg egy-s-mással (pár fake oldal listája, a fenti dolgok, más alternatív alkalmazások, APK-t build-elő GitHub oldalak, MicroG..).
Szerk: mellesleg összehangolt lehet a Google ellentámagása mert a Vanced user-ek ugyanakkor kezdték el jelentgetni hogy nem megy mikor nyitott bootloader és|vagy root mellett a Wallet-re kezdtek el panaszkodni egyre többen és többen.
-
crok
Topikgazda
válasz
V.Stryker #164016 üzenetére
Ja, volt, ugy 6+ eve, Android 6 alatt. Esetleg nem kevered azzal hogy csak megnyitotta a droid alkalmazaskezelot a ROM sajatja helyett? Az ott levo menuben jopar app tilthato ami a ROM alkalmazaskezeloben nem.
Google Play > Help & feedback > keresés > delete or disable apps on android > menj a "tap to go to Application Settings"-re
- vagy -
Google Play > Help & feedback> Reinstall and re-enable apps > legörgetsz az Uninstall apps-hoz > nyisd meg a "remove it or turn it off" linket > menj a "tap to go to Application Settings"-re
- vagy app-al -
Activity launcher letolt > All activities > Settings > Installed apps nevű activity
Itt, ebben az app settings-ben már lehet engedélyezni vagy tiltani appokat, valszeg tobbet mint amit a ROM enged (de korantsem mindet!). -
crok
Topikgazda
válasz
balazs1956 #163981 üzenetére
A Solid-ban csak In-App purchase van, azt csak az alkalmazáson belül tudod megvenni. Ami gond ezzel volt az az, hogy nem működött a MasterCard 3D és ezzel a bankod kell zaklatni vagy az OTP-ben megnézni hogy a kártyádhoz van-e beállítva 3D és hogy oda megjön-e az értesítés a vásárlásról hogy jóváhagyd. Itt írtam róla. Van az OTP online felületén a kártyára 2FA vagy MFA beállítva? Kellene.
-
crok
Topikgazda
válasz
svgyula #163802 üzenetére
Kutya nem mondta hogy fizetős utcaseprő dolgokról lenne itt szó. Vannak fizetős funkciói de leírom neked is megint: senki nem mondta hogy vedd meg vagy bárki vegye meg, leírtam a száraz tényt hogy hogy megy innentől a fizetős része. Ennyi. Ez egy egészen népszerű alkalmazás, gondolotam megosztom a hírt. Nem tudom hogy jutottál a többi részéhez de nem is érdekel. Lehet menni feljelentgetni a szemetől alkalmazások készítőit.
-
crok
Topikgazda
válasz
AtHoS #163800 üzenetére
@Force close: az én szövegemben ez az alkalmazás kezeletlen hibára futása miatti megállását jelenti és a rendszer emiatt készített logjait kutatja fel az SD Maid.
A te kérdésed más jellegű. Igen, a felhasználó is kilőhet alkalmazást kényszerítve. Az alkalmazások kezelésében az alkalmazást megkeresve is van kényszerített megállítás / force close, valamint -ahogy írod- a futó alkalmazások listájában kipöccintés is gyakorlatilag ugyanez de nyilván mivel ez nem hiba miatt (hanem felhasználói kérésre / utasításra) történt erről nem készít hibanaplót a rendszer (jó, logcat bejegyzés nyilván lesz erről is de az ok is más lesz a bejegyzésben így irreleváns).
-
crok
Topikgazda
válasz
AtHoS #163780 üzenetére
Ennek a felemás gépi fordításnak a világon nincs értelme de jó.. legyen.. feccölök akkor bele némi időt míg leírom ezt neked. Pedig nincs semmi kedvem más helyett házit írni a fél-egyszavas megjegyzések magyarázatára.
* A már eltávolított alkalmazások hagynak maguk után valamit.
- érdekel ez valakit?
@Minket, érintetteket igen. Téged, nem érintettet meg nem. Egészen meglepően sok olyan alkalmazás van amit az ember (az említett átlagember) feltesz, használ majd töröl. Viszont az alkalmazás fejlesztője lusta / nem követi az irányelveket / nevezze mindenki aminek akarja de lényeg hogy pl. átmeneti file-okat, a legkülönbözőbb adatokat simán tárhely jog kérése után odahányja valami random könyvtárba a belső tárra. Egy ilyen alkalmazás törlésekor ezek az app törlésével (és ezáltal a megfelelő rutinok meghívásával) nem törlődnek, csak azok az adatok törlődnek amik az alkalmazás privát és-vagy elnevezési szokásokat követve a publikusan elérhető tárhely(ek)en voltak. Így marad meg az a szemét amivel sokan nem tudnak mit kezdeni. 12 év alatt rengeteg ilyen alkalmazást és azok "szokásait" összeszedte a fejlesztő maga + a közösség, ezek vannak implementálva az alkalmazásban, hogy ilyesmiket összekaparjon a CorpseFinder.* Folyamatosan készülnek a naplók, összeomlási jelentések és más olyan fájlok, amelyeket nem igazán szeretne.
- erre valóban szükség van? Nem tapasztaltam még "omlást", de olyan fájlok készülését amelyeket nem igazán szeretnék nekem ne készítsen
@Honnan is tudnád hogyha nem vagy érintett. Csakhogy de, vagy. A rendszer ezen naplóit, pl. tombstone file-okat, force close-kor készült log-okat, üres könyvtárakat (meglepően relatív sok helyet elvihet!) szedi össze és törli ha az engedélyek rendben vannak. Meglepő mértékben a szerencse fia lehetsz ha még soha nem volt egyetlen force-close-ban se részed. Mindenesetre a hibajelentés küldése gomb megjelenése előtt ezeket már mind legenerálta.
* A tárhely olyan fájlokat és könyvtárakat gyűjt, amelyeket Ön nem ismer fel.
- na ez megint egy fölöslegesnek tűnő fícsör, eddig ilyennel sosem akadtam össze
@Persze hogy felesleges hiszen nem vagy érintett. Viszont egészen sokan járnak úgy, hogy pl. a Xiaomi készüléket használva a belső tár MIUI könyvtárban nem szeretnek turkálni mert mégiscsak MIUI a neve aztán onnan nem szivesen törölnek.. pedig oda kerülnek a bugreport-ok a visszajelézés generálásakor (kár, hogy nem takarítja fel magát), itt lesz pl. a Galéria alkalmazás csillió haszontalan, akár 1 képről 3 nagyságban készült bélyegképei.. szinkronizálások naplói.. etc.. van mit sorolni mint lehetőség mikor elfogy a tárhely még akkor is ha alig van telepített alkalmazás..
* Tisztítsa meg az adatokat a már eltávolított alkalmazásokból
- ennek helytakarítás szempontjából lenne jelentősége? Nem látom létszükségletét
@ Ez szerintem ismétlés, igazából nem tudom honnan szedted a felsorolást. Mindegy.
* Találja meg a rejtett alkalmazás-gyorsítótárakat
- erre is milyen célból lenne szükség? Engem eddig sem érdekeltek ezek
@Hát, akit nem érint az nem tudja milyen az, mikor a rendszer SEM követi az AOSP ajánlásokat és nem ott tárol adatot ahol azt illene, nehogy eltűnjön a letöltött jóság pl. egy rendszeralkalmazás frissítéseinek törléskor (ugyanis az egyben az alkalmazásadatok törlésével is jár amikor is mindennek el kellene tűnnie dehát a bad actor app-ek már csak ilyenek). A módszer egyébként normális keretek közt szerintem nem ördögtől való csak abuzálni szemétség (muhaha), de pl. a Titanium Backup (tudom, tudom, root..) is így tárolja a licensz gyorsítótárát egy újratelepítéskori gyors licensz megoldáshoz.
* Távolítsa el a felesleges rendszerfájlokat
- no igen, rendszerfájlokat csak így tök hozzá nem értőként biztos nem távolítgatnék el
@És akkor végül de nem utolsósorban.. egy újabb ismétlés de a válaszodra reagálva igazából az alkalmazást használva nem közvetlenül egy tök hozzá nem értő bóklászgat és távolítja el ezeket a már fentebb említett file-okat hanem egy 12 éve az Android világban aktívan ténykedő fejlesztő alkalmazásának használatával kvázi ajánlásként felsorolva kapja meg a felesleges tételekről a file listát.. és ha akarja.. na akkor eltávolíthatja őket.. akár szelektíven.De root-al persze még ennél is sokkal többet tud de még ez is csak inkább az a része amit valamiért kiemeltél vagy kiemelt a listát készítője. Meglepő részletességgel ír róla a fejlesztő oldalakon keresztül egyébként hogy mi micsoda ebben a témakörben pl. CorpseFinder, SystemCleaner, AppCleaner, Duplicates, Storage Analyzer, etc. Az érintettek elolvashatják mit miért csinál az alkalmazás. Neked szerintem felesleges.
Ja igen és se nem mondtam hogy töltsd le se azt hogy vedd meg. Vedd úgy, hogy ez a "hír" nem neked szólt hiszen többszörösen sem vagy érintett. De pl. nekem sokszor jól jött, meg annak a (Google Play letöltés stat. szerinti) 10+ millió felhasználónak aki legalább egyszer feltette (4.3* 282000+ értékelés 12 év alatt, az első Google Play release 2011 Április 4-n jött ki). Csak ma pl. lőttem vele (vagyis nem én, egy érintettnek segítettem kideríteni mi a jó franc történik a készülékén.. szóval) 14GB Chrome- illetve rendszerfrissítés app által félresikerült DE lefoglalt helyű, félkész letöltött file-t ami nem a belső tár Download könyvtárában landolt hanem a Chrome valamint a frissítés app (mint rendszeralkalmazás, gyári rendszeren) saját de publikus, belső táron levő Android / data könyvtárában ragadt amit se a Chrome letöltésvezérlője nem mutatott se más tárhelymotoszkáló alkalmazás (csak egy, véletlen az is pont benne van az ajánlásgyűjteményemben). Szóval a kis 64GB belső táras készülék visszakapott a tömérdek kép, videó és szerény számú alkalmazás és egyebek mellé az 500MB üres hely helyett még 15GB-t így hirtelen (a többi, egyéb tétellel együtt). Maradok tisztelettel és sorry for the wall of text a topikot olvasóktól de sajnos nincs spoiler gomb ebben a topikban. -
crok
Topikgazda
Ez a kérdés most az újra vagy a régire vonatkozik?
Mert ha -gyanúm szerint- a most említett újra akkor ott van a linkelt IzzyOnDroid oldalon a válasz:
Target: 13.0
MinVer: 8.0
Írtam is hogy az FAQ-ban leírta a fejlesztő, hogy az Android 8 és utáni tárhelykezelés összeegyeztetését "sokallja" már visszamenőleg.Ha a régire vonatkozott a kérdés akkor arra meg a réginek a FAQ megfelelő részében megtalálod a választ:
In short: Use the latest version of SD Maid available for your device.
...
SD Maid v5 is the main app version since 2020Q3. Its target version is Android 5.0+.
Használhatod de új funkciót már nem fejleszt bele. -
crok
Topikgazda
Az SD Maid & Pro helyett mostmár majd csak az SD Maid SE (aka SD Maid 2) lesz fejlesztve - az új SD Maid "Second edition"
az SD Maid Pro nem vonatkozik rá.. csak In-App purchase van benne (egyelőre és csak extra feature-k bekapcsolására meg hogy jobb kedve legyen a fejlesztőnek és|vagy motivált legyen
) de alapvetően ingyenes és elérhető Github-on és IzzyOnDroid-on is.
Az SD Maid-et lassan "befejezik", már nem lesz hozzá csak bugfix, nincs új feature, 12 évig ment kb. az összes azóta kiadott Android főverzióval kompatibilisen.. na ezt a dolgot már nem akarja a fejlesztő karbantartani így, hogy Android 8+ felett mennyit változott a storage kezelés Android-on.. bővebben a GitHub oldalán és annak FAQ részében. -
crok
Topikgazda
válasz
Csuklósbusz #163607 üzenetére
Erre tessek [Milyen okostelefont vegyek]
-
crok
Topikgazda
válasz
iceQ! #163588 üzenetére
Call routing vagy egyszerűen szám manipulációs hiba, szolgálatói oldal. UK-vel mai napig járok úgy, hogy +3630....... számom megy ki SMS-ben is akár de a fogadó fél már úgy látja a számot hogy +36630....... és nyilván se SMS-ben nem tud válaszolni, se visszahívni nem tud, nyilván, mert eleve rossz számot ír ki nála az érkeztetett hívás / SMS.. általában verem az asztalt és egy-két napon belül javítják és 2..3 vagy akár 6 hónapig is jó.. majd kezdődik elölről.
-
crok
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #163550 üzenetére
Ugy szokas.. de hasznalhatsz sima cmd-t is PS helyett.
-
crok
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #163533 üzenetére
A PowerGenie.. én letakarítanám azt is.. meg mindent megnéznék mégegyszer amit a dontkillmyapp ír Huawei / EMUI ügyben.
-
crok
Topikgazda
válasz
user26 #163538 üzenetére
Igazán sajnálom hogy ennyi találat van.. Ha Google keresőt használsz írd bele a keresésbe hogy
-crok
és nem leszek benne.
Mindenesetre írtál egy topikba, mondtam hogy ott totál off a kérdés. Írtam két megoldást is mivel adtál plusz információkat de adtam két másik topikot is ha folytatni akarod. Erre írsz egy negyedikbe.. mert "a TWRP android téma" ja igen csak épp semmi köze az Android alkalmazásokhoz (amit nem is ajánlottam) viszont akkor az Android szakmaiba azért nem való mert..? Ja igen azt ajánlottam is.. linkeltem is. Most erre nem tudom mit mondhatnék.
Erre root kell (meg Migrate / Neo Backup / Swift Backup) vagy a TWRP / egyéb custom recovery és vagy paraszt módszerel dd vagy tetherback vagy a trükk hogy hogy csinálsz mentést és visszaállítást -> ebben minden le van írva csak kövesd és olvasd el a linkeket is. Aztán ebből neked valamelyik vagy tetszik és belevágsz vagy nem. -
-
crok
Topikgazda
válasz
Atish19 #163396 üzenetére
A Google Authenticator az egy semmire se való app... hiába Google alkalmazás nem sync-el semmit a világon a fiókoddal - de legalább normális export sincs.. A QR kód nem változik csak ugye mivel le van tiltva a screenshot így vagy eleve csak root-al megy vagy ADB-vel PC-ről pl. scrcpy-vel.. vagy egy másik készülék és fotó.. vagy tükrök és fotó
Ezek bármelyike gyak. bármihez jó amire a Google Authenticator-t is lehet használni.
Én ebben a sorrendben ajánlanám:
Aegis - szintén! @Play @F-droid
AndOTP: szintén! @Play @F-droid
Twilio Authy: szintén! @Play
A KeePassDX off- és online jelszókezelő tudja importálni a seed-eket és tud 2FA kódot. -
crok
Topikgazda
válasz
Viktor0610 #163380 üzenetére
Lehet valami nagyon régi lomon használná: ez az utolsó build amiben még van Android 4.1+ támogatás viszont a következő build-től (79.0.0) már csak Android 5+ van ahogy nézem. Ha nem ezért akkor én se értem miért egy cca. másfél éves build-et erőltet.
-
crok
Topikgazda
válasz
Winnie The P #163335 üzenetére
uBlock nincs esetleg bekapcsolva? Ha igen próbáld meg anélkül. Ha úgy jó akkor megnézném a helyedben mik vannak a szűrőlistádra elvéve. Meg egy sütitörlés.
-
crok
Topikgazda
válasz
Aryan #163332 üzenetére
Ha lenne ilyen.. full natívan, root vagy bármilyen trükközés nélkül.. mennyire ítélnéd biztonságosnak az Android rendszert? Most komolyan.. Ha ellopnák a készüléket vagy szimplán elhagyná és nem lenne megadva se pin, se ujjlenyomat de még feloldóminta se.. szóval nem, ilyen nem lesz, nem, root-al sincs.. Ha nem tudja a belépési jelszót és nem is jegyeztette meg akkor kérjen jelszóvisszaállítást mert erre való, jön a mail vagy az SMS vagy egyéb megoldás.. és akkor már tudni fogja, lehet költözni.
-
crok
Topikgazda
válasz
Xtomi #163241 üzenetére
@vacs: az nem minden alkalmazásra működik.
A válasz -root nélkül- az ADB és a pm disable vagy disable-user parancs. De pl. Wireless adb-vel akár a készüléken magán is kiadhatod a megfelelő parancsokat (termux + android-tools csomag vagy az LADB) vagy használhatsz Shizuku-t + a Swift Backup alkalmazás letiltás funkclióját vagy használhatsz PC-t is, arra (is) vannak akár a sima adb-s vagy akár GUI megoldások is mint pl. az UAD, az ATA vagy az AppControl. Linkeken mindent megtalálsz.
-
crok
Topikgazda
válasz
#14787072 #163237 üzenetére
Sehogy de mégis.. ez a csuda Google féle Material You theme design, világos / fehér háttér hozza magával.. ha változtatsz a hátteren változnak ezek is.. amúgy a telefonnak van topikja.
-
crok
Topikgazda
válasz
Peterhappy #163218 üzenetére
"Ha jól látom, nincs külön MIUI totyik." -- bahh akkor nem is kerested.. [MKUI topik]
És a Messenger alkalmazásod verziójától függően megjavul, ez spec. nem MIUI hiba. Pl. messenger-394-0-0-15-72-release-el még ment, utána nem.. majd elvileg volt valami javítás, utána megint ment.
-
crok
Topikgazda
PSA
20 perce all a Raiffeisen mint a szeg, se a MyRaiffeisen app nem megy (szolgaltatas sem elerheto), se a RaiPay nem megy (fizeteskor elutasit) se a fizikai kartyaikkal nem lehet fizetni de meg az ugyfelszolgalatot se lehet elerni (nem tudjak fogadni a hivast). -
crok
Topikgazda
válasz
Somatom #163099 üzenetére
"Akkor rossz az a megoldás." -- oh, hát nyilván te megmondod. De látom nem olvastad el amit linkeltem. Jó. Nem a pénze és nem a lehetőségei hanem az ELV ami alapján működik a titkosítás.. na AZ nem engedi meg ezt a fajta kétirányú adatáramlást hogy te elmentsd ami oda lett téve, márpedig a banki alkalmazások pontosan ezt csinálják és pontosan ez az egyik ok amiért már attól leveri a hidegvíz a fejlesztőket hogyha a bootloader nyitott. Nem konfig file-ok meg .json / XML beállítások mentegetéséről beszélünk hanem pl. NFC-hez card data, login token, etc. amit ugyanazzal a módszerrel kellene védeni. Csak neked ez valamiért nem akar átmenni. A működés sokkal összetettebb de azt meg nem olvasod el. Persze hogy többet is ki lehetne hozni a dologból de nem a felhasználókat védik hanem saját magukat a felhasználóktól
Hogy ne lehessen az hogy előírták az okosságot aztán valaki felnyomta vagy mégse úgy /mégse jól implementálta és kiszivárgott, ésatöbbi, et cetera. Az Alma egy teljesen zárt és meglehetősen limitált rendszer, a Droid meg egészen elképesztő módon pont ez ellenkezője, többek közt ezért is borzasztó nehéz a csillió OEM/vendor "összetartása" is.
"Google pénzével, lehetőségeivel és jogosultságával csak ennyit lehet kihozni a dologból 13 év alatt!" -- amíg az adatvédelem nem volt annyira "fontos" mind fejlesztő mind felhasználó oldalról addig egy nyomorult ADB-vel is lehetett teljes mentést készíteni az alkalmazásokról. Nem tudom emlékszel-e még. (Haha biztosan.) Csak aztán kicsit változtak a dolgok abban az említett 13 évben.
Részemről kiszálltam. -
crok
Topikgazda
válasz
Somatom #163095 üzenetére
"Miért is lenne problémás egy banki app mentése?" -- pl. a gyárilag Android 9+ készülékek esetében az un. AndroidKeyStore és annak hardveres titkosításának megoldása miatt, a TEE / StrongBox és a benne levő kulcsinformációk és adatok mentésének lehetetlensége miatt problémás, egészen pontosan nem lehetséges hacsak nem eleve törött a hardverimlementáció (mert onnak kifelé menteni nem lehetséges, pontosan így lett kitalálva, ezért nem lehet root-al se menteni "rendesen").
-
crok
Topikgazda
válasz
kesztió #162816 üzenetére
"de ki a fene gondolt" -- hát én
Mert ugye API lvl 29 és 30 közt (Android 10 és 11 közt) volt ebben változás legutóbb, előtte meg API lvl 27-en (Android 8).
-
crok
Topikgazda
válasz
kesztió #162813 üzenetére
A Tasker mellé ott volt a kis companion app is, nem? Azzal lett generálva. Azzal egyetemben "kap" a Tasker (egy hívással) jogot amivel jól fut le "benne" - de kérdés: a kis külön alkalmazás vajon megkapja-e / kéri-e ezeket vagy mellé ugyanúgy oda kell tegyed azt a kiegészítő alkalmazást ami által a BT parancsok kiadhatók? Ezek a jogok kellenek egyébként hozzá:
android.permission.ACCESS_COARSE_LOCATION
android.permission.ACCESS_FINE_LOCATION
És ha ezek megvannak akkor tudja használni ezeket:
android.permission.BLUETOOTH
android.permission.BLUETOOTH_ADMIN
De a Taskernek van saját topikja, meg ez a kérdéskör ha nem Tasker akkor se az Android alkalmazások mint inkább az Android szakmai topikba való szerintem. -
crok
Topikgazda
válasz
Dr Bubo #162773 üzenetére
Linkelem megint
Ennek a legvége. Helyből viszont nem megy.. úgy értem olyan, ami one-click solution, feltelepíted és annyi (és online sync-el, crossplatform, etc..) és olyan jól szűr önmagában a saját megoldásával ami mindenkinek IS megfelel olyat még nem találtam - de nem is akarok mert NINCS
Valaki úgyis beleköt mindbe..
Ha neked megfelel a Samsung akkor miért cserélnéd? Ami nem romlott el..
-
crok
Topikgazda
válasz
Fall-N #162771 üzenetére
Igen-igen, többek közt ez is le van írva azokon a linkeken amiket adtam, pont azért szedtem össze ezeket az cikkeket. Nekem visszás az egész, ugyanolyan fura az egész mint a DuckDuckGo meg a Microsoft-os tracker mizéria is volt..
-
crok
Topikgazda
válasz
Flowtation #162769 üzenetére
Az lesz akkor.. az algoritmus..
-
crok
Topikgazda
válasz
classic B #162767 üzenetére
Röviden pl. [link], a reklámokat eltűntetik de Ethereum crypto alapú ad reward rendszert (BAT) hoztak létre amivel a weboldalak fenntartóival meg alapvetően kicseszel.. profile flagging.. Meg-megléptek mókás dolgokat mint pl. a Facebook whitelist-re tétel is volt.. saját affiliate linkek használata URL injektálással.. a Brave Search is produkált elég érdekes keresési találatokat.. community-n lejelentve mindig "megjavul".. persze miután kiderültek becsszó kiveték|javították ezeket a funkciókat és|vagy "hibákat". És a fanboy-ok a fórumán :D Úgy gondolom ahogy ők itt is gondolják vagy pl. ő. Tőlem az használja és úgy ahogy csak akarja - de én ajánlani nem fogom. Hasznos meg jó meg minden és opt-in-es, nem opt-out-os de kétélű és éles kard.
-
crok
Topikgazda
válasz
Flowtation #162746 üzenetére
Pont ezt akartam kérdezni hogy melyik alkalmazás ez? Lehet kikerült a Play-ből és most épp csak annak érhető el akinek volt már fent (van pár ilyen alkalmazásom nekem is) vagy az van mögötte hogy nem is olyan régen bevezették ezt a csoda Google Play-es új keresési / megjelenítési algoritmust aminek itt a leírása (ez a link már a "relevanciára" mutat).
Ezt a csudajó kavarást a "mi a jó neked / mi való neked / ne ajánljon régit / ajánljon olyat ami a készülékednek hudejó" hozzáállással még 2022 nyarán kezdte egyébként [link] [link] [link] de van pár dolog amire még ők is azt mondták hogy túltolták a retardot [link] [link][link] [link]
-
crok
Topikgazda
válasz
Indiant #162754 üzenetére
Hát az kapufa, mert erre egyik se lesz jó ami host block módszeren alapul mivel a Meta a saját vackát szúrja be az alkalmazáson belülre.. ha tiltogatsz hosztokat lábon lövöd magad. Egy ideig a graph.messenger.com-ot tiltva elég jól el lehetett lenni de mivel rájöttek így ha tiltod eltöri az alkalmazást vagy egyes részeit.. Voltak patkolt Messenger alkalmazások amiket ilyen-olyan helyről lehetett beszerezni, ki voltak gyógyítva belőle ezek de ugye ki lépne be egy himihumi, módosított alkalmazáson keresztül a Facebook fiókjával. Ennyi erővel jobb egy reklámszűrős / böngészőkiegészítős böngésző desktop nézetben - kényelmetlen de reklám nincs.
-
crok
Topikgazda
válasz
Rigormortiis #162740 üzenetére
Itt olvass körbe.
Ha csak böngészésre kell akkor olyan böngészőt is használhatsz akár amiben eleve van filtering. Sokan a Brave-et használják (én pl. biztos nem fogom) de írtam meg említettem ott rengeteg lehetőséget rendszerszintű megoldástól böngészőig, filter listától root-al történő megoldás(ok)ig. -
crok
Topikgazda
válasz
Csupp03 #162664 üzenetére
Persze.. gyanítom logcat-et néztél és az nem a te tevékenységed hanem a készülék ÖSSZES tevékenységét is logolja. Az SMS küldő pl. háttérben dolgozhat (RCS szerverrel kommunikál), az incall is leírja utána ugyanabban a sorban hogy mit csinál. Nyilván közelebbit csak a tényleges log átolvasásával lehet mondani de ezek normális dolgok, háttérben dolgoznak a komponensek (jaigen, nem feltétlen egy alkalmazást hanem egy azon belüli activity vagy service is lehet, de ezt nyilván csak a log sorok teljes ismeretében lehet látni).
-
crok
Topikgazda
válasz
p.t.r #162656 üzenetére
"Akkor minden mehet úgy, mint eddig?" -- Hát beszántják, sóval behintik.. akinek volt előfizetése is azt refund-olják.. megszűnik.. szóval nem tudom elolvastad-e a Xiaomi announcement-et. Mindenesetre nem, nem helet ahogy eddig ha eddig a Xiaomi Cloud-ba ment. Lehetőségként leírják hogy migrálhatod át a cuccod a Google Photos-ba.
"A Galéria jobban tetszik, mint a Fotók." -- hát nézegetésre a készüléken továbbra is használhatsz -ahogy eddig is- amit akarsz, a sync szűnik meg. -
crok
Topikgazda
válasz
zsoltip #162647 üzenetére
@kidnou: nem teljesen.. elmegy az alatta ha kell.
A lusta verzió alapja a 17.49.37 ami Android 8 vagyis Oreo alatt nem megy fel mert az a minsdk. Max. forgatsz magadnak ha elérhető a script-ekben a 17.34.36 vagy valami alatta ami csak Android 6 Marshmallow minsdk-s.
De egy ilyen készülékre inkább egy jó, stabil alternatívat néznék (NewPipe, stb) mint egy patkolt official Youtube-ot, nem szivatnám magam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest